|
Noworoczne postanowienia i zmiany |
| Autor |
Wiadomość |
zabencia
Użytkownik średnioaktywny Patrycja

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Wiek: 43 Dołączyła: 16 Wrz 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków
Medale: Brak
|
Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 09:16
|
|
|
katasza kupując pomidory w puszce zwróć uwagę na skład - ostatnio znalazłam pomidory zawierające cukier.
Ja używam pomidorów z puszki z pudliszek, ponieważ nie mają w/w cukru ani nie są zbyt kwaśne.
A żołądki w pomidorach ...mmmmm....pychota (oczywiście jeśli ktoś lubi podroby)
Dla lepszych efektów diety ogranicz spożycie mleka odtłuszczonego w proszku. Jeżeli pojawią się zastoje wagi to należy odstawić mleko w proszku.
A słodzik Sussina Gold najszybciej znajdziesz w kauflandzie.
|
_________________ pozdrawiam serdecznie
Patrycja
mój blog: http://milczenie-nitek.blogspot.com |
| Ostatnio zmieniony przez zabencia Śro 28 Lip, 2010 09:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
makneta
Użytkownik b. aktywny

Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 09:58
|
|
|
Tak właśnie odtłuszczone mleko w proszku to moja zguba, więcej już nie kupię 
|
|
 |
jasia
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 11:03
|
|
|
| M. napisał/a: | | syntetyczny hormon nie zastąpi naturalnego, jestem w menopauzie juz 3 lata... dostałam od gin hormony w plastrach, w ciągu doby wachania wagi były do 3 kg na plus... odstawiłam po tygodniu ! więcej szkodziły mi niz pomagały !!! |
Masz rację że nic nie zastąpi naturalnych hormonów...ale tych właśnie ja nie mam wcale! Jakiś czas też nie brałam hormonów ale nie wyszło mi to na zdrowie, bardzo źle się wtedy czułam...zaczęłam mieć problemy z ciśnieniem, uderzenia gorąca i zaczęło pojawiać się nadmierne owłosienie.
Jeśli chodzi o cukier to nie słodzę żadnych napojów, słodziku też nie używam.
W zasadzie to wiem co powinnam zmienić w swoim życiu żeby schudnąć. Odkąd zachorowałam na depresję moje życie bardzo się zmieniło, przestałam wychodzić z domu, jedynym moim zajęciem było szydełkowanie i to też w te lepsze dni. Jestem teraz po długim pobycie w szpitalu i czuję się dużo lepiej...tzn mam chęć do życia a co za tym idzie do zmiany wyglądu. więc myślę że z moją determinacją i Waszą pomocą zrzucę kilka kilogramów. Pozdrawiam 
|
_________________ Zobacz mój blog
http://koronkowoo.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 35 razy Wiek: 62 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 28 Lip, 2010 12:25
|
|
|
| jasia napisał/a: |
W zasadzie to wiem co powinnam zmienić w swoim życiu żeby schudnąć. |
do czynu teraz
Poszłam do rodzinnej bo jakos śpie na okragło, nic mnie nie boli, ale nie mam siły...
coś tam mi szemrało nad oskrzelami, dostałam antybiotyk i skierowanie na badania: TSH, ft4, Ob, morfologia, mocz, cholesterol i kreatynina,
jutro robie badania
Pani doktor zrobiła uwagę na temat mojej nadwagi nie przyznałam sie do diety...
|
| Ostatnio zmieniony przez M. Śro 28 Lip, 2010 12:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Autor tematu Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 19:19
|
|
|
Moze jej się przyznam jutro...
odebralam wyniki:
kreatynina i eGFR - prawidlowe,
TSH - 2 (jako tako)
mocz - prawidłowe bez ketonów, bez bialka,
podwyższone mam OB
Morfologia w normie, oprócz:
obniżone NEUT% 41,6 - norma 45-72,
podwyższone LYMPH % 49,5 - norma 25-45
podwyższony HTC 47 - norma 36-46
Glukoza mi sie obniżyła ze 139 z XII 2009 r. do 120, to akurat BARDZO DOBRZE !
i watrobowe:]
ALAT 44 - podyższony (norma 10-35) po wycieciu woreczka ubiegego roku wynosił 86, a jeszcze wcześniej 48, czyni generalnie nie pogorszyło się do tego co było wcześniej,
a te mam dobre ):
aspat 21 (norma 10-35)
GGTP 22 (norma 5-36)
fosfotaza alkaliczna 56 (norma 35-104) ,
no i zaczęła się jazda z cholesterolem
Cholesterol 212 (NORMA 0-200); +12
HDL 31 (NORMA 45-65) -14
LDL 149 (norma 0-135) +14
trojglicerydy 258 (norma 0-200) + 58 może byc "zasługą" tarczycy, przed zdiagnozowaniem niedoczynności wynosiły 366
Przestałam brac leki i chyba wrocę do nich.
Mam jeszcze do zrobienia HBA1C, ostatni grudniowy 2009 r. wynik miałam na poziomie 6,3 przy normie (4.5- 5.7)
a wcześniej XII 2088 było 5.4
Monitoruję cukier, ponieważ miałam cukrzyce ciężarnych i genetycznie jestem obciążona, ale 2 miesiące diety to za malo żeby złapać dobry wynik.
Zobacze co jutro Pani doktor powie na to wszystko.
|
| Ostatnio zmieniony przez M. Czw 29 Lip, 2010 19:23, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
zabencia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 08:58
|
|
|
| M. napisał/a: | | TSH - 2 (jako tako) |
a jaką masz wpisaną normę na wyniku? Jeśli chodzi o TSH to są podobno dwie szkoły, które pokazują górną granicę normy: jedni endokrynolodzy uważają, że jest to 2,5 a drudzy, że 4. Patrząc na Twój wynik oznacza to, że jesteś w granicach normy, więc nie jest źle i leki działają:)
| M. napisał/a: | | Monitoruję cukier, ponieważ miałam cukrzyce ciężarnych i genetycznie jestem obciążona, ale 2 miesiące diety to za malo żeby złapać dobry wynik. |
2 miesiące diety wystarczą w zupełności, aby zaobserwować czy poziom cukru maleje i jest w granicach normy. Polecam kupić glukometr w aptece (np. accu check active -koszt 50 zł), a lekarza poprosić o receptę na paski (kosztują wtedy 1 gr, a bez recepty 50 zł). Ja wyrywkowo (tzn. niecodziennie - tylko kilka razy w miesiącu) sprawdzam sobie cukier 2 godziny po posiłku lub zaraz po przebudzeniu (nie wychodząc z łóżka - poranna krzątanina zaniżyłaby rzeczywisty wynik). Także mam obciążenie w rodzinie cukrzycą, ale jak narazie z moim jest wszystko ok. Polecam samodzielnie sprawdzać sobie cukier - zwłaszcza jeśli masz obciążenie genetyczne.
|
Patrycja
| Ostatnio zmieniony przez zabencia Pią 30 Lip, 2010 09:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 09:38
|
|
|
| zabencia napisał/a: | | a jaką masz wpisaną normę na wyniku? Jeśli chodzi o TSH to są podobno dwie szkoły, które pokazują górną granicę normy: jedni endokrynolodzy uważają, że jest to 2,5 a drudzy, że 4. Patrząc na Twój wynik oznacza to, że jesteś w granicach normy, więc nie jest źle i leki działają:) |
normy są 0,27 do 4,2
wg mnie to Ci z 2.5 maja rację ! moje samopoczucie wyraźnie wzrasata jak jestem ponizej 2, co bardzo rzadko sie zdarza...
| zabencia napisał/a: | | 2 miesiące diety wystarczą w zupełności, aby zaobserwować czy poziom cukru maleje i jest w granicach normy. Polecam kupić glukometr w aptece (np. accu check active -koszt 50 zł), a lekarza poprosić o receptę na paski (kosztują wtedy 1 gr, a bez recepty 50 zł). Ja wyrywkowo (tzn. niecodziennie - tylko kilka razy w miesiącu) sprawdzam sobie cukier 2 godziny po posiłku lub zaraz po przebudzeniu (nie wychodząc z łóżka - poranna krzątanina zaniżyłaby rzeczywisty wynik). Także mam obciążenie w rodzinie cukrzycą, |
HbA1c to wynik ze średniej z kilku miesięcy,
SAMA placę za to badanie ! bo rodzinna daje mi tylko badanie zwykłe, no i krzywą... ale to raz w roku.
mam glukometr , tylko w swojej niewiedzy, nie sądziłam ,ze mogę poprosić LEKARZ RODZINNĄ o receptę na paski, kupiłam ixell -ale miał tylko 10 pasków, więc go mało używałam,
Wczoraj dostałam paski ZA DARMO !!! i sie wsciekłam, bo trzeba ustawiać kody w aparacie z nr kodów z pasków, a paski koda nie miały, ale juz się wyjaśniło ,ze mimo, że kupiłam niedawno... to mam stary typ i mam czytać na kodzie 39 (w instrukcji NIC nie ma na temat, na szczęście mają infolinię)
Wczoraj mierzyłam cały dzień, rano mam najgorsze wskaźniki, wczoraj 120,
dziś 140 , po dukanowym amciu nie rosną, po tuńczyku z 2 jajkami miałam 105, po gotowanych pulpetach 115 (2 godziny po jedzeniu), rośnie też przy jogurtach (mimo, ze niby bezcukrowe), nie mierzyłam po makreli... jeszcze
po owsiance też mi rosnie , dlatego dzisvzjadłam tylko pół porcji i zobacze co wyjdzie!
Mialam cukrzyce w ciąży, tak sie bałam insuliny, że będąc w ciąży blixniaczej schudłam 7 kg... badalam po każdym posiłku i jadlam jak nalezy ! zero slodkiego i zero TŁUSTEGO !
http://forum.gazeta.pl/fo...krzyca.html?v=2
ciekawe watek na temat
Pozdrawiam zabencio 
|
| Ostatnio zmieniony przez M. Pią 30 Lip, 2010 09:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zabencia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 09:52
|
|
|
| M. napisał/a: | Wczoraj mierzyłam cały dzień, rano mam najgorsze wskaźniki, wczoraj 120,
dziś 140 Sad, po dukanowym amciu nie rosną, po tuńczyku z 2 jajkami miałam 105, po gotowanych pulpetach 115 (2 godziny po jedzeniu), rośnie też przy jogurtach (mimo, ze niby bezcukrowe), nie mierzyłam po makreli... jeszcze |
A w jakim czasie po posiłku mierzysz? od razu czy zawsze 2 godziny po jedzeniu (ten jest bardziej miarodajny)?
Jeśli takie wyniki masz 2 godziny po jedzeniu to bierz skierowanie od rodzinnej do diabetologa, bo to wygląda na początki cukrzycy i koniecznie musisz to zdiagnozować. Może wystarczą tylko leki, a w przyszłości nie skończy się na insulinie. Cukrzyca ma bardzo wiele niebezpiecznych powikłań.
Ja przykładowo 2 godziny po posiłku dukanowym mam poziom cukru 80 i mierzyłam go po różnych posiłkach - zarówno po owsiance ze słodzikiem jak i udkach z warzywami.
| M. napisał/a: | mam glukometr , tylko w swojej niewiedzy, nie sądziłam ,ze mogę poprosić LEKARZ RODZINNĄ o receptę na paski, kupiłam ixell -ale miał tylko 10 pasków, więc go mało używałam,
Wczoraj dostałam paski ZA DARMO !!! i sie wsciekłam, bo trzeba ustawiać kody w aparacie z nr kodów z pasków, a paski koda nie miały, ale juz się wyjaśniło ,ze mimo, że kupiłam niedawno... to mam stary typ i mam czytać na kodzie 39 (w instrukcji NIC nie ma na temat, na szczęście mają infolinię) |
Z glukometrami accu check active nie ma tego problemu, bo glukometr kodujesz na całe opakowanie pasków, a i samo kodowanie jest bajecznie proste - wkładasz do glukometra mały chip który jest w opakowaniu pasków, a on sam się koduje na to opakowanie pasków (czyli np. na 50 szt.), a na wyświetlaczu pokazuje liczbę, która musi się zgadzać z tą, która jest na opakowaniu pasków. Dodatkowo glukometru accu mają dożywotnią gwarancję, co także jest ich ogromną zaletą.
|
Patrycja
| Ostatnio zmieniony przez zabencia Pią 30 Lip, 2010 10:00, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 10:08
|
|
|
| zabencia napisał/a: | w jakim czasie po posiłku mierzysz? od razu czy zawsze 2 godziny po jedzeniu (ten jest bardziej miarodajny)?
Jeśli takie wyniki masz 2 godziny po jedzeniu to bierz skierowanie od rodzinnej do diabetologa, bo to wygląda na początki cukrzycy i koniecznie musisz to zdiagnozować. Może wystarczą tylko leki, a w przyszłości nie skończy się na insulinie. Cukrzyca ma bardzo wiele niebezpiecznych powikłań.
Ja przykładowo 2 godziny po posiłku dukanowym mam poziom cukru 80 i mierzyłam go po różnych posiłkach - zarówno po owsiance ze słodzikiem jak i udkach z warzywami. |
2 godziny po jedzeniu, wyniku 80 nie widziałam na oczy NIGDY !
|
| Ostatnio zmieniony przez M. Pią 30 Lip, 2010 10:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 20:52
|
|
|
W temacie wyników i ja dorzucę swoje trzy grosze...
Po pięciu miesiącach diety doszłam do wniosku, że należałoby kontrolnie zrobić wyniki. czułam i czuję się dobrze, ale lepiej "dmuchać na zimne".
I jaki był wynik: podwyższony cholesterol - nie za mocno, ale jednak (czego nigdy wcześniej nie miałam). Wkurzyłam się okrutnie, bo praktycznie w czasie diety zero wszelkich tłuszczów... Pani doktor rodzinna powiedziała mi, że wątroba tak może reagować na brak (lub zdecydowanie mniejszą ilość) tłuszczy i sama wytwarzać cholesterol. Powiedziała mi, żeby nie martwić się i ew. kontrolne wyniki za 3 miesiące i na razie nie widzi potrzeby, aby przypisywać mi dodatkowe piguły.
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
katasza
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 15 razy Dołączyła: 27 Wrz 2006 Posty: 598 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 20:57
|
|
|
oddałam dziś krew jako dawca. nie obeszło się bez małych przygód, ale już wszystko jest w porządku.
śmigam robić sernik na weekend i sałatkę z surimi na trochę późną kolację ...
|
_________________ Kasia |
|
|
|
 |
gosias

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:01
|
|
|
katasza, miłego kucharzenia 
|
|
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 63 razy Wiek: 53 Dołączyła: 05 Lip 2009 Posty: 7646
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:04
|
|
|
Ja na razie zadnych badan nie robilam
wydaje za duze ciuchy a mama mi suszy glowe a co bedzie jak utyjesz?
nie rozumie kobieta ze waze sie codziennie i bardzo pilnuje
wydawalo mi sie za mam fajne rezultaty ale wczoraj maz zrobil mi zdjecie no i wyobrazcie sobie ze wyobrazenie moje o tym jak wygladam jest inne od tego jak wychodze na zdjeciach
slowem gorzej
motywacja mi jakos wrocila
Jasia podstawowym bledem osob ktore sie odchudzaja jest to ze przestaja jesc
chudna kilo albo dwa i blokada
a jak sie nie je obniza sie metabolizm i sie nie chudnie
I wpada sie w bledne kolo trzeba jesc zeby chudnac, madrze jesc
Zacznij od wklejenia paska... a potem zacznij dzialac
kupuj kefiry 2%, maslanki, otreby, chude mieso i do dziela
Trzymamy kciuki za Ciebie 
|
_________________ Moje Picassa
Moje Robótkowanie |
|
|
|
 |
gosias

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:08
|
|
|
| ciapara napisał/a: | | wczoraj maz zrobil mi zdjecie no i wyobrazcie sobie ze wyobrazenie moje o tym jak wygladam jest inne od tego jak wychodze na zdjeciach |
Fotki kłamią 
|
|
|
|
 |
Nietoperek
Użytkownik średnioaktywny wpadłam po uszy :D

Kraj:

Wiek: 39 Dołączyła: 14 Wrz 2006 Posty: 149 Skąd: NWE/Kraków
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:10
|
|
|
Prawdopodobnie "wetnę" się w środku dyskusji o różnego rodzaju wynikach, ale mam parę pytań (w imieniu bliskiej osoby, ja raczej potrzebuję kilku ćwiczeń na mięśnie brzucha niż diety ). Bo przyznam się, że podchodzę z rezerwą do każdej diety i trochę mnie ta opisana przez Dukana niepokoi. Bo ok, brak tłuszczy, nadmiar tłuszczy się odkłada. Ale jak to było opisane kilka postów wcześniej, wątroba nie do końca sobie z tym radzi. Poza tym sterole są potrzebne do budowy ścian komórkowy i nie wiem jaki wpływ na organizm ma ich zupełny brak. Drugą rzeczą są owoce. Nie wyobrażam sobie życia bez nich. Mogę zrezygnować ze słodyczy (które też uwielbiam), ale owoce? Usłyszałam ostatnio uwagę, że rezygnacja ze słodyczy na rzecz owoców jest zupełnie bez sensu, bo one mają dużo cukru. Ale po pierwsze jest to głównie fruktoza (a nie glukoza) czyli cukier prosty a nie złożony, a poza tym skąd brać witaminy? Po prostu nie chce mi się wierzyć, że dieta, która eliminuje tak dużo grup pokarmowych nie odbija się na zdrowiu... Jak to jest?
|
|
|
|
 |
gosias

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:18
|
|
|
Nietoperek, wcale "nie wcięłaś się " Nie jestem lekarzem, pisze tylko na własnym przykładzie - za wyjątkiem lekko podwyższonego cholesterolu (o czym pisałam wyżej) pozostałe wyniki mam "jak u konia" Bez owoców było ciężko, ale dało się wytrzymać. Poza tym, utrata wagi i wygląd przypominający wreszcie człowieka, a nie ponton rekompensuje wszelkie ew. niedogodności. Chciałam również powiedzieć (napisać), że to nie moja pierwsza dieta. Nie wymagała ona ode mnie aż tak wielkich poświęceń i przede wszystkim nie byłam nigdy głodna.
|
|
|
|
 |
Nietoperek

Kraj:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:45
|
|
|
No właśnie obawiam się tego braku owoców wychowałam się na wsi i jakoś ciężko mi sobie wyobrazić ich nieobecność... zwłaszcza latem...
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:51
|
|
|
jestem po wizycie u Pani doktor, po jej wykladzie na temat otyłości ... niestety nie powiedziałam o diecie, zaleciła mi dietę hipolipemiczną, dostałam ja na wydruku, znalazłam tez IDENTYCZNĄ w necie:
po lewej ->
http://www.kardiolo.pl/hipolipemiczna.htm
w zasadzie porównując do DUKANA ma tylko dodatkowo: ziemniaki, kukurydze, ryż, musli -których nie zamierzam jeść:)
Nie dostalam lekow, mam obserwować cukry... dzis mierzyłam cały dzień, nawet dwa razy zjechaly ponizej 100, ten ranny nie wiem skad sie taki robi DUŻY w nocy
Nietoperek witaminki z WARZYW, ja warzywa jadam CODZIENNIE, ze względu na moja wątrobę (nie mam woreczka , hepatolog mi zaleciła CODZIENNIE warzywa)
a o fruktozie napisano:
http://www.dieta.pl/grupy...html#post565393
i ja w to wierzę , mam otyłość brzuszną... jadłam DUŻO owoców !
FAZA II nie trwa wiecznie Nietoperku, a niektórzy stosują RYTM 1 dzień białkowy na zmianę z dniem bialko + warzywa....
gdybym miała mała nadwagę, juz bym jadała owoce tylko nie wszystkie !
ale rozumiem miłość do slodyczy.... wiem jak trudno zrezygnować, mnie dopiero utrata zdrowia przymusiła
| ciapara napisał/a: | wydawalo mi sie za mam fajne rezultaty ale wczoraj maz zrobil mi zdjecie no i wyobrazcie sobie ze wyobrazenie moje o tym jak wygladam jest inne od tego jak wychodze na zdjeciach
slowem gorzej
motywacja mi jakos wrocila |
mam to samo Agnieszko, wydawalo m się , że tyle zwalilam... a na fotkach ... nie widać
ja jakos siebie w lustrze widze inaczej (lepiej, chudziej) niz moj aparat 
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:53
|
|
|
| Nietoperek napisał/a: | No właśnie obawiam się tego braku owoców wychowałam się na wsi i jakoś ciężko mi sobie wyobrazić ich nieobecność... zwłaszcza latem... |
czy Ty jesteś gruba ?
zalożylam watek na dieta.pl - jedna z dziewczyn (mloda) jada owoce i też CHUDNIE !!!
tylko je jada rano !!!
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 21:55
|
|
|
jedyna rozbiezność miedzy tym co jadlam a czego NIE MOGĘ to jaja, mogę CAŁE 2 tygodniowo...
|
|
 |
katasza
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 15 razy Dołączyła: 27 Wrz 2006 Posty: 598 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 22:04
|
|
|
| Nietoperek napisał/a: | | fruktoza (a nie glukoza) czyli cukier prosty a nie złożony |
glukoza także jest cukrem prostym. od fruktozy różni się jedynie budową wewnętrzna cząsteczki. przykładem cukru złożonego (dwucukru) jest sacharoza - biały cukier.
|
_________________ Kasia |
|
|
|
 |
Nietoperek

Kraj:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 22:24
|
|
|
Co do glukozy, mój błąd chodziło mi o ten biały w cukierniczce i zwyczajnie mylnęły mi się nazwy 
|
|
|
|
 |
Nietoperek

Kraj:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 22:32
|
|
|
| M. napisał/a: | | czy Ty jesteś gruba ? |
Jak się ostatnio ważyłam, wyskoczyło mi 53 kg, co oznacza że przytyłam 2kg (ale to przez wakacje i pobyt w domu z przyjaciółmi, co chwila impreza, wieczór filmowy, a co za tym idzie, masa słodkich napojów, czekolady i innego zła ). Więc grubą bym siebie nie nazwała. Ale moje kochanie chce zrzucić trochę kilogramów i nie chcę go zostawiać samego. Co oznacza, że pewne nawyki również będę musiała zmienić. Tylko właśnie martwi mnie ten całkowity brak pewnych składników. Na studiach miałam kilka przedmiotów z wiązanych z funkcjonowaniem organizmu i wiem, że tak naprawdę wszystko jest potrzebne. Dlatego tak bardzo obawiam się wszelkich eliminacji. Jestem raczej zwolennikiem ograniczania (pomijając słodycze, te są istną bombą).
A co do warzyw i witamin... Usłyszałam ostatnio, że marchewka ma dużo cukru (co właśnie próbuję ograniczyć) i jakoś tak jednak wolę arbuza (ale powiem od razu, że nie wczytywałam się nigdy i nie wiem czego on ma dużo a czego nie )
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 22:47
|
|
|
| Nietoperek napisał/a: | | Tylko właśnie martwi mnie ten całkowity brak pewnych składników. | po Twoich wpisach sądze, że nie wiesz na czym ta dieta polega...
KAŻDA dieta redukująca wagę wiąże sie z ograniczeniami.
Koleżanka z mojej pracy zaczęła tą dietę po tym jak zobaczyla pewnego starostę... bez brzucha, ale wybór nalezy do Was 
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 35 |
|
|