Nasze prace - Hardanger Haliny
Halina46 - Pon 03 Gru, 2012 18:37
No mogłam Danusiu i tam na serwetce w oryginale chyba sa gołebie oczka ale juz trudno.
Nikus4 - Wto 04 Gru, 2012 09:51
Mnie się też tak wydawało ale nie pisałam ci bo nie byłam pewna. I nadal nie jestem. Jakoś na schemacie inacej jest pokazane niż gołębie oczka. Zrobiłam zbliżenie ale i tak nie wiem.
Tak by były narysowane na schemacie gołębie oczka:
Patrzę i patrzę i nic nie mogę wymyśleć. Szkoda, że to zdjęcie jest takie byle jakie.
Halina46 - Wto 04 Gru, 2012 10:01
Widzę, ze tez dociekasz co tam jest. Według mnie to na schemacie są przęsęłka po dwie niteczki czyli tak jak robie ja, a na samej serwetce chyba gołębie oczka albo coś podobnego.
elapok - Wto 04 Gru, 2012 17:34
A ja to wcale nie wiem co tam jest
Haniaga - Wto 18 Gru, 2012 08:39
bardzo ładnie wychodzi Ci ta nowa praca.
Pozdrawiam
Hania
Halina46 - Czw 20 Gru, 2012 10:40
No to różowa serweteczka ukończona, tylko coś nie moge zdjęcia wstawić.Po południu przyjdzie wnuczek to mi wstawi.
A teraz zaczynam cos na czerwono. mam juz tkaninę i chyba zrobie te liście co robiłam na żółto tylko będą całe czerwone.
Haniaga - Czw 20 Gru, 2012 13:58
podziwiam i podziwiam tempo Twojego działania
i czekam na różową serwetkę.
Pozdrawiam
Hania
Halina46 - Czw 20 Gru, 2012 14:03
No to i moja serweteczka.
Haniu ostatnio to ja mało wyszywałam jua myslałam ze mi sie znudził ten haft ale jeszcze nie.
elapok - Czw 20 Gru, 2012 14:48
Ale przepięknie Ci wyszła - śliczna jest i całkiem spora
Haniaga - Czw 20 Gru, 2012 17:30
Halinko,
Śliczna serwetka a ażurowe wykończenie opanowałaś do perfekcji.
Pozdrawiam
Hania
Nikus4 - Pią 21 Gru, 2012 09:07
Śliczna serwetka a ażurowe wykończenie opanowałaś do perfekcji.
To prawda! Nasza Halinka jest już mistrzynią w hardangerze. Bardzo się cieszę. Serwetka jest jest piękna co tu pisać!!!!
Ja swoją już skończyłam ale nie mam czasu wstawić zjęcie. Może jak znajdę chwilkę to zrobię to. :pabye
Halina46 - Pią 21 Gru, 2012 19:50
Oooo jak miło słuchać takich pochwał, dziekuje będę sie jeszcze bardziej syarała;. a teraz juz zaczęłąm czerwoną i troche cieżko sie yyszywa ze wzgledu na oczy, ale jakoś sobie poradzę.
Nikus4 - Sob 22 Gru, 2012 11:16
Ja mam tez czerwony materiał ale taki drobny i boję się szyć na nim. Może latem teraz nie!!!!!
alszka - Sob 22 Gru, 2012 12:05
Halinko, piękna serweta, wprost nie mogę się na nią napatrzeć Prosty i elegancki wzór, a jednocześnie dużo ażurów, czyli coś, co tygrysy lubią najbardziej - super!
Halina46 - Sob 22 Gru, 2012 12:28
Alszka ślicznie dziekuję, teraz juz mi sie tez podoba ale w trakcie wyszywanie wcale dlatego tak długo ja kończyłąm.
Danusiu ja mam tkanine 10 nitek na cm jest cięzko ale jakoś idzie, ale jesli masz jeszcze drobniejsza to p0oczejak do swiatła dziennego.
Halina46 - Nie 23 Gru, 2012 13:21
Dziewczynki wszystkim zycze zdrowych spokojnych świat Boężgo Narodzenia oraz
szczesliwego Nowego Roku.
Halina
Nikus4 - Pon 24 Gru, 2012 08:13
Halinko dziękuję za życzenia. My też życzymy ci spokojnych, pogodnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
elapok - Wto 25 Gru, 2012 09:22
Dziekuję Ci Halinko za życzenia i Tobię też życzę pogodnych i radosnych świąt
Halina46 - Nie 30 Gru, 2012 09:00
No to juz po świętach jeszcze tylko Nowy Rok i bedzie z górki do wiosny.
Ależ tu jest cichutko.pochwalcie sie babeczki swoimi postepami w haftowaniu.
U mnie strasznie powoli, zle sie haftuje na czerwonym, dopiero przy lampce która stawiam za głową jest troche lepiej.
Nikus4 - Nie 30 Gru, 2012 13:29
Halinko ja też tu zaglądam i tak cichutko. Przez święta nic się mnie nie udalo wyhaftować ale już wczoraj zaczęłam szyć taki mały bieżniczek. Zrobię zdjęcie tego co mam, choć niewiele to pokażę.
alszka - Nie 30 Gru, 2012 13:46
Ja też tutaj zaglądam i z niecierpliwością czekam na Wasze piękne prace. A sama kopnęłam się w cztery litery i wzięłam za złotą nitkę, wrrrrr. Jak skończę choć część, to pokażę. Może jeszcze przed Nowym Rokiem mi się uda zrobić zdjęcie
Haniaga - Wto 01 Sty, 2013 18:09
Halinko,
daj się namówić i pokaż postępy w czerwonej serwetce.
Noworocznie pozdrawiam
Hania
Halina46 - Śro 02 Sty, 2013 13:03
Haniu no to wkleiłam, tylko mam problem, serwetka zlała mi się poniewaz odcienie nici i tkaniny sa identyczne nawet mulina do krzyzyków jest taka sama i zaczęłam kombinować, chcę liście wyszyć kolorem zielonym , tak to jest kolor zielony taki groszkowy , i przęsęłka wokół też groszkowym, a na płatkach krzyzyki zółtym takim sraczkowym, ale jak narazie to ta zieleń wcale mi nie pasujre do tej czerwonej tkaniny, moze ktoś ma inny pomysł.
Nikus4 - Śro 02 Sty, 2013 15:15
Kolor materiału i nici czerwone są ładne. Ale te żółte? no nie wiem. To rzecz gustu.
Przeważnie na czerwonym tle haftuje się nitkami koloru czerwonego, złotego, białego, srebrnego.
Ale każdemu podoba się co inne. Musisz sama zdecydować.
Wysłałam ci na email kilka zdjęć serwetek na czerwonym tle. To popatrz jak to wygląda.
Haniaga - Śro 02 Sty, 2013 17:17
Halinko,
zapewne widziałaś Eli czerwoną serwetkę.
Dodała zieloną i srebrną nitkę i wyszło bardzo ładnie. Tak samo u Alszki.
I teraz aż boję się napisać.
A może wzięła byś pod uwagę ..... złotą lub srebrną nitkę ?
Pozdrawiam
Hania
|
|
|