Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
nula - Nie 26 Cze, 2016 18:59
saba52, vichta, Anisa, joana
| saba52 napisał/a: | | Kacpra Ci przyślę |
ne chcę Kacpra
jak będą młode to mu po prostu dam ślimaka
vichta, a bo te "dzikie" nie są takie fajne .....
to jest tak jak np. ze szczurami - dzikich nikt nie kocha, no bo trudno to paskudztwo kochać ...
ale już taki domowy szczurek jest super
też kiedyś miałyśmy - był fantastyczny (jako zwierzak "futerkowy" doskonale nadawał się do głaskania i przytulania - zwłaszcza , że nasz był wyjątkowo duży, więc było co przytulać )
joana, dzięki za dobre słowo
| joana napisał/a: | | Jak widać masz i osobowość anioła |
muszę to koniecznie pokazać mężowi ....
albo lepiej nie, bo jeszcze mi padnie ze śmiechu - obawiam się, że czasami on ma jednak inne zdanie
elka j. - Śro 29 Cze, 2016 18:47
Kapitalne te skarpety i łapki, zwłaszcza baranki
nula - Nie 03 Lip, 2016 10:26
elka j., dziękuję ślicznie
zakręciłam się "na kwadratowo"
ostatnio dopadło mnie coś co nazwałam "kryzysem motywacji" ....
no bo co z tego, że umiem różne rzeczy ?, że muszę je robić ?
tylko po co ?
ile można mieć ciuchów, których i tak nie mam gdzie nosić ?, ile serwetek, puszek, łapek itp. wkładanych do pudła, bo może kiedyś się przydadzą ???
aż trafiłam na ten temat
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=13246
i stwierdziłam, że to coś w sam raz dla mnie
można zaspokoić potrzebę robienia, robić w konkretnym celu, zużyć zalegające resztki włóczek i przy okazji wypróbować zachomikowane wzory - same plusy
na razie zrobiłam tyle
następne jeszcze się robią ......
i oczywiście kontrola jakości
nasz Rupert - jeszcze chudziutki po chorobie, ale przynajmniej nareszcie nie ucieka przed nami, bo przez długi czas na widok mnie i Eli uciekał i się chował bo się bał, że znowu będziemy go męczyć .....
w międzyczasie wyjątkowo szybko powstał sweter - wyjątkowo szybko, bo włóczka grubaśna - Puchata kotka (147m/100g) - poszło calutkie 500 g
robiony bezszwowo od góry
doceńcie moje poświęcenie przy robieniu fotek - na dworze upał a sweter jest naprawdę gruby i strasznie ciepły
ostatnie zdjęcie byle jakie - usiłowałam zrobić sama - a pokazuję je tylko dlatego, że oddaje właściwy kolor włóczki - pierwsze zdjęcia robione w ostrym słońcu, więc kolory przekłamane .....
zaczęłam również dziergać ośmiorniczki - ale jeszcze żadnej nie skończyłam .......
we_st - Nie 03 Lip, 2016 11:26
Dziękuję nula, za wzory kwadratów. Też dziergam "do kwadratu". To naprawdę świetny sposób na pozbycie się zalegających resztek. Nie wszystkie moje kwadraty mają dokładnie 15 cm. Jedne mają więcej, drugie trochę mniej. Ale to chyba nie szkodzi?
A sweter? Bardzo mi się podoba
nula - Nie 03 Lip, 2016 11:39
Weronika - dzięki
| we_st napisał/a: | Jedne mają więcej, drugie trochę mniej. Ale to chyba nie szkodzi?
|
staram się, żeby moje miały te 15 cm
ale myślę, że przy tej ilości kwadratów, które dostaną organizatorzy akcji - spokojnie je sobie podobierają według wielkości - wiadomo, że nie zawsze uda się utrafić co do milimetra ....
dziewanna - Nie 03 Lip, 2016 12:14
Super te kwadraty i ilość powala.
siebusania - Nie 03 Lip, 2016 12:31
nula, piekny sweter a kwadraciki ciekawe wzory
Madzia - Nie 03 Lip, 2016 12:54
Miałam podobnie jak Ty Nula, więc bardzo ucieszyłam się z akcji. Zrobię ile zrobię, wyrabiam resztki, brak presji, totalny komfort.
Ja robię bardzo proste, uczepiłam się jednego wzorku, którym fajnie się robi. Z wygody, a także dlatego, że najłatwiej dopasować do tych 15 cm.
Pamiętając zeszłoroczną akcję z kocem dla Maranty spodziewałam się, że zabłyśniesz inwencją.
Są świetne! Bardzo podoba mi się ten z oczami
Sweter ma piękny kolor i wzór
nula - Nie 03 Lip, 2016 17:22
dziewanna, siebusania, Madzia, | Madzia napisał/a: | | uczepiłam się jednego wzorku, którym fajnie się robi. |
a mnie robienie kilku rzeczy jednym wzorkiem strasznie nudzi
i wbrew pozorom robienie takich bardziej skomplikowanych wzorów idzie mi szybciej bo ledwo zrobię jeden już jestem ciekawa jak wyjdzie następny...
| Madzia napisał/a: | | Pamiętając zeszłoroczną akcję z kocem dla Maranty spodziewałam się, że zabłyśniesz inwencją. |
ja mam po prostu stanowczo za dużo wzorów zachomikowanych - a jaki jest sens posiadania jeżeli nie sprawdzę czy warto je w ogóle robić ?
Madzia - Nie 03 Lip, 2016 22:06
| nula napisał/a: | | a mnie robienie kilku rzeczy jednym wzorkiem strasznie nudzi |
no a ja jakoś lubię tę powtarzalność. Chyba niekoniecznie lubię próbować nowych rzeczy, i nie przepadam za wyzwaniami. Choć zazwyczaj jak już się jakiegoś podejmę, jestem z tego zadowolona.
Nie lubię się uczyć, lubię umieć
Salem - Pon 04 Lip, 2016 10:33
| nula napisał/a: |
doceńcie moje poświęcenie przy robieniu fotek - na dworze upał a sweter jest naprawdę gruby i strasznie ciepły |
Doceniamy. Sweter śliczny.
Anisa - Pon 04 Lip, 2016 16:00
Świetne kwadraty, a do tego każdy inny. Bardzo ładny sweter i do tego w moim ulubionym kolorze.
marysia54 - Czw 07 Lip, 2016 18:04
Nula, sweter śliczny ,
i rewelacyjne kwadraty na kocyki dla dzieciaczków
Bożena- 2000 - Czw 07 Lip, 2016 19:52
Jestem Ci zobowiązana za paradę w swetrze w czasie upału . Jesteś dzielna jak Jurij Gagarin. A swoją drogą sweter cudny. Produkcja do kwadratu idzie fantastycznie. Ja też nie lubię robić tego samego. Też lubię wiedzieć co wyjdzie.
Apak - Czw 07 Lip, 2016 20:25
Świetne te kwadraty i sweter piękny!
zuzik45 - Czw 07 Lip, 2016 20:37
Sweterek ekstra i kolorek bardzo przyjemny
a dzierganie kwadracików idzie pełną parą
nula - Pią 08 Lip, 2016 20:52
Dziewczyny - dziękuję serdecznie
| Madzia napisał/a: | | Nie lubię się uczyć, lubię umieć |
to mi się podoba
tylko, niestety na ogół jedno wynika z drugiego
ja wręcz przeciwnie - bardzo lubię rozgryzać różne zawiłości wzorów i je wypróbowywać - z czystej ciekawości
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Jesteś dzielna jak Jurij Gagarin. |
o matko, ale się czuję doceniona
| zuzik45 napisał/a: | | dzierganie kwadracików idzie pełną parą |
na razie produkcja kwadratów została chwilowo wstrzymana - teraz "hoduję" ośmiornice
ale jak tylko przekażę ośmiornice - czyli jutro na spotkaniu - wracam do kwadratów .....
zabka611 - Pią 08 Lip, 2016 21:58
nula, jestem w szoku,WIELKIE za to co robisz
nula - Sob 09 Lip, 2016 10:35
zabka611, dziękuję
Pysiatom - Pon 11 Lip, 2016 12:40
Śliczne kwadraty, a sweter jest piękny.
MagiaISzydelko - Pon 11 Lip, 2016 15:53
Sweter mnie zwalił z nóg!
nula - Nie 17 Lip, 2016 13:28
Pysiatom, MagiaISzydelko,
"wyhodowałam" 5 ośmiornic - na tyle starczyło mi czasu i włóczki
a kilka dni urlopu poświęciłam na prace decu - nareszcie
potrzebowałam na prezent 1 puszkę
więc oczywiście przy okazji powstało kilka innych prac, które powędrują jak zwykle do kartonu z przedmiotami , z którymi nie ma co zrobić
i dałam "drugie życie" starej ryczce, w zasadzie cudem uratowanej od wyrzucenia
była taka
a teraz jest taka
teraz wróciłam do kwadracików
no i udało mi się skończyć "małpi" top - ale fotki niet, bo nie ma kto mi zrobić ......
mam nadzieję, że wkrótce .....
vichta - Nie 17 Lip, 2016 13:53
Swetrzysko świetne, ośmiorniczki urocze
| nula napisał/a: | | włóczka grubaśna - Puchata kotka |
Czy to ta włóczka, z której miałaś robić ten pokręcony sweter online?
Ja ze swojego jeszcze nie zrezygnowałam i wciąż dojrzewam
nula - Nie 17 Lip, 2016 14:04
| vichta napisał/a: | | Czy to ta włóczka, z której miałaś robić ten pokręcony sweter online? |
tak, to ta włóczka, którą kupiłam specjalnie na tamten sweter ....
po kilku podejściach w końcu z niego zrezygnowałam i powstał właśnie ten
Apak - Nie 17 Lip, 2016 20:53
Widać, że urlop Ci służy Przedmioty, z którymi nie masz co zrobić, na pewno szybko znajdą swoich amatorów i okazje do wykorzystania Był taki czas, że sądziłam, że też mogę mieć takie pudło, do którego odłożę różne rzeczy, które będę mogła później wykorzystać np. jako upominki - ale nie wyszło, ledwo coś zrobię "na zapas", jakoś szybko się ulatnia…
A recykling stołka - super!
|
|
|