To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

Frida - Wto 05 Cze, 2012 10:58

Czarna bluzeczka bardzo elegancka, ale to chyba nie Twój kolor, natomiast ta dwubarwna jest urocza i bardzo ładnie w niej wyglądasz.
Kamienie imponujące, że też w człowieku coś takiego może urosnąć?
Może jakiś biżutek z nich zrobisz?
Życzę Ci powrotu do zdrowia, pozdrawiam, Danuta

bye

Paillette - Wto 05 Cze, 2012 14:56

Cytat:
Wiem jedno, zainwestuję w filtr do wody

Aniu, w week będzie promocja w carrefour na filtr do wody: Brita Smile

polecam, choć po 12-stu latach znów wyhodowałam ziarenko kaszy gryczanej w prawej nerce
tez taka moja uroda, ale Ty chyba ze swoimi "skarbami" urodziwsza jesteś Wink

Paillette - Wto 05 Cze, 2012 14:57

Aha i herbata poziomkowa kazanie

rozkrusza kamolce i wychodzą w postaci piasku....

ciapara - Wto 05 Cze, 2012 15:14

Ja korzystam z Brita. Naprawde fajne sa Smile Polecam spokojnie. hahahihi
maranta - Wto 05 Cze, 2012 17:14

Paillette napisał/a:
Aniu, w week będzie promocja w carrefour na filtr do wody: Brita

Zajrzałam właśnie do gazetki - to ten taki dzbanek z filtrem za ok 30zł?

Paillette napisał/a:
Aha i herbata poziomkowa

Ja słyszałam jeszcze o gotowanyym wywarze z obierek ziemniaków. Herbatka poziomkowa brzmi smaczniej, ale spróbuję i tego i tego Smile

Jak już tak te kamole dają wciry, to mogłyby to być jakieś diamenty przynajmniej wesoło mi

ciapara - Wto 05 Cze, 2012 19:09

maranta, dokładnie Smile za to cierpienie to powinny być diamenty Smile
Wkłady potem do dzbanka to koszt jakichs 20 zł. Na długo wystarczaja.

Paillette - Wto 05 Cze, 2012 20:04

maranta napisał/a:
Zajrzałam właśnie do gazetki - to ten taki dzbanek z filtrem za ok 30zł?

tak, ale tylko w niedzielę Smile

no i później raz w miesiącu wymiana filtra;

ja za swój dzbanek zapłaciłam prawie 70zł

tak więc naprawdę się opłaca Smile

Runa - Wto 05 Cze, 2012 20:56

Tak ja też polecam dzbanek filtrujący, od kiedy go używam ani razu nie odkamieniałam ani czajnika ani żadnego dzbanka na wodę cool
Grażyna - Wto 05 Cze, 2012 21:20

Też się cieszę, że zdrówko wraca i humorek jednocześnie. Nooo...na kamienie, to jednak dieta wskazaana, unikanie niektórych potraw. Jest to do zniesienia. Nie wiedziałam, że herbatka poziomkowa ma profilaktyczny wpływ, a piję ją codziennie, bo lubię herbatki owocowe, więc pewnie jeszcze nigdy nerki mi nie dokuczały. Mimo wszystko podziwiam Ciebie Aniu, bo podczas pobytów w szpitalach i w przerwach pomiędzy nimi, sporo nadziergałaś. Ja jak jestem chora, to nie mam sił witalnych tylko śpię. Bluzeczki śliczne, a tę malutką może jednak sprezentuj Ciaparki córeczce. brawo
barburka - Wto 05 Cze, 2012 22:02

maranta, cool cool Bluzeczki super.Zyczę szybkiego powrotu do zdrówka kwiatek dla ciebie
szydeleczko - Śro 06 Cze, 2012 09:55

Aniu wracaj do zdrowia i usmiechaj sie = to najlepsze lekarstwo. a woda faktycznie ma wplyw nie tylko na pranie ale takze i na zdrowie czlowieka - dosyc ze droga to jeszcze malo gdzie nadaje sie do picia z kranu choc bardzo polecaja picie kranowki . Ja od kilku lat filturuje wode do picia i jedzenia w dzbanku, do mycia w prysznicu kupilam sluchawke w srodku z filtrem zmiekczajacym wode i tak samo filtr do pralki.
BLUZKI przesliczne brawo bye radocha

Kazimiera - Śro 06 Cze, 2012 12:10

Tak,bluzeczki śliczne brawo brawo brawo
Dużo wypoczywaj cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

AlaJ - Śro 06 Cze, 2012 13:15

Kamyczek niezły. Wyobrażam sobie, jaki musiał być przed rozkruszeniem. Wczoraj wieczorem go obejrzałam i efekt był taki, że mi się potem ten potwór w nocy przyśnił. wesoło mi Całe szczęście, że już PO. Teraz już będzie z górki.
Odpoczywaj i myśl pozytywnie Aniu cmoknięcie

Pysiatom - Pią 08 Cze, 2012 14:44

Aniu, bluzeczki śliczne. brawo brawo brawo
Wracaj do zdrowia. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Beata T - Sob 09 Cze, 2012 19:52

Piękne bluzeczki brawo brawo brawo super że już po wszystkim pamiątki nie zazdroszczę oj bo dokuczała ...
MIMA - Sob 09 Cze, 2012 20:20

Bluzeczki piękne. Pozdrawiam MIMA.

Ja też nerkowa, /została jedna po przejściach/.Lekarz ma rację, nie ma diety, trzeba tylko dużo , dużo pić/ rozcieńczony sok jabłkowy, żurawiny-super/. Od kilku lat mam spokój, a operacji było bezliku. Zyczę dużo zdrowia.

beacia-24 - Nie 10 Cze, 2012 00:40

Anulku kochany tak czytam i czytam i radość ogarnia mnie niezmierna. Najważniejsze, że już się dobrze czujesz. Skamienieliny cudnie prezentują się w pojemniku i oby już więcej do kolekcji nie przybyło. hahahihi
Fakt faktem wyglądają dość groźnie. Dobrze, że się ich pozbyłaś.

Bluzeczki cudne choć ta druga faktycznie trochę przykrótka, ale na paskudę nie wygląda Smile

Tak mnie radość ogarnia, że już się lepiej czujesz, aż brak słów by ją opisać.
Widać nawet na zdjęciach, że czujesz się już lepiej.
Jak to mówią w zdrowym ciele zdrowy duch i coś w tym jest Smile hopla

weronika5810 - Nie 10 Cze, 2012 07:30

bluzeczki są śliczne cmoknięcie
życzę szybkiego powrotu do zdrowia kwiatek dla ciebie też słyszałam o tych obierkach gotowanych warto spróbować nie zaszkodzi

gracha - Nie 10 Cze, 2012 13:56

A propos herbaty poziomkowej. Powinna być pewnie z poziomek a nie z saszetki "o smaku poziomkowym" Smile? Pozdrawiam i zdrowia życzę i następnych pięknych dzieł.
elawe - Pon 11 Cze, 2012 09:15

Bluzeczki super, a ta "resztkowa paskuda" jak ją nazwałaś ma piękne wykończenie pod szyją brawo brawo brawo

Wracaj szybciutko do zdrowia love

misia0808 - Pon 18 Cze, 2012 14:46

Aniu bluzeczki śliczne obie.
Tak się cieszę, że już nie masz tych kamieni w nerce. Teraz tylko dużo wypoczywaj i dochodź do zdrówka.
Ja w ubiegłym roku pozbyłam się bardzo brzydkich torbieli z jajników a w następnym miesiącu woreczka razem z torbielami. Zostały mi jeszcze dwa kamienie w prawej nerce, ale jakoś obecnie nie mam ochoty na pobyt w szpitalu. Pewnie skończy się tak jak w przypadku woreczka, że sami mnie do niego zawiozą, ale jak na razie mam ten komfort, ze ból można wytrzymać.
brawo brawo należą Ci sie, bo jesteś bardzo dzielna cmoknięcie

czeremcha - Pon 18 Cze, 2012 19:24

gracha napisał/a:
A propos herbaty poziomkowej. Powinna być pewnie z poziomek a nie z saszetki "o smaku poziomkowym" Smile?

I to z liści poziomki, a nie z owoców Wink

http://zdrowypacjent.pl/z...ragaria-vesca-l

Maranto - zdrowia życzę!

Ania

maranta - Pon 18 Cze, 2012 23:16

Dziękuję kochane love

misia0808 napisał/a:
Ja w ubiegłym roku pozbyłam się bardzo brzydkich torbieli z jajników a w następnym miesiącu woreczka razem z torbielami. Zostały mi jeszcze dwa kamienie w prawej nerce

To już trochę przesada Sad
Życzę dużo zdrowia i oby jak najdalej od szpitali oooo nieee

Ja też miałam usuwane bardzo duże torbiele z jajników (endometrioza), w czasie operacji jedna się rozlała i wróciłam z bloku z wysoką gorączką i zapaleniem otrzewnej.

Na szczęście to już było dawno, prawie 25 lat temu.

Dzisiaj moja mama miała usg i ma też nadmiar wszelakich cudów - polipy w woreczku, kamienie w nerkach, torbiel w nerce wściekły

Niedługo jadę do Wejherowa do kontroli. Później czeka mnie przeprawa z chirurgami szczękowymi w pierwszej kolejności, oby tylko jakiegoś dobrego znaleźć i na NFZ na dodatek...

Ostatnio popełniłam... komplet komunijny wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Jakaś pani zamówiła już na przyszły rok dla córci.

Zauważyłam, że największe powodzenie mają te najskromniejsze -

Powstał też komplet ślubny, ale okropnie wyszedł na fotkach, prawie nic nie widać.
Suknia w kolorze jasnej kości słoniowej ze srebrną aplikacją, wiec komplet w tych samych kolorach.

i na poprawiny taki komplecik dla tej samej pani -

Poza tym walczę o moje roślinki. Przez ten ostatni okres straszliwie je zaniedbałam, bo nie miałam sił. Mam ich bardzo dużo, niektóre spore (delikatnie powiedziane)...
Biedaki się pochorowały, zaraziły się wełnowcami, kilka ma przędziorki.
Myję, pucuję, czyszczę, popryskałam chemią. Kilka okazów musiałam wyrzucić, bo były nie do uratowania przykro mi
Trochę za wcześnie zaczęłam się szarpać z noszeniem doniczek do wanny, jeszcze lekko mnie pobolewa operowana okolica a dodatkowo okolica nerwu kulszowego, ale to już nie to co było.
Nadal mam bóle głowy, raz mniejsze, raz gorsze ale prawie cały czas ten głupi łeb czuję. Do tego mam chyba potężnego kaca po narkozie, bo nie mogę się odczepić od zsiadłego mleka - piję litrami i przestać nie mogę.
Nie wiem co mi się stało, ale jak próbowałam się pogniewać na kwaśne mleko, to wyżarłam cały twaróg z lodówki, jogurt naturalny i zaczęłam się dziwnie wgapiać w ... śmietanę... więc stwierdziłam, że już to zsiadłe mleko lepsze niż śmietana i się z nim pogodziłam. Widocznie tego organizmowi potrzeba i już nie wiem

To samo miałam po tej operacji na endometriozę, o której wyżej wspomniałam, ale wtedy miałam długo wysoką gorączkę, więc myslałam, że to przez gorączkę tak tęsknię za kwaśnym mlekiem (ponoć nawet przez sen o nim wtedy gadałam...).

Violetta21 - Pon 18 Cze, 2012 23:55

Aniu kompleciki piękne cool brawo brawo
Organizm się domag białka widocznie jest mu potrzebne... zdrowiej ale nie forsuj się cmok cmok

saba52 - Wto 19 Cze, 2012 01:52

Ale cudne wszystko cool brawo brawo brawo
Zdrowia życzę cmoknięcie
I kwiatkom też:)