To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Co MAO wydziergało

Madzia - Pon 29 Gru, 2008 19:19

Cudna jest ta Twoja Florka, słodka jak pierniczek! cmoknięcie

Obrus cudowny, a anioły naprawdę odjazdowe! brawo brawo brawo

jola1010 - Pon 29 Gru, 2008 19:23

śliczny obrusik cool
jola373 - Pon 29 Gru, 2008 21:03

Gosiu, piękny obrus, a i aniołki godne uwagi - pogratuluj Florci!
Beata T - Pon 29 Gru, 2008 21:17

Super ponczo już go podpatrzyłam hopla obruski cudo cool cool cool
alicja11 - Pon 29 Gru, 2008 21:42

Obrus to arcydzieło w dużym rozmiarze cool brawo a zdolną Florcię podziwiałam na blogu -dzielna i pracowita ,jak mama zapewne,dziewczynka o słodkim uśmiechu,gratuluję córci Małgosiu kwiatek dla ciebie
Jarka - Wto 30 Gru, 2008 10:24

Dziękuję Małgosiu za przepis na pierniczki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Grażyna - Wto 30 Gru, 2008 10:44

Wszystko sliczne brawo
Bernadka - Wto 30 Gru, 2008 10:49

super i ponczo i obrus cool brawo
ata30 - Wto 30 Gru, 2008 14:08

obrus śliczny, aniołki wspaniałe
Mysza - Czw 01 Sty, 2009 12:39

MAO. Jestem tu nowicjuszką. Czytam wszystkie tematy i oglądam każdą galerię w nadziei, że się czegoś nauczę (jak na mój zakuty łeb idzie całkiem nieźle). Twoje prace są mistrzowskie. Obejrzałam Twój album od do i zachwyciłam się każdym obrusem, każdą bluzeczką, czapeczką, ponczo, no i oczywiście modelką. Gratuluję talentu i mistrzostwa. kwiatek dla ciebie brawo
elka j. - Pią 02 Sty, 2009 01:26

Wszystko przepiękne, jak zwykle brawo
iwonka - Pią 02 Sty, 2009 06:25

Mao obrus cudowny a aniołki urocze brawo dla Ciebie i córci
Mao - Sob 03 Sty, 2009 19:18

Dziękujemy obie za pochwały cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Florka ciągle dopytuje co tam nowego o niej piszą hahahihi
Dzielimy się tym co wyhodowałyśmy na oknie Florka liczy ciągle nowe kwiatki

To dwie nowe spódniczki zrobione z "Malwy" po 270g szydełko 3,5mm

A moje dzisiejsze zajęcie to zabawa w tapicera,trzeba było wymienić tapicerkę i naciągnąć zapadnięte siedziska w moich wiekowych krzesłach po dziadkach są one z 1939r i kto by pomyślał puknąć się ech m,żeby tak mogły mówić...nie jedną ciekawą historię by pewnie opowiedziały zebalek

Jarka - Sob 03 Sty, 2009 19:25

Małgosia, ale super wzór, podziel się proszę schemacikiem uklon cool cool cool uklon
małgośka - Sob 03 Sty, 2009 19:39

Małgosiu, nie dość, że jestem przeziębiona, to jeszcze palpitacji serca dostanę.
Co do Ciebie zajrzę, to widzę kolejną rzecz, którą chcę mieć. No i w końcu sama nie wiem od której zacząć.
Ale tak na poważnie zrobiłaś cudne spódniczki. cool radocha
Ja w najbliższym czasie przymierzam się do tuniki elementowej, którą ostatnio robiłaś. Mam nadzieję, że mogę w razie czego liczyć na Twoją pomoc. uklon

eksa2 - Sob 03 Sty, 2009 19:49

Chciała bym mieć choć w połowie tak cudną kolekcje jak ty Mao
brawo brawo

Mao - Sob 03 Sty, 2009 20:03

Jarka, proszę bardzo to jest schemat tego wzorku.

wzór powtarzający się to trzy ostatnie rzędy ,tylko na początku robimy 7 rzędów ze schematu dalej przez całą spódnicę powtarzamy wzór od5do7rzędu
Ja zaczynałam poszerzać klin po 30 rzędach.

małgośka, też tak mam jak przejrzę parę stron na Forum to dostaje zawrotu głowy ,obłędu połączonego z jakąś psychozą maniakalną ,bo wszystko bym chciała mieć i to natychmiast!!! w konsekwencji tego szaleństwa w koszyku leży sterta zaczętych i nie skończonych robótek.

Przy elementowej z chęcią pomogę ,zrobiłam już drugą na mój rozmiar przydała się na weselu 27 grudnia jak zrobię sesję na sobie to się pochwalę zebalek

reni - Sob 03 Sty, 2009 20:59

spódniczki rewelacyjne cool brawo brawo brawo
Jarka - Sob 03 Sty, 2009 22:19

Małgosiu dziękuję cmoknięcie za szybką odpowiedź, ale chyba wstawiłaś z rozpędu nie to o co Cię prosiłam. Bardzo proszę uklon o schemacik na te wystrzałowe turkusowe spódniczki.
Violetta21 - Sob 03 Sty, 2009 22:37

Małgosiu śliczne są te spódniczki !!!!
Mao - Sob 03 Sty, 2009 22:39

Jarka, poprawione Very Happy coś ten Fotosik dzisiaj strajkuje nie wolno
elka j. - Sob 03 Sty, 2009 23:36

No proszę - to się nazywa wszechstronność - ogrodniczka, szydełkomaniaczka i do tego tapicer brawo
alienor - Nie 04 Sty, 2009 10:28

Spódniczki ok , do tego , ze potrafisz machać szydełkiem to ja juz przywykłam , ale samodzielna rekonstrukcja krzeseł to już ho! ho! nie lada wyczyn.Masz jeszcze jakieś ukryte talenty??
jola373 - Nie 04 Sty, 2009 11:30

Małgoś, masz magiczne łapki - za co się nie zabierzesz - cuda wychodzą! Doniczkowce cudnie kwitną, zwykłe niteczki zamieniają się w piękne kreacje, nawet meble nabierają uroku! cool

Florcia pewnie już owe talenta po mamusi odziedziczyła - love dla niej.

Jarka - Nie 04 Sty, 2009 11:59

Oj strajkował wczoraj strajkował ten fotosik. A może zaprezentujesz się jeszcze w tych spódniczkach, Twoje prezentacje są super cool cool cool Małgosiu, a ta jedna spódniczka to nie jest Florki ?

Małgosiu, a możesz mi bardziej rozjaśnić jak to poszerzałaś ???