Przesunięty przez: Grażyna Pon 17 Lip, 2006 22:15 |
ananasowe bluzeczki i topy część 2 |
| Autor |
Wiadomość |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
Medale: 3 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 11 Lip, 2005 10:48
|
|
|
Tą białą co skończyłam,robiłam też z ANGORKI,bardzo miła włóczka w dotyku i w chodzeniu,nic nie gryzie(można powiedzieć,że z przeznaczeniem dla malutkich dzieci),szydełkiem 4-dlatego ,że ona ma włoski
Zaczynam wyrabiać włóczki,które zakupiłam jakiś czas temu z nastawieniem już o zimie ha ha ha.Włoczek mam od groma,kiedyś wynalazłam bardzo tanią hurtownie,gdzie można kupować w detalu ,np.5 dag Angorki za 1,20 zł. najdroższa była za 2,5 zł. 10 dag.Można oszleć,co tam jadę to zawsze nakupię ok.mnustwo.Szafki,kanapy.pufy zawalone(nienormalny chomik).
Anno B,gdybyś była w posiadaniu,wzoru innych ananasów,niż ten co zamieściłam,to daj znać będę bardzo wdzięczna.A może masz coś ciekawego na czarną bluzkę lub sweterek?
|
| Ostatnio zmieniony przez barbara 1 Pon 11 Lip, 2005 14:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

|
Wysłany: Pią 05 Sie, 2005 19:08
|
|
|
Ja ta bluzke zaczynałam robic dwa razy.jestem tez w rozmiarze Renaty.Wiec miałam szydełko 3,5 i włóczke SONATE.Do dzis został tylko zrobiony karczek,dale brakło mi nerwów,chociaż temat dalej otwarty
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2005 18:16
|
|
|
Reniu, na początek zrób 180 oczek łańcuszka i zamknij je w duże koło. Robótkę będziesz robić w kółko, w okrążeniach zaczynając od dekoltu.
Na początku każdego okrążenia rób 2, 3 oczka łańcuszka zamiast pierwszego słupka.
1. okrążenie- powtarzaj stale do końca okrążenia taki motyw- *w kolejne dwa oczka łańcuszka po jednym słupku, 3 oczka łańcuszka, dwa słupki w kolejne dwa oczka łańcuszka, 6 oczek łańcuszka, omiń 5 oczek łańcuszka podstawy i w kolejne dwa oczka po jednym słupku, 3 o. łańcuszka, 2 słupki w kolejne dwa oczka podstawy, 6 o. łańcuszka*, powtarzaj od * do *
2. okrążenie- *na pierwszym łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 7 oczek łańcuszka, na kolejnym łuku z trzech oczek łańcuszka dziergaj 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 7 oczek łańcuszka*, powtarzaj stale od *do*
3. okrążenie- wszystko tak samo jak w drugim tylko zamiast 7 oczek łańcuszka rób 8 oczek
4. okrążenie- *na pierwszym łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 9 oczek łańcuszka, na kolejnym łuku z trzech oczek łańcuszka dziergaj 2 razy po dwa słupki przedzielone pięcioma oczkami łańcuszka, 7 oczek łańcuszka*, powtarzaj stale od *do*
5. okrążenie- *na pierwszym łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 6 oczek łańcuszka, na łuku z pięciu oczek łańcuszka dziergaj 12 podwójnych słupków, 6 oczek łańcuszka*, powtarzaj *-*
6. okrążenie- *na pierwszym łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 4 o. ł., na kolejnych 12 podwójnych słupkach zrób 12 podwójnych słupków przedzielonych 1 oczkiem łańcuszka (1 o. ł. po każdym słupku), 4 o. ł.*, powtarzaj od*-*
7. okrążenie- *na pierwszym łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 5 o. ł., po jednym półsłupku w każde z jedenastu oczek łańcuszka poprzedniego rzędu (to te oczka łańcuszka, które robiłaś pomiędzy 12 podwójnymi słupkami) pomiędzy półsłupkami rób po 3 oczka łańcuszka, 5 o. ł.*, powtarzaj od*-*
8. okrążenie- * na pierwszym łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 3 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 5 o. ł, w każdy z łuków z trzech oczek łańcuszka zrób po jednym półsłupku a pomiędzy nimi rób po 3 oczka łańcuszka, 5 o. ł.*
9. okrążenie- *na pierwszym łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 3 oczka łańcuszka, na drugim łuku z trzech oczek łańcuszka zrób 2 razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 5 o. ł., w każdy z łuków z trzech oczek łańcuszka zrób po jednym półsłupku a pomiędzy nimi rób po 3 oczka łańcuszka, 5 o. ł.*
10. okrążenie- *na kolejnych trzech łukach z 3 oczek łańcuszka zrób po dwa razy po dwa słupki przedzielone trzema oczkami łańcuszka, 5 o. ł., w każdy z łuków z trzech oczek łańcuszka zrób po jednym półsłupku a pomiędzy nimi rób po 3 oczka łańcuszka, 5 o. ł.*
Na razie rozpisałam tylko 10 pierwszych okrążeń, jak je zrobisz, to rozpiszę kolejne.
Robiąc je patrz na schemat, będzie Ci łatwiej go zrozumieć, może już dalej uda Ci się robić samej bez podpowiedzi 
|
_________________ Pozdrawiam, Anna
http://maranciaki.pl
Galeria prac:
http://maranciaki.pl/galeria.htm
Blog: http://maranta.blox.pl |
|
|
|
 |
Kaja
Milczek

Medale: Brak
|
|
|
|
 |
lucille
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 14 Sie 2005 Posty: 187 Skąd: Kraków
Medale: Brak
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005 15:22
|
|
|
i jeszcze spódniczka ananskowa
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 2005 21:49 ]
i jeszcze top, w którym powoli się zakochuję :wesolek:

|
|
|
|
 |
Halkuk
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 18 razy Wiek: 63 Dołączyła: 25 Sie 2005 Posty: 4709 Skąd: Bytom
|
|
|
|
 |
agniechak
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 28 Paź 2005 Posty: 631 Skąd: Małopolska
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
gabis
Użytkownik b. aktywny gabis

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 5 razy Wiek: 52 Dołączyła: 30 Wrz 2006 Posty: 1660 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 07 Lut, 2007 21:15
|
|
|
Ato moje dzieło. Chyba ma coś wspólnego z ananaskami.........
Pozdrawiam 
|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
|
|
|
|
 |
kabyr
Super gaduła :)) Kabyr

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 68 razy Wiek: 74 Dołączyła: 22 Lis 2007 Posty: 7647 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 10:51
|
|
|
Idzie ku wiośnie
top skończony

|
_________________ Miłego dnia życzę
Barbara |
|
|
|
 |
Gonia

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 56 Dołączyła: 02 Lut 2006 Posty: 233 Skąd: Augsburg
|
|
|
|
 |
Gonia

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 56 Dołączyła: 02 Lut 2006 Posty: 233 Skąd: Augsburg
|
|
|
|
 |
iwonka
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 36 razy Wiek: 51 Dołączyła: 19 Paź 2007 Posty: 3021 Skąd: chorzów
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Sob 05 Wrz, 2009 18:42
|
|
|
Iwonka cudna bluzeczka, wyglądasz prześlicznie
Tak się zastanawiam czemu w tym ananaskowym temacie, który jest w dwóch częściach nie pokazywałam nigdy moich wypocinek
Co prawda te staruszki są w mojej ogólnej galerii, ale ponieważ albo w całości albo w jakimś tam procencie są ananaśne, więc je tutaj również wrzucę
Stare dzieje, ale jakby nie było to jednak ananasy 
|
_________________ Pozdrawiam, Anna
http://maranciaki.pl
Galeria prac:
http://maranciaki.pl/galeria.htm
Blog: http://maranta.blox.pl |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 24 |
|
|