To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalę się :) - Żołnierska chusta - GOTOWA !

maranta - Sob 25 Sie, 2007 17:14

Coraz ciekawiej się robi a ja oczywiście wiernie kibicuję cool cool cool
Violetta21 - Sob 25 Sie, 2007 20:22
Temat postu: Żołnierska chusta.
Halinka chusta zaczyna nabierać rozpędu i kształtu bye cool
Halkuk - Nie 26 Sie, 2007 14:48

Maranta, Violetta21, dziękuję love kwiatek dla ciebie
Halkuk - Sob 01 Wrz, 2007 10:04

Kolejny herb gotowy wesoło mi
Bytom

Teraz pozostało mi godło jednostki , będzie nieco większe niż te gotowe już herby no i jeszcze nazwy miast hahahihi a potem to już zależy na co czasu starczy Wink

viburnum - Sob 01 Wrz, 2007 11:14

Szybko to idzie!!! brawo brawo brawo
Ple Ple - Sob 01 Wrz, 2007 11:20

Halkuk - herb Bytomia!!!!!!!!!!!
Tam sie urodziłam i spędziłam słodkie lata dzieciństwa!
Na Karbiu!!!! cool cool cool

alicja11 - Sob 01 Wrz, 2007 11:39

[b]Halkuk coraz pękniej prezenyuje się chusta ,herb niezwykle dopracowany cool

brawo

Jarka - Sob 01 Wrz, 2007 12:39

cool cool brawo cool
Violetta21 - Sob 01 Wrz, 2007 22:34
Temat postu: Żołnierska chusta.
Halinko widać postępy brawo herb jest wspaniały hopla cool
bjanna - Sob 01 Wrz, 2007 22:47

kolejny herb bardzo ładnie wyszedł, no Halinko kolejny kroczek do przodu cool radocha
Pilar - Nie 02 Wrz, 2007 12:21

Halkuk, Wielkie brawa radocha radocha radocha i gratulacje za taką wszechstronność cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie Śliczny herbik brawo
Halkuk - Nie 02 Wrz, 2007 13:01

Viburnum, Ple Ple, Alicja11, Jarka, Violetta21, Bjanna, Pilar, ślicznie wszystkim Wam dziękuję love kwiatek dla ciebie
Bożena- 2000 - Nie 02 Wrz, 2007 17:50

Ło Matko! Gratuluję. hurrraaa
szyszka - Nie 02 Wrz, 2007 21:49

Halkuk, herb wyszedł wspaniały cool cool Brawa za wytrwałość i staranność brawo brawo
barbara 1 - Pon 03 Wrz, 2007 08:02

Halinko podziwiam hahahihi tyle pracy wkładasz w tą chuste uklon i pięknie wychodzi brawo
Halkuk - Pon 03 Wrz, 2007 15:26

Bożena- 2000, Szyszka, Barbara 1, dziękuję wesoło mi love
Zygfryd Smarzyk - Pon 03 Wrz, 2007 21:57

Brawo Halkuk! Kibicuję, kciuki trzymam. Ile dni pozostało - Tobie - do cywila?
Z tysiącem serdecznosci

Halkuk - Wto 04 Wrz, 2007 07:17

Zygfrydzie , dziękuję bardzo kwiatek dla ciebie uklon
Syn idzie do cywila za jakieś 55 dni , ale chusta musi być gotowa w ciągu miesiąca hahahihi bo jak tylko będzie miał przepustkę na początku października to ją chce zabrać już . Tak więc nie zostało mi za dużo czasu już hmm

Mamutka - Wto 04 Wrz, 2007 08:13

Halinka , masz już dużo elementów, skończysz na pewno na czas Smile pięknie haftujesz te herby, wspaniale to wygląda cool

Mój syn ( a był na przepustce po przysiędze Smile dzisiaj rano znowu wyjechał) obejrzał to co Ty już zrobiłaś i obejrzał też chustę Skoczki i bardzo mu sie ten pomysł spodobał. Nie jest jeszcze zdecydowany ale haftowane herby bardzo się mu podobały.

Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś zdążyła cool

alienor - Wto 04 Wrz, 2007 08:14

Halkuk trzymam kciuki i jestem ogromnie ciekawa całości bo elementy , które podziwiam są piękne i bardzo dopracowane.
Halkuk - Wto 04 Wrz, 2007 14:57

Mamutka, Alienor, ślicznie dziękuję love kwiatek dla ciebie
Aż rosnę od tych pochwał hahahihi
Mamutka, niedługo pewnie syn zobaczy też katalog z chustami , będzie miał porównanie i sam potem zdecyduje co chce wesoło mi Z tego co już wiem nie każdy chłopak chce chustę - mój Jacek powiedział że zrobioną to chce , ale kupić - to by nie kupił bo mu to za drogie hahahihi Dziś w nocy będzie w drodze do domu - jedzie na przepustkę - i mu zapowiedziałam że przynajmniej będzie musiał sam zrobić pompony do chusty hmm ciekawa jestem czy znajdzie na to czas hahahihi

dom_Klary - Wto 04 Wrz, 2007 18:13

Halkuk, tyle miłości w Twojej pracy, że łezka mi sie w oczku kręci.Poza tym, że to takie śliczne, to jeszcze to serduszko matczyne, które baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno bije, widać w każdy elemencie tej pracy.Chusty żołnierskie powinny być pamiątką miłości osoby, która dla żołnierza takie cudeńka wykonała. uklon
Pozdrawiam serdecznie, wzruszyłam się, a to w dzisiejszych, twardych czasach uczucie przyjemne, daj nam Boże jak najwięcej takich chwil. bye

Pilar - Wto 04 Wrz, 2007 18:55

dom_Klary, po twoich słowach chciałoby sie powiedzieć amen.
A dla Halkuk, moc uścisków cmok cmok cmok i morze kwiatów kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie za wytrwałość, chęć do pracy oraz te dwie cudowne dłonie które potrafią wszystko wyczarować. radocha radocha radocha

Halkuk - Wto 04 Wrz, 2007 19:39

Dom_Klary, Pilar, dziewczyny kochane , od tego czytania i mnie się łezka w oku zakręciła Embarassed gafa Dziękuję Wam serdecznie love kwiatek dla ciebie
Dom_Klary, wiesz myślę że chyba każda mama jest w stanie dla swojego dziecka zrobić naprawdę dużo wesoło mi . Zresztą widać to w wypowiedziach naszych koleżanek !
Jacek ma już "upatrzone" miejsce na ścianie na swoją chustę hahahihi więc przez jakiś czas na pewno będzie "królować" w pokoju Smile. Nad ranem jutro będzie w domu , chcę mu zrobić niespodziankę i wyhaftować jak najwięcej tego ostatniego godła Wink . Mój drugi syn Wojtek (ten od zdjęć które prezentuję na forum) też ma swój udział w tym całym przedsięwzięciu . Do niego należało znalezienie liter które mi zostały do zrobienia oraz "posklejanie" schematu z 6 części w jedną całość . Schemat godła zrobił mi ktoś na innym forum , ale to ostatnie ma aż 6 części i trochę źle mi się robiło nie widząc całości hahahihi Ponieważ ciężko też znaleźć schematy tak dużych liter , będę wydrukowane napisy odbijać kalką na kanwę i po prostu uzupełniać mulinką .
Mam nadzieję że najdalej w ciągu dwóch najbliższych dni pokażę skończone godło Wink

dom_Klary - Śro 05 Wrz, 2007 09:06

A więc, koleżanko, do roboty nooo... ! Naprawdę podziwiam kunszt i zapałał i trochę zazdroszczę takiej pięknej pamiątki. cool
Pozdrawiam kwiatek dla ciebie Jako matka warta jesteś ogromnych ilości kwiatuszków i mam nadzieję, że synkowie o nich pamiętają.