To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Hardanger Haliny

Nikus4 - Czw 04 Paź, 2012 12:06

Nr 311 nici wesoło mi
Halina46 - Czw 04 Paź, 2012 13:07

a to jeszcze jakiej firmy, bo z mai to mam żółty ale nr 335
Nikus4 - Czw 04 Paź, 2012 17:59

Pisałam w moim temacie "A nici to perle z Anchor nr311" . Myślałam, że wiesz.
Haniaga - Wto 09 Paź, 2012 11:36

Halinko, cmoknięcie

a co Ty teraz szyjesz?
Czy coś świątecznego?

Pozdrawiam
Hania

Halina46 - Wto 09 Paź, 2012 13:00

Haniu teraz dziergam taka małą swiateczną z dzwoneczkami, taka 3X3 kwadraty tak gdzies 40x40cm ale namotałam troche tam kolorów i nie bardzo mi sie to widzi , ale zobaczymy na końcu jak to bedzie wygladało.
Ginia - Śro 10 Paź, 2012 09:50

Halinko, pochwal się. hopla
Halina46 - Śro 10 Paź, 2012 14:32

Za pare dni sie pochwale bo jeszcze nic specjalnie nioe widać.
Halina46 - Sob 13 Paź, 2012 15:06

No to i ja sie pochwal e. Tak chodziła za mna czerwony kolor ze az go nad użyłam.

Ginia - Sob 13 Paź, 2012 20:14

Halinko!!! Ale Ty nas kokietujesz love Przecież ta serwetka już jest prawie skończona brawo Ładne kolory,fajny pomysł. Będziesz miała śliczności na świątecznym stole. Gratulacje!
Nikus4 - Nie 14 Paź, 2012 08:06

Piszesz Halinko , że dużo czerwieni a u mnie zieleni. wesoło mi To tylko rzecz gustu. A brzeg jaki walniesz? Koronkowy czy zwykły dziergany.?
Halina46 - Nie 14 Paź, 2012 09:03

Brzeg damchyba taki jak u Cioebie.
Jest jeszcze sporo roboty a ja ostatni mało haftuje, brak czasu chociaż codziennie troche zrobię.

Haniaga - Pon 15 Paź, 2012 08:46

Śliczna nowa serwetka. brawo brawo

Pozdrawiam
Hania

elapok - Wto 16 Paź, 2012 10:56

Oj jakie cudeńko świąteczne - piękna już jest
Nikus4 - Wto 16 Paź, 2012 12:18

Halinko!? myślę, że zrób brzeg korokowy, jak u mnie. Będzie piękna, delikatna serwetka.
Halina46 - Pią 26 Paź, 2012 19:23

Nooooooooooooo to skończyłam, jutro wstawię zdjęcie.
dzisiaj otrzymałam kordonek Petra żółty kolor, Danusiu taki sam jak Twój albo bardzo podobny, taki wpadający w złoty, nie jest taki sraczkowaty jak zółty z mai.Podoba mi się.

Nikus4 - Sob 27 Paź, 2012 08:25

Jestem w szoku Halinko wesoło mi ale ci szybko poszło. A mówią, że ja szybko haftuje. Moja praca leży od trzech dni. Bolą mnie nerki i nie mam ochoty wziąć igłę do ręki. Ale może teraz Ty mnie zmotywowałaś.
Cieszę się, że jednak masz te nici. Mam nadzieje, że poradzisz sobie ze schematem. Musisz zacząć od środka ale chyba wiesz.
W tej drugiej serwetce zrobiłam odstęp między mereżką a środkowym haftem 8 nitek nie sześć jak podają w opisie.
Czekam na fotkę cmoknięcie

Halina46 - Sob 27 Paź, 2012 10:21

Danusiu ale ja teraz w kolejce mam zółta serwetkę z tej broszurki model nr 1, potem drugążółtą z linku który podałaś, a do tej białożółtej serwetki która teraz Ty robisz jeszcze nie dojrzałam, tam jest duzo haftu płaskiegi i tych "domków" boje sie tego dla tego jeszcze ja odłożę. W tej serwetce co wczoraj skończyłam były krzyżyki, podoba mi sie haft krzyżykowy ale jednak jak go robie to sie wnerwiam, dużo nerwów zjadła mi mulina złota, juz myślałam zw ciapnę ja w kąt.
Nikus4 - Sob 27 Paź, 2012 12:16

No widzisz Halinko!? Gapa ze mnie puknąć się pisałaś o żółtej i pomyślałam o tej którą teraz szyję.
Masz rację kazanie tymi złotymi nitkami to się okropnie szyje ale jak chce się mieć coś ładnego to warto się pomęczyć.
Ten wzór z małej gazetki nr1 jest ładny. Mam gdzieś go też w kwadracie lub w prostokącie. Musiałabym poszukać. Nie wycinaj środka! Z resztą chyba już pisałaś, że nie wytniesz.
Ja w swojej już haftuje ostatnią mereżkę ale coś nie idzie mi.
Jeszcze nie wybrałam żadnej serwetki. Może z resztek pohaftuje małe rzeczy jak gwiazdeczki, małe aniołki. Zobaczę jeszcze.

Halina46 - Sob 27 Paź, 2012 12:23

No to juz koniec, nie jest najpiękniejsza ale będzie zdobić taborecik pod choinką.
Danusiu srodka nie wytne bo to taki obważanek byłby, jesli gdzies znajdziesz to wstaw zdjęcie bo w Twoim watku chyba nie widziałam jej.

Madzia - Sob 27 Paź, 2012 12:52

Pod choinką?????????? Przecież to przecudne jest! na stół! uklon uklon uklon uklon
Haniaga - Sob 27 Paź, 2012 14:27

oj, jak i ja bym chciała móc już ogłosić zakończenie pracy i móc się pochwalić.

Serwetka przepiękna. brawo Zgadzam się .Serwetka na stół!!!

A ja myślałam, że będziesz szyła tą ostatnią pracę Nikusi.

Pozdrawiam
Hania

Nikus4 - Sob 27 Paź, 2012 15:30

Halinko!!!!!! nie wolno taką serwetkę na taborecik????? Na stolik prędzej. Jest piękniejsza jak moja. cmoknięcie
Poszukam te wzory i wyślę ci emailem. Ja tej serwetki o której piszesz nie haftowałam dlatego nie ma jej w moim wątku.

No widzisz Haniu cool to nie tylko ja zostałam wprowadzona w błąd. Halinka coś myśli ale nie napisze wszystkiego. I dlatego tak potem wychodzi. wesoło mi

Nikus4 - Sob 27 Paź, 2012 16:00

Wzorki już poszły wedle życzenia. hurrraaa
Halina46 - Sob 27 Paź, 2012 16:49

Cieszę się, że podoba sie wam serweteczka. dziekuję.
Jesli chodzi o moje zapominajstwo to jestem w tym bardzo dobra lepsza jak w hardangerze.
Mam cos zrobic , komus podziekować o coś sie zapytać to niestety dopiero jak wyłącze komputer to mi sie przypomi.AQle musze tu dodać, ze jestem z was najstarsza o to swoje robi.

Nikus4 - Sob 27 Paź, 2012 18:55

Jaka tam najstarsza wesoło mi wszystkie jesteśmy młode Halinko. A ty myślisz, że młode nie zapominają? My mamy za dużo na głowie, prawda?
Ale serwetka naprawdę ci się udała, szkoda tylko, że większą nie wyszyłaś. brawo brawo brawo
A co Ty na wysłane wzory? widziałaś je kiedyś?