Nasze prace - Hardanger Haliny
Nikus4 - Pią 29 Lis, 2013 13:34
No i widzisz jak ci ładnie wychodzi. I ścieg schodkowy bardzo ładnie. Jesteś zdolna dziewczyna tylko niecierpliwa. Jakbyś chciała to wszystkie elementy hardangera byś wyszyła nawet te płaskie ściegi.
Halina46 - Pią 29 Lis, 2013 15:45
Danusiu dzięki za miłe słowa. Scieg schodkowy nawet równo wychodzi dlatego mi się podoba. Ale przyznasz Danusiu że już coraz więcej szyje ściegu płaskiego, zobadz ile gwiazdek wyszyłam i też sa dość równe.
Haniaga - Sob 30 Lis, 2013 09:18
Ciekawie i ślicznie wychodzi Ci serwetka.
Gwiazdki , rzeczywiście zachwycają. Są równiutkie i nieźle się prezentują w tym miejscu.
Podoba mi się też Twoje rozwiązanie kolorystyczne.
elapok - Nie 01 Gru, 2013 10:07
Świetnie wygląda, bardzo wesoła to będzie serwetka
Haniaga - Pon 20 Sty, 2014 09:17
jak Ci idzie Halinko?
Ja dopiero teraz i nareszcie przymierzam się do nauki koronki
Halina46 - Wto 21 Sty, 2014 14:41
Haniu ja mam dopiero tyle.
Halina46 - Wto 21 Sty, 2014 14:47
Zobaczcie jaka piekna serweta.
A to jest ts serwetka której kiedyś nie mogłam wkleić.
izetta - Wto 21 Sty, 2014 15:06
Halina46, cuda tworzysz....
Halina46 - Wto 21 Sty, 2014 15:50
Izetta ale moja serwetka jest tylko ta rózowa a te dwie bardzo mi się podobają może kiedyś zrobię.
Nikus4 - Wto 21 Sty, 2014 20:06
Ja ją już kiedyś haftowałam ale nie świąteczną.
Haniaga - Wto 21 Sty, 2014 22:15
Halinko, wyszyłaś już sporo ażuru. Podoba mi się , jak podkreśliłaś czerwonym kolorem zarys ząbków.
Ślicznie to wygląda.
Te ażury to chyba wszystkie do Ciebie lgną
Podobają mi się , pokazane przez Ciebie, te obrusy .
I chyba nie pozostaje mi nic innego jak dalej próbować koronki.
Ona teraz chyba króluje jako wykończenie.
Ta serwetka , szyta przez Nikusię jest śliczna. Ten drugi model.
Ale ..... mnie się tak marzy , ta serwetka z łezkami ze złotą nitką.
elapok - Śro 22 Sty, 2014 15:15
Halinko, pięknie Ci wychodzi i według mnie masz już dużo. A obie pokazane przez Ciebie serwety są śliczne. No oczywiście wykonana przez Danusię ta druga prezentuje się świetnie. I tak pokazujeciee te piekne serwety, że mimo iz dopiero zaczęłam solidną pracę na obrusikiem a już bym się zabierała za inną - co za nałóg hafciarski.
Na tym filmiku są pokazane super serwetki, kika z nich bym z chęci a zrobiła gdym miała wzory
http://www.youtube.com/watch?v=EztDRciOQuo
Nikus4 - Czw 23 Sty, 2014 10:16
Halinko a masz wzór-schemat tej pierwszej serwetki? Albo może wiesz z jakiej gazetki pochodzi. Może ja ją też mam i nie wiem.
Szkoda, że nie zrobiłaś zbliżenia. Słabo widać tak z daleka.
Ja tobie się dziwię, że takimi kawałkami haftujesz. Mnie by się bardzo nudziło. Ja zawsze wolę haftować jeden element cały a potem następny i tak powoli widzę jak będzie wyglądać serwetka.
Do końca masz jeszcze daleko ale przecież ty dużo póżniej od nas zaczęłaś szyć.
Wychodzi ci bardzo ładnie.
Nikus4 - Czw 23 Sty, 2014 10:16
Halinko a masz wzór-schemat tej pierwszej serwetki? Albo może wiesz z jakiej gazetki pochodzi. Może ja ją też mam i nie wiem.
Szkoda, że nie zrobiłaś zbliżenia. Słabo widać tak z daleka.
Ja tobie się dziwię, że takimi kawałkami haftujesz. Mnie by się bardzo nudziło. Ja zawsze wolę haftować jeden element cały a potem następny i tak powoli widzę jak będzie wyglądać serwetka.
Do końca masz jeszcze daleko ale przecież ty dużo póżniej od nas zaczęłaś szyć.
Wychodzi ci bardzo ładnie.
mirka-zet - Czw 23 Sty, 2014 11:12
Halinko, piękna będzie Twoja serweta. Uroku dodają jej też kolory. Te serwety, które Ci się podobają ja chyba mam ich wzory. Jak wrócę do Wrocławia to poszukam. Tę świąteczną mam na pewno, bo skończyłam ją we wrześniu, jeszcze jej Wam nie pokazywałam, ale wszystkie pokażę jak wrócę do domu.
Halina46 - Śro 19 Lut, 2014 10:25
https://plus.google.com/photos/105188309138807285356/albums?banner=pwa
Danusiu nie mogę znaleźć tej serwetki ale wkleiłam link z Picassa może Ty tu znajdziesz.
Nikus4 - Śro 19 Lut, 2014 10:54
Jest w tej gazetce ta serweta:
Haniaga - Śro 19 Lut, 2014 15:43
Halinko,
czy ten piękny biały obrus ,co stoją na nim tulipany zawładnął Twoimi myślami???
Cudo, sama koronka .
Halina46 - Czw 20 Lut, 2014 16:15
Tak Haniu zawładnął nie tylko myślami ale i oczami. Ale jak skończę ten różowy to musze powykańczać resztki tkanin i zrobie takie małe .
Halina46 - Śro 12 Mar, 2014 17:25
NO to i ja chwale się swoja serweteczką. Troche mi się powyciągała na tamborku a potem ciężko rozprasować, ale już le
Haniaga - Śro 12 Mar, 2014 19:50
przepięknie wyszła Ci serwetka. Bardzo fajnie "zagrałaś " czerwonym kolorem. Wyszła ślicznie.
Pięknie są podkreślone te czerwone ząbki.
Zauważyłam ,że dodatkowo wzmocniłaś ją za tą dużą gwiazdą. Serce mi zamarło .Myślałam ,że czeka mnie nowe prucie. I , że znowu coś przegapiłam Ale wszystko ok.
Nikus4 - Czw 13 Mar, 2014 18:22
Halinko! A gdziesz tam pstrokata. Mnie się podoba. Moja to dopiero jest pstrokata bo z cieniowanych nici ale na stole bardzo ładnie wygląda.
Wielkie brawa dla ciebie, ostatnia zaczęłaś a tak szybko skończyłaś.
Halina46 - Pią 14 Mar, 2014 06:34
Dziękuję Wam moje drogie za pochwały. Musze przyznać, ze to jedna z większych moich prac.
elapok - Sob 15 Mar, 2014 14:41
Halinko wyszła rewelacyjnie pięknie wygląda na stole!
Halina46 - Sob 03 Maj, 2014 17:36
Póki co .
|
|
|