To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

spódnice, spodnie i sukienki - Spodnica Etro

Eve - Pon 27 Lis, 2006 14:24

Ja też nie przyszywałam podszewek do spódnic. Jeszcze w sumie ich nie nosiłam i nie wiem jak się sprawdzą osobno, ale tak jak mówi kroowka, można potem podszewkę wykorzystywać do różnych spódnic, albo spódnicę do różnych podszewek.
alienor - Pon 27 Lis, 2006 14:29

A ja gotową VS oddałam do krawcowej i podszewka została przyszyta na stałe a w pasie dodany tunelik z szeroką gumką tak, że sznureczek jest tylko ozdobą a spodnica uklada się od razu tak jak ma być , bo my to takie wygodnickie jesteśmy wesoło mi
Asia S. - Pon 27 Lis, 2006 15:10

Alienor ta szeroka gumka jest przyszyta bezpośrednio do spódnicy?
alienor - Pon 27 Lis, 2006 16:34

Asiu nie jast przyszyta,. przyszyta jast podszewka tworząc tunelik i guma szerokości paska wprowadzona do tunelu. tak to wyglada po lewej stronie

agnia.p - Pon 27 Lis, 2006 18:10

Wszyłam tak samo podszewkę do spódnicy , naprawdę dużo lepiej się układa cool
Asia S. - Wto 28 Lis, 2006 14:22

Po dniach prób i błędów (niejednokrotnym pruciu co przyprawiało mojego faceta o niewyraźny wyraz twarzy) SKOŃCZYŁAM swoją pierwszą spódnicę szydełkową (wg wzoru PePe). Ale to nie był koniec pracy.. na horyzoncie pojawiła się podszewka...hmmm. Wycieczka do pani z tkaninami (pół godziny przymierzania i wybierania), koncepcja w głowie i wyjazd do mamy. Mama wie najlepiej... hihihi. Mizdrzenie się do Niej i uszyła podszewkę. na razie podszewka stanowi osobny element spódnicy ale kto wie co wymyślę? Mam cicha nadzieję, że nie tylko ja jestem tak zakręcona jak oczka łańcuszka....hahahah. Dziękuję z całego serca Mao, która odpowiadała na moje pytania i całej świcie szydełkujących. kwiatek dla ciebie
Dorwałam fotografa i efekt całości jest taki jak na zdjęciu.

Violetta21 - Śro 29 Lis, 2006 09:57
Temat postu: Spódnica Etro
A tu spódniczka w troszkę innych kolorkach Smile

Asia S. - Śro 29 Lis, 2006 15:39

Viola oklaski Dzięki za wszystkie miłe słowa. Spódniczka jest zrobiona szydełkiem 4 z Florii Light. Schematy znajdziecie tutaj http://asia76.fotosik.pl/albumy/91782.html
Elunia - Śro 10 Sty, 2007 20:44
Temat postu: Spodnica Etro

to nareszcie moja spódnica

Elunia - Czw 11 Sty, 2007 16:02

Dzięki za pochwały.Na spódnicę mi poszło 50 dkg DALI,podszyłam sama zwykłą podszewką,wycięłam prostokąt o szerokości moich bioder,zszyłam i razem z szeroką gumką wszyłam w pas spódnicy-najważniejsze że czuje się w niej rewelacyjnie pomimo swojej tuszy.Razem z chustą tworzą wspaniałą całość.
kika - Pią 19 Sty, 2007 14:44
Temat postu: moja pierwsza spódnica
Witam wszystkich !!! w końcu i ja postanowiłam dołaczyć i sie pochwalić oto moja pierwsza spódnica(robię dopiero od pół roku na szydełku) więc chyba nie jest zła ale zdjęcie kiepskiej jakośći nie miałam modelki. NIe wiem czy poradze sobie z wstawieniem zdjęcia ale spróbuję pozdrawiam cmoknięcie

maranta - Pią 19 Sty, 2007 18:02

Kika, urocza spódniczka cool cool cool
kika - Nie 21 Sty, 2007 12:02

Moniko dziękuje!!! robię teraz brązową ale długo mi to idzie coś jeszcze zrobiłam bluzkę a raczej tunikę
szydeleczko - Pon 22 Sty, 2007 11:01

a tu piekna wiosenno letnia spodniczka kolory majacej nadejs wiosenki
http://www.fotosik.pl/pok...c93e286c3a.html
http://www.fotosik.pl/pok...8d0882ba49.html

kwiatek dla ciebie
a tu zime zapowiadaja zima

Ada - Pią 02 Lut, 2007 15:50

A to moja jedenasta z kolei spódnica robiona po raz pierwszy na zamówienie.Mimo,iż powiedziałam sobie,że już więcej spódnicy Etro robić nie będę za żadne skarby,to jednak skusiłam się na nią.Wzięłam za całość/czyli włoczka kornelia i robocizna/ 250 zł.Dużo,czy mało?Jak sądzicie?

szydeleczko - Pią 02 Lut, 2007 17:58

A cool da spodniczka wspaniala gdzie znalazlas taka dobra klientke ze tyle Ci zapłacila - u mnie jak uslysza ok 100 zł to marudza dlatego nie robie wcale

na allegro za cos podobnego chce ktos 190 zł a podaje ze w sklepie sa po 400 zl

nie sprawdzilam bo nie spotkalam takich
kazanie

kasiamwz - Śro 14 Lut, 2007 17:43

śliczna spódniczka, a ja w końcu mam taką (jeszcze bez podszewki)

pinnii - Pon 26 Mar, 2007 10:38

w tydzień zrobiłam spódnice... oto moje dzieło
kiziulka - Wto 27 Mar, 2007 17:32

a jednak... sie zaparlam i wreszcie ukonczylam:

na razie bez podszewki wiec pokazuje podlogowo ale jak tylko sie podszewek uszyje to zaprezentuje na sobie;)

Elunia - Śro 04 Kwi, 2007 22:33

kiziulka śliczna spódnica,ja też skończyłłam dla córki

Viola - Śro 18 Lut, 2009 18:53

moja w wersji
kabyr - Śro 18 Lut, 2009 21:14

Viola piękny kolor.
Jaka to włóczka?
Pokaż nam jeszcze ją na sobie.

Sosna - Pią 20 Lut, 2009 12:25

Śliczna, też jestem ciekawa co to za włóczka
Viola - Pią 20 Lut, 2009 21:11

miałam na myśli na " mini kobietkę" -spódniczka córci

a tu na modelce

a nici to monika podobna do maxi ale troczeczkę masywniejsza, fajna na bluzki i spódnice moja bluzka kremowa z elementów też jest z tych nici http://www.fotosik.pl/pok...1dc75e27e5.html

beacia-24 - Sob 21 Lut, 2009 08:06

Viola, śliczniutka malutka modelinka -Monika jako nici jest bardzo fajna i lepiej się nadaje na ciuszki niż Maxi - mam z niej parę prac i jestem z niej zadowolona. Za kreację same brawa radocha hurrraaa radocha