To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - kordonki i włóczki w Lidlu

Violetta21 - Pią 25 Wrz, 2009 23:38

Poranna kiedyś kupiłam włóczkę z Lidla i mam z niej sweterek i szalik i wygląda ok nic się z nią nie dzieje.
Qrka te pompony tez kupiłam i właśnie się zastanawiam jak z niej wydziubać szalik hmm
Nula kupiłam kiedyś te nożyczki z wzorkami i coś tam już nimi wycinałam i ja i córa i jest w miarę ok Smile

kasiad - Sob 26 Wrz, 2009 10:02

U mnie w lidlu też nie było kordonków - w ogóle nie dali nic ze starych zapasów Sad
Paddington - Sob 26 Wrz, 2009 10:26

a u mnie były druty, szydełka, włoczki na szaliki itp... ale do szydełka dużych kulek nie było... szkoda, może następnym razem
Paillette - Sob 26 Wrz, 2009 14:30

kasiad, ja robiłam zakupy właśnie w Twoim Lidlu, (okolice uczelni zawodowej) co się naszukałam tych włóczek w sklepie. W Lubinie jakoś nie mam czasu podjechać Wink
kasia123 - Sob 26 Wrz, 2009 15:25

Nula ja mam te nożyczki z Lidla ze wzorkami i są ok. cool
nula - Sob 26 Wrz, 2009 15:43

Dziewczyny, dziękuję - jak będą jeszcze te nożyczki w poniedziałek to kupię wesoło mi
duduś - Sob 26 Wrz, 2009 17:20

Kupiłam w Lidlu nożyczki z wzorkami, 7 par nożyczek za 16,99 kupiłam też dziurkacze ozdobne 3 sztuki za 16,99. Podarowałam to wszystko do przedszkola dla mojego synka i jego kolegów i koleżanek za co zostałam wyściskana przez Panią Bożenkę która jest opiekunka jego grupy
gabis - Nie 27 Wrz, 2009 19:35

A ja też mam włóczki!!! Kupiła mi mamusia i dzisiaj podarowała tę niespodziankę!!!
alexandra20 - Wto 29 Wrz, 2009 13:02

ja też w niedzielę kupiłam w Lidlu włóczki różowo-biały melanż Very Happy na szaliczek:D ktoś już z niej coś robił?? bo na opakowaniu jest szydełko 7 lub 8 a ja posiadam największe 4,5:/ czy 7 nie będzie za duża?? bo tym 4,5 też dałoby radę robić, ale takie zbite by było chyba:)

zakupiłam też przy okazji naklejki do ozdabiania kartek:D

cobrad - Śro 30 Wrz, 2009 09:42

Hehe widzę, że nie jestem sama w tym szaleństwie:)
Wczoraj kupiłam także w Lidlu - chcę sobie sweterek wydziergać na szydełku, a dziecku czapkę ( mam stamtąd białą, nieco różowej i taki melanż nie wiem jeszcze na co ).
Kordonków nie było, były druty i szydełka, a co do kompletu nożyczek to jakieś leżały ale nie wiem czy do ozdobnego wycinania.

jadzia59o - Śro 30 Wrz, 2009 10:04

tez sobie wloczke w lidlu melanz bezowo-braz-bialy, niebieski na sweterek dla wnuka i babelki na szalik zaczelam wczoraj probowac szalik dla wnuczki prolam kilka razy az babelki zaczely sie ukladac robilam jeden rzad prawe jeden lewe ale oczka brzegowe tez przerabialam pochwale sie w sobote rowniez getrami i swetrem wystawie to w galeri

POZDRAWIAM

cobrad - Śro 30 Wrz, 2009 12:45

A ja chodziłam wokół tych kuleczek zastanawiając się do czego mogłabym wykorzystać, bo ja jestem raczej taka filetowo-firankowo-serwetkowa Smile ale może się skuszę - widać za bardzo nie schodzą im w moim sklepie.
kabyr - Śro 30 Wrz, 2009 17:20

Byłąm dzisiaj w Lidlu z nastawieniem,
że kupię sobie melanż na czapę zimową.
Uwierzcie mi, że nie kupiłam,
ponieważ jest pakowana po 20 dkg.
Za dużo jak na czapkę
a z resztą nie miałabym co zrobić.
Jutro pójdę do pasmanterii.
Tam mają tę samą włóczkę po 10 dkg.

alexandra20 - Śro 30 Wrz, 2009 17:27

te melanże są w pasmanteriach?Very Happy bo szukałam w necie tej włóczki i nie ma takiej:/
Pyziulka - Śro 30 Wrz, 2009 18:18

alexandra20, ta włóczka jest tylko w lidlu i tylko teraz :/ Następnym razem rzuca co innego...
kabyr - Śro 30 Wrz, 2009 23:27

Pyziulka napisał/a:
alexandra20, ta włóczka jest tylko w lidlu i tylko teraz :/

Już odpisałam na PW Aleksandrze gdzie w Bydgoszczy może kupić tę samą włóczkę.
Oczywiście nie w tej samej cenie.

Jarka - Pią 02 Paź, 2009 10:17

Jakiś czas temu kupiłam w lidlu włóczkę melanżową w takim dużym motku po 40 dkg - włoczka ogólnie bardzo mi się podoba fajnie się robi, tylko nie mam pomysłu co z niej zrobić, chciałam jakąś bluzeczkę, najlepiej bez jakiś wymyślnych wzorków, żeby fajnie widać było melanż - poradźcie coś liczę na Was. (włóczka ma 1200 m, więc po 300m w 100g)
Pyziulka - Pią 02 Paź, 2009 10:34

Jarka, miałam podobny problem. Niestety z tego co widziałam na zdjęciach ten melanż kiepsko wyglądał na bluzkach. Zdecydowałam sie więc na bolerko (możesz zobaczyć u mnie na blogu)

http://www.ravelry.com/ya...atione/projects - link na ravelry gdzie są pokazane rózne projekty z tej włóczki (36 projektów Very Happy )

Gusia - Pią 02 Paź, 2009 11:21

Jarka napisał/a:
Jakiś czas temu kupiłam w lidlu włóczkę melanżową w takim dużym motku po 40 dkg - włoczka ogólnie bardzo mi się podoba fajnie się robi, tylko nie mam pomysłu co z niej zrobić, chciałam jakąś bluzeczkę, najlepiej bez jakiś wymyślnych wzorków, żeby fajnie widać było melanż - poradźcie coś liczę na Was. (włóczka ma 1200 m, więc po 300m w 100g)

Jarka ja z tego melanżu zrobiłam Córci sweterek, taki właśnie prosty, zapinany na zatrzaski. Jest w moim wątku.

bjanna - Pią 02 Paź, 2009 14:12

Jarka, biorąc pod uwagę, że jest to melanż proponuję prosty ścieg, bez ażurów i warkoczy, może prosty sweterek zapinany na suwak, albo na guziczki, albo kamizela z krótkim rękawem, teraz takie fajne są na topie, zapinane na 3 guziki, albo jeden duży
Jarka - Pią 02 Paź, 2009 16:38

Dzięki cmoknięcie dziewczyny, teraz wekend, będę coś kombinować, ale jak Wam coś jeszcze wpadnie do głowy to podeślijcie.
Makarbella - Pon 05 Paź, 2009 02:06

cobrad napisał/a:
A ja chodziłam wokół tych kuleczek zastanawiając się do czego mogłabym wykorzystać, bo ja jestem raczej taka filetowo-firankowo-serwetkowa Smile ale może się skuszę - widać za bardzo nie schodzą im w moim sklepie.

Oto inne propozycje wykorzystania tych kuleczek:

cobrad - Pon 05 Paź, 2009 11:48

Świetne to, że też nie wpadłam na to, teraz przepadło, zakupiłam inne - czekają w kolejce
Makarbella - Wto 06 Paź, 2009 02:26

Nie do końca przepadło. W sklepach internetowych można ją kupić pod nazwą Celebi Koza albo "włóczka pomponikowa".
pchelka831 - Śro 07 Paź, 2009 16:41

Ja z włóczki bąbelkowe zrobiłam taki komplecik dla córci