Galerie prac użytkowników forum - Misia0808 -str. 210 nowosci
barbara 1 - Nie 29 Gru, 2013 14:55
Misiu cudowne pleciesz koszyczki
Grażyna - Nie 29 Gru, 2013 15:07
Przepiękne wiklinowe rzeczy
Kalima - Nie 29 Gru, 2013 16:49
Cudowne Porwałabym wszystkie.... a równie chętnie porwałabym ukręcone rurki
kabyr - Nie 29 Gru, 2013 17:03
| misia0808 napisał/a: | Może więcej jest chętnych na naukę i zrobisz nam lekcję na forum?
|
Ja też, ja też
krzysia551 - Nie 29 Gru, 2013 17:22
misia0808, śliczne te Twoje prace
lamika88 - Nie 29 Gru, 2013 17:56
Rewelacja
Pysiatom - Nie 29 Gru, 2013 18:58
Przepiękne kosze i fajny komin.
ewasd - Nie 29 Gru, 2013 19:48
Misiu, swietne prace. Kominek ma bardzo fajne kolorki.
halszka - Nie 29 Gru, 2013 21:22
misia0808
kominek bardzo fajny i na pewno dobrze się sprawdza w mocno chłodne dni , ale ... twoje plecionki ... wszyściutkie koszyczkowe tworki - są naj naj naj gratuluję talentu ( do wszystkiego ) i czasu na robienie takich fajnych rzeczy
Apak - Nie 29 Gru, 2013 22:33
Wspaniałe te kosze! Najbardziej podobają mi się te wyściełane, ale wiadomo - koszyk musi być odpowiedni do zawartości, którą będzie przechowywał
Kiedyś spróbowałam swoich sił w wiklinie - wniosek? Wyplatać mogę jak najbardziej, ale ile przekleństw mi przez głowę przemknęło w czasie skręcania rurek, to tylko ja wiem (musiałam się pilnować przy dzieciach)
A kominek śliczny, świetne kolorki!
żabka - Pon 30 Gru, 2013 09:54
Kominek bardzo wesoły, idealny na przegonienie chandry
Koszyczki bardzo udane - wkręciłaś się w wiklinę kochaniutka wkręciłaś
Jarka - Pon 30 Gru, 2013 10:02
| ABA napisał/a: | Misiu koszyczki cudowne.
Pomyślałam sobie - a może by tak się nauczyć i zrobić taki prezent koleżance w sierpniu?
Co Ty na to? Czy zdążę się nauczyć i zrobić jeden koszyczek o odpowiednich wymiarach z pokrywką? Ona tylko ceni moją własną robotę . Inaczej bym zamówiła i miała z głowy.
Może więcej jest chętnych na naukę i zrobisz nam lekcję na forum? | ja też bym była chętna
marysia54 - Pon 30 Gru, 2013 22:18
Jestem zachwycona koszykami, naprawdę są rewelacyjne
też jestem chętna na naukę wyplatania, może na razie spróbuję naukę skręcania
rurek, podejrzewam że nie jest to proste
Elżbieta P. - Wto 31 Gru, 2013 11:48
wspaniały zbiorek koszyków, różne kolorki, różne wzorki i masz piękne koszyki, kominek też jest super, ma fajne kolorki
Runa - Wto 31 Gru, 2013 12:06
hmm... napisałam post i mi wcięło :/
misiq, twoje koszyczki są cudne, naprawdę i jak dużo ich
a chętnym do nauki papierowej wikliny polecam blog naszej forumowej maggii, która piękne rzeczy tworzy z wikliny i dzieli się wiedzą to tak póki misia nie stworzy jakiś lekcji
Może i ja się mobilizuję bo rurek nakręconych mam spooooooro
nula - Śro 01 Sty, 2014 09:18
o rany, szczęka mi opadła !!!!
Misia - te Twoje koszyki powalają urodą
Też bym chciała umieć - najfajniejsze dla mnie w tym wyplataniu jest to, że można sobie zrobić dokładnie takie jak potrzebne - na wymiar.
Raz spróbowałam coś upleść i tak jak pisze Apak - najgorsze było to skręcanie rurek
halszka - Śro 01 Sty, 2014 10:36
| Apak napisał/a: | Wspaniałe te kosze! Najbardziej podobają mi się te wyściełane, ale wiadomo - koszyk musi być odpowiedni do zawartości, którą będzie przechowywał
Kiedyś spróbowałam swoich sił w wiklinie - wniosek? Wyplatać mogę jak najbardziej, ale ile przekleństw mi przez głowę przemknęło w czasie skręcania rurek, to tylko ja wiem (musiałam się pilnować przy dzieciach)
A kominek śliczny, świetne kolorki!  |
Apak
świetne te wyplatanki i twoje i wszystkich innych , ale ja tak chciałam wtrącić i zapytać - czy wyplatałaś może coś z korzeni młodych sosen ? moja rodzinka , czyli od prabaaaaabci i od praaaadziadka , oraz ostatnia moja najbliższa ciotka - " plotą " różne koszyczki z młodych korzeni sosnowych ( ja nie umiem ) i są to nie tylko typu " półkoszek " na wszystko ( dla mnie na grzybki do lasu ) czy jakiś taki na jajka z kurnika , albo na jagody czy maliny ...
tylko że tych młodych sosenek coraz to mniej jest i plastikowe koszyczki z jarmarku lub sklepu wypierają tak piękną choć trudną formę rękodzieła ....
Bożena- 2000 - Czw 02 Sty, 2014 17:20
Piękne prace. Wiklinka fantastyczna. Dobrze, że Cię tak wciągnęła, bo masz wielki koszykowy talent.
wanwoz - Czw 02 Sty, 2014 19:15
Przepiękne wszystkie rzeczy
małgośka - Pią 03 Sty, 2014 20:22
Cudne koszyczki wyplatasz.
Perfekcyjne wykonanie.
żabka - Sob 04 Sty, 2014 00:12
| nula napisał/a: | | Raz spróbowałam coś upleść i tak jak pisze Apak - najgorsze było to skręcanie rurek wściekły | kochaniutkie przesadzacie, skręcanie nie jest takie trudne, na początku trochę palce bolą, ale po kilku setkach skręconych już się tego nie odczuwa
misia0808 - Pią 17 Sty, 2014 12:46
Dziekuję pięknie wszystkim
| Runa napisał/a: | hmm... napisałam post i mi wcięło :/
misiq, twoje koszyczki są cudne, naprawdę i jak dużo ich
a chętnym do nauki papierowej wikliny polecam blog naszej forumowej maggii, która piękne rzeczy tworzy z wikliny i dzieli się wiedzą to tak póki misia nie stworzy jakiś lekcji
Może i ja się mobilizuję bo rurek nakręconych mam spooooooro  | no właśnie zajrzałam do Maggi i ona dokładnie pokazuje jak robić kuferki - zachęcam do wizyty u Maggi.
Ja robię troszkę inaczej, bo wyplatam na gotowym kartoniku - troszkę z powodu wygodnictwa a troszkę dlatego, ze wtedy wychodzą mi proste.
Obecnie jestem mega zarobiona w pracy i wymiankami z la femme i Kabyr dlatego nic nie pokazuję, ale oczywiście dzieje sie u mnie, dzieje tylko pokazać jeszcze nie mogę. Jutro mam nadzieję być juz troszke wolniejsza.
kabyr - Pią 17 Sty, 2014 16:24
| żabka napisał/a: | kochaniutkie przesadzacie, skręcanie nie jest takie trudne, na początku trochę palce bolą, ale po kilku setkach skręconych już się tego nie odczuwa  |
nikt nie jest tak wszechstronny jak Ty
misia0808 - Nie 26 Sty, 2014 12:34
Troszkę jestem zagoniona w pracy, wiec mniej zaglądam na Forum.
Dzisiaj pokażę kilka ostatnich prac, bo tych ostatnich nie mam jak sfotografować, bo mi aparat wczoraj doszczętnie odmówił posłuszeństwa.
Ostatnie ozdoby choinkowe i oczywiście wiklina
takie wianuszki zrobiłam na groby dla syna i męża
a tutaj prace, które powstały na prezenty pod choinkę
misia0808 - Nie 26 Sty, 2014 12:46
o i jeszcze ostatnie wiklinki
|
|
|