Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
qrka - Pon 19 Kwi, 2010 11:23
Paillette, napisz ile i czego ty jesz w ci±gu dnia , tak przykładowo.
| Paillette napisał/a: | | qrka, to Ty prawie nic nie jesz |
teraz mam 5 dni P
jem, na obiad jem rybe , albo jakie¶ mięso drobiowe, po powrocie do domu też mięso albo rybkę, naprzemiennie, żeby mi się nie znudziło
gosias - Pon 19 Kwi, 2010 11:25
| Paillette napisał/a: | | qrka, to Ty prawie nic nie jesz.... nie widzę nie słyszę |
Jej... głodzisz się dziewczyno.... Może nie pij wody na czczo, tylko spróbuj zje¶ć np. ten serek.
qrka - Pon 19 Kwi, 2010 13:32
Napiszcie dziewczyny co jecie i w jakich ilo¶ciach, bo może mój trud idzie na marne , skoro tak mało jem ?
ciapara - Pon 19 Kwi, 2010 14:57
ja dzisiaj musze wreszcie poczytac o 2 fazie
bo nie wiem co mam jesc
gosias - Pon 19 Kwi, 2010 16:30
| qrka napisał/a: | | Napiszcie dziewczyny co jecie i w jakich ilo¶ciach, bo może mój trud idzie na marne , skoro tak mało jem ? |
Wła¶nie teraz jestem na samych proteinkach.
Napisze, co np. dzi¶ jadłam (zjem)
Rano zjadłam dwa plasterki wędliny z placuszkiem otrębowym, póĽniej w pracy zjadłam 1 mufinkę waniliow± do kawy, kawałek białego chudego sera (tak ok 10 dag), duży jogurt. W domu zjadłam kopytka otrębowe (wg przepisu Grażynki i polałam je sobie takim sosikiem: jogurt ze słodzikiem i z cynamonem). Trochę chyba dzi¶ przesadziłam z otrębami, ale kopytka były z wczoraj, więc trzeba było je zje¶ć. Na kolację zjem pewnie jak±¶ wędlinę, albo ugotuję jajko. I oczywi¶cie piję: woda, kawa, cola light.
kabyr - Pon 19 Kwi, 2010 18:45
Gosia na moje oko to
Ty bardzo mało jesz.
gosias - Pon 19 Kwi, 2010 18:48
| kabyr napisał/a: | | Gosia na moje oko to |
Basiu napisałam, co zjadłam (zjem) dzi¶, ale ogólnie to bywa różnie. Bardzo lubię serek z Pi±tnicy i tego sobie nie żałuję
ciapara - Pon 19 Kwi, 2010 19:05
a ja wlasnie zjadlam gotowane mieso z golonki
ja samo chude
a maz nozke i wszystko tluste z golonki
polozylam sobie wielka kosc... i wyszlo na to ze mam fure zarcia na talerzu
zjadlam kawalek miesa a drugie pol zostawilam
a co
gosias - Pon 19 Kwi, 2010 19:16
ciapara, smacznego
A ja zjem sobie serek
Elunia - Pon 19 Kwi, 2010 19:27
a ja zrobiłam sobie serniczkowe mufinki -mniamu¶ne-może bedę je miała na 2 dni?waga dalej ani rusz w dół......to przez te wafle
gosias - Pon 19 Kwi, 2010 19:31
| Elunia napisał/a: | | a ja zrobiłam sobie serniczkowe mufinki -mniamu¶ne |
Aż mi ¶linka pociekła
Możesz podzielić się przepisem na te serowe mufinki?
qrka - Pon 19 Kwi, 2010 19:48
gosias, do mufinek otrębowych według twojego przepisu dodać ser biały
Ser 0% wymieszać z żółtkiem i słodzikiem. Do foremek nakładać łyżkę ciasta i łyżeczkę masy serowej.
Elunia - Pon 19 Kwi, 2010 19:54
Proszę bardzo
serniczki
25 dkg sera chudego
25 dkg sera homo
4 jaja
3 łyzki słodzika
3 łyzeczki męki kukurydzianej
1 łyzeczka proszku
wszystko razem zmiksować nałożyć do foremek i piec ok 40 min w tem 180
można to dać na mał± tortownicę i jest wtedy serniczek-
my¶lę że tam s± wszystkie dozwolone produkty dlatego można chyba je¶ć ich dużo-jak myslicie?
Paillette - Pon 19 Kwi, 2010 20:15
qrka, wczoraj rozpoczęłam dietę więc "trzymało" mnie jeszcze sobotnie jedzonko, ale porównuj±c wczoraj i dzi¶ to wygl±da tak:
¶niadanie 7-7.30 wczoraj: jajko got.
dzi¶: dwie łyżki jogurtu 0% z otrębami
II ¶niadanie 10.35 wczoraj: jogurt z otrębami, jajko, kawa, zielona herbata
dzi¶: skończyłam ten jogurt z otrębami kawa, zielona herbata
przek±ska 12.35 wczoraj: serek 3%
dzi¶: 4 plasterki polędwicy z indyka
obiad 15-15.30 wczoraj: udko gotowane, kawa
dzi¶: 2 pałki z kurczaka na parze, kawa, czerwona herbata
podwieczorek 17.00 wczoraj: jogurt 0% z otrębami
dzi¶: woda podczas treningu
kolacja 19-19.45 wczoraj: 2 plastry swojskiej szynki, herbata
dzi¶: makrela wędzona (pół), herbata
no i staram sie pić dużo wody niegazowanej.....
to tyle
gosias - Pon 19 Kwi, 2010 20:39
qrka, Elunia, dziękuję
| Elunia napisał/a: | | my¶lę że tam s± wszystkie dozwolone produkty dlatego można chyba je¶ć ich dużo-jak myslicie? |
My¶lę, że nie za bardzo dużo, bo jest m±ka kukurydziana. A już na pewno nie można je¶ć ich, jak s± dni czysto proteinowe.
qrka - Pon 19 Kwi, 2010 21:02
Paillette, to ja jem podobnie, tylko rano mam problem z jedzeniem czegokolwiek, ale jutro za wasz± rad± zacznę rano od serka albo jogurtu
| gosias napisał/a: | | bo jest m±ka kukurydziana | znowu nacięłam się na tę m±kę, jestem na P, ale dzisiaj zachciało mi się co¶ na słodko i usmażyłam sobie placki z serka homo jajka i m±ki kukurydzianej
Paillette - Pon 19 Kwi, 2010 21:25
qrka, ja to jestem taki "ludĽ", że jak nie zjem ¶niadania to mogłabym w drodze do pracy komu¶ krzywdę z głodu zrobić....
ciapara - Wto 20 Kwi, 2010 07:52
a ja znowu zniknelam
gosias - Wto 20 Kwi, 2010 08:36
ciapara, gratuluję
ciapara - Wto 20 Kwi, 2010 08:50
musze zobaczyc co dzisiaj moge zjesc
zebym nie padla
qrka - Wto 20 Kwi, 2010 10:18
Ja mam dzisiaj wołowinkę na obiad mniam,
ale bardzo chętnie zjadłabym jak±¶ zupkę , warzywn± hmm........ dopiero w czwartek
qrka - Wto 20 Kwi, 2010 11:24
Ja jeszcze słówko jak w temacie "..........postanowienia i zmiany"
Postanowiłam sobie jaki¶ czas temu , że będę systematyczna we wszystkim co robię. Na razie nie wszystko mi sie udaje, ale zauważyłam, że drobne zmiany w przyzwyczajeniach ułatwiaj± i usprawniaj± mi to zycie, i oszczędzam trochę czasu.
gosias - Wto 20 Kwi, 2010 11:43
| qrka napisał/a: | Ja mam dzisiaj wołowinkę na obiad mniam,
ale bardzo chętnie zjadłabym jak±¶ zupkę , warzywn± hmm........ dopiero w czwartek |
A ja jutro bedę mogła zje¶ć:-)
Jarka - Wto 20 Kwi, 2010 12:07
| gosias napisał/a: | | kopytka otrębowe (wg przepisu Grażynki | , a możesz Gosiu podać mi przepis, bo ja mam chyba jaki¶ zły, bo mi się ostatnio rozwalały. I jeszcze jak możesz ten przepis na mufinki, a można je piec w foremeczkach papierowych, bo innych nie mam, albo wsadzę do foremek babeczkowych. Jestem na zwolnieniu to co¶ bym sobie wykombinowała. Ja dosyć często piekę sobie ciasteczka, przepis podawała jaki¶ czas temu Grażynka.
Paillette - Wto 20 Kwi, 2010 13:13
a ja 300g do przodu
albo z ćwiczeniami przesadzam albo ta makrela z wczoraj.... długo mi sie potem przypominala
|
|
|