|
Kupowanie karmy w internecie |
| Autor |
Wiadomość |
SylwiaM.
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 62 Dołączyła: 16 Wrz 2011 Posty: 268 Skąd: Łomianki
Medale: Brak
|
Wysłany: Pią 21 Mar, 2014 20:57
|
|
|
Wilki, są dobre, ale bardzo drogie
Ile masz psów?
|
|
|
|
 |
Snedronningen

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 12 Wrz 2013 Posty: 233
|
Wysłany: Sob 22 Mar, 2014 00:57
|
|
|
Jednego psa i jednego kota.
|
|
|
|
 |
AlaJ
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 70 razy Wiek: 70 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 1700
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 23 Mar, 2014 16:06
|
|
|
Mój Pasio też miał nieudane pierwsze podejście do barfa. Rekordem świata było połknięcie całej szyjki indyczej w całości i potem zwrócenie jej w równie kosmicznym tempie.
Narobiłam lamentu, że się nie da, a koleżanka "stara barfiara" podeszła do naszego problemu ze stoickim spokojem: nic się nie martw, nauczy się.
I rzeczywiście, Pasio potrafi teraz nad szyjka indycza, czy innym kawałem mięska z kostką medytować i delektować się choćby pól godziny.
Oprócz tego dostaje raz na miesiąc ogromną gicz wołową, która obgryza mniej więcej miesiąc (tzn. zostaje sam środek piszczeli z wylizanym szpikiem i ta rureczka z kolei jest fantastyczną zabawką).
|
|
 |
olka6628
Milczek

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 4 razy Wiek: 60 Dołączyła: 09 Maj 2012 Posty: 40 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: Pon 07 Kwi, 2014 12:31
|
|
|
Dzień dobry.Ja co prawda nie mam zwierzaka,ale siostra kupuje dla swojej suni karmę w firmie "Purina".Kupuje od dawna,więc chyba suni smakuje. Są to worki ok.10 -12 kg.
To ja tyle w temacie. olka 6628
adres:Purina Pro-Plan w Annopolu
|
|
|
|
 |
Ala z Byczyny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 12 Maj 2013 Posty: 258
|
Wysłany: Czw 08 Maj, 2014 07:54
|
|
|
No to od wczoraj i ja karmię moje zwierzaki mięsidłem Sucha karma poszła w odstawkę i oficjalnie właśnie dziś rozmrażam kociakom pierwszą porcję Dziękuję za nakierowanie mnie na barf 
|
_________________ Mój blog: www.wool-f.com
Mój fejsbuczek: www.facebook.com/HandmadeByWoolf |
|
|
|
 |
Snedronningen

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 08 Maj, 2014 11:07
|
|
|
Ala z Byczyny, zdaj relacje co kociaste na ten pomysł.
|
|
|
|
 |
Ala z Byczyny

Kraj:

|
Wysłany: Pią 09 Maj, 2014 17:41
|
|
|
2 dni za nami Przestawienie naszych kotów na surowiznę to nie była żadna sztuka.. one po prostu uwielbiają surowe mięsko - podczas przygotowywania porcji miałam 3 pary oczu i tyleż przednich par wbitych pazurami w nogawki Dobrze, że mi kocidła pomagały, bo miałam składników nieco za dużo - proporcje z ich pomocą wyrównałam Zrobiłam im na początek prościutką mieszankę 70% mięsa drobiowego, 20% podrobów (pół na pół żołądki i serca indycze), 2 żółtka jajek, 5% rozciapkanego groszku i utłuczone w możdzierzu skorupki jajek. Pozostaje mi zamówić taurynę przez internet (mieszkam w 3-tysięcznym miasteczku i nie mam wielu rzeczy w zasięgu ręki) i będę mogła ulepszać im porcje. Kotom smakuje - nawet mój czarny królewicz zajada bez wybrzydzania! Dodatkowy plus tej imprezy taki jest, że kotom zaprogramują się stałe pory posiłków i będą wiedziały, że pora wrócić z wojaży do domy na wieczorne papu A jeśli chodzi o cenę.. to nie jest wcale takie drogie 2 kg mieszanki wyszły mnie dokładnie 30 zł
edit. Po tygodniu pełen sukces! Kociaste mając do wyboru miskę z barfem (który prawdziwym barfem będzie od jutra dopiero) i z karmą wybrały surowe mięsko Zamówiliśmy u weterynarza komplet suplementów (sproszkowana krew, witaminy, tauryna i wszystko co trzeba), by mieć nad sobą kogoś mądrzejszego i zaczynamy pełną parą Dziękuję bardzo mocno za nakierowanie mnie w dobrą stronę
przepraszajki za pisanie o kotach w psiakowym wątku 
|
| Ostatnio zmieniony przez Ala z Byczyny Śro 14 Maj, 2014 13:38, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Ala z Byczyny

Kraj:

|
Wysłany: Pią 30 Maj, 2014 21:49
|
|
|
pierwsza barfowa porażka za nami.
Jak zwykle rano wyciągałam porcję całodzienną z zamrażarki i włożyłam do garnuszka z wodą do rozmrożenia. Poszłam spać nieopatrznie i niedługo później wchodzę do kuchni.. a tam tylko rozmemłany woreczek foliowy na ziemi w resztkach krwi i najmniejszy kotek gdzieniegdzie zlizywał kawałki alg z podłogi. Reszta chałastry zniknęła i nie widziałam kociastych do południa 
|
_________________ Mój blog: www.wool-f.com
Mój fejsbuczek: www.facebook.com/HandmadeByWoolf |
|
|
|
 |
Snedronningen

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 02 Cze, 2014 07:54
|
|
|
Ala z Byczyny, Ty się ciesz, że tak chętnie jedzą. Zawsze mogły by się wypiąć na barfa i nie jeść a Ty musiałabyś kombinować. A tu proszę jakie zdolniachy.
Ja zawsze rozmrażam w zamkniętym pomieszczeniu, do którego ani pies ani kot wstępu nie mają.
|
|
|
|
 |
Diana
Milczek

|
Wysłany: Pią 11 Gru, 2015 23:49
|
|
|
Ja juz kiedys zamawialam karme z internetu ale szczerze mowiac juz nie pamietam jej nazwy..
Do tej pory nie mialam problemow ze sklepem internetowym, przesylka szybko doszla, z karma tez wszystko bylo ok. Najlepiej poczytac opinie to wtedy wiadomo czy warto czy nie 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|