Ogrody - idzie wiosna !!!!!!!!
vichta - Sob 16 Maj, 2015 20:54
Zdjęcie, co prawda, nie z ogrodu, ale z parku. Rodzinka dzikich (tylko z nazwy ) gęsi na rzece Cherwell.
Przechodziłam dzisiaj przez ten park. Aż nie chciało mi się z niego wyjść. Wszystko zielone i pachnące, aż się w głowie kręci
Krakowianka - Sob 16 Maj, 2015 22:17
pięknie!!!!
muszę to Wam napisać, na moim osiedlu bliziutko mojego domu na elektrycznym słupie założyła gniazdo bociania rodzinka!!!!
może to dla niektórych nic nadzwyczajnego ale dla mnie to fenomen, super i w ogóle szał ! bo jak żyje to nigdy nie mieszkały tu bociany!
zdażyło się że przelatywał jakiś i to już było "święto" tym bardziej cieszę się ja i moi sąsiedzi, martwimy się tylko że tak późno zdecydowały się założyć to gniazdo i czy wobec tego będą młode? zdążą? czy nie odejdą te nasze boćki
oj, wiele pytań a na razie wymyślamy im imiona
elcja27 - Nie 17 Maj, 2015 13:29
Krakowianka, w tym roku to raczej młodych nie będzie, nasze już siedzą na jajkach :)Boćki koło domu fajna sprawa, ale tez trochę problemów. Jeśli zdecydują się zostać, to na jesieni po ich odlocie musicie poprosić energetyków o założenie takiego specjalnego wieńca na słup energetyczny, bo będą problemy z kablami i prądem.
Krakowianka - Czw 25 Cze, 2015 15:28
elcja27, dziekuje, boćki są a energetycy już wiedzą że na jesieni mają tu robotę!
a z innej beczki...chcę pokazać Wam moje róże, są piękne w tym roku
Haniaga - Czw 25 Cze, 2015 18:02
Przecudne Twoje róże. I te kolory ...ach i ten zapach...ach.
Krakowianka - Czw 25 Cze, 2015 21:05
Haniaga, dziękuje
jolanta59 - Czw 25 Cze, 2015 22:14
Sa przepiekne...powiedz,przycinasz je i okrywasz na zime?
Krakowianka - Pią 26 Cze, 2015 22:13
po przekwitnięciu ścinam wszystkie owocniki, na zimę rzucam kilka gałęzi jodły na ziemie aby korzeniom było cieplej i tyle a wiosną gdy róże się już zazielenią wycinam suche pędy.
Dbam też o nawożenie no i niestety mszyce też je kochają więc trzeba je usuwać zwłaszcza wczesna wiosną ale dla takiej ilości kwiecia warto
|
|
|