To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

nula - Pon 28 Mar, 2016 15:42

Apak, dzięki love
okazuje się, że jest to ta sama firma
ale nie wiedziałam, że mają też sklep stacjonarny wesoło mi

cosie są zajefane cool i na pewno bardzo przydatne
a serwetka naprawdę pomysłowa - rozwiązanie tak proste, że aż genialne brawo

Pysiatom - Pon 28 Mar, 2016 17:34

Pomysł z serwetką świetny , bardzo ładnie wygląda na koszyczku. Cosiek jest bardzo fajny i pomysłowy. brawo brawo brawo
kabyr - Pon 28 Mar, 2016 18:33

Apak, Aniu serweta fenomenalna/
W odpowiednim momencie przyszła wena u Ciebie. brawo brawo brawo
Cosiek bardzo przydatny.
Trzy w jednym i zawsze pod ręką. cool cool cool

Apak - Pon 28 Mar, 2016 22:29

Madzia, zabka611, siebusania, nula, Pysiatom, kabyr, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Bardzo wam dziękuję za tyle miłych słów cmoknięcie cmoknięcie

Powiem, że te cośki są bardzo proste do zrobienia i można na nie przerobić resztki włóczek wesoło mi Żałuję, ze kupiłam tylko 6 miarek, teraz nie mam czego obrabiać, a potencjalnych "biorców" mam jeszcze kilka...

we_st - Wto 29 Mar, 2016 12:45

Napiszę tylko FANTASTYCZNE Zawsze odwiedzając twój wątek zastanawiam się, czym tym razem zaskoczysz... Jeszcze się nie zawiodłam
Frida - Wto 29 Mar, 2016 13:04

Cosiek cudny, zasługuje na Cośkowego Nobelka. cool
No a pomysł na serwetkę z, czy raczej bez fragmentu boczków - genialny. Oczywiście natychmiast podkradam i robię sobie taką samą. cool brawo

Krakowianka - Wto 29 Mar, 2016 14:32

Apak, uklon uklon uklon uklon uklon
Apak - Wto 29 Mar, 2016 21:37

we_st, Frida, Krakowianka, cmoknięcie cmoknięcie Dziękuję dziękuję dziękuję wesoło mi

Ja wybrałam pierwszy wzór serwetki, który mi wpadł w oko, bo nie miałam chęci na przekopywanie się przez stosy gazetek. Trzeba tylko zwrócić uwagę na to, żeby wzór dal się łatwo rozdzielić.

joanna76 - Wto 29 Mar, 2016 23:54

Wspaniałości jak zawsze uklon
wiesia_33 - Śro 30 Mar, 2016 13:11

Apak, cosiek jest kapitalny, a pomysł na serwetkę po prostu genialny brawo brawo brawo
saba52 - Czw 31 Mar, 2016 12:32

Świetne prace a pomysł z serwetka rewelacja cool cool cool brawo brawo brawo
MagiaISzydelko - Czw 31 Mar, 2016 14:34

Tyle cudownych nowych prac odkąd ostatnio tu zajrzałam cool Sukienka może i zajmie trochę czasu, ale jaka będzie piękna kwiatek dla ciebie
Apak - Czw 31 Mar, 2016 21:55

joanna76, wiesia_33, saba52, MagiaISzydelko, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dziękuję Wam, kochane hopla
marysia54 - Pią 01 Kwi, 2016 22:19

Cosik rewelacyjny i super pomysł na serwetkę do koszyczka
uklon brawo uklon uklon

Apak - Wto 05 Kwi, 2016 19:30

marysia54, cmoknięcie cmoknięcie
vichta - Wto 05 Kwi, 2016 19:46

Serwetkowy pomysł tak prosty, że aż niemożliwy do "wpadnięcia". Na to trzeba świeżości umysłu i kreatywności dziecka cool .
Są takie "męskie" przyborniki; scyzoryk, korkociąg, śrubokręt i inne w jednym. Twój "Coś", to taka kobieca wersja brawo

elka j. - Pią 08 Kwi, 2016 00:15

Apak napisał/a:
I tak powstała serwetka, której nie przeszkadza pałąk koszyczka.

Potrzeba matką wynalazków Smile świetny pomysł. Co do "cośka" - to się nazywa miarka godna dziewiarki. Twoje drobiazgi są urocze i często zaskakujące, pozytywnie oczywiście cool

Elżbieta P. - Pią 08 Kwi, 2016 15:33

Pomysł na serwetkę świetny, jak pozwolisz odgapię wesoło mi
Apak - Nie 10 Kwi, 2016 16:50

vichta, elka j., Elżbieta P., cmoknięcie cmoknięcie dziękuję serdecznie
Apak - Pon 18 Kwi, 2016 19:54

Czas na "podrasowane" zakładki. wesoło mi Jak to powiedzieć? Dawno, dawno temu Smile zrobiłam zakładki, z których byłam bardzo dumna, o takie:

Ale w wyniku testowania okazało się, że nie są do końca praktyczne. Koralik na jednym końcu sprawiał, że miały skłonność do dyskretnego wymykania się z książek…
Niedawno nadeszła wena i zakładki zmodyfikowałam. Cały pomysł sprowadza się do tego, że koraliki są na obu końcach i wystają poza książkę. Do tego wykorzystałam gotową bawełnianą tasiemkę. Dodam, że te płaskie drobiazgi (koniczynki, rybki, motylki) robi się bardzo szybko, więc można ich sporo zrobić i zmagazynować w przerwach między poważniejszymi projektami. Potem klejem na tasiemkę i szybki - ale jaki ładny jęzorek upominek gotowy.

No to miłego czytania hurrraaa

zuzik45 - Pon 18 Kwi, 2016 21:20

Z takimi zakładkami to i najnudniejsza lektura
zostanie szybciutko przeczytana brawo

Natalia - Pon 18 Kwi, 2016 23:10

łał !!!! cudne !!!! brawo brawo brawo
siebusania - Wto 19 Kwi, 2016 07:16

Apak, super pomysl i taki wioseny motylki hopla
Apak - Śro 20 Kwi, 2016 20:32

zuzik45, Natalia, siebusania, Bardzo dziękuję! cmoknięcie cmoknięcie
Pysiatom - Czw 21 Kwi, 2016 20:16

Śliczne zakładki. brawo brawo brawo