To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - karmelek: "prawie" 2 chusty i frywolitki :)

LidkaM - Pią 14 Sie, 2009 07:45

Bardzo śliczne!!!
Zakładka jest rewelacyjna, kolory dobrałaś tak, że faktycznie wygląda jak element stroju krakowskiego!

buziaczek - Pią 14 Sie, 2009 08:53

śliczne nowości brawo
beacia-24 - Pią 14 Sie, 2009 09:23

karmelek, nowości cud miód i malina, zakładeczka wygląda FANTASTYCZNIE po prostu nic tylko czytać, czytać i jeszcze raz czytać by nowy nabytek był wykorzystywany. Duże brawa za wszystkie piękne prace radocha radocha radocha
Poranna - Pią 14 Sie, 2009 09:50

zakładka rewelka! i gratulacje z powodu kółek dzielonych brawo
Phoebe - Pią 14 Sie, 2009 11:42

szczęka ale cuda! brawo brawo brawo zakladka jest THE BEST!
zazdroszcze Ci jej ogromnie! (chyba sie wezme tez za nauke frywolenia...to wszystko przez ta zakladke!)

karmelek - Pią 14 Sie, 2009 20:43

Violetta21, LidkaM, buziaczek, beacia-24, Poranna, Phoebe bardzo Wam dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Kamień spadł mi z serca, bo dużo stresu mnie kosztowała ta zakładka, tzn. żeby ją wymyślić ( ją, albo w ogóle cokolwiek nawiązującego do regionu)
A kółeczka dzielone są super Smile
Dziękuję dziękuję, dziękuję kwiatek dla ciebie

nula - Sob 15 Sie, 2009 10:09

Ania - zakładka jest świetna - faktycznie kolorki dobrałaś super i efekt jest zabójczy !!!!
naszyjniczek z masą perłową bardzo mi się podoba - wzorek prosty ale całość bardzo elegancka brawo
A bransoletka wyszła suuuper !!!! cool cool cool
karmelek napisał/a:
Nie wiem czy widać, ale to miało tak wyglądać: oOOOoOOOo

oczywiście, że widać zebalek (a w tle widać nawet znajome kubeczki wesoło mi )
czekam na następne kółka z koralikami jęzorek

Madzia - Sob 15 Sie, 2009 13:15

LidkaM napisał/a:
Bardzo śliczne!!!
Zakładka jest rewelacyjna, kolory dobrałaś tak, że faktycznie wygląda jak element stroju krakowskiego!

Dokładnie!!!!!!! brawo brawo brawo brawo brawo brawo

karmelek - Sob 15 Sie, 2009 14:19

Madziu cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

nula napisała:
Cytat:
a w tle widać nawet znajome kubeczki

Tak, tak, o to właśnie chodziło Smile za WSZYSTKO Ci bardzo dziękuję Smile

A Porannej dziękuję za pomoc w wyborze rozmiaru kryształków Swarovskiego Smile

gosias - Sob 15 Sie, 2009 21:19

Dla mnie frywolityki to "czarna magia"...
ania_b - Nie 16 Sie, 2009 14:48

karmelku, zajrzałam na Twoją stronę. Twoje frywolitki są zachwycające. Ja żeby zrobić jedne kolczyki, grzebię się tygodniami. Podziwiam twoją twórczą "płodność", precyzję wykonania i pomysłowość.

PS Gdzie kupujesz koraliki "Jablonexu"? Czy możesz polecić jakiś sklep?

karmelek - Nie 16 Sie, 2009 15:01

gosias, ania_b dziękuje Wam bardzo cmoknięcie
ania_b najbardziej lubię kupować w Świecie koralików zwłaszcza listki lub kropelki. Kupowałam też w Qunszcie (np. te kwadraciki z masy perłowej) i na aukcjach Allegro, ale tu już trzeba się liczyć, że koraliki czasami przychodzą uszkodzone, albo w paczce jest 10, zamiast 12 Sad loteria jednym słowem Sad
Te drobniutkie 2mm można też kupić w Empiku w dziale "Sztuka rodzinna" czy jakoś tak Smile
W ogóle... koraliki nabywam nałogowo, niestety... To, co wykorzystuję to maleńka część moich zbiorów hahahihi

Jejku, jejku, właśnie mi się przypomniało, że przecież Świat koralików do 16 sierpnia jest na Jarmarku w Gdańsku Smile Może widziałaś tam ich stoisko?
http://www.swiatkoralikow2.pl/index.php

ania_b - Nie 16 Sie, 2009 19:48

Karmelku, ja sie pochlastam. Po co mi to napisałaś???? Ja to przeczytałam o 19.44, czyli jakieś 20 minut przed zakończeniem jarmarku. A ironią losu jest to, że na jarmarku byłam CODZIENNIE, bo pomagałam córce sprzedającej torebki, tylko że od tego sprzedawania nie miałam już siły na chodzenie i kupowanie. Teraz tez ledwo wróciłam brudna, zmęczona i padłam przed kompem. Na świetego Ducha nawet nie zajrzałam, a to rzut beretem.
Ach, karmelku... No nic, takie zycie, a frywolitki robisz piękne.

misia0808 - Nie 16 Sie, 2009 22:22

ależ piękne rzeczy tworzysz uklon brawo brawo brawo
karmelek - Nie 16 Sie, 2009 22:53

misia0808 dziękuję Smile z kolei ja jestem pod wrażeniem Twoich dokonań szydełkowo - dekupażowych Smile

ania_b napisała:
Cytat:
ja sie pochlastam. Po co mi to napisałaś???? Ja to przeczytałam o 19.44, czyli jakieś 20 minut przed zakończeniem jarmarku. A ironią losu jest to, że na jarmarku byłam CODZIENNIE, bo pomagałam córce sprzedającej torebki, tylko że od tego sprzedawania nie miałam już siły na chodzenie i kupowanie. Teraz tez ledwo wróciłam brudna, zmęczona i padłam przed kompem. Na świetego Ducha nawet nie zajrzałam, a to rzut beretem.

o rany.... ale pech.... placzek placzek placzek
no napisałam, bo codziennie "łażę" po Świecie Koralików i ogłoszenie , że się wystawiają w Gdańsku wali mi po oczach już chyba od miesiąca. Jak napisałam odpowiedź, to zauważyłam, że jesteś z Gdańska i dopisałam, co wiedziałam... ale mi jest przykro.... no, żebyśmy chociaż WCZORAJ się zgadały... ehh.................... przykro mi

kabyr - Nie 16 Sie, 2009 23:11

gosias napisał/a:

Dla mnie też,
ale lubię podziwiać jak inny robią.
Są przepiękne i wymagają dużego nakładu pracy.

agniechak - Pon 17 Sie, 2009 11:33

Karmelku... muszę stwierdzić, że mnie nie zaskoczyłaś... Jak zwykle szczęka mi opadła i nie wiem, kiedy wróci na swoje miejsce wesoło mi wesoło mi wesoło mi wesoło mi Jestem pod wrażeniem uklon uklon uklon Frywolitki są cudowne. Podziwiam, podziwiam , podziwiam...
bean - Wto 18 Sie, 2009 19:07

karmelek, ta zakładka jest CUDOWNA!!!!!!!!!
Podziwiam Cię za pomysłowość, jaką musiałaś się wykazać przy jej tworzeniu uklon
karmelek napisał/a:
Naszyjnik z masą perłową, prościutki wzorek

Dla Ciebie może prościutki, ale jak dla mnie bardzo trudniutki Very Happy
I ogromne brawa za bransoletkę brawo
karmelek napisał/a:
trochę jeszcze koślawa, ale i tak jestem zachwycona, że zrozumiałam te odwrócone słupki

Super! hopla

woalka - Śro 19 Sie, 2009 12:39

karmelek, a gdzie fotka tego cudownego motyla, którego widać na blogu?
A może również zechciałabyś się podzielić jakąś lekcją robienia frywolitkowych listków...?
W każdym razie ten motyl jest niezwykły - pochwal się nim tutaj koniecznie!

karmelek - Śro 19 Sie, 2009 14:27

kabyr, agniechak, bean, woalka dziękuje Wam dziewczyny!!! cmoknięcie
Chciałam jeszcze jakiś naszyjnik zrobić, albo coś i dopiero z motylkiem pokazać, ale skoro tak, to specjalnie dla woalki : Schmetterling Wink
http://www.karmelek.info/...050_motylek.jpg

Intensywnie kombinuję jak te listki porządnie pokazać w sieci Smile Może filmik? hmm

Phoebe - Śro 19 Sie, 2009 14:36

karmelek, WOW! Ale pieeeeeeeeeeeeeekny! brawo brawo brawo
woalka - Śro 19 Sie, 2009 14:45

karmelek napisał/a:
kombinuję jak te listki porządnie pokazać

Wierzę, że pokazanie tego nie jest kaszką z mleczkiem.
Sama wpadłaś na to jak je zrobić?
Póki co nie umiem sobie tego wyobrazić, ale efekt jest niesamowity Smile

agus2003 - Śro 19 Sie, 2009 15:19

gosias napisał/a:

Dla mnie równiez, dlatego też oglądam , podziwiam i wzdycham...
Cudeńka!!! cool cool cool

bean - Śro 19 Sie, 2009 22:13

karmelek, motylek zapiera dech w piersiach... jest prześliczny cool brawo brawo
karmelek - Śro 19 Sie, 2009 22:41

Phoebe, agus2003, bean Dziękuję !!!! cmoknięcie Ale to miło, tak sobie poczytać, że się Wam podobają moje pracki cmoknięcie
woalka napisała:
Cytat:
Sama wpadłaś na to jak je zrobić?
Póki co nie umiem sobie tego wyobrazić, ale efekt jest niesamowity

Nieeee, no coś Ty... Miałam mętne pojęcie, że to ma wyglądać tak samo, jak w koronce klockowej, ale to była cała moja wiedza. Nic nie mogłam załapać ze zdjęć, rysunków, opisów... puknąć się ale znalazłam taki film i udało się Smile
http://www.youtube.com/watch?v=dPK_LsMPy7Y

Natomiast w ogóle nie znam angielskiego, nic... i pomyślałam, że może film po polsku byłby dla innych przydatnym rozwiązaniem? Tak tylko... głośno myślę... hmm