To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

Pysiatom - Sob 02 Cze, 2012 13:43

Cieszę się Aniu, że wróciłaś do nas . Teraz odpoczywaj i nabieraj sił, aby szybko wrócić do zdrowia. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
maranta - Pon 04 Cze, 2012 10:15

Powoluśku dochodzę do siebie. Nerka nie boli, od czasu do czasu coś tam szczypie, szarpie, ale to wiadomo, jak to po operacji.

Dzisiaj pierwszy raz się na chwilę ubrałam, bo chciałam Wam pokazać bluzeczkę, którą dłubałam w szpitalu, żeby czas szybciej zleciał.

Szydełko 1,5 mm. Włóczka jakaś z odzysku czarna ze srebrną nitką. Miła nie jest, drapie, ale mnie to kompletnie nie przeszkadza.
Chciałam zabrać ze sobą do szpitala jakąś robótkę i chwyciłam pierwszą lepszą włóczkę jaką miałam a wzór wiadomo - gwiazdka wschodu, bo znam na pamięć, więc leciałam bez problemu wesoło mi

Przez ostatnie dwa dni machnęłam z nudów jakąś resztkową paskudę, okropność wyszła. Nie wiem z czego to jest. Pod szyją to łańcuszkowe wykończenie to maxi a reszta to dla mnie zagadka.

Nie wiem co z paskudą zrobię, bo to i krótkie bardzo i kolorki bleee i ogólnie bleeeee...

Głowa jeszcze dokucza, ale troszkę mniej. Podkręca się w oczach jakoś i obraz podskakuje i się momentami dwoi i troi, ale myślę, że w końcu trochę się to uspokoi.
Dłużej to u mnie trwa, bo i bez narkozy mam tendencję do zawrotów itp. atrakcji.

Najważniejsze, ze nie mam już kamlota w lewej nerce.
Pod koniec miesiąca jadę do kontroli.

Pokażę co ze mnie wydobyli. Był jeden duży, musieli go rozbić.

Jak tak na to patrzę, to już się nie dziwię, że mi tak dokuczał. Podziw dla lekarza, który to ze mnie wyciągnął...

lamika88 - Pon 04 Cze, 2012 10:24

Obie bluzeczki bardzo fajne cool cool Chociaż ta resztkowa faktycznie trochę krótka wyszła... Ja bym cały czas ją obciągała w dół hahahihi
SylwiaM. - Pon 04 Cze, 2012 10:32

Aniu, piękne bluzeczki cool
Ten kamlot, widać, że jest bardzo szorstki i ostry, już wiadomo dlaczego tak Tobie dokuczał love

nutinka - Pon 04 Cze, 2012 11:42

Uff, takiego kamlota mieć to faktycznie nieciekawie. Dobrze, że już w słoiczku tylko. cmok

Bluzeczki fajne, może tę krótką uda się sprzedać, na pewno amatorka jakaś się znajdzie. cool

kabyr - Pon 04 Cze, 2012 11:51

Aniu czarna Gwiazda jak zwykle piękna,
ale nie obraź się to nie jest kolor dla Ciebie. cmok
Paskuda jest w sam raz na teraz.
Ma bardzo fajne letnie kolorki. cool cool cool

ciapara - Pon 04 Cze, 2012 11:59

Andzia bluzeczki cudne. brawo brawo
A jak nie chcesz paskudy to oddaj mi ja zaraz to odstroje w nia córke kazanie ona marudzić nie będzie ze brzydka!! Mnie tam się podoba brawo brawo brawo
Jesli chodzi o kamienie to serdecznie się uśmiałam!!! NIe dlatego ze bolały ale dlatego ze z Ciebie Aneczko chomiczek wyszedł i zes nazbierała niezła kolekcje tych kamyków...a faktycznie to jeden był...nie gromada...to juz w ogóle ie wiem jaki wielki był??? Normalnie ogromy gały mdleje szczęka
Cieszę się ze juz wydobyty z Ciebie... cmoknięcie
A teraz niech się goi!!! love

maranta - Pon 04 Cze, 2012 12:09

kabyr napisał/a:
Aniu czarna Gwiazda jak zwykle piękna,
ale nie obraź się to nie jest kolor dla Ciebie.

Oczywiście, że się nie obrażam, bardzo lubię czarny kolor, ale wyglądam w nim źle.
Na dodatek czupryna na fotkach tuż przed myciem i dlatego schowałam ją w tym byle jakim końskim ogonie puknąć się

lamika88 napisał/a:
Chociaż ta resztkowa faktycznie trochę krótka wyszła... Ja bym cały czas ją obciągała w dół

No właśnie, też ją cały czas usiłowałam naciągnąć, bo nie lubię takiej długości.
Mam jeszcze trochę resztek pomarańczowych i seledynowych, ale nie wiem czy warto kombinować i próbować przedłużać. Na razie bluzeczka leży.

Wybaczcie te kamieniste fotki, ale tak się cieszę, że się tej zarajzy pozbyłam, że nie mogłam się powstrzymać, zeby się nie pochwalić, że kamlot zamordowany leży w pojemniczku puknąć się

Nie wiem czy dać kawałek do zbadania, żeby wiedzieć co to za rodzaj, bo w sumie nie wiem czy to szczawiany wapnia czy inne cosik nie wiem Nwet nie wiem gdzie to analizują, laboratorium???

maranta - Pon 04 Cze, 2012 12:14

ciapara napisał/a:
A jak nie chcesz paskudy to oddaj mi ja zaraz to odstroje w nia córke

Jeśli by miała pasować, to nie ma sprawy wesoło mi

Jarka - Pon 04 Cze, 2012 12:22

Bluzeczki są śliczne cool cool cool
Violetta21 - Pon 04 Cze, 2012 15:18

ta kolorowa jest bardzo fikuśna cool i czarna bardzo mi się podoba cool a kamulce dobrze Aniu że już masz je w pojemniku bye
aiszka4 - Pon 04 Cze, 2012 16:05

Nie wiedziałam, że takie coś może się w człowieku utworzyć. Dobrze, że te kamienie są już na zewnątrz.
Teraz wracaj do zdrowia i piwka sobie nie żałuj (ponoć pomaga)

Co do krótszej bluzki - ma fajne letnie kolorki, może z jakąś gładką spódnicą zestawisz, bo długość zdecydowanie nie "spodniowa".

Elżbieta P. - Pon 04 Cze, 2012 18:06

o rany Aniu, aleś sobie kamola wyhodowała, całe szczęście, że jest już w słoiku

obie bluzeczki są bardzo ładne, tą krótką na Twoim miejscu bym się nie przejmowała, jesteś szczuplutka i zgrabniutka, możesz czasami pokazać kawałek brzuszka bye

Awenturyn - Pon 04 Cze, 2012 18:13

Aniu extra bluzeczki a ta "paskuda" jest naprawde super cool cool

co do twoich "głazów" to powinnaś z wyników moczu wiedzieć jaki rodzaj kamicy miałaś przy ostrych stanach zapalnych zawsze wyłazi czy jest nadmiar wapnia,szczawianów,moczanów czy fosforanów bo to konieczne aby trzymac diete

ja mam kamice szczwianową i to co najlepsze musze omijać ale kompot z rabarbaru wypije a co hahahihi

maranta - Pon 04 Cze, 2012 18:28

Dziękuję pięknie cmoknięcie

Awenturyn napisał/a:
co do twoich "głazów" to powinnaś z wyników moczu wiedzieć jaki rodzaj kamicy miałaś przy ostrych stanach zapalnych zawsze wyłazi czy jest nadmiar wapnia,szczawianów,moczanów czy fosforanów bo to konieczne aby trzymac diete

W moczu to mi wychodzi białko, erytrocyty, leukocyty i od czasu do czasu bakterie, ale brak osadu. Dwa lata temu pojawił się osad, niedużo ale były i moczany i szczawiany, ale to tylko jeden raz.
Widocznie kamloty mnie kaleczą i stąd krew i erytrocyty, widocznie wywołują stan zapalny i stąd białko ale się nie rozkruszają, więc brak piasku.

W tej chwili lewa nerka choć jest czysta, co dalej z prawą - zobaczymy.

Pytałam w szpitalu o dietę - lekarz się skrzywił i powiedział - nie warto... wesoło mi
Widocznie uważa, że taka moja uroda, że kamole się tworzą.

Wiem jedno, zainwestuję w filtr do wody, bo mamy okropnie twardą, chyba z ujęcia w Rumi do nas na Grabówek leci.

danfi - Pon 04 Cze, 2012 19:18

Aniu napatrzeć się nie mogę na te Twoje prześliczne bluzeczki. Też bym tak chciała dziergać jak Ty. Niestety szydełko i druty nie darzą mnie sympatią - pozostaje mi podziwiać prace takich mistrzyń jak Ty uklon uklon uklon .
A co do Twojego zdrówka, to fajnie, że już lekarze wydobyli te paskudztwa z Ciebie.
Jak już je masz i to w takiej ilości, to przy następnych badaniach sprawdź jeszcze czy nie masz przypadkiem wody w kolanach i wapna w żyłach. Jakbyś i to miała, to spokojnie możesz brać się za budowę domu zebalek

maranta - Pon 04 Cze, 2012 19:22

danfi napisał/a:
Jak już je masz i to w takiej ilości, to przy następnych badaniach sprawdź jeszcze czy nie masz przypadkiem wody w kolanach i wapna w żyłach. Jakbyś i to miała, to spokojnie możesz brać się za budowę domu

wesoło mi wesoło mi wesoło mi wesoło mi rotfl rotfl rotfl

Madzia - Pon 04 Cze, 2012 19:54

maranta napisał/a:
Przez ostatnie dwa dni machnęłam z nudów jakąś resztkową paskudę,

ja Ci tu dam paskudę!!!!!!!! obie bluzeczki śliczne, ale czarna faktycznie, ładniejsza i elegancka.
Pięknie prezentuje się na Twojej zgrabnej figurce.
Ale tak naprawdę to wszystko nieważne. Przeczytać, że lepiej się czujesz, że pozbyłaś się choć części cierpienia, nawet nie wiesz Aniu jak wielka to radość.
Strasznie bym chciała przycisnąć Cię mocno do siebie!
I dochodź do siebie jak najprędzej. cmoknięcie

jadzia59o - Pon 04 Cze, 2012 20:37

Aniu bluzeczki śliczne brawo brawo brawo

dobrze że się tego już pozbyłaś i czujesz się lepiej cmoknięcie cmoknięcie

anna.pluta1 - Pon 04 Cze, 2012 20:48

no to fajnie że już go wyjęli będziesz zdrowsza i więcej czasu poświęcisz na robotki a bluzeczki super cool
katrinka - Pon 04 Cze, 2012 22:56

Bardzo...ale to bardzo sie cieszę że operacja się udała. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Bluzeczki cudnej urody,jak zawsze u Ciebie brawo brawo brawo

alutka171 - Wto 05 Cze, 2012 01:15

Życzę Ci Aniu ekspresowego powrotu do zdrowia abyś mogła nadrobić wszelkie zaległości Wink kwiatek dla ciebie idę na imprezę

Nie wydaje mi się aby twardość wody miała wpływ na powstawanie kamieni nerkowych
Tu jest opisany mechanizm ich powstawania
http://sites.google.com/s...mieni-w-nerkach

anle - Wto 05 Cze, 2012 08:12

Śliczne bluzki brawo brawo brawo

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia love kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Asia S. - Wto 05 Cze, 2012 09:06

Bluzeczka czarna jest śliczna. brawo Nie wiem czy kolor Ci pasuje czy nie.
Życzę szybkiego powrotu do świetnej formy! kwiatek dla ciebie

Gośka - Wto 05 Cze, 2012 10:12

Bluzeczki - śliczne (jak zwykle) cmoknięcie
A z Ani teraz kamienicznik, że ho ho wesoło mi wesoło mi , też mam takiego w domu (TŻ) oczywiście życzę zdrowia, żeby wróciło jak najszybciej cmoknięcie