To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Małe coś tam coś tam

blush - Nie 01 Wrz, 2013 13:52

To dorzucam obiecane zdjęcia w lepszym kolorze choć to jeszcze nie oddaje prawdziwego koloru wyrobów nie wiem czemu, chyba się jeszcze na tym nowym aparacie nie znam zbytnio Smile

A tu dwie czapusie ta zielona jest wywijana a z racji, że to była moja pierwsza czapka na drutach to chyba ją spruję bo nie podoba mi się za bardzo

.

Pysiatom - Wto 03 Wrz, 2013 09:05

Śliczny sweterek i czapusie. brawo brawo brawo
aniaso4 - Śro 04 Wrz, 2013 09:43

Blush, Ta górna czapeczka jest przecudna! kwiatek dla ciebie
siebusania - Śro 04 Wrz, 2013 10:13

Blush, fajne pracki mam tylko jedno zastrzezenie czemu lala nie ma oczków? włoski ma fajne
anle - Śro 04 Wrz, 2013 10:31

Śliczne brawo brawo brawo
blush - Śro 04 Wrz, 2013 17:19

siebusania odpowwiadam na pytanie te lalki nie mają oczu to są lalki robione na bazie pomysłów z J. & P. Southmaid są takie właśnie manekinowate Smile

Bardzo Wam dzię kuję za miłe słowa szczególnie, że ja dopiero na drutach zaczynam i wiem, że to nie szczyt marzeń ta moja robota cmoknięcie

blush - Czw 05 Wrz, 2013 18:40

Długo męczony sweterek jeszcze ciepły Smile Strasznie długo go robiłam bo mi się nie chciało okropnie wstyd przyznać Smile Jeszcze muszę dorobić do niego pasek (który jużsiępowoli produkuje) i przyszyć guzik bo będzie zapinany na bok no i muszę go zblokować jeszcze ehh

no i ja ...

Nie wiedziałam jeszcze wtedy (jak go robiłam), że moje oczka to oczka przekręcone (o czym uświadomiła mnie jakaś dobra dusza z forum) i dlatego też takie oczka wyszły następny sweter będzie już lepszy. To mój pierwszy sweter na drutach miał być obcisły bardziej i trochę dłuższy ale ja niestety zawsze mam jakiś błąd przy obliczaniu próbki ściegu i często pruję by wyszło jako tako jak bym chciała Smile

nismon - Czw 05 Wrz, 2013 19:38

nie no ... Kochana- sweterek nie zblokowany ,a już pięknie wygląda, no i te fantastyczne kolorki wesoło mi
Apak - Czw 05 Wrz, 2013 20:32

No i brawo! cool cool cool
blush - Czw 05 Wrz, 2013 20:51

Bardzo dziękuję że się komuś spodobał Smile
heniutkowo - Sob 07 Wrz, 2013 00:41

brawo brawo brawo
Pysiatom - Sob 07 Wrz, 2013 15:42

Śliczny sweterek i fajne kolorki. brawo brawo brawo
blush - Sob 07 Wrz, 2013 20:15

Bardzo bardzo dziękuję Smile
elcja27 - Sob 07 Wrz, 2013 21:29

bardzo pomysłowy sweterek, ciekawi mnie ta warkoczowa plisa, robiłaś ja od razu czy jest dorabiana później?
blush - Nie 08 Wrz, 2013 15:55

Plisa była dorabiana później bo ten pomysł przyszedł mi w trakcie. Oczywiście idzie coś takiego zrobić w trakcie i na pewno zaoszczędzi to pracy przy doszywaniu a efekt też będzie ładniejszy Smile
aniaso4 - Nie 08 Wrz, 2013 18:13

Blush, fajowy sweterek, zawsze żałuję , że ze mnie drutowa noga, gdy widzę coś fajnego cmoknięcie
blush - Nie 08 Wrz, 2013 19:26

aniaso4 hihi ze mnie też jak na razie jest jeszcze druciana noga Smile sporo mam się do nauczenia jak widać po moich pracach Smile
siebusania - Pon 09 Wrz, 2013 08:16

Blush, świetne ze mnie jest wiekasza naoga bo tylko szalik umiem zrobic tzn zrobiłam rok temu a teraz druty gryza ostanio dostałąm z żyłką ale nie umiem sie nimi posługiwac
emma40 - Pon 09 Wrz, 2013 09:54

Świetne prace, chwała dla Ciebie, tym bardziej, że wykonywane bez schematów. Lale przecudnej urody brawo i jak wiele pracy w nie włożyłaś i pomysłowości, każdy detal dopracowany brawo brawo .Podziwiam masz wielki talent cmoknięcie .
blush - Pon 09 Wrz, 2013 11:22

siebusania, emma40 bardzo, bardzo dziękuję, aż mi się ciepło na sercu zrobiło. Ja nie mam serca do schematów zazwyczaj biorę jedno z tego drugie z innego i robię coś na oko sama. Obecnie na drutach mam banalny sweterek strasznie by można rzec prosty ale przez to uroczy i szalokaptur Smile

Tu fotki zaczątków szalika niebawem kaptur się będzie robił (włóczka to śliwkowo pomarańczowa Himalaya Padisah -trochę włochata i nie równa ale bardzo ładnie się prezentuje moim zdaniem na takich wyrobach)

Pysiatom - Pon 09 Wrz, 2013 12:25

Piękny będzie szalik, śliczne kolory. brawo brawo brawo
blush - Wto 10 Wrz, 2013 16:11

Bardzo dziękuję Smile cmoknięcie
ewasd - Wto 10 Wrz, 2013 16:15

Szalik zapowiada sie bardzo fajnie, i kolorki swietne cool
blush - Wto 10 Wrz, 2013 21:40

No mam nadzieję, że skończę do czasu aż się zimno zrobi bo ja się zawsze strasznie guzdram :/
nismon - Śro 11 Wrz, 2013 09:10

Nieźle się zapowiada,dziergaj i chwal się!!!! cool radocha