To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani

katrinka - Śro 21 Sie, 2013 08:29

Aniu, słodką modelkę masz cmoknięcie Spódniczka wyszła Ci śliczna,zostaw ten bordowy pasek.Z bolerkiem wyszedł fajny komplecik.A na chrzest kup to co zwyczajowo się kupuje,Ty dorób tylko dodatek od was.Może być ciuszek,kocyk...mama maluszka na pewno się ucieszy.
siebusania - Pią 23 Sie, 2013 10:22

katrinka, nismon, Violetta21, kwiatek dla ciebie
zrobiłam sweterek dla córki:

niestety wyszedl za mały i jest do sprócia bo włoczka była z odzysku i nie mam wiecej

kabyr - Pią 23 Sie, 2013 11:30

Jaki słodziutki sweterek.
Szkoda, że za mały.
Może nie trzeba pruć całego.
Zależy w jakim sensie jest za mały.
Może starczy przedłużyć rękawki
i dół innym kolorem i będzie ok.

Pysiatom - Pią 23 Sie, 2013 11:57

Sweterek jest śliczny. brawo brawo brawo
AlaJ - Pią 23 Sie, 2013 12:20

Śliczny jest - też bym próbowała nadsztukować innym kolorem. Szkoda pruć.
siebusania - Pią 23 Sie, 2013 14:35

kabyr, Pysiatom, AlaJ, kwiatek dla ciebie
kabyr napisał/a:
Może nie trzeba pruć całego.
Zależy w jakim sensie jest za mały.
Może starczy przedłużyć rękawki
i dół innym kolorem i będzie ok.
rekawki sa dobre dół mogły byc tylko jest za waski gównie przy guziczkach sie rozchodzi, chyba ze po praniu sie naciagnie lub pod wpływem zelazka ale juz nie bedzie taki cieplutki i grubiutki. chyba zeby z guziczków zrezygnowac. kurka szkoda mi próc bo moze efekt nie zadowala nie w 100% procenach ale ten kolorek bardzo mi sie podoba a na nic innego go nie przerobie bo tym bardziej baraknie
nismon - Pią 23 Sie, 2013 16:37

Oj faktycznie szkoda pruć,kolorek śliczny...a może dorobisz jakąś listwę na guziki puknąć się
Jessi - Pią 23 Sie, 2013 17:50

śliczny sweterek i faktycznie szkoda by było pruć..
nismon napisał/a:
a może dorobisz jakąś listwę na guziki puknąć się
- o tym samym pomyślałam Smile może jakieś dodatkowe wykończenie przy guziczkach i na dole z innego koloru jako taki akcent i będzie jak znalazł Smile
Awenturyn - Sob 24 Sie, 2013 20:46

zrób tak jak pisze Jessi dorób w innym kolorze np białym i będzie tez pięknie wygladac
danfi - Nie 25 Sie, 2013 11:08

Sweterek bardzo ładny brawo Może uda się go jakoś "naciągnąć" stosując rady doświadczonych koleżanek?
Apak - Pon 26 Sie, 2013 22:53

Też jestem za tym, żebyś jeszcze pokombinowała ze sweterkiem - a jeśli nie chcesz, to odłóż i zostaw dla tego maluszka, na którego chrzest się wybieracie.

Brawa za spódniczkę, podoba mi się z kolorowym paskiem.

Co do chrztu, to ja albo bym podpytała, czy mama chce jakiś konkretny ciuszek na chrzest, bo mamy zazwyczaj mają jakąś swoją koncepcję przystrojenia dziecka na taką okazję - albo zrobiłabym coś do noszenia na inne okazje. Albo kocyk.

siebusania - Wto 27 Sie, 2013 06:43

nismon, Jessi, Awenturyn, danfi, Apak, kwiatek dla ciebie

Apak napisał/a:
Co do chrztu, to ja albo bym podpytała, czy mama chce jakiś konkretny ciuszek na chrzest,
mama zamówiła u mnie 2 ciszki sweterek i bolerko, bolerko białe a swterek w konkretnym kolorze dzieki temu mam ciuszek małej i wiem rozmiar i ten za mały swetrek zczełam przeabiac na odpowiedni bo ten gotowy był sporo za duzy robic mam na maluszka 3 miesiecznego wiadomo zrobie na wyrost ale nie az tak. zobaczymy jak bede stała z czasem to moze sukienkeczke jeszcze dziubne jak dotane od ciebie ten wzor karczka Razz
siebusania - Pon 02 Wrz, 2013 18:26

ale miałam dzis fatalny dzien syn uparciuszek nie chciał isc do szkoly i na dodatek mama dzwoniła ze tata jest w szpitalu, martwie sie o niego Sad
Apak - Pon 02 Wrz, 2013 19:15

Aniu, głowa do góry! Trzymam kciuki za Twojego Tatę. A synek musi się otrząsnąć z wakacji, wiele dzieci ma taki kryzys pierwszego dnia... Potem bedzie dobrze.

Co do karczku, to dobrze, że przypomniałaś, w końcu go spisywałam - tylko gdzie? wesoło mi Poszukam.

siebusania - Pon 09 Wrz, 2013 08:36

Apak napisał/a:
Poszukam.
szukaj bo napewno mi sie przyda dla kuzynanicy(hehe) już nie zdąrze zrobić ale rodzina duza.
Apak napisał/a:
Trzymam kciuki za Twojego Tatę. A synek musi się otrząsnąć z wakacji, wiele dzieci ma taki kryzys pierwszego dnia
tata już w domu czuje się dobrze okazało sie ze miał zaplenie płuc a my myśleliśmy najgorsze bo tata od dawna choruje na serce i juz miał 2 zawały.
Syn dalej niezbyt chetny chodzić do szkoły, ale cóz musi, mam nadzieje ze szybko odnajdzie sie w nowym otoczeniu i ja bede miec wiecej czasu na szydełko

jokul - Pon 09 Wrz, 2013 21:27

Niestety o wakacjach czasem trudno dzieciom zapomnieć.
Runa - Wto 10 Wrz, 2013 11:29

Ach te dzieci Smile mój siostrzenieć do szkoły chodzi chętnie ale wstawanie to przez niego koszmar dla całej rodzinki Smile
siebusania - Śro 11 Wrz, 2013 15:08

Runa napisał/a:
ale wstawanie to przez niego koszmar dla całej rodzinki
wiem cos o tym a na dodatek moj syn nie chce zostawac w szkole, potem sie zabawi i jest dobrze a rano tragedia
znajduje troche czasu na szydełko i dziergam zamówiony sweterek chodz mozolnie mi idzie na przerobienie brzoskwiniowego swetreka jest pomysł przerobienia tylko jak bedzie czas

katrinka - Śro 11 Wrz, 2013 18:29

Minie trochę czasu i mały przywyknie.
Aniu zajrzyj do mnie na bloga wesoło mi

siebusania - Czw 12 Wrz, 2013 11:00

katrinka napisał/a:
Minie trochę czasu i mały przywyknie.
Aniu zajrzyj do mnie na bloga wesoło mi
wiem kiedys i tak musi zaczac chodzic do szkoły może troszke martwie sie na zapas ale pierwsze dziecko, taka zmiana dla niego i dla mnie.

dziekuje za wyróżnienie jak sie ze wszystkim ogarne to odpowiem na pytanka i gratuluje wyróznienia dla ciebie

siebusania - Śro 18 Wrz, 2013 07:06

dzis mam do pokaznia sweterek dla przyszłej chrześnicy męża.
Wreszcie skończyłam, długo trwały przygotowania do jego zrobienia nie mogłam zdecydowac sie jaki wzór i z czego a po zamówieniu włoczki czekałam na nia 2 tygodnie mino to musze powiedziec ze kontakt ze sprzedawca był idealny i zaskoczyły mnie gratsiki .
Mimo brzydkiej pogody udało się zrobić jakieś tam fotki

wiecej fotek na blogu

nismon - Śro 18 Wrz, 2013 07:11

No to warto było tyle czekać ,bo sweterek wyszedł pięknie! cool
Jarka - Śro 18 Wrz, 2013 08:15

cool cool cool
Elżbieta P. - Śro 18 Wrz, 2013 08:23

bardzo ładny sweterek brawo
Runa - Śro 18 Wrz, 2013 09:07

cool