Galerie prac użytkowników forum - vichta - moje robotki
nula - Sob 29 Lis, 2014 19:32
| Madzia napisał/a: | | Prześliczne są Twoje gwiazdki i pięknie wyglądają na choince! |
tak jest ! - prezentują się pięknie
vichta - Wto 02 Gru, 2014 19:47
Bardzo Wszystkim dziękuję za liczne pochwały i jeszcze liczniejsze punkciki
Czas na tegoroczną choinkę...
Dzięki podpowiedzi Anii_b zamiast męczyć się z cięciem pasków, kupiłam gotowe paski do quillingu. I okazało się to strzałem w dziesiątkę. Moje gwiazdki Froebla były gotowe już za dwa dni. Teraz są już nawleczone i... powieszone
Na drugim zdjęciu, wyżej, te bardziej kolorowe i kontrastowe gwiazdki są wykonane z gotowych pasków. Trochę ta podana miarka jest oszukana, bo nie mają 10 mm, tylko 9. Niżej, te bardziej pastelowe, zrobiłam ze zwykłego papieru do kserokopiarek.
Wszystkich razem wyszło mi prawie 80 sztuk, ale na choince wcale tego nie widać.
Apak - Wto 02 Gru, 2014 19:57
Piękne!
Krakowianka - Wto 02 Gru, 2014 20:29
no proszę! u Ciebie już piękna choinka z cudnymi ozdobami a ja jeszcze nie zaczęłam świątecznych porządków świetnie wyszły te gwiazdki
Madzia - Śro 03 Gru, 2014 13:25
Bardzo ładne te gwiazdki!
Elżbieta P. - Śro 03 Gru, 2014 19:49
super gwiazdkowa produkcja wyszła
vichta - Nie 07 Gru, 2014 13:40 Temat postu: czerwono-czarny żakard z ażurem
Dzięki stokrotne Wszystkim po raz kolejny.
Skończony jakiś czas temu żakard z ażurem, doczekał się guzików. W sam raz na zimę pod płaszcz. Ciepły i wygodny. Niestety, zrobiony z angielskiego akrylu, więc raczej na jeden sezon, bo jeszcze przed praniem zaczyna się mechacić
Wzór jest ze starej Sandry. Już go kiedyś wykorzystałam do zrobienia biało-zielonego swetra, który można zobaczyć w galerii na stronie 2. Należy do moich ulubionych, więc wróciłam do niego, tym razem w ognistym zestawie kolorów
MagiaISzydelko - Nie 07 Gru, 2014 17:10
Gdzie Ty znajdujesz czas na tyle cudowności
japoneczka01 - Nie 07 Gru, 2014 19:25
vichta sweterek super. Jak się czasem jakiś sweterek mechaci, to traktuję go golarką do swetrów i na jakiś czas przedłużam jego "nowość"
Pysiatom - Pon 08 Gru, 2014 16:02
Piękne i kolorowe gwiazdki, a sweterek jest śliczny.
Elżbieta P. - Pon 08 Gru, 2014 16:38
fajny sweterek, ale ile przekładania nici
vichta - Pon 08 Gru, 2014 20:39 Temat postu: chusta Ericha Engelna "Ekaterina"
Dziękuję
Wczoraj ukończona, dziś zdjęta z blokowania, chusta Ericha Engelna, którą znalazłam na rosyjskim forum pod nazwą Ekaterina. Zrobiona na drutach 4,5, z czegoś bardzo cieniutkiego, chyba moheru albo mieszanki, co kupiłam w charity shopie, niedużą cewkę za funta:) Zrobiłam już ogromną narzutkę z koła (jak pozszywam, to pokażę), tę chustę i jeszcze spory kłębek mi został. A ja myślałam, że to tak tylko na jakąś apaszkę wystarczy. Taka sobie never ending yarn...
Prawdziwy kolor oddaje druga fotografia. Jakoś z daleka nie naświetla zbyt dobrze.
Gdyby ktoś miał ochotę, to TUTAJ jest schemat, również na większą wersję lub na kwadratowy, duży obrus:
MagiaISzydelko - Pon 08 Gru, 2014 22:13
Cuda jak pajęczyny
beacia-24 - Wto 09 Gru, 2014 10:56
Piękny hurt gwiazdkowy. Powalająco się prezentują na choince.
Elżbieta P. - Wto 09 Gru, 2014 15:56
piękna chusta, szybko ją wydziergałaś
Pysiatom - Czw 11 Gru, 2014 16:03
Chusta śliczna i jaka delikatna.
Ampka - Czw 11 Gru, 2014 17:18
Jak zawsze wszystko u Ciebie piękne!
Zawsze chciałam się nauczyć robienia takich gwiazdek z papieru Podziwiam!
vichta - Czw 11 Gru, 2014 18:34
Ampka, do dzieła !!!
To naprawdę nie jest takie trudne, jak się wydaje:
https://www.youtube.com/w...7ZJjKJNEf-W579j
Ja za każdym razem obracam gwiazdę o 90 stopni, bo jakoś mi tak łatwiej. Autor tego filmiku cały czas trzyma ją w tej samej pozycji. Ale to kwestia nawyku. A potem to już na śpiąco można robić, jak na drutach...
nismon - Sob 13 Gru, 2014 09:45
Śliczne gwiazdki-podziwiam za wytrwałość
Sweterek i chusta wyszły fantastycznie!
vichta - Sob 13 Gru, 2014 15:05 Temat postu: kaszmirowa Haruni
Dzięki Wszystkim
Pora się przyznać, co też wydziergałam w ramach wymianki. Ustrzeliłam Elunię, której marzyła się szara lub czarna chusta zrobiona na drutach.
Zrobiłam ją z cienkiego kaszmiru. Włóczka jest niesamowicie ciepła, więc żeby tego ciepła nie tracić, chusta zrobiona jest dość gęsto, na cienkich drutach.
Oto "Haruni":
Pysiatom - Sob 13 Gru, 2014 17:30
vichta chusta jest przepiękna, Elunia na pewno zadowolona.
nula - Nie 14 Gru, 2014 08:33
o rany, vichta, kiedy Ty to wszystko robisz ????
tyle gwiazdek, chusty i sweter - wszystko piękne
bardzo lubię żakardy, jak dzieci były małe to wszystkie sweterki takie robiłam
elapok - Nie 14 Gru, 2014 08:43
Fantastyczne chusty a gwiazdeczki piękne i kolorowe!
bogumila7486 - Nie 14 Gru, 2014 18:44
Marzenko gwiazdki są przeurocze. Ja sama bym chętnie je sprawdziła dotykiem.
Elżbieta P. - Nie 14 Gru, 2014 19:59
kaszmirowa chusta piękny prezent zrobiłaś dla Eluni
|
|
|