|
90% kobiet w Polsce ma źle dobrane staniki! |
| Autor |
Wiadomość |
Trusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 11 razy Wiek: 48 Dołączyła: 03 Mar 2006 Posty: 522
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 06:33
|
|
|
Dzięki Nie masz pojęcia, jak się cieszę przeogromnie 
|
|
 |
Asia S.
Użytkownik b. aktywny Piuma

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 49 Dołączyła: 15 Wrz 2006 Posty: 2312 Skąd: Wolbrom (Małopolska)
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Irenka
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 2 razy Wiek: 56 Dołączyła: 29 Mar 2008 Posty: 233
|
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 09:46
|
|
|
Czytam właśnie Wasze posty i zaraz będę płakać, bo po przeliczeniu Grazynki wyszedł mi polski 70A. Normalnie wklęsła zerówka. I co ja mam z tym zrobić??
Nawet nie ma co pokazać jakby się chciało.
|
|
|
|
 |
Krulik
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 619 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 11:32
|
|
|
Irenka, ty się nie martw! 70A to możesz w większości sklepów kupić i to jeszcze poprzebierać w modelach. A jak kupisz ładnego push-up'ka to się okaże że nie jesteś wklęsła A dla mniejszych biustów to takie śliczne staniczki robią usztywniane... śliczności... a ja nigdy takiego nie będę mieć:(
Niestety na dobieraniu takich staników się nie znam, ale za to tu masz porady: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
a tu jeszcze jakie staniki dla kogo dobre (tylko coś się pani z rozmiarami pomyliło, ale ogólnie porady wyglądają sensownie;))
http://serwisy.gazeta.pl/...81,2677706.html
|
_________________ moje biżuteryjne, uszyte, wyrysowane...
http://krulikart.blox.pl |
| Ostatnio zmieniony przez Krulik Sob 12 Lip, 2008 11:42, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Sty 2007 Posty: 745
|
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 11:57
|
|
|
Trusia przetestowałam swój staniczek z odpinanymi ramiaczkami i okazało się ze jak go nosze bez ramiaczek to troszke się obniżyl a miałam zapiety na srodkowe zapiecie no i chyba wybralam zly rozmiar.
|
|
|
|
 |
Trusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 12:47
|
|
|
Ulcia, zawsze można ciutkę zebrać przy zapięciu i zaszyć - choćby tymczasowo, eksperymentalnie Tylko wtedy się fiszbiny rozchylają :/jak masz te Triumphy z metkami i paragonem to może przyjmą zwrot? W internecie zawsze przyjmują zwroty, to zaleta neta.
I nie martw się, w przymierzalni trudno jest dobrać stanik - czasem dopiero po dniu noszenia widać jego wady Ale wprawa przychodzi po jakimś czasie 
|
|
 |
ola1996
Użytkownik aktywny

Kraj:

Wiek: 29 Dołączyła: 30 Sie 2006 Posty: 475 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: Śro 23 Lip, 2008 22:43
|
|
|
hihi ja się na razie nie muszę martwić
Ale powiecie mi może co oznacza rzmiar 32/70 ??
Chodzi o takie 32 jak jest w normalnych rozmiarach ubrań (32=XS)??
I jak to jest w przeliczeniu na normalny rozmiar - A czy AA?
|
|
|
|
 |
Trusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 07:43
|
|
|
Olu, a jakie masz wymiary? 32 i 70 to obwody - o miseczce nic tu nie ma Zmierzysz się? Pod biustem ciaśniutko!
A zdziwiłabyś się, jak dużo nastolatek powinno nosić staniki z prawdziwymi 'kobiecymi' miseczkami, a za to obwód mniejszy niż noszą.
|
|
 |
Fairy
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 11:29
|
|
|
taaak, też znam ten problem...
tylko kłopot w tym, że do tej pory jeśli spotkałam dobry rozmiar [w zasadzie tylko widziałam, że są] to kosztowały naprawdę dużo... a nie chcę za bardzo kupować w sieci. Z drugiej strony jeśli znalazłam już na pewnej stronie netowej jakiś, i rozmiar i cena ok to był to push up.
eh, zrobię się na hippiskę i będę chodzić bez! 
|
_________________ www.fairyttale.blogspot.com |
|
|
|
 |
ola1996
Użytkownik aktywny

Kraj:

Wiek: 29 Dołączyła: 30 Sie 2006 Posty: 475 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 15:59
|
|
|
No właśnie... na mnie wszędzie powiększające, albo nie usztywniane... Terazm mam 1 b. lekko powiększający i 1 nieusztywniany... no i szukam usztywnianego, ale nie powiększającego. Może takie w ogóle nie istnieją w moim rozmiarze?
A według kalkulatora powinnam nosić 60B, ale to raczej nie możliwe bo mam strasznie malutkie cycki
|
|
|
|
 |
Trusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 17:12
|
|
|
Ola, możliwe Ja mam nieduzy biust a noszę G Kazda dziewczyna odczytująca swój rozmiar mowi "taka literka? Niemożliwe!"
|
|
 |
Poranna
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Wiek: 50 Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 2113 Skąd: Lębork
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 2008 14:43
|
|
|
| Fairy napisał/a: | | ... a nie chcę za bardzo kupować w sieci |
no własnie, mnie też nie bardzo to plaży, ale przy 75E trudno dorwać coś fajnego i niedrogiego w "realu"; zaryzykowałam i zamówiłam z quelle, czekam na przesyłkę z niecierpliwością, bo i cena rozsądna i staniki mi się bardzo podobają; tylko drżę czy aby będą dobrze dopasowane?
|
_________________ BLOG
 |
|
|
|
 |
Krulik
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 22:42
|
|
|
ha! Kupiłam dziś super staniczek:D normalnie w szoku jestem:D tak jak myślałam 70F leży na mnie jak druga skura:) Kupiłam sobie za 87zł w fajniusim sklepiku i na pytanie o ten rozmiar pani nie popatrzyła na mnie jak na kosmitkę tylko dała kilka modeli i powiedziała że akurat ma mały wybór (w innych sklepach jak jest 1 model to uważają że i tak dużo...) Staniczek jest polskiej firmy GAIA i jestem nim zachwycona (zobaczymy co po praniu będzie) W przymierzalni robiłam oczywiście serię ćwiczeń:D skłony itp hahaha... jupi jupi 
|
|
|
|
 |
Trusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 17:19
|
|
|
Kruliczku, cudownie Gaia po praniu zachowuje właściwości, właśnie pozbywam się dwóch staników w starym rozmiarze, które mimo noszenia są jak nowe
Gorzej z Allesem, wyszły mi fiszbiny z niego Muszę sie wziąć za podszycie go, bo choć niedrogi był, to i tak szkoda.
A które modele kupiłaś, jeśli można wiedzieć? 
|
|
 |
Mao
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 13 razy Wiek: 59 Dołączyła: 06 Maj 2006 Posty: 1321 Skąd: Toruń
|
|
|
|
 |
Krulik
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 21:28
|
|
|
Kupiłam ten pierwszy, a mierzyłam jeszcze ten drugi GAI:

W rzeczywistości jest bardziej różowy;) Mierzyłam jeszcze 2 modele które równie bardzo mi się podobały... ale niestety na moim koślawym biuście gorzej się układały. Ten noszę z jedną wkłaką i jest super;P nie widać że mi natura dała cycki nie od pary Najbardziej się boję że mi się koronka u góry poluzuje i przestanie trzymać, ale mam nadzieję że będzie dobrze;P
|
| Ostatnio zmieniony przez Krulik Sob 02 Sie, 2008 21:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
bjanna
Gaduła ;)

Zaproszone osoby: 4
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 16 Gru 2006 Posty: 3820
|
Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 09:47
|
|
|
Krulik, a w którym sklepie znalazłaś te staniki, bo ja jakoś nie mogę trafić 
|
|
|
|
 |
Trusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 14:55
|
|
|
Kruliczku, a bardzo są rozciągliwe/podatne te staniczki? Niektóre gaje są strrrrasznie twarrrrrrrrrrde (i tu muszę brać większy rozmiar), a inne ciągną się swobodnie i biorę mniejszy 
|
|
 |
Krulik
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 14:57
|
|
|
bjanna, kupiłam w takim małym niepozornym sklepiku w Warszawie. Nie jakiś firmowy, tylko taki poprostu.
Trusia, ten perłowy który kupiłam to bardzo mięciusi i miły jest - nic nie ściska mimo że jestem przyzwyczajona do większego obwodu (zawsze nosiłam 75). A ten czarny miał trochę twardszy materiał i gorzej się układał, ale pod biustem tak samo wygodny.
Narazie noszę i jest super... kusi mnie żeby jak będzie dostawa to kupić sobie jakiś z odpinanymi ramiączkami... ale poczekam trochę z kupnem, żeby mi mąż nie narzekał że rozrzutna jestem 
|
|
|
|
 |
Antonina
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 09:58
|
|
|
Dołączę do Was. Mam 75 G i kiedy wreszczie zdecydowałam się zamówić biustonosze w sklepie internetewym (miałam dość tych wszystkich osiemdziesiątek podjeżdżających do góry na plecach i miseczek D, bo większych nie kupi się w sklepach w małym mieście) - jestem zadowolona. Biust powędrował wyżej i dekolt się ładnie zarysowuje. Z upodobaniem noszę sobie teraz bluzki i sweterki z dekoltem. Nie mam problemów z rozjeżdżającym się, albo wylewajacym się dołem lub górą biustem. Po prostu siedzi na swoim miejscu.
Fakt na początku to nieco ciśnie ten ścisły obwód, ale warto się pomęczyć, bo efekt jest nieporównywalny. Na śmietnik wyniosłam całe naręcze biustonoszy w niewłaściwym rozmiarze.
|
_________________ Mój blog robótkowy: http://uantoniny.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
enie21
Milczek enie21

Kraj:

|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 10:14
|
|
|
Mi wyszło,że powinnam nosić 65 C do tej pory nosiłam 75C no cóż spróbuję przymierzyć ten mniejszy mam nadzieję że się nie uduszę;)
|
_________________ enie21 |
|
|
|
 |
Ysabell
Użytkownik małomówny Joanna

Kraj:

Pomogła: 4 razy Wiek: 41 Dołączyła: 30 Lip 2008 Posty: 62 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 11:45
|
|
|
Ja właśni (przedwczoraj)e kupiłam sobie 75H, po wielu latach noszenia 80-85 i miseczek D-E. Jestem super zadowolona, chociaż pod biustem ciśnie.
Mam nadzieję, że się przyzwyczaję, choć trochę się boję, bo po mojej Mamusi jestem bardzo wrażliwa na wszelkie uciskanie i zaraz mi się robi albo niedobrze, albo mam odciski (Mamusia jest rekordzistką - potrafiła mieć odciski od skarpetek, albo od sandałów sportowych, a spódnice musi nosić dużo za luźne, bo inaczej jej jest słabo i strasznie ją brzuch boli...).
Ale jeżeli wszystko będzie dobrze, to mam zamiar kupić więcej staników w "moim" rozmiarze. Tylko jeszcze nie wiem gdzie - w necie się trochę boję, bo jednak rozciągliwość jest różna, a na Felinę, którą można u mnie w Łodzi kupić, raczej mnie nie stać...
|
_________________ Ys. |
|
|
|
 |
Gusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 17 razy Wiek: 50 Dołączyła: 09 Sty 2006 Posty: 394
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 12:17
|
|
|
To ja mam może głupie pytanie po czym poznać czy to jest rozmiar brytyjski czy polski. Do tej pory nosiłam rozmiar 70D i było ok, ale według polskiej rozmiarówki to ja mam 65F
|
_________________ Pozdrawiam wszystkich  |
|
|
|
 |
Trusia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 12:44
|
|
|
Ja mam 80F brytyjskie i 80K polskie A kupuję 80F - bo tzw. polską rozmiarówkę stosuje mało firm.
|
|
 |
gabis
Użytkownik b. aktywny gabis

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 5 razy Wiek: 52 Dołączyła: 30 Wrz 2006 Posty: 1660 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 14 Sie, 2008 10:59
|
|
|
Jestem zachwycona, że znalazłam ten temat. Do tej pory nosiłam 75-80 C lub D, a tu okazało się ze powinnam nosić 70 G. I taki biustonosz sobie właśnie kupiłam!!! Na razie super!!! Tak jak u innych troszkę ciasno pod biustem mi się wydawało, ale do wytrzymania. Ale za to biust od razu inaczej wygląda. Trusia, dzięki za uświadomienie mi pewnych rzeczy, na które do tej pory nie zwracałam uwagi!!!! 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|