To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Misia0808 -str. 210 nowosci

barbara 1 - Nie 29 Gru, 2013 14:55

Misiu cudowne pleciesz koszyczki brawo brawo brawo
Grażyna - Nie 29 Gru, 2013 15:07

Przepiękne wiklinowe rzeczy cool
Kalima - Nie 29 Gru, 2013 16:49

Cudowne brawo brawo brawo Porwałabym wszystkie.... a równie chętnie porwałabym ukręcone rurki wesoło mi
kabyr - Nie 29 Gru, 2013 17:03

misia0808 napisał/a:
Może więcej jest chętnych na naukę i zrobisz nam lekcję na forum?

Ja też, ja też radocha

krzysia551 - Nie 29 Gru, 2013 17:22

misia0808, śliczne te Twoje prace kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
lamika88 - Nie 29 Gru, 2013 17:56

Rewelacja cool cool cool
Pysiatom - Nie 29 Gru, 2013 18:58

Przepiękne kosze i fajny komin. brawo brawo brawo
ewasd - Nie 29 Gru, 2013 19:48

Misiu, swietne prace. cool Kominek ma bardzo fajne kolorki.
halszka - Nie 29 Gru, 2013 21:22

misia0808
kominek bardzo fajny i na pewno dobrze się sprawdza w mocno chłodne dni , ale ... twoje plecionki ... wszyściutkie koszyczkowe tworki - są naj naj naj cool gratuluję talentu ( do wszystkiego Very Happy ) i czasu na robienie takich fajnych rzeczy cmoknięcie

Apak - Nie 29 Gru, 2013 22:33

Wspaniałe te kosze! Najbardziej podobają mi się te wyściełane, ale wiadomo - koszyk musi być odpowiedni do zawartości, którą będzie przechowywał wesoło mi
Kiedyś spróbowałam swoich sił w wiklinie - wniosek? Wyplatać mogę jak najbardziej, ale ile przekleństw mi przez głowę przemknęło w czasie skręcania rurek, to tylko ja wiem (musiałam się pilnować przy dzieciach) rotfl

A kominek śliczny, świetne kolorki! cool cool cool

żabka - Pon 30 Gru, 2013 09:54

Kominek bardzo wesoły, idealny na przegonienie chandry brawo brawo brawo
Koszyczki bardzo udane - wkręciłaś się w wiklinę kochaniutka wkręciłaś brawo brawo brawo

Jarka - Pon 30 Gru, 2013 10:02

ABA napisał/a:
Misiu koszyczki cudowne.

Pomyślałam sobie - a może by tak się nauczyć i zrobić taki prezent koleżance w sierpniu?
Co Ty na to? Czy zdążę się nauczyć i zrobić jeden koszyczek o odpowiednich wymiarach z pokrywką? Ona tylko ceni moją własną robotę . Inaczej bym zamówiła i miała z głowy.
Może więcej jest chętnych na naukę i zrobisz nam lekcję na forum?
ja też bym była chętna cool cool
marysia54 - Pon 30 Gru, 2013 22:18

Jestem zachwycona koszykami, naprawdę są rewelacyjne cool cool cool uklon uklon uklon radocha radocha

też jestem chętna na naukę wyplatania, może na razie spróbuję naukę skręcania
rurek, podejrzewam że nie jest to proste wesoło mi

Elżbieta P. - Wto 31 Gru, 2013 11:48

wspaniały zbiorek koszyków, różne kolorki, różne wzorki i masz piękne koszyki, kominek też jest super, ma fajne kolorki
Runa - Wto 31 Gru, 2013 12:06

hmm... napisałam post i mi wcięło :/
misiq, twoje koszyczki są cudne, naprawdę Smile i jak dużo ich cool
a chętnym do nauki papierowej wikliny polecam blog naszej forumowej maggii, która piękne rzeczy tworzy z wikliny i dzieli się wiedzą Smile to tak póki misia nie stworzy jakiś lekcji Smile
Może i ja się mobilizuję bo rurek nakręconych mam spooooooro puknąć się

nula - Śro 01 Sty, 2014 09:18

o rany, szczęka mi opadła !!!!
Misia - te Twoje koszyki powalają urodą brawo brawo brawo
Też bym chciała umieć - najfajniejsze dla mnie w tym wyplataniu jest to, że można sobie zrobić dokładnie takie jak potrzebne - na wymiar.
Raz spróbowałam coś upleść i tak jak pisze Apak - najgorsze było to skręcanie rurek wściekły

halszka - Śro 01 Sty, 2014 10:36

Apak napisał/a:
Wspaniałe te kosze! Najbardziej podobają mi się te wyściełane, ale wiadomo - koszyk musi być odpowiedni do zawartości, którą będzie przechowywał wesoło mi
Kiedyś spróbowałam swoich sił w wiklinie - wniosek? Wyplatać mogę jak najbardziej, ale ile przekleństw mi przez głowę przemknęło w czasie skręcania rurek, to tylko ja wiem (musiałam się pilnować przy dzieciach) rotfl

A kominek śliczny, świetne kolorki! cool cool cool

Apak
świetne te wyplatanki i twoje i wszystkich innych , ale ja tak chciałam wtrącić i zapytać - czy wyplatałaś może coś z korzeni młodych sosen ? moja rodzinka , czyli od prabaaaaabci i od praaaadziadka , oraz ostatnia moja najbliższa ciotka - " plotą " różne koszyczki z młodych korzeni sosnowych ( ja nie umiem ) i są to nie tylko typu " półkoszek " na wszystko ( dla mnie na grzybki do lasu ) czy jakiś taki na jajka z kurnika , albo na jagody czy maliny ... Very Happy
tylko że tych młodych sosenek coraz to mniej jest i plastikowe koszyczki z jarmarku lub sklepu wypierają tak piękną choć trudną formę rękodzieła .... hmm

Bożena- 2000 - Czw 02 Sty, 2014 17:20

Piękne prace. Wiklinka fantastyczna. Dobrze, że Cię tak wciągnęła, bo masz wielki koszykowy talent. cmoknięcie
wanwoz - Czw 02 Sty, 2014 19:15

Przepiękne wszystkie rzeczy brawo brawo brawo
małgośka - Pią 03 Sty, 2014 20:22

Cudne koszyczki wyplatasz. gały
Perfekcyjne wykonanie.
radocha radocha

żabka - Sob 04 Sty, 2014 00:12

nula napisał/a:
Raz spróbowałam coś upleść i tak jak pisze Apak - najgorsze było to skręcanie rurek wściekły
kochaniutkie przesadzacie, skręcanie nie jest takie trudne, na początku trochę palce bolą, ale po kilku setkach skręconych już się tego nie odczuwa wesoło mi
misia0808 - Pią 17 Sty, 2014 12:46

Dziekuję pięknie wszystkim cmoknięcie
Runa napisał/a:
hmm... napisałam post i mi wcięło :/
misiq, twoje koszyczki są cudne, naprawdę Smile i jak dużo ich cool
a chętnym do nauki papierowej wikliny polecam blog naszej forumowej maggii, która piękne rzeczy tworzy z wikliny i dzieli się wiedzą Smile to tak póki misia nie stworzy jakiś lekcji Smile
Może i ja się mobilizuję bo rurek nakręconych mam spooooooro puknąć się
no właśnie zajrzałam do Maggi i ona dokładnie pokazuje jak robić kuferki - zachęcam do wizyty u Maggi.
Ja robię troszkę inaczej, bo wyplatam na gotowym kartoniku - troszkę z powodu wygodnictwa a troszkę dlatego, ze wtedy wychodzą mi proste.
Obecnie jestem mega zarobiona w pracy i wymiankami z la femme i Kabyr dlatego nic nie pokazuję, ale oczywiście dzieje sie u mnie, dzieje tylko pokazać jeszcze nie mogę. Jutro mam nadzieję być juz troszke wolniejsza. bye

kabyr - Pią 17 Sty, 2014 16:24

żabka napisał/a:
kochaniutkie przesadzacie, skręcanie nie jest takie trudne, na początku trochę palce bolą, ale po kilku setkach skręconych już się tego nie odczuwa wesoło mi

nikt nie jest tak wszechstronny jak Ty rotfl cmok

misia0808 - Nie 26 Sty, 2014 12:34

Troszkę jestem zagoniona w pracy, wiec mniej zaglądam na Forum.
Dzisiaj pokażę kilka ostatnich prac, bo tych ostatnich nie mam jak sfotografować, bo mi aparat wczoraj doszczętnie odmówił posłuszeństwa.
Ostatnie ozdoby choinkowe i oczywiście wiklina

takie wianuszki zrobiłam na groby dla syna i męża

a tutaj prace, które powstały na prezenty pod choinkę

misia0808 - Nie 26 Sty, 2014 12:46

o i jeszcze ostatnie wiklinki