To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Beti9

Phoebe - Śro 20 Maj, 2009 17:54

beti9, przesliczne prace! brawo brawo brawo
beacia-24 - Śro 20 Maj, 2009 19:46

beti9, z tą mistrzynią toś mnie zastrzeliła hahaha - moje prace to niewinne początki. Jakoś ostatnio zabrakło mi motywacji do dalszego decupienia. Czekam za to z niecierpliwością na Twoje nowe pracki. cool
anna.pluta1 - Śro 20 Maj, 2009 19:55

cool cool super
beti9 - Śro 20 Maj, 2009 20:49

Żabka śliczna ta Twoja szkatułka i jakie spękania Ci wyszły piękne. Szkoda, że nie można powiększyć bardziej zdjęcia. cool cool
Myślę,że masz więcej prac w swoim zanadrzu. Pozdrawiam cmoknięcie

żabka - Śro 20 Maj, 2009 22:55

Beti wstawiłam je w nowym poście i zamieściłam wszystkie swoje prace wesoło mi
beti9 - Czw 21 Maj, 2009 10:02

beacia-24 napisał/a:
beti9, z tą mistrzynią toś mnie zastrzeliła hahaha - moje prace to niewinne początki. Jakoś ostatnio zabrakło mi motywacji do dalszego decupienia. Czekam za to z niecierpliwością na Twoje nowe pracki. cool

Przyznaję się bez bicia ,że pomyliłam Cię z Bećką, ale to nic. Twoje prace też widziałam i są bardzo ładne.
Jak się postaramy to może też nam wyjdą takie prace jak Bećki.
Pozdrawiam cmoknięcie

nula - Wto 26 Maj, 2009 20:40

beti9, Nie wiem jak to się stało, że przegapiłam Twój wątek !!!! love
Super prace !!!! brawo brawo brawo
Po młynki też się ustawiam w kolejce zebalek i po butelki !!!!!!

Na razie nie zakładałam swojego wątku w dziale decoupage - moje prace możesz zobaczyć w mojej galerii - zaczynają się od tej strony
http://maranta.livenet.pl...r=asc&start=625

Tylko, że te moje pierwsze prace nie umywają się do Waszych !!!! Embarassed

beti9 - Śro 27 Maj, 2009 09:51

Nula, oczywiście przesadzasz, Twoje prace są bardzo ładne. Przejrzałam Twój wątek i naprawdę super Ci wychodzi decu.Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie opinie.
cmoknięcie
cmoknięcie

beti9 - Pon 01 Cze, 2009 21:30

Oto moje następne prace.Zrobiłam jeszcze jedną kulę siostrze ze storczykami ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo siostra szybko zabrała ha,ha.....

cmoknięcie dla wszystkich początkujących.

reni - Pon 01 Cze, 2009 21:36

piękne cool cool brawo brawo
JJka - Pon 01 Cze, 2009 21:53

beti9, kula - szacun Wink
super Ci wyszła! brawo

anna.pluta1 - Wto 02 Cze, 2009 08:01

cool cool
żabka - Wto 02 Cze, 2009 08:37

Beti super - zwłaszcza kula brawo
beti9 - Wto 02 Cze, 2009 09:13

Bardzo Wam dziękuję.To dzięki JJka kula wyszła, ona podpowiedziała mi jak mam zrobić. Pozdrawiam serdecznie. cmoknięcie
nula - Wto 02 Cze, 2009 15:08

beti9, super nowości !!! brawo brawo brawo brawo
Po tej kuli to już chyba możesz się przestać uważać za początkującą !!!! cool cool cool

Madzia - Wto 02 Cze, 2009 17:26

Jakie piękności! A ta kula!!!!!!!!! brawo brawo brawo
Laura S. - Czw 04 Cze, 2009 21:01

Piękne! A Ty narzekasz kazanie . Kula mnie urzekła cmoknięcie
beti9 - Pią 05 Cze, 2009 09:29

Dziękuję Wam bardzo, to motywuje mnie do dalszej pracy cmoknięcie
beacia-24 - Sob 06 Cze, 2009 14:22

beti9, DUŻE BRAWA ZA TAK PIĘKNE DZIEŁKA. JESTEM POD DUŻYM WRAŻENIEM. brawo brawo brawo
nula - Śro 10 Cze, 2009 16:42

"Nula próbowałam przykleić całą serwetkę Twoim sposobem ale nie mogłam sobie poradzić.Serwetka za nic nie chciała mi się trzymać folii,jakoś ją jednak umieściłam, wygładziłam ale i tak nie było zbyt równo.Wpadłam na pomysł żeby to przejechać żelazkiem przez papier i faktycznie zrobiło się gładkie jak nic, żadnych zmarszczek.Odczekałam i chciałam posmarować całość cienko klejem i wtedy serwetka zaczęła się marszczyć.Nie wiem co źle zrobiłam. wściekły Ogólnie wygląda dobrze tylko w kilku miejscach mam małe uwagi,może jak polakieruję będzie dobrze. Chyba za szybko chciałam całość posmarować klejem ale nie wiem. "

To nie jest mój sposób - ja go tylko znalazłam hmm
Tą folię faktycznie trzeba mocno naelektryzować - ja pocierałam o wełniany koc i w końcu serwetka sama mi się do niej przyklejała.
Z tego co udało mi się wyczytać to marszczenie się serwetki po powtórnym posmarowaniu zdarza się na ogół. Gdzieś nawet wyczytałam, że to normalne hmm
Co prawda im więcej czytam tym więcej znajduję sprzecznych informacji - w jednym miejscu czytałam, żeby po wierzchu smarować klejem od razu - gdzie indziej, żeby dopiero jak wyschnie (i tak jest ze wszystkim - raz pisze tak a gdzie indziej dokładnie odwrotnie wściekły )
Ja drogą prób i błędów doszłam do tego, że jednak lepiej poczekać aż ten pierwszy klej w miarę dobrze wyschnie (jak macam paluchem to mam wrażenie że jest suche) i dopiero wtedy kleję jeszcze raz z wierzchu. Wydaje mi się, że wtedy marszczy się mniej.
A jak się jednak pomarszczy to jak trochę podeschnie przyklepuję palcem - byle nie za wcześnie - żeby się nie przykleiło do palucha.
A jak zostają jakieś bąble z powietrzem to nakłuwam cieńką igłą i też dociskam paluchem.

I muszę Ci powiedzieć, że Twoja córa ma rację !!!!
Ten sklep to jest istny raj na ziemi !!! zebalek
Ja już straciłam rachubę ile pieniędzy tam zostawiłam.
Dzisiaj znowu tam byłam wesoło mi i akurat odbywały się warsztaty decu.
Najfajniejsze jest to , że można się poradzić, bo osoby prowadzące ten sklep same zajmują się decoupagem.

No to się trochę rozpisałam jęzorek

beti9 - Czw 11 Cze, 2009 20:20

Nula bardzo Ci dziękuję za wszystkie porady i dodaję Ci punkcik. kwiatek dla ciebie
Zgadzam się z Tobą w 100%, że co artykuł to pisze inaczej,chyba trzeba samemu sprawdzić metodą prób i błędów.
Może i dobrze,że takiego sklepu u nas nie ma bo problem by się pojawił ale finansowy ha,ha....Mam nadzieję,że jednak tam kiedyś dotrę i kupię co będę chciała.
Pozdrawiam. hopla

beti9 - Czw 11 Cze, 2009 20:29

To następne moje prace. Nie wyszły mi najlepiej, aniołki się trochę pomarszczyły, łyżki ,które postarzyłam chyba się nie udały,wyglądają na stare. hmm
ale może tak mają wyglądać.

reni - Czw 11 Cze, 2009 20:50

dla mnie są śliczne cool cool cool cool
żabka - Czw 11 Cze, 2009 21:01

Beti super prace brawo brawo brawo

Gdzie znalazłaś taką fajną księżniczke ? wesoło mi

Nula nie zabrałaś mnie na zakupy - ja się wybieram jutro - jedziesz ze mną?

beti9 - Czw 11 Cze, 2009 21:08

Reni i Żabka dziękuję bardzo.
Żabka takie serwetki z księżniczką kupiłam na allegro. Została mi połowa tej serwetki z 2 motywami,jeśli chcesz mogę Ci przysłać bo chyba już nie będę więcej potrzebować.
Mam do zrobienia jeszcze jedną taką tabliczkę dla Julii (chrześnicy mojej córki). cmoknięcie