To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

ciapara - Śro 21 Kwi, 2010 18:39

ja tez bylam dzielna Smile
musze skonczyc wymianke i na spokojnie poczytam o 2 fazie bo to co teraz robie to zywiol
wedlug skroconej instrukcji gosias Smile

kabyr - Śro 21 Kwi, 2010 20:10

Grażyna napisał/a:
mloda skora powraca na swoje miejsce natychmiast, a starszej pani niestety z oporem

Grażynko fajnie, że to Ty napisałaś. cmok
Nie chciałam być tak nieuprzejma, ale właśnie to miałam na myśli.

ciapara - Śro 21 Kwi, 2010 20:36

moja skóra tez da mi w kosc
za bardzo byla rozciagnieta do rozmiaru xxxl
wiec wracajac do mniejszego bedzie sie buntowac
ja tylko mowie ze natluszczam ja regularnie roznymi kosmetykami zeby zaskakiwac ja Smile
poki co jest milutka

mimusia-1 - Śro 21 Kwi, 2010 22:53

Podczytuje Was od dawna i podziwiam za wytrwłośc. Jak pisalam wczesniej tez chce schuść i to ok 6kg ale jakoś cięzko mi sie za to zabrac. A dlaczego bo ostatnio w rodzinie mam pare imprez imieninowych a ja bardzo lubię słodkie wypieki.
A tak z drugiej strony nie wiem dokładnie jak za to się zabrac.

ciapara - Czw 22 Kwi, 2010 06:39

obejrzalam ten kosmetyk o ktorym wam pisalam
jest poducentem tego balsamu ziaja a wiec polska firma

z radoscia donosze ze jest nas znou o kilo mniej Smile

gosias - Czw 22 Kwi, 2010 07:04

mimusia-1 napisał/a:
tez chce schuść i to ok 6kg

6 kg nie jest dużo. Może spróbuj tej diety, na której nas ubywa Smile

ciapara, Smile gratuluję Smile

qrka - Czw 22 Kwi, 2010 07:10

A ja na "luźną " skórę, robię sobie masaż bańką chińską. Skóre trzeba naoliwić i masować bańką, jakość skóry bardzo sie poprawia.
Gośka - Czw 22 Kwi, 2010 07:45

Nie mogę doczytać się ile czasu trwa II faza. A może nie rozumiem. Czy ma trwać do momentu aż zgubimy tyle kg ile zamierzałyśmy, łącznie z kilogramami z I fazy? hmm Czy w II fazie dni 5/5 znaczy - 5 dni protein i 5 dni proteiny z warzywami? hmm Czytałam, że występują problemy z wypróżnianiem, ja i bez tej diety mam z tym bardzo duże problemy i mało co na mnie działa i jak tu sobie radzić. hmm hmm hmm
qrka - Czw 22 Kwi, 2010 08:02

Gośka, zajrzyj do linków , które podała Grazynka tam znajdziesz dużo informacji na twoje pytania.
Co do długości trwania II fazy - to sprawa indywidualna, musisz zrobić test Dukana z niego wyjdzie czas trwania poszczególnych faz

Jarka - Czw 22 Kwi, 2010 08:53

Gośka napisał/a:
Czy ma trwać do momentu aż zgubimy tyle kg ile zamierzałyśmy, łącznie z kilogramami z I fazy?
tak dokładnie ma tyle trwać ile zamierzasz schudnąć.
Gośka napisał/a:
Czy w II fazie dni 5/5 znaczy - 5 dni protein i 5 dni proteiny z warzywami?
to jest sprawa indywidualna, może być 3 na 3, lub nawet 1 na 1, ale ten wariant 5 na 5 jest ponoć najlepszy.
mimusia-1 - Czw 22 Kwi, 2010 09:12

gosias napisał/a:
Może spróbuj tej diety, na której nas ubywa

Właśnie tylką tę biore pod uwagę

Elunia - Czw 22 Kwi, 2010 09:29

Gosia ja wyczytałam ze jogurty z wsadem owocowym mozna nie więcej jak 2 dziennie,to wy nie jecie owocowych???????????????bez tłuszczu????????????
Gośka - Czw 22 Kwi, 2010 09:31

qurka Jarka dzięki cmoknięcie Czytać czytałam cały ten wątek ale albo nie zrozumiałam nie wiem albo przeoczyłam lanie
ciapara - Czw 22 Kwi, 2010 09:41

ja rabie same naturalne nawet nie light tylko zwykle
zlopie co popadnie bez cukru wszystko
jem duzo jaj

no ale dzisiaj zauwazylam zmarchy mimiczne przy oczach
jak mialam pelniejsza gebulke nie bylo ich widac
niektórzy na to mowia kurze lapki..

nie uzywam pudrów ani innych kosmetykow maskujacych...

a kosmetyczka mi doradzala na szyje i dekold specjany krem
musze nabyc takowy
a do buzi mowila zeby nie tlusty tylko mocno nawilzajacy jakiejs firmy dermika
mowila ze maja to apteki..

ale po buzi widac te pare kilo
a na obwodzie brzucha 3 cm mniej
cieszy mnie to bo benka to ja mam Smile

gosias - Czw 22 Kwi, 2010 11:39

Elunia napisał/a:
to wy nie jecie owocowych???????????????bez tłuszczu????????????

Ja nie jem, tylko wcinam te "normalne" 0%

Grażyna - Czw 22 Kwi, 2010 15:14

Musze powiedziec, że owocowe jogurty sa zabronione, bo sa w nich owoce, a w owocach sa cukry proste (glukoza i fruktoza), dlatego niestety trzeba z nich rezygnowac. Ponieważ nie cierpie otrąb, to jadłam w II fazie od czasu do czasu te jogurty i wsypywałam w nie otręby. Chudłam. Moja córka robiła podobnie, ona nawet jadła same owoce. Jakoś sie nie bała, że utyje i musze stwierdzic, że schudła niexle. W takim razie musze stwierdzić, że zalezy to od organizmu. Jak nie powoduje to zastojow spadku wagi, to myslę ,że od czasu do czasu mozna zjeść. W nowej książce Dukan troszke zmienił zasady, jest bardziej liberalny i pozwala zjadać nie wiecej niz 1 jogurt owocowy light dziennie. Czyli 0% tłuszczu i bez cukru (słodzik). Takiego znaleźć nie mozna, wiec ja z córka podjadamy jogobellę light.

Ciapara - powinny byc kremy nawilżające. Mam jednak suchą cerę od urodzenia i wiem, że od czasu do czasu wskazane są kremy tłuste i półtłuste. Mnie koleżanka powiedziała, że obecnie sa u kosmetyczek zabiegi laserowe, które prostuja i napinaja skórę (zapomniałam nazwy), ale jeden zabieg kosztuje 1000zł, a trzeba zrobic ich kilka w odstępie jakiegos tam czasu. no i skąd na to wziąć? Mnie nie stac niestety...

Paddington - Czw 22 Kwi, 2010 15:24

ja do tej diety tylko jedno zdanie- UWAGA u osób które mają problemy nerkowe mogą wystąpić problemy z masywnym białkomoczem włącznie!!! W każdej diecie należy myśleć o dotychczasowych dolegliwościach i chorobach- pamiętajcie kazanie

A poza tym wszystkich cieplutko pozdrawiam cmoknięcie

Paillette - Czw 22 Kwi, 2010 15:33

ciapara napisał/a:
a do buzi mowila zeby nie tlusty tylko mocno nawilzajacy jakiejs firmy dermika
mowila ze maja to apteki..

w każdym większym supermarkecie dostaniesz... typu real, tesco czy rossman.... ważne by używać, bo jak stoją w szafce to niestety nie dzialają Wink

Grażyna - Czw 22 Kwi, 2010 16:22

Znalazłam przed chwila fajne filmiki z ćwiczeniami Pilates. Całkiem spokojne i wygladaja na nietrudne:

http://cafeteria.pl/zdrow...iekna-sylwetka/

Paillette - Czw 22 Kwi, 2010 18:20

Grażyna napisał/a:
Całkiem spokojne i wygladaja na nietrudne:

tylko tak wyglądają, najważniejsza systematyczność, jako pani od fikołkoów polecam bardzo... cool

ciapara - Czw 22 Kwi, 2010 19:07

Ja na razie w ogole nie czuje zadnych skutkow diety
jestem zadowolona
opita
nie chodza zestresowana ani zla ani glodna
ciuchy lepiej leza a po codziennym rannym wazeniu humor mi bardzo dopisuje

co do kremow
dzisiaj kupilam sobie jakis niemiecki krem nawilzajacy
bede kontynuowala masaze i kremowania
niedlugo zrobi sie cieplej to bede wiecej spacerowac i bawic sie z dzieckiem na dworze
moze mi nawet dawna witalnosc wroci Smile
baaaardzo bym chciala Smile

gosias - Czw 22 Kwi, 2010 19:37

Dziś przyciągnęłam z Realu zapas serków, jogurtów, itp. Będzie na klika dni Smile
Asia S. - Pią 23 Kwi, 2010 07:48

Kochane! Czytam ten wątek chociaż nie dietkuję (jeszcze) i wyczytalam o waszych problemach ze skórą. W czasie ciąży smarowalam brzuszek oliwą z oliwek (najtańszą) i nie mam żadnych rozstępów. Może Grażynko tym spróbujesz się smarować?

Dietą kusicie, ale ja mam w przyszłości poważną operację i nie wiem jak to wtedy będzie z dietą w szpitalu. Myślicie, że to nie jest przeszkoda?

Gratuluję Wam wyników na minusie. brawo

gosias - Pią 23 Kwi, 2010 08:47

Asia S. napisał/a:
Dietą kusicie, ale ja mam w przyszłości poważną operację i nie wiem jak to wtedy będzie z dietą w szpitalu. Myślicie, że to nie jest przeszkoda?

Asiu Smile Trudno mi powiedzieć, bo nie wiem kiedy będziesz w szpitalu. To jest dieta długotrwała (długość trwania diety zależy od ilości kilogramów, które chcemy stracić). Musisz sobie wyliczyć. Może podczas pobytu w szpitalu, byłabyś już w III fazie diety, wówczas jakoś dałabyś radę, a może wstrzymaj się z dietą??? Czeka Cię operacja i musisz być silna Smile

makneta - Pią 23 Kwi, 2010 08:52

W książce Dukana jest wyraźnie napisane, że jogurty owocowe light są dozwolone w II fazie diety. Jeśli waga nie schodzi tak szybko jak się chce to 2 dziennie, jeśli spada to można i więcej.
W teorii to ja jestem obkuta, szkoda tylko, że w praktyce mi nie wychodzi.