Nasze prace - Hardanger Haliny
Nikus4 - Czw 29 Maj, 2014 14:41
Halinko ja nie mam pretensji do ciebie. Każdy wyszywa co chce ale chciałabym żebyś uczyła sie też inne ściegi. Nie możesz się tak szybko poddawać. Widzisz, te wiatraczki tez nie wyszły mi od razu ładne. Nawet widac na zdjęciach ale teraz już są równiutkie i takie jakie mają być. Ale twój haft jest piękny i starannie wykonany !
Haniaga - Wto 08 Lip, 2014 11:50
Halinko,
jak Ci idzie szlaczek z krzyży ? Czy ostatecznie zdecydowałaś się na krzyże? Czy może znalazłaś jeszcze inne rozwiązanie? Czy wycinałaś nitki pod krzyże? Czy może szyłaś po wierzchu (ciekawe, jak by one wyglądały ,szyte po wierzchu tak jak wiatraki?)
Halina46 - Wto 08 Lip, 2014 12:08
Haniu mam do wyszycia jeszcze dwie strony krzyży ( nitki wycinałam) gdybym nie wycięła to tez bym dobrze nie widziała niteczek tak jak próbowałam w wiatraczkach. I ten etap rzerwałam a zaczęłam jeden z trójkątów coby trochę odmienić sobie robótke. Potem znowu wrócę do krzyży. Dużo jest tych drobiazgów. Może na Boże Narodzenie zrobię.
Haniaga - Wto 08 Lip, 2014 14:58
czy Halinko masz na myśli tegoroczne Boże Narodzenie i ukończenie całego obrusa czy też samego szlaczka???
Bo jeśli cały obrus , to trzeba nie zważać na nic tylko szyć,szyć i szyć.
I to chyba raczej jest, jak dla mnie niemożliwe.
Ja też dawkuję sobie szycie tych samych elementów w większej ilości ,coby po nocy mi się nie śniły.
Autor obrusa to chyba miłośnik dziureczek i gołębich oczek. Są one śliczne i zapewne dlatego ich tak dużo.
Teraz czekają na mnie dziureczki w drugim trójkącie. I wisi nade mną zaległy ażur w pierwszym kwadracie.
Jak znajdziesz wolną chwilkę, to pokaż proszę, jak wygląda szlaczek z krzyży.
mirka-zet - Pon 20 Paź, 2014 12:35
Halinko, pospacerowałam sobie po Twoim temacie i powiem Ci, że bardzo spodobały mi się Twoje prace. Niektóre z nich sama chciałabym mieć w swojej kolekcji. Poza tym wszystkie są pięknie wykonane. Nic tylko podziwiać i czekać, co znowu nam pokażesz.
Nikus4 - Pią 19 Gru, 2014 18:46
Halinko przeniosłam twój post tutaj
To praca Halinki:
A ja się pochwalę swoim dziełem.
Nikus4 - Pią 19 Gru, 2014 18:48
Niech wszyscy chwalą twoje dzieło bo jest śliczne.
Chyba się nie gniewasz, że tu przeniosłam (do twojego tematu).
Halina46 - Pią 19 Gru, 2014 19:14
Nie Danusiu nie gniewam się , jakos nie pomyślałam ,ze to Twój post. Przepraszam Cie bardzo.
Haniaga - Pią 19 Gru, 2014 19:24
widzę, że możemy zacząć już świętować.
Halinka ubrała choinkę , Nikusia skończyła wiekopomne dzieło - obrus, a ja .... zaproponuję
jeszcze ciepły makowiec tylko go ozdobię i możemy choć wirtualnie biesiadować.
Nikus4 - Pią 19 Gru, 2014 19:40
Halinko nic nie szkodzi
Haniu och jak ja lubię makowiec. Chociaż pomaże dziś o nim. Ja bedę piec dopiero we wtorek.
Ginia - Sob 20 Gru, 2014 13:52
Hmmm, no to ja dołożę pierogi z kapustą i grzybami i uszka. Obrusów ci u nas dostatek na wirtualne biesiadowanie
elapok - Sob 20 Gru, 2014 13:55
Stroiki super!
Haniaga - Pon 22 Gru, 2014 18:29
Choinka ślicznie ubrana , obrusy przepięknej urody i same smakołyki na stole. Niam, niam.
Możemy zaczynać świętować.
Składam więc , u Halinki - dla Koleżanek i Kolegów najserdeczniejsze
życzenia świąteczne. Wesołych Świąt i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Halina46 - Nie 04 Sty, 2015 12:35
Danusiu właśnie dzisiaj wyciągnęłam z szuflady, na razie zostawiam trójkąty a waięłam się za pas z kwadratami. Nie wiem tylko czy dobrze robię ten kwiatuszek obok koniczynki, nie wiem jaka kolejnośc czynności to co zrobiłam to tak na logikę.

Nikus4 - Nie 04 Sty, 2015 13:29
Halinko!
Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że znów haftujesz ten obrus. A tak slicznie ci wychodzi.
I ten "kwiatuszek" jak go nazwałaś też pieknie ci wyszedł. Widzisz jak sie chce to pójdzie.
mirka-zet - Nie 04 Sty, 2015 16:31
Halinko, bardzo mi się podoba Twoja praca. Wszystko tak dokładnie wykonane . Super, nic tylko chwalić.
Haniaga - Pon 05 Sty, 2015 11:35
Halinko,
ślicznie wygląda Twój obrus w czerwieni. I taki równiutki jak ukrochmalony.
Ginia - Pią 09 Sty, 2015 17:04
Halinko !!! jak ja się cieszę, że znowu z nami machasz igiełką!
Ślicznie Ci wychodzi. Widzę, że w domkach zrobiłaś maltany.
Fajnie to wygląda. Ja też tak zrobię. Zgapię od Ciebie, chyba mi wybaczysz?
Halina46 - Sob 10 Sty, 2015 08:00
Dziewczynki dziękuje bardzo za miłe słowa.
Giniu a odgapiaj jak Ci się podobają moje domki z maltami. Zastanawiam się co wyszyć w miejsce tych drugich domkow bo nie starczy mi nici tych ciemniejszych a już nie chce dokupować, bo w sumie to mi zostanie tego rózu i to dużo.
A trochę by ożywił ten ciemny róż, no ale to jeszcze daleka przyszłość.
Haniaga - Śro 22 Lip, 2015 16:42
Halinko,
czy o nas jeszcze pamiętasz??
Jak prace nad Twoim obrusem?
elapok - Sob 25 Lip, 2015 11:03
Halinko - pięknie, ale czy dalej praca się posuwa?
Ainer - Sob 25 Lip, 2015 20:57
super obrus
Anisa - Nie 26 Lip, 2015 05:42
Piękny obrus
Nikus4 - Wto 28 Lip, 2015 08:55
Halinka obraziła się na nas! A wiem, że zagląda do nas !
tareska - Wto 28 Lip, 2015 13:54
| Nikus4 napisał/a: | Halinka obraziła się na nas! A wiem, że zagląda do nas !  |
a ja wiem za co i przez kogo Danusiu
|
|
|