Fotosik - WAŻNE,A NAWET BARDZO WAŻNE!!!!!!!!
szajka - Czw 15 Paź, 2009 10:06
ja z Picasą trochę na bakier jestem nie ograniam jej do konca, i ten program to juz wogole...
Nula a ten twoj programik to jakis niemiecki jest ?
Gosiu uwazaj z tym dodatkowym kontem, bo jak cie fotosik scignie ze to samo IP i kolejne konto zakladasz zeby oplat uniknąć bo albo ci zablokują oba albo niewiadomo co...
gosias - Czw 15 Paź, 2009 10:45
szajka, o tym samym pomyślałam i nic nie będę wrzucać na te nowe konto.
pchelka831 - Czw 15 Paź, 2009 13:33
Ponoć można mieć 3 konta tylko każde na inny @. Ja mam kłopoty z Picssem, jak mąż przez przypadek próbował odinstalować to zaczęła zachowywać się jak wirus , wszystkie instalki ,które były w tym samym katalogu poszły z wiatrem w świat.
nula - Czw 15 Paź, 2009 21:33
| szajka napisał/a: | | Nula a ten twoj programik to jakis niemiecki jest ? |
zgadza się - niemiecki
halszka - Sob 17 Paź, 2009 16:37
i mnie dzisiaj FOTOSIK pokazał ..."figę - 100 -tkę " ... skubany , ja nie mam u niego dużo fotek , tylko tak gdzieś ok 300szt
i co ja teraz zrobię , nie znam angielskiego ani niemieckiego ( rosyjski - tyle ile pamietam ze szkoly , i byle jak - francuski - tylko wtedy gdy siostra mojego M się do mnie po fr.odzywa he he )... )
gdzie mam teraz iść z fotkami dziewuszki .... na picassa , czy gdzie ???... chyba sobie nie poradzę .....a fotki z wymianki trzeba robić niedługo ....
nula - Sob 17 Paź, 2009 18:01
halszka, nie panikuj - z Picasą na pewno sobie poradzisz !!!!
Większość z nas już ma tam swoje albumy, więc w razie problemów zawsze możesz pytać
gosias - Nie 18 Paź, 2009 10:46
Mam ten sam problem. Na razie zarejestrowałam się na Picasa i tylko tyle...
halszka - Nie 18 Paź, 2009 12:16
ja spróbuję się zarejestrować dzisiaj , gdy będę mieć pózniej problemy - będę was ( " nękać " ) prosić o pomoc
jola1010 - Nie 18 Paź, 2009 12:25
Ja mam tutaj na Foto Tubie Polski ( i na razie !!) darmowy:
http://www.fototube.pl/index.php
juju_75 - Nie 18 Paź, 2009 15:35
jest jeszcze cos takiego calkowicie darmowy ( choc nie wiadomo jak dlugo )
zastanawiam sie nad tym by zalozyc tam albumy
http://www.fmix.pl/
kabyr - Nie 18 Paź, 2009 16:37
Ja mam na Picassie
i też klops.
Wczoraj dostałam taki komunikat
Mało miejsca do przechowywania w internecie :923MB( 90%) z 1 GB.
I co dalej mam począć
Eve - Nie 18 Paź, 2009 17:07
kabyr, załóż sobie drugie konto na Picasie z innym mailem.
anna.pluta1 - Nie 18 Paź, 2009 17:52
mój fotosik też odmawia dodawania zdjęc
Poranna - Nie 18 Paź, 2009 17:58
kabyr, proponuję też na drugim koncie wrzucać "lżejsze" zdjęcia, co zaoszczędzi Ci miejsca na większą ich ilość; teraz Twoje zdjęcia mają ok. 300KB (jedne ciut mniej inne więcej), to dość sporo; program Picasa daje większe możliwości, warto ustawić Exportowanie na "minimum" i chociaż obraz będzie tak samo duży, to jednak będzie lżejszy
zresztą, możesz zauważyć to w albumach na moim picasowskim koncie - zdjęcia mają np. 1200x849 picseli a "ważą" max. 130KB, a większośc ma średnio 70-80KB
kabyr - Nie 18 Paź, 2009 18:16
| Poranna napisał/a: | | kabyr, proponuję też na drugim koncie wrzucać "lżejsze" zdjęcia, |
Poranna wiem, że moje zdjęcia są "ciężkie",
ale to jest potrzeba chwili
Więcej dla mnie pracy,
ale skorzystam z Twojej rady
i do Picassa będę wstawiać "lżejsze" zdjęcia.
Pyziulka - Nie 18 Paź, 2009 18:19
Ja polecam wszystkim anglojęzycznym imageshack.us Korzystam od kilku lat i nie narzekam. Aktualnie mam ok 500 zdjęć i nie ma żadnego problemu z transferem.
Poranna - Nie 18 Paź, 2009 19:17
| kabyr napisał/a: | | Więcej dla mnie pracy |
ale wiesz, tak czy siak zmniejszasz zdjęcia, a w programie Picasa możesz je zrobić jeszcze mniejsze za jednym zamachem przecież ...
a ja polecam jeszcze www.photobucket.com który ma jeszcze tę zaletę, że każde zdjęcie dostaje kod na forum i nie trzeba nic samemu kombinować
kabyr - Nie 18 Paź, 2009 20:36
| Poranna napisał/a: | | a w programie Picasa możesz je zrobić jeszcze mniejsze za jednym zamachem przecież ... |
W moim programie też robię "hurtowo".
Poradzę sobie.
ania_b - Nie 18 Paź, 2009 22:16
Jak ustawić to eksportowanie na minimum, o którym wspomina Poranna (na Picassę)?
Dziękuję z góry za objaśnienie.
Poranna - Pon 19 Paź, 2009 09:30
jak masz główne okno Picasa, to zerknij w dół, tam jest "Eksportuj"; zaznaczasz zdjęcie, które chcesz zmniejszyć i wciskasz "Eksportuj"; otworzy się małe okienko, w którym znajdź opcję "Jakość zdjęć", stamtąd wybierasz "Minimum"
jadzia59o - Nie 25 Paź, 2009 17:32
Dziewczyny pomóżcie
na fotosiku też dostałam inf,limit zdjęć... możesz dodać jeszcze 0 zdjęć
nie wiem co robić czy przenieść zdejęcia z fotosika na picase/choć nie wiem jak to zrobic jestem całkie zzielona/czy jak je przeniosę to czy znikną z forum? tego bym nie chciala, natomiast chciałabym czasem pokazać jakieś robótki.trochę trwało niż pokapowałam jak wstawiać zdjęcia a tu znowu zmiana nie wiem czy dam rade jeżeli możecie wytłumaczcie mi to łopatologicznie
mam pobrany program picasa
pozdrawiam
jadzia59o
nula - Nie 25 Paź, 2009 22:19
jadzia59o, te co masz na fotosiku - zostaw tam.
Jak je usuniesz to faktycznie znikną zdjęcia z forum !!!!
Po prostu załóż sobie konto np. na picasie, i tam zrób nowe albumy.
Tu już wszystko jest dokładnie opisane : jak robić album, jak wrzucać do niego zdjęcia , jak wstawiać miniaturki na forum ....
|
|
|