To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

anna.pluta1 - Pon 21 Maj, 2012 21:34

Nie płakaj wszystko będzie cmoknięcie dobrze
jolanta59 - Pon 21 Maj, 2012 21:39

Moze to i lepiej...szybciej wrocisz do nas,a my wszystkie bedziemy myslami z Toba. cmoknięcie
nutinka - Pon 21 Maj, 2012 21:49

Aniu, trzymam kciuki. Szybciej będziesz miała to za sobą. cmoknięcie
Bluzeczki cudne, jak zwykle. cool brawo

Runa - Pon 21 Maj, 2012 22:00

i dobrze, ze szybciej przynajmniej nie będziesz miała czasu żeby o tym za dużo myśleć Smile
szkoda, ze komunie się kończą bo byś zrobiła jeszcze kilka cudownych wianuszków i nie myślala o szpitalu
trzymam kciuki cool

Krakowianka - Pon 21 Maj, 2012 22:02

Aniu bluzeczki są cudne uklon uklon uklon
a co do szpitala to wiesz mówią że najgorsze jest czekanie więc może lepiej że wcześnej bo będziesz mieć to wszystko za sobą i na pewno wszystko się świetnie uda i szybko wrócisz do zdrowia czego z całego serca Ci życzę cmoknięcie cmok

saba52 - Pon 21 Maj, 2012 22:08

Łaaaaałłł bluzeczka i modelka śliczne cool brawo brawo brawo

A może lepiej że wcześniej idziesz do szpitala,prędzej bólu się pozbędziesz.
Będzie dobrze cmoknięcie

maranta - Pon 21 Maj, 2012 22:24

Może faktycznie lepiej, bo też już mam dosyć czekania, tyle że strasznie nie lubię być zaskakiwana i w pierwszej chwili po tym telefonie to mnie trzęsiączka wzięła.
Jednak i tak się cieszę, że dali choć jeden dzień na spokojne przygotowanie, spakowanie i ochłonięcie, bo mogli przecież wyznaczyć na jutro rano już Very Happy

Tak sobie myślę o ludziach czekających na przeszczepy, tam w każdej chwili może zadzwonić telefon i trzeba szybko pędzić... Straszne.

Mam nadzieję, że wreszcie odczepią się od tej prawej nerki i zajmą tą gorszą lewą, bo już mnie to jakoś przestaje bawić wesoło mi

kabyr - Pon 21 Maj, 2012 22:32

Aniu trzymam kciuki za Ciebie.
Bądź dobrej myśli.
Będzie dobrze. cmok cmok cmok

Jarka - Pon 21 Maj, 2012 22:40

Krakowianka napisał/a:
Aniu bluzeczki są cudne
a co do szpitala to wiesz mówią że najgorsze jest czekanie więc może lepiej że wcześnej bo będziesz mieć to wszystko za sobą i na pewno wszystko się świetnie uda i szybko wrócisz do zdrowia czego z całego serca Ci życzę
tak samo sobie pomyślałam cool cmoknięcie cool
ciapara - Wto 22 Maj, 2012 07:01

Nieraz tak z zaskoczenia to i lepiej wychodzi. Mniejszy stres. Oby wszystko było jak z płatka. Faktycznie- szybciej pójdziesz- szybciej wrócisz. I mam nadzieje ze szybciej sie zgoi. cmoknięcie
Bluzeczki obie fantastyczne! Cud miód i malina!!! brawo brawo brawo

lamika88 - Wto 22 Maj, 2012 10:23

Bluzeczki cudowne cool cool cool Dobrze, że udało się przyspieszyć szpital. Niejedna osoba by tak wolała a czasami zdarza się, że szpital dzwoni żeby przesunąć na dalszy termin więc trzeba się tylko cieszyć, że w Twoim przypadku było inaczej cmoknięcie
maranta - Wto 22 Maj, 2012 10:37

Dziękuję cmoknięcie

lamika88 napisał/a:
się, że szpital dzwoni żeby przesunąć na dalszy termin więc trzeba się tylko cieszyć, że w Twoim przypadku było inaczej

To prawda Smile

Dziś w nocy to mnie chyba jakiś zwariowany magiel obrabiał, co przysnęłam to mnie kurcze budziły, trzy razy chwyciły mnie w jedno udo, raz nad ranem w drugie i raz w górę ręki aż do pachy Neutral
Wariactwo jakieś, dziś jestem cała obolała, chyba choróbsko się wścieka, że chcą je wygonić ze mnie czy co hahahihi

Dość dawno już mnie kurcze nie łapały a tu nagle sobie o mnie przypomniały. Wzięłam magnez może tego mi brak nie wiem

Pysiatom - Wto 22 Maj, 2012 11:26

Aniu bluzeczki są śliczne. brawo brawo brawo
Będę trzymać kciuki za Ciebie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia, abyś mogła znowu zachwycać nas swoimi pracami. Dużo Zdrówka !!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Violetta21 - Wto 22 Maj, 2012 14:46

Dobrze Anulka, że zadzwonili szybciej pójdziesz i szybciej będziesz wracać do zdrowia cmok

a bluzeczki śliczne uklon brawo

Elżbieta P. - Wto 22 Maj, 2012 18:26

Aniu, szybciej ten szpital będzie za Tobą, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło cmok
bluzeczki śliczne, bardzo ładnie w nich wyglądasz cool

elawe - Wto 22 Maj, 2012 19:12

Bluzeczki piękne brawo i zdrowia życzę love
jadzia59o - Wto 22 Maj, 2012 20:16

Aniu bluzeczki piękne brawo brawo brawo

trzymaj się życze dużo zdrówka i prędziutko wracaj do nas cmoknięcie cmoknięcie

maranta - Wto 22 Maj, 2012 20:30

Dziękuję kochane cmoknięcie

papa daję nogę

SylwiaM. - Wto 22 Maj, 2012 20:47

Aniu, również trzymam kciuki.
Paddington - Czw 24 Maj, 2012 19:00

Wspaniałe bluzeczki- bardzo mi się podobają obie tak samo bo i podobne, niemniej białą porywam wesoło mi Przy okazji dodam że masz bardzo radosny i piękny avatarek Smile
Ściskam mocno i cieplutko jak zawsze!!!
Trzymaj SIĘ!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

małgośka - Pią 25 Maj, 2012 08:13

Aneczko, wspaniałe bluzeczki.gały
Perfekcyjne wykonanie. radocha radocha
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. cool
Ściskam Cię mocno. love

katrinka - Pią 25 Maj, 2012 10:14

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Tak trzymałam kciuki aż mi kostki zbielały,wierzę że operacja się udała.

maranta - Pon 28 Maj, 2012 17:57

Dziękuję bardzo kochane uklon cmoknięcie

Tak, już jestem po operacji. Do domu wyszłam wczoraj a dzisiaj rodzice pojechali po wypis.

Cieszę się i jeszcze nie całkiem to do mnie dociera, że to już.
Jestem szczęśliwa, że termin został przyspieszony o ponad tydzień - miałam iść do szpitala jutro.

Było ciężko, ale najważniejsze, że operacja się udała i że kamlota nie mam, tzn. mam, ale w pojemniczku pełno kawałków na pamiątkę, a nie w nerce Smile

Przykro bardzo wspominam wybudzanie z narkozy, problemy z oddechem, z pracą serca - tyle tylko wiedziałam, bo tyle już czułam i byłam świadoma.
Dziś rodzice dowiedzieli się, że były problemy już na początku narkozy - dostałam uczulenia i musieli ratować mnie kortyzonem itp.

Potem to już tylko były bardzo męczące wymioty no i wiadomo - ból, ale z bólem sobie ładnie na oddziale radzili.

Przykre było wkładanie cewnika do nerki przez moczowód na dwie godziny przed operacją, ale Ordynator i tak zrobił to bardzo delikatnie, w szpit. miejskim w Gdyni miałam też zakładany cewnik do nerki i wspominam to jak najgorszy horror.
Ile to jednak zależy od lekarza...

Nic to, ważne, że już jestem po i oby teraz już żadne komplikacje nie wystąpiły. Jutro przyjdzie do mnie moja lekarka. Za ok 3 tyg jadę do Wejherowa na badania kontrolne.

Szpital w porządku, oddział rewelacja, Ordynator wspaniały lekarz i człowiek, personel cudowny.

Wydaje mi się, ze gdybym tę operację miała w Gdyni, to bym już do domu nie wróciła... do tej pory mam jakieś koszmarne sny po tym grudniowym pobycie.
Przykre to bardzo.

Dziękuję za modlitwę i słane w moją stronę dobre myśli cmoknięcie

aaaa oczywiście gdy tylko mogłam to dłubałam szydełkiem w szpitalu kolejną gwiazdkę wostoku, tym razem czarną ze srebrną nicią Smile tak w ramach wyciszenia i uspokojenia i żeby czas szybciej zleciał Smile

we_st - Pon 28 Maj, 2012 18:00

nareszcie się odezwałaś Aniu, bo już zaczynały mnie złe myśli nachodzić....
ciapara - Pon 28 Maj, 2012 18:05

I ja o Tobie dzisiaj intensywnie myslałam Smile