Galerie prac użytkowników forum - Maranta
maranta - Nie 20 Paź, 2013 20:13
Oj
Ja nie farbuję, ale korci mnie coś naturalnego, henna, ale jeśli już to w moim odcieniu, moze ciut ciemniejszym.
Śmiesznie z tymi włosami. Jako dziecko miałam jasny blond. Potem długo średni blond.
Teraz z przyzwyczajenia mówię, że blond, ale gdzie tam blond, brązowe jak nic są.
Tak jak oczy, zawsze mówiłam niebieskie, ale gdzie one niebieskie, szare są w żółte i zielonkawo-niebieskie ciapki. Z daleka szare
ciapara - Nie 20 Paź, 2013 20:17
NIe ważne jakiego koloru tam masz włosy... śliczne są ... oczu nie widziałam, ale jak Cię znam to też są śliczne, bo oczy to zwierciadło duszy
te_sia - Nie 20 Paź, 2013 20:43
Piękny sweterek a wisiorek niebieski bardzo ciekawy ,poproszę o wzór
Elżbieta P. - Pon 21 Paź, 2013 08:05
sweterek już chwaliłam, ale powtórzę i tu - jest śliczny, pozostałe prace równie piękne
żabka - Pon 21 Paź, 2013 21:00
Cudeńko słoneczne na osłodę chłodniejszych jesiennych dni
maranta - Pon 16 Gru, 2013 16:47
Dzisiaj będzie słodko aż do bólu
Sprułam swój dwudziestoparoletni sweterek wściekle różowy i przerobiłam na norweski żakard.
Landryna, że aż mdło, no ale co mają mi kłębki leżeć
Coś na łapki - wzór dwustronny
Frywolnie -
Mam jeszcze frywolitkowe kolczyki kuleczki, które jakoś nie mogą się fotek doczekać
Wcześniej powstały dwie zwariowane czapy dla dzieci, chyba ich tutaj jeszcze nie pokazywałam.
Czapka z czachą jak dla mnie - okropieństwo. Zrobiłam według życzenia zamawiającej :S
Czapki zrobione już ze dwa miesiące temu a zapłaty do tej pory ani śladu
Przez jakiś czas miałam w domu szpital - zaprzyjaźniona bezpańska kotka Penelopa chora na raka i moja suczka Cola, która też poważnie zachorowała, obie dziewczynki wspierały się w chorobie i obie odeszły tego samego dnia, choć Cola od rana czuła się jakby lepiej i miałam nadzieję, że może choć jej się uda...
Niestety gdy tylko Penelopka odeszła, to dosłownie za chwilę Cola, która nawet na chwilę wyszła do ogrodu na spacerek, upadła i już się nie podniosła, potem straciła przytomność i popołudniu tuż przed nadejściem podmuchów Ksawerego - odeszła.
Chyba Pena zawołała Colę - chodź, tu jest fajnie...
Obie dziewczyny miały równo 10 lat.
Młoda Penelopa-
i Cola
Grażyna - Pon 16 Gru, 2013 17:51
Zrobiłaś piękne wyroby, a szczególnie urzekł mnie przesłodki landrynkowy żakard. Bardzo ładny sweterek i wcale na nim nie widać, że to nitka 20 letnia i do tego pruta.
Jeśli zaś chodzi o kotka i pieska... też pochowałam swojego psiaka, 12 letnią suczkę, którą musiałam uśpić tuż przed Dniem Zmarłych, dosłownie w sobotę. Wiem, co czujesz, ale gdy zwierzaczek cierpi, a my nie jesteśmy w stanie mu pomóc, to lepiej żeby odszedł. Moja sunia miała wiele chorób, a ściął ja nagle nowotwór na śledzionie. Pierwszy raz widziałam, jak pies płacze. Aż serce się krajało. Przykro tylko, że straciłaś dwóch pupilków.
ciapara - Pon 16 Gru, 2013 20:41
Pracami walnęłaś po gałach i narobiłaś mi apetytu, bo na żakard dawno już choruję...
I te rękawice... wow.... cudne
I frywolnie... cudnie i szydełkowe... cudnie.
A zwierzaczków żal. Zwłaszcza jak tak długo w domu były.
Apak - Pon 16 Gru, 2013 20:58
Landryna jest wspaniała i jakoś mnie nie mdli Rękawice piękne, że o biżuterii nie wspomnę...
Sektencja - Pon 16 Gru, 2013 21:14
Maranta, sprzedaje pani czapki? Bo ja szuka ciepłej czapy, a czaszka jest boska. :3
kabyr - Pon 16 Gru, 2013 22:06
Aniu landrynkowy sweterek cudowny.
Byłam młodsza lubiłam ten kolor.
Teraz to trochę nie wypada już.
Rękawiczki przecudne i czapy
a frowolitka to już arcydzieło jak zawsze u Ciebie.
Zwierzaki jak ludzie kiedyś muszą też odejść do krainy wieczności.
Moja suczka też się wabi Cola.
Smutno ale czas goi rany Aniu.
misia0808 - Pon 16 Gru, 2013 23:47
Aneczko landrynka bardzo fajna i choć nie przepadam za rózem jakoś mnie nie razi a wręcz odwrotnie. Rękawiczek to ja ci zwyczajnie zazdroszczę i najchętniej bym je buchnęła takie cudne sa. Jak mówi powszechne powiedzenie szewc bez butów chodzi tyle ich w tym roku zrobiłam a sama nie mam. Frywolitki jak zawsze przecudne, mogę tylko wzdychać bo nie umiem a tak bardzo mi się podobają.Bardzo mi przykro, ze straciłaś aż dwoje ulubieńców
siebusania - Wto 17 Gru, 2013 06:21
Ania wszytskie prace cudne ale sweterek powalił mnie na kolana
Ainer - Wto 17 Gru, 2013 07:51
Aniu wszystko cudowne i dopracowane
lamika88 - Wto 17 Gru, 2013 08:38
Wspaniałe prace Współczuję straty pupilków
nismon - Wto 17 Gru, 2013 09:10
Aniu sweterek-landrynka cuuudny,rękawice magaboskie, frywolitki mistrzowskie , a czapy wspaniałe(nawet ta z czachą)
AlaJ - Wto 17 Gru, 2013 09:19
Niestety, nasze zwierzaki odchodzą za Tęczowy Most za szybko - nawet te zdrowe. Współczuję Ci Aniu, bo poczucie straty jest ogromne.
A landryna cudna i wcale ten róż nie razi - wyglądasz rewelacyjnie. Rękawice mi się marzą, ale nie mam czasu, żeby się brać za taką robotę.
Frida - Wto 17 Gru, 2013 10:09
Maranto, cokolwiek pokażesz, to mnie zachwyca. Sweterek różowy cudny, rekawy u dołu z fajniutką falbanką, bardzo w moim stylu. Przyznam, że tylko kolorek nie mój.
A tak w ogóle, to ta forma drutowania jeszcze nie jest mi dostępna i wątpię, czy kiedykolwiek osiągnę takie umiejętności.
Współczuję odejścia zwierząt, to przykre i bolesne.
Pozdrawiam, Danuta
żabka - Wto 17 Gru, 2013 10:14
Landryna jest boska i świetnie w niej wyglądasz
O rękawiczkach i frywolitkach to już wspominać nie będę, bo to istne arcydzieła
Co do zwierząt to wiem co czujesz, pomoże myśl, że teraz już nie cierpią i nic ich nie boli
jokul - Wto 17 Gru, 2013 13:18
Przykro mi z powodu Twojej straty.
A sweterek bardzo mi się podoba. Czapka z czaszką też mi nie przypadła do gustu. A jeśli chodzi o zapłatę za pracę, to mam podobne doświadczenia. Dlatego niechętnie robię coś na zamówienie.
Pysiatom - Wto 17 Gru, 2013 15:40
Aniu, sweterek jest fantastyczny i wcale nie widać, że to włóczka pruta. Rękawiczki są cudne , tak jak i biżuteria frywolitkowa. Czapki śliczne.
Współczuję straty pupilów.
Runa - Wto 17 Gru, 2013 18:03
Aniu i mnie się wszystko bardzo podoba ale rękawice są cudne o biżuterii to nawet nie wspominam bo podziwiam za każdym razem
Jarka - Śro 18 Gru, 2013 13:52
| Apak napisał/a: | | Landryna jest wspaniała i jakoś mnie nie mdli Rękawice piękne, że o biżuterii nie wspomnę... |
Jessi - Śro 18 Gru, 2013 15:00
śliczne rzeczy i przykro mi z powodu zwierzaczków
Krakowianka - Czw 19 Gru, 2013 21:14
Aniu, piękne, cudne rzeczy wytworzyłaś
landrynka jest śliczna a rękawiczki jak z bajki
szkoda zwierzaków , zawsze żal....
|
|
|