Galerie prac użytkowników forum - Maranta
katrinka - Wto 01 Maj, 2012 12:59
Sukienka rewelacyjna,frywolitki,wianuszki zachwycające
Piżamka odlotowa,sama chętnie bym taką posiadła
Paddington - Śro 02 Maj, 2012 18:36
Porywam biżuterię od sukienki... samej sukienki porwać nie mogę bo moimi gabarytami daleko do Twojej sylwetki... i nic nie wydłużaj- masz nogi do pokazywania a nie do chowania
maranta - Pią 04 Maj, 2012 11:40
Dziękuję
Skończyłam błękitną sukieneczkę. Wzór znany. Podkusiło mnie lekko rozszerzyć dół, hmm... nie wiem czy nie poprawię i nie zrobię na prosto.
Z drugiej strony prostą już mam, teraz tylko skróciłam jej rękawki i zmniejszyłam dekolt.
Pokażę obie, nową błękitną i poprawioną szarą.
Błękitna sukienka z Maxi, szydełko 2mm.
stonesik - Pią 04 Maj, 2012 11:50
Obydwie są śliczne! I Ty Aniu wyglądasz tak radośnie
maranta - Pią 04 Maj, 2012 11:54
stonesik, dziękuję
| stonesik napisał/a: | | I Ty Aniu wyglądasz tak radośnie |
Bo akurat się lepiej czułam i do tego fajny majowy deszczyk mi na nos kapał
doorcia - Pią 04 Maj, 2012 11:58
ależ piękne rzeczy! przypomniałaś nam Aniu jaka jesteś zdolniacha! a ile ty masz par butów! do każdej kreacji inne! wspaniale się prezentujesz, promieniejesz!
Violetta21 - Pią 04 Maj, 2012 12:04
Andzia pięknie wyglądają obie sukienki i bardzo Ci w nich do twarzy
Mariola - Pią 04 Maj, 2012 12:29
sliczne obydwa
maranta - Pią 04 Maj, 2012 12:50
Dziękuję
| doorcia napisał/a: | | a ile ty masz par butów! |
Od małego mam hyzia na punkcie bucików Tak, mam dużo buciorków, ale głównie to tania chińszczyzna
Na oko - śliczne, na nos ... no... ale po wywietrzeniu kilkudniowym daje się wytrzymać
Ważne, że są wygodne i o dziwo nie rozpadają się na części od razu (mamie też kilka par zdobyłam, chodzi i jest zadowolona jak na razie).
Niektóre udało mi się kupić do 10zł, jedna para za 3 zł, większość od 15 do 30zł, tylko z pięć par było droższe.
Mam malutką stopę i bardzo szczupłą, choć - o dziwo - ostatnio trochę mi stopa podrosła
Zawsze miałam problem z doborem butów krytych, bo przez własną głupotę, zdeformowałam sobie stopy
Odkąd pamiętam zawsze miałam jakieś ulubione buciki i nie mogłam się z nimi rozstać. W okresie gdy stopa mi rosła chodziłam na siłę w moich ulubionych bucikach.
Nie obchodziło mnie, że są już mocno ciasne... ja je tak lubiłam, że cierpiałam a w nich chodziłam.
Mama je w końcu wyrzuciła. Znalazłam, wypucowałam i do domu przywlekłam.
Prawdopodobnie dlatego mam bardzo małe stopy w stosunku do wzrostu i duże paluchy mocno podgięte na czubkach do góry
Bardzo lubiłam chodzić jako dziecko do sklepów obuwniczych, lubiłam zapach skóry
Chińszczyzna niestety nie pachnie, wręcz nos urywa niekiedy
Mama kupiła sobie jedną parę butów niedawno, niezbyt ładnych, kupiła je za cenę moich dziesięciu par
... zostanę albo stonogą, albo kolekcjonerem obuwia
kabyr - Pią 04 Maj, 2012 13:30
Aniu obydwie sukienki są prześliczne.
Pięknie wyglądasz
i fajnie, że trochę samopoczucie się poprawiło.
Jeżeli mogę coś powiedzieć
to ja bym skróciła troszeczkę niebieską sukienkę.
teris - Pią 04 Maj, 2012 13:36
Obie sukienki śliczne cieszę się razem z Tobą że zdrówko coraz lepsze
Kazimiera - Pią 04 Maj, 2012 13:39
| Violetta21 napisał/a: | Andzia pięknie wyglądają obie sukienki i bardzo Ci w nich do twarzy  |
Runa - Pią 04 Maj, 2012 13:56
Obie kiecuszki piękne
lamika88 - Pią 04 Maj, 2012 14:01
Obie sukienki są fantastyczne Pięknie w nich wyglądasz
stonesik - Pią 04 Maj, 2012 14:23
Aniu, a ile Tej Maxi poszło na tę szarą, bo u mnie w pasmanterii jest właśnie Maxi w wyprzedaży (po 10 zł) , a do tej sukienki już się kiedyś przymierzałam, tylko nitkę miałam nieodpowiednią:(
maranta - Pią 04 Maj, 2012 14:28
stonesik, szara nie jest z maxi, tylko z jakiejś z odzysku, błękitna jest z maxi rico-design i wyszło dokładnie 40 dag, zostało może z pięć metrów nici.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe komentarze
małgośka - Pią 04 Maj, 2012 14:33
Aniu, obie sukienki prześliczne.
Fantastycznie w nich wyglądasz.
Jarka - Pią 04 Maj, 2012 14:36
Obie sukieneczki są urocze , chociaż wersja prosta bardziej przypadła mi do gustu , a Twoje buty to również zawsze podziwiam i zazdroszczę
Krakowianka - Pią 04 Maj, 2012 15:04
Fajnie widzieć Twój uśmiech
a obie sukienki są cudne
bean - Pią 04 Maj, 2012 16:23
Śliczne sukienki | maranta napisał/a: | Podkusiło mnie lekko rozszerzyć dół, hmm... nie wiem czy nie poprawię i nie zrobię na prosto.
Z drugiej strony prostą już mam |
Właśnie, skoro jedna jest prosta, to druga może być rozkloszowana | maranta napisał/a: | | błękitna jest z maxi rico-design |
Jakie są Twoje odczucia w porównaniu do Maxi Altin Basak? Dla mnie ta druga jest strasznie sztywna na letnie ciuszki. Czy rico-design jest przyjemniejsza w dotyku?
anna.pluta1 - Pią 04 Maj, 2012 16:30
maranta - Pią 04 Maj, 2012 17:54
| bean napisał/a: | | Jakie są Twoje odczucia w porównaniu do Maxi Altin Basak? Dla mnie ta druga jest strasznie sztywna na letnie ciuszki. Czy rico-design jest przyjemniejsza w dotyku? |
Wg mnie są porównywalne, chociaż nawet jeśli chodzi o Maxi Altin Basak zauważałam różnicę pomiędzy nićmi różnego koloru, tak samo mam z Aidą do frywolitek, nigdy nie wiem czy to tylko wrażenie czy faktycznie trafiałam na nici troszkę bardziej miękkie i troszkę bardziej sztywne. Rodzaj barwnika gra rolę, czy może różne partie nici
Generalnie i jedna Maxi i druga daje sztywną dość dzianinę. Ja sobie z tym radzę tak, że biorę do Maxi szydełko 2mm a nawet 2,5mm, czyli troszkę grubsze od zalecanego.
Powiem tak - w bluzkach Maxi mnie jakoś denerwuje, ale sukienki z Maxi - jednej i drugiej - lubię, bo fajnie się układają
agus2003 - Pią 04 Maj, 2012 18:29
maranta, boskie sukieneczki
Ja z maxi mam bluzeczkę i jest faktycznie dość sztywna, lae nie aż tak zeby nie dało się ubrać:))
Madzia - Pią 04 Maj, 2012 18:55
| maranta napisał/a: | | Bo akurat się lepiej czułam | i to widać na tych zdjęciach Aniu!
obie sukienki wyglądają świetnie, nic nie zmieniaj!
karmelek - Pią 04 Maj, 2012 19:03
Sukienki są śliczne obydwie !!!
Ale zwróciłam uwagę na Twoje włosy, chyba już jest znacznie lepiej, prawda?
|
|
|