Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani
misia0808 - Nie 10 Lis, 2013 18:12
Bardzo fajne wyszły Ci te skarpetki dla córy. Chyba tez muszę popróbować dla wnusi
siebusania - Pon 11 Lis, 2013 20:15
Elżbieta P., Awenturyn, Kalima, danfi, Apak, Pysiatom, kabyr, jokul, LucynaM, misia0808,
| Kalima napisał/a: | | Kiedy Ty to wszystko czynisz?? Chyba nie śpisz po nocach | czynie hm nie pracuje zawodowo wiec siedzac w domu miedzy obowiazkami domowymi znajduje chwile na szydełko a po nocach spie i to ostanio bardzo wczesnie kłade się spać, rok temu to do 23 a nawet dłużej szydełkowałam teraz po 18 rzadko sie zdarza zobaczyc mnie z szydełkiem w ręku,
| Apak napisał/a: | | A jeśli mała ma je nosić zamiast kapci, możesz je potraktować na podeszwie lateksem w płynie | dziekuje za rade, skarpetki beda skarpeteczkami a buciko-kapcie się robią i w tym przypadku lateks by się przydał.
| jokul napisał/a: | | szybko ich przybywa | są malutkie to i szybciutko sie tworzą i ciagle musze szukac nowych inspiracji żeby szydełko się nie kurzyło, wole cos wiekszego bo zajecie jest na dłuzej niz 2 dni
| misia0808 napisał/a: | | Chyba tez muszę popróbować dla wnusi | prosze brac szydełko i próbowac nic trudnego
zmykam juz bo cora jak nigdy od 20 juz spi moze cos uda mi sie wydłobac
BeniaJ - Wto 12 Lis, 2013 09:01
super skarpetki; co do wiklinowania to się nie wypowiem bo jeszcze nie robiłam nic , na razie moją córkę zawiklinowało. Chociaż powiem ci szczerze ja też mam ochotę na "zawiklinowanie" bo jak oglądam te wszystkie fajne rzeczy, które ludziska z papieru robią to mi szczęka opada
siebusania - Czw 14 Lis, 2013 15:01
| BeniaJ napisał/a: | | Chociaż powiem ci szczerze ja też mam ochotę na "zawiklinowanie" | mi powoli przechodza checi na wiklinowanie im wiecej cwicze tym bardziej odechciewa mi sie i coraz gorzej wychodzi.
jednak wole szydełko chodz ostanio znów nie wychodzi tak jak bym chciała próbowałam aniołka z kursiku od wiki i wyszedł taki graślawiec(1 i ostatni taki w tym roku)
robie cos jeszcze ale wcale mi sie nie podoba jak ja nie lubie melanzowych włoczek
izetta - Czw 14 Lis, 2013 15:16
siebusania, podeslij proszę namiary na kursik Wiki, a ten twój aniołek jest sliczny, co ty bredzisz, mnie się bardzo podoba
siebusania - Czw 14 Lis, 2013 15:48
izetta, http://fascinata.blox.pl/tagi_b/2404/Aniolki.html tutaj masz namiary na bloga wiki
Jessi - Czw 14 Lis, 2013 19:11
super skarpeteczki i aniołek też fajny jak naciągniesz trochę i nakrochmalisz na jakiś stożek styropianowy to się poprawi... też tak miałam
Atka - Czw 14 Lis, 2013 19:23
Przede wszystkim podziwiam tempo Twojej pracy. A że początki są różne to wszystkie na własnej skórze to wiemy;) Skarpeteczki są fajniutkie.
siebusania - Pią 15 Lis, 2013 08:39
Jessi, Atka,
| Jessi napisał/a: | | jak naciągniesz trochę i nakrochmalisz na jakiś stożek styropianowy to się poprawi... też tak miałam | a juz myslałam ze bede mieć jedna mniej rzecz do usztywnienia w domu jak na złośc zadnych stozków nie ma. Gratulacje stanu błogosławionego
| Atka napisał/a: | | Przede wszystkim podziwiam tempo Twojej pracy | tempo pracy własnie mam wolne od kąd syn poszedł do szkoły wiecej obowiązków jest i trzeba 2 razy dnia chodzi do szkoły
BeniaJ - Pią 15 Lis, 2013 18:01
siebusania, chyba masz gorszy dzień, co ty chcesz od tego aniołka, rewelacyjny !!!!! A co do wiklinowania nie zniechęcaj się, jak zaczynałam piec pierwsze chleby wychodziły tak jak wychodziły, dzisiaj już piekę już trzeci miesiąc i cały czas robię z tego samego przepisu i czasami jest normalnej wielkości, a czasami tak wyrasta poza blaszkę że muszę czas pieczenia wydłużać żeby wszystko się upiekło. Zresztą to tak zawsze jest z początkami, na początku jest euforia póżniej skrzydełka opadają, ale nie można się poddać tylko iść próbować i iść dalej.
Jessi - Nie 17 Lis, 2013 21:06
siebusania dziękuję
siebusania - Pon 18 Lis, 2013 09:29
BeniaJ, dziekuje
Zarażona od was ubrankami tez musiałam jeszce 1 zrobić. Zawsze ktos się znajdzie komu mozna podarować
Kalima - Pon 18 Lis, 2013 09:50
Aniołek jest świetny A jak Ty mówisz, że to jest wolne zwolnione tempo....też bym tak chciała A do wikliny się nie zniechęcaj - powiedzenie practice makes perfect jest bardzo motywujące Ciągle sobie je powtarzam, jak mnie trafia, że nie wychodzi tak jak powinno Ja też w tej chwili jestem w domu, bo pracy brak niestety....Ale nad robótkami siedzę dłużej bo do 22.00.
misia0808 - Wto 19 Lis, 2013 09:38
Aniołek świetny, ubranka dla Barbie super Ci wyszły i co do tego że znajdą nabywcę nie mam wątpliwości.
Do wikliny sie nie zniechęcaj, nawet na torturach nie pokazałabym swoich pierwszych prac hihihi, no ale wprawa przychodzi z czasem, wiec rób kochana a zobaczysz, ze będą wychodzić coraz równiejsze.
siebusania - Wto 19 Lis, 2013 09:51
misia0808, Kalima,
spodnie juz pokazywałam dorobiłam do nich bluzeczke
płaszczyk czapeczka i komin
lamika88 - Wto 19 Lis, 2013 10:01
Ekstra kreacje dla lalki
izetta - Wto 19 Lis, 2013 10:54
siebusania, punkcik poleciał dzieuję za kursik
Ainer - Wto 19 Lis, 2013 11:44
super ubranka
Kalima - Wto 19 Lis, 2013 11:52
No i kolejne piękne , oczywiście w zwolnionym tempie robione ciuszki dla lalek a ja się od wczoraj męczę nad 10 główkami dla aniołków i jestem w połowie, a główki maleńkie....
Jessi - Wto 19 Lis, 2013 12:21
widzę, że kolejna zarażona ubieraniem barbie super ubranka
siebusania - Wto 19 Lis, 2013 16:42
lamika88, Ainer, Jessi, Kalima,
| Jessi napisał/a: | | widzę, że kolejna zarażona ubieraniem barbie | tak zaraziłam się i znalazła się panieneczka którą mogę obdarować, jeszcze kilka ciuszków dorobie i prezent na mikołaja bedzie jak znalazł
| Kalima napisał/a: | | oczywiście w zwolnionym tempie robione | tak w zwolnonym a ciuszki malutkie, mi własnie udało sie kilka rzeczy usztywnić a długo na to czekały
siebusania - Śro 20 Lis, 2013 14:48
gwiazdki już wyschły wiec moge pokazac
robie też dzwoneczki ale pokaże jak już bedą wszystkie i jeszcze mam cos zrobionego jak uda mi się usztywnić to sie pochwale
a i jeszcze ma sweterek dla lali
BeniaJ - Śro 20 Lis, 2013 16:25
siebusania, gwiazdki piękne, a ubranka dla lalek no powiem ci szczerze rozszalaś się kobieto, ubranka prześliczne. Podziwiam, bo ja jakoś do takich maleństw nie mam cierpliwości
Pysiatom - Śro 20 Lis, 2013 17:10
Piękne gwiazdki i śliczne ubranka dla lali.
jokul - Czw 21 Lis, 2013 08:13
Powoli zamienisz się w manufakturę, tak szybko robisz. I do tego tak różnorodnie - na pewno Ci się nie nudzi.
|
|
|