spódnice, spodnie i sukienki - Spodnica Etro
maranta - Wto 24 Paź, 2006 11:36
Ilonka, super!!! Nie dziwię się, że już masz zamówienie na spódnicę
alienor - Wto 24 Paź, 2006 18:19
Ilona brawo , wyglądałaś pięknie.
Dziewczyny ile wam wychodzi pionowych motywów w VS dla szczupłej osoby tak na 38
mordka - Wto 24 Paź, 2006 19:29
Ilonka VS śliczna, topik tez niczego sobie tylko duzo nie widac.
Alienor ja robie obecnie VS z cieniutkiej podwojnej nici szydelkiem 2,9 mm i wychodzi mi na dlugosc jakies 50 cm i robie na 10 motywow, no i spodnica jest na rozmiar 38/40 poniewaz bedzie z gumeczka i sznureczkiem w pasie. Wszystko zalezy od szydelka i grubosci nici.
maranta - Śro 25 Paź, 2006 11:43
| Ada napisał/a: | | Maranto,co o tym myślisz? |
Można nowy osobny temat utworzyć, ten można by spróbować dzielić, ale tu niezły galimatias jest a po wydzieleniu niektórych postów może się zrobić całkowity bałagan.
Później przejrzę z grubsza ten cały wątek i zobaczę co się da zrobić.
Jednak najłatwiej będzie utworzyć nowy temat i w nim już nowe posty pisać, najwyżej później jakieś starsze z tego wątku tam się doklei.
Jak będę miała troszkę czasu, to pomyślę co z tym zrobić, bo teraz faktycznie trudno już się w tych spódnicach tu połapać
Grochu - Wto 31 Paź, 2006 15:47
Dziewczyny zrobiłyście bardzo ładne spódnice
Również zapisuję sie do klubu VS
Lacrima - Czw 02 Lis, 2006 19:35
Wziełam sie w garść po tym jak zobaczyłam wasze spódniczki i skończyłam swoja wersje VS http://maranta.livenet.pl...p?p=27957#27957
LadyKingfisherg - Czw 02 Lis, 2006 20:29
hej Lacrima no to we dwie zesmy jednakowo sie zmowily na skonczenie Victorii ,moja tez juz ochrzczona -a strasznie mi sie podoba twoj kolorek VS,kurcze ja nigdzie nie moge takiego dostac
mordka - Pią 03 Lis, 2006 09:00
A tu jest moja spódniczka VS:
http://maranta.livenet.pl...=1600&start=103
kroowka - Wto 07 Lis, 2006 11:55
I ja mam w końcu Victoria's Secret
Więc pędem dołączam sie od wszystkich Waszych ślicznych spódnic
zapraszam na www.kroowka.prv.pl do galerii, pierwsza fotka u góry
albo bezpośrednio
www.kroowka.prv.pl/f_spodnica_vs.htm
Moja jest cieplutka, zrobiona z Czterdziestki (jak nazwa wskazuje 40% wełny i 60% akrylu)
szydełko nr 3,5. Długość do pół łydki na kurduplu 158cm Super do kozaczków
Pozdrawiam
kroowka - Śro 08 Lis, 2006 09:00
Dziekuję wszystkim za bardoz miłe słowa
Klub VS sie rozrasta hihih
więc kto jeszcze nie ma, to niech sie szybko bierze za tą spódniczkę, bo cudna jest ja prułam tylko raz, bo za szeroka wychodziła, ta jest na 9 motywów
a juz zaczęłam drugą dla kuzynki (ta miała być dla niej... ale tak ładnie na mnie leży teraz na 10 motywków. Mogłam nie pruć wcale, tylo najpierw na te 10 zrobić, a dopiero późneij sobie hihihihi
Eve - Pon 20 Lis, 2006 17:08
Zaczęłam robić długą wersje VS z Peonii i znowu wychodzi krótka:|
Dziewczyny powiedzcie jaką długość spódnicy macie do 20 rzędu, bo nie wiem czy robić to dalej czy może pruć i zrobić z czegoś innego...
Krakowianka - Pon 20 Lis, 2006 17:33
Eve ja robię VS z sonaty szydłem "Tulip"2,1mm i po zrobieniu 20 rędów mam dł 31cm i najgorsze jest to że zrobiłam właśnie 35 rz.i brakło mi nitki na 5 rz a wiem że w mojej pasmanteri już oliwkowej sonaty nie dostanę i co teraz???
acha teraz przy 35 rz mam dł54cm
alienor - Pon 20 Lis, 2006 18:08
Eve ja robię z camilli szydło Prym 4,0 i w 20 rzedzie jest 30 cm całośc bedzie na jakiś 60 albo odrobinę więcej . Słupki podwójne ofkurz
LadyKingfisherg - Pon 20 Lis, 2006 18:20
Eve, ja robilam z Florii szydelkiem nr3 i wyszla mi dluga 64cm chyba o ile pamietam a jak robisz z Peonii to tez powinna wyjsc ci dluga
Eve - Pon 20 Lis, 2006 18:22
Buuu, ja po 20 rzędach mm dopiero 20 cm. Słupki robie podwójne. Szydełko mam niby rozmiar 2.5, ale jest to jakieś teflonowe (??) specjalne do włóczek (tak pani przekonywała w sklepie). Wydaje się duże. Chyba będę pruć i zrobię z tego coś innego, a na spódnice kupię może jakąś inna włóczkę...
A powiedzcie mi jeszcze czy ten mały krzyżyk, który się tam pojawia to słupek czy półsłupek?
| Krakowianka napisał/a: | | a wiem że w mojej pasmanteri już oliwkowej sonaty nie dostanę |
Znam ten ból. Na wykończenie sweterka zabrało mi kawałeczka czarnej Alminy. Jak na złość w całym Wrocławiu nie mogłam tego dostać. W hurtowniach też nie było. Dopiero po dwóch miesiącach (gdy już się pogodziłam, że będę kombinować z inną nitką) w sklepie się pojawiła i to cała paczka.
EDIT:
To jest już 24 rząd, czyli do końca została mi jeszcze jedna kartka i kawałek, a tu takie króciutkie:(
Halkuk - Pon 20 Lis, 2006 19:37
Eve, ja robiłam z "Kocurka" szydełkiem nr 3 (takim teflonowym właśnie) , wyszła mi bardzo długa , przy moim wzroście 158cm
Na sąsiednim forum znalazłam linka do przedłużenia VS
http://www.yarnart.ru/alb...album=226&pos=0
może to Ci pomoże
Violetta21 - Wto 21 Lis, 2006 09:51 Temat postu: Spódnica Etro Ewcia moja VS ma 54 cm i robiłam z malwy czyli grubosć zbliżona do peonii a szydło nr 2 takie metalowe (ale to stare szydło) zabytek ale najlepiej mi się nim robi
Eve - Wto 21 Lis, 2006 13:37
Dzięki dziewczyny.
Dzisiaj kupiłam Florię i szydełko 3,5 (teflonowe Prym) i będę dalej próbować. Tej z Peoni na razie nie pruje. Będę patrzeć co wychodzi lepiej (chociaż już na tę Peonię mam inny pomysł ).
Moja mama mówi, że robie na szydełku zbyt ciasno, ale inaczej nie umiem.
Pozdrawiam
Violetta21 - Wto 21 Lis, 2006 14:00 Temat postu: Spódnica Etro Ewcia ja jak robiłam tą VS też mi sie wydawała jakaś krótka ale później gdzieś tych rzędów tyle przybyło że jest w sam raz a robisz podwójnymi słupkami?
Eve - Wto 21 Lis, 2006 15:23
Violetta21, tak podwójnymi. Tylko te krzyżyki małe co są gdzie nie gdzie traktuje jako półsłupki, ale to i tak króciutkie wychodzi. Kończę schemat nr 3 a to mi ledwo za pupę sięga:|
beniaka - Wto 21 Lis, 2006 15:34
| Eve napisał/a: | | Violetta21, tak podwójnymi. Tylko te krzyżyki małe co są gdzie nie gdzie traktuje jako półsłupki, ale to i tak króciutkie wychodzi. Kończę schemat nr 3 a to mi ledwo za pupę sięga:| |
Ja dodaję trzeci rządek listków, tak jak w oryginale. Robię szyd. nr 3.
Mao - Wto 21 Lis, 2006 19:54
Eve, możesz przedłużać spódnicę listkami tak jak pisze beniaka, wygląda fajnie. Niestety 'PEONIA" jest cienką włóczką i wyjdzie spódniczka o wiele krótsza o ile nie dołożysz elementów
Ja VS tylko robię z "FLORI"(233m/100g jest też cieńsza) najbardziej mi się podoba i długość jest odpowiednia . Poza tym ta włóczka jest cięższa i ładnie się układa i obciąga w dół.
Takie są moje doświadczenia w tej dziedzinie.
Eve - Śro 22 Lis, 2006 12:50
Wielkie dzięki dziewczyny za pomoc i rady. Aktualnie robie z Florii. Skończyłam schemat nr 1 i mam 12 cm. Zobaczę jak będzie dalej szło i jakby co to dołożę listy. Jeszcze raz wielkie dzięki !!
Asia S. - Pon 27 Lis, 2006 09:29
Zrobiłam wreszcie do końca spódnicę PePe. Teraz doradźcie czy podszewkę połączyc razem ze spódnicą czy nie? Uszyłam najprostszą podszewkę (z prostokąta na gumce).
kroowka - Pon 27 Lis, 2006 14:07
To ja radzę nie łączyć, tylko zrobić osobną.
Mam same takie i jedną ciemno brązową wykorzystuję do dwóch brązowych spódniczek
Za to nei mam żadnej przyszytej, więc nie znam plusów takiego rozwiązania.
|
|
|