Galerie prac użytkowników forum - Maranta
ciapara - Pią 20 Gru, 2013 15:47
Ta....aaaak
Tylko nie dziw się Aniu że jak kto taką landrynę zobaczy to mu się lizanie odpali...
Elżbieta P. - Pią 20 Gru, 2013 18:58
Landrynkowy sweterek jest śliczny!!! kolor choć mocny, jest bardzo ładny
Rękawiczki fantastyczne i czapy bardzo fajne i biżutki frywolitkowe piękne
maranta - Pią 20 Gru, 2013 19:11
Dziękuję
barbara 1 - Pią 20 Gru, 2013 19:17
Aniu wszystko zrobiłaś ślicznie
nula - Sob 21 Gru, 2013 07:37
mi właściwie już nic nowego nie zostało do napisania
podpisuję się pod postami dziewczyn
| maranta napisał/a: | | Landryna, że aż mdło, |
mnie, owszem, zemdliło - ale z zachwytu ! - sweterek cudny
Atka - Sob 21 Gru, 2013 09:22
Landrynkowy sweterek cudny - wszak wszyscy lubią słodycze;) Piękny karczek i wykończenie rękawów. Rękawice świetne a biżuteria super!! Jak tylko skończę z aniołami biorę się za naukę frywolitki, czółenko już kupiłam
małgośka - Nie 22 Gru, 2013 18:30
Aniu, cudny sweterek.
Ładnie ci w tym kolorku.
Rękawiczki mistrzostwo świata.
Podobnie biżutki.
Śliczne czapule.
Wielkie
Asia S. - Nie 29 Gru, 2013 11:39
Landryna jet śliczna!
dona61 - Nie 29 Gru, 2013 12:27
Aniu sweterek landrynka przepiekny
cattleya - Nie 29 Gru, 2013 13:15
landryna, landryną ale sweterek jak zwykle fantastycznie wykonany..
maranta - Nie 29 Gru, 2013 17:58
Dziękuję
Rękawiczki już były, ale teraz urodziły się bardziej dorosłe
Wzór również dwustronny-
Tutaj widać różnicę -
Zaległe gwiazdeczki -
Teraz będzie przestój, bo włóczki się skończyły. Zostały jakieś resztki, może z nich jeszcze coś wyjdzie ale nie wiem, bo i grubości różne i rodzaje różne.
Zakupy będę mogła zrobić dopiero późną wiosną (przynajmniej mam taką nadzieję).
Teraz post od dziergania
Za to mam spore zapasy niciowo-koralikowe.
Tylko że jak się trafi ktoś chętny na coś niciowo-koralikowego, to zawsze chce taki kolor nici albo taką odmianę koralików, której nie mam w domu
Grażyna - Nie 29 Gru, 2013 18:34
Widziałam już na facebooku i nawet próbowałam poczytać coś o tej technice double knitting, no i powiem szczerze, że podziwiam, bo trudno zrobić same rękawice, trudno nie zgubić się we wzorze wrabianym, a tu jeszcze trzeba działać na dwie strony, dodawać i spuszczać oczka, no jednym słowem podziwiam, podziwiam i podziwiam. No i myślę, czy ja się kiedyś za takie cudo wezmę? Trudność niesamowita, więc pewnie nie.
A frywolne sztuczki cudne.
Tak teraz medytuję, jakie piękności powstaną z tych koralików? Są już plany?
maranta - Nie 29 Gru, 2013 18:51
| Grażyna napisał/a: | | Tak teraz medytuję, jakie piękności powstaną z tych koralików? Są już plany? |
Jak na złość planów na koraliki nie mam, mam za to pełno pomysłów na sweterki
| Grażyna napisał/a: | | powiem szczerze, że podziwiam, bo trudno zrobić same rękawice, trudno nie zgubić się we wzorze wrabianym, a tu jeszcze trzeba działać na dwie strony, dodawać i spuszczać oczka, no jednym słowem podziwiam, podziwiam i podziwiam. No i myślę, czy ja się kiedyś za takie cudo wezmę? Trudność niesamowita, więc pewnie nie. |
Grażynko - sam wzór podwójny trudny nie jest, powiem więcej - łatwiej się robi niż normalny żakard, bo jakoś mniej mi się nitki skręcają
Więcej dłubania, bo niby jedna para rękawiczek a tak jakbym cztery rękawiczki machnęła.
Uważać trzeba jak przy każdym wzorze żakardowym. Trudniejsze są ewentualne poprawki w trakcie robienia, np. dwa rzędy niżej zrobiłam w jednym miejscu trzy oczka odwrotnie (na jednej stronie miały być białe a od środka czarne, a ja gapa zrobiłam odwrotnie) no i niestety gdy się zorientowałam to musiałam nad każdym z tych oczek się zatrzymać i podpruć pojedynczo i naprawić co zepsułam, bo nie chciało mi się dwóch okrążeń całych pruć. Normalnie nie są trudne takie naprawy, ale tutaj podwójna dzianinka i do tego oczka drobne, bo druty 2 mm. Jednak się udało.
Troszkę problematyczne jest ujmowanie i dodawanie oczek, ale trzeba sobie pomóc wyobraźnią i idzie
Ułatwiłam sobie prace ograniczając ilość drutów. Robiłam na drucie z żyłką stosując magiczną pętelkę. Gdybym się miała bawić pięcioma drutami, to bym się wściekła
Pysiatom - Nie 29 Gru, 2013 19:01
Wspaniałe rękawiczki i przecudne gwiazdeczki.
ciapara - Pon 30 Gru, 2013 09:27
Małe dzieła sztuki rękodzielniczej Chyba jak bym takie miała powiesiła bym na ścianie i oglądała a nie nosiła
Śnieżynki frywolitkowe bajeczne!!!
maranta - Pon 30 Gru, 2013 09:45
Dziękuję
Pośmiejcie się
Filmik kręcony w nocy przy słabym oświetleniu
żabka - Pon 30 Gru, 2013 09:55
Rękawiczki powalają na kolana
ciapara - Pon 30 Gru, 2013 10:22
Teraz rozumiem co to znaczy ze jak byś 4 wykonała
Awenturyn - Pon 30 Gru, 2013 10:58
ja i tam podziwiam wszystko
Ainer - Pon 30 Gru, 2013 17:12
cudeńka Aniu jesteś Wielka
Runa - Wto 31 Gru, 2013 10:21
rękawiczki śliczne a gwiazdki przecudne jak wszystkie twoje frywolne
Elżbieta P. - Wto 31 Gru, 2013 10:47
wspaniałe rękawiczki!!!!!
piszesz, że "łatwiej się robi niż normalny żakard", dla mnie i tak jest to niewyobrażalnie trudna praca i nie wystarczyłoby mi wyobraźni, o której piszesz, żeby je zrobić, wielkie cudne są też frywolitki!
nula - Śro 01 Sty, 2014 09:24
| ciapara napisał/a: | | Małe dzieła sztuki rękodzielniczej |
ciapara - małe ??????
dla mnie to wielkie dzieła sztuki - wprost niewyobrażalne do wykonania !!!!!
filmik świetny
nismon - Śro 01 Sty, 2014 18:22
Wszystko takie piękne,że dech zapiera! Filmik świetny!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!
ciapara - Śro 01 Sty, 2014 19:47
Małe w sensie gabarytów. (zważ że ostatnio robiłam sweter na "namiot" w postaci moje osoby)
|
|
|