To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Komputer nie gryzie - Specjalista On-Line wita.

kuela - Czw 06 Paź, 2005 12:26

hmmm poczekamy na naszych panów
artnow - Czw 06 Paź, 2005 12:46

kuela napisał/a:
No właśnie, a często jestem dostępna lub zaraz wracam. Rozmowy prowadzę normalnie, więc w czymś jest problem Sad

Myślę, że problem może leżeć po stronie GG albo po stronie Twojej sieci. Ja często mam w domu tak, że na jednym kompie mam Online, a drugi komputer widzi mnie jako Offline.

Są to niedoskonałości Gadu związane ze współdzieleniem łącza i innymi takimi.
Może też być tak, że skrypt na stronie odwołuje się do serwera Gadu, który właśnie leży, albo stracił synchronizację z pozostałymi ich sererami. Albo też Twój serwer się odpiął i w związku z tym wszyscy, którzy sa do niego podłączeni widza Cię online, a ludzie (np ja), którzy są podłączeni do innych serweró widza Cię jako Offline.

Nie wiem tylko , czy za bardzo nie namotałem.

Don Emilio - Czw 06 Paź, 2005 13:44
Temat postu: Problem z gg!!!!!!!!!
artnow napisał/a:
kuela napisał/a:
No właśnie, a często jestem dostępna lub zaraz wracam. Rozmowy prowadzę normalnie, więc w czymś jest problem Sad

Myślę, że problem może leżeć po stronie GG albo po stronie Twojej sieci.

Nie wiem tylko , czy za bardzo nie namotałem.

A jakby tak pogmerać w ustawieniach GG.

Gadu-Gadu --->>>Ustawienia

Są tam działy takie jak: STATUS, POŁĄCZENIE, KOMUNIKATOR.

Czy przypadkiem nie są zainstalowane dodatki typu PowerGG. ??????

Jak to nie pomoże to hop - siup na tlena i problem z głowy.

Jednocześnie pouczam że odpowiadam na pytania zadawane tylko w dziale komputery. Zadając pytania proszę umieszczać je właśnie w tym dziale.
I najlepiej jako oddzielne Topiki a nie dokładać do już istniejącej dyskusji.

Pozdrawiam

Specjalista.

[ Dodano: Czw 06 Paź, 2005 ]
maranta napisał/a:
Specjalisto- podtrzymuję prośbę o pingwina w dalszym ciągu

Marzenie ściętej głowy Twisted Evil

kuela - Czw 06 Paź, 2005 16:54

Okazało się , że przyczyna jest po mojej stronie. Małżonek wprowadził ograniczenia do połączeń GG ze względu na reklamy i niemoralne propozycje Wink

Wydawało mi się, że to można podłączyć do problemów komputerowych Rolling Eyes

Don Emilio - Czw 06 Paź, 2005 16:59

kuela napisał/a:
Okazało się , że przyczyna jest po mojej stronie. Małżonek wprowadził ograniczenia do połączeń GG ze względu na reklamy i niemoralne propozycje

Niemoralnie propozycje ????

Łoj ty to masz powodzenie tylko pozazdrościć.
Ja tyż tak chcem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kuela - Czw 06 Paź, 2005 17:28

Jakaś kobitka na gg to zawsze dobra kobitka bez zobowiązań - nie wiesz?!? , a mąż pilnuje Wink Laughing (No i widzisz prowokujesz Twisted Evil odpowiedzi na nie temat Cool )
maranta - Czw 06 Paź, 2005 17:56

Specjalista napisał/a:
Łoj ty to masz powodzenie tylko pozazdrościć.
Ja tyż tak chcem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zarejestruj się na gg jako dziewczyna ilość niemoralnych propozycji skoczy w górę zdecydowanie Twisted Evil

Specjalista napisał/a:
maranta napisał/a:
Specjalisto- podtrzymuję prośbę o pingwina w dalszym ciągu

Marzenie ściętej głowy

Confused Crying or Very sad Evil or Very Mad
Mimo wszystko ja się tak łatwo nie poddaję- PIN-GWI-NA Exclamation Exclamation Exclamation

Don Emilio - Czw 06 Paź, 2005 17:58

kuela napisał/a:
Jakaś kobitka na gg to zawsze dobra kobitka bez zobowiązań - nie wiesz?!? , a mąż pilnuje (No i widzisz prowokujesz odpowiedzi na nie temat )

Jakoś nie przypuszczałem że każda kobieta na gg jest bez zobowiązań
a w dodatku dobra - widać że mój światopogląd jest nieco odmienny od większej mniejszości (wcale nie prowokuje - to ty rozpoczełaś temat ja go tylko rozwijam). :fajnie:

artnow - Czw 06 Paź, 2005 18:44

Specjalista napisał/a:
wcale nie prowokuje - to ty rozpoczełaś temat ja go tylko rozwijam

A cała dyskusja nabiera barw Smile

barbara 1 - Czw 06 Paź, 2005 18:51

Ciekawe co z tego wyniknie? hmm
kuela - Pią 07 Paź, 2005 10:15

Laughing porozmawiamy jak będę miała w nadwyżce kwadransik Wink Twisted Evil
micali - Nie 16 Paź, 2005 11:49
Temat postu: design.exe
Chyba dobrze napisałam, program nie wiem do czego? Ściągnęłam wczoraj sobie takie cuda pod hasłem "knitting" myślę, że ma ten program coś wspólnego z robótkami ręcznymi , ale nie jestem pewna.
Może ktoś z Was zna ten program i pomoże mi w jego rozszyfrowaniu.
Wydaje mi się, ze ma coś wspólnego z designPro programem graficznym.

Bardzo proszę o pomoc.

maranta - Nie 16 Paź, 2005 12:15

Hmm, nie wiem z czym ten programik i co ma wspólnego, ale jedno mnie zaniepokoiło. Nazwa design.exe często pojawia się w związku z trojanem- Shower.j Worm.
Sama zobacz- http://www.testmyfirewall...les/design.html oraz http://www.auditmypc.com/process/design.asp
Być może jest to programik typu spyware, czyli rodzaj szpiega w systemie dodanego jako "wtyczka" do innego programu, który ściągnęłaś, może faktycznie jakiś trojan.
Ja bym była ostrożna z czymś takim, przeskanuj system programem antywirusowym i jakimś, który wyłapuje szpiegów- np. Ad-aware, możesz go pobrać TUTAJ
Być może się mylę, ale lepiej sprawdź...

micali - Nie 16 Paź, 2005 12:18

to jest program typu software
artnow - Nie 16 Paź, 2005 18:57

Nie ma czegoś takiego jak program typu software.
SOFTWARE to oprogramowanie, które dzieli się na
Komercyjne
Freware
Adaware
Opensource
i kilka jeszcze drobniejszych.
A design.exe wygląda na jakiegoś niechcianego śmiecia.

isabell - Wto 23 Maj, 2006 01:18

gdyby Specjalista był zajęty oferuję pomoc zastępcy-w postaci mojego męża informatyka i mnie radocha
joana - Czw 26 Kwi, 2007 16:38

Specjalista, Tak pięknie zapraszacie, a ja mam problem z ta piekelna maszyną i nie wiem nawet ghdzie to się zgłasza. Nie otwiera mi się poczta. Stale napis przepraszamy, ale nie można uruchomić serwera pocztowego. Skrzynka zapełniona jest 57%. Napisałam już 2x (tam jest taki napis inf, uwagi o poczcie) Potem trzeci raz (przy logowaniu) no i nic. Wiem, że komputer to dla mnie na razie jeszcze czarna magia. Nie wiem co zrobić, a córka przesłała zdjęcia dosyć sporo i nie można ich otworzyć. Czy możecie mi pomóc. Córka i wnuki daleko, i nie bardzo wiem kogo pytać. Jeżli to nie Wasza działka to przepraszam za kłopot. Ale jeżli możecie coś "prosto" podpowiedzieć To bardzo dziękuję. Joanna. : uklon kwiatek dla ciebie a to za poswięcony mi czas.
joana - Pią 27 Kwi, 2007 09:38

Specjalista, Witam! Wczoraj prosiłam o pomocl. Problem już się dzis wyjasnił. Na serwerze poczty gazety jest awaria. Ale jak długo to bedzie trwało ?.... kto to może wiedzieć, tego nie podali. Dziękuję . Cieszę się, że to nie moja nieudolność w obsłudze. Życzę miłego , dobrego dnia. - Joana. kwiatek dla ciebie radocha
Asia S. - Śro 08 Wrz, 2010 13:50

potrzebuję pomocy w wyborze laptopa, ktoś pomoże?
bogusia1255 - Nie 12 Wrz, 2010 23:42

Nie wiem jaki ale jeżeli mogę doradzić nie kupuj w plastikowej obudowie bo pęka przy zawiasach,najlepiej metalowe mam taki i wiem że to nieudany zakup.
Asia S. - Pon 13 Wrz, 2010 09:27

Po kilku dniach poszukiwań i rozmów z różnymi osobami jestem w posiadaniu takiego

Dell Inspiron 17R-4803 i5-450M 4GB 640GB HD5470 W7HP

zdjęcie pochodzi z netu

jadwisia - Czw 29 Mar, 2012 21:21
Temat postu: Zniknęły zdjęcia
Nie wiem czy w dobrym dziale piszę,ale muszę zapytać.
Co może być powodem,że zniknęły prawie wszystkie zdjęcia na moim blogu?
Zostały po nich czarne miejsca.

ciapara - Nie 01 Kwi, 2012 19:10

jadwisia, a nie poprzesuwalas ich na picassie np w inne miejsca albo nie pokasowalas?
Mi sie tak zrobilo po porzadkach. Musialam edytowac na nowo posty i dopisywac recznie zdjecia...

ciapara - Nie 01 Kwi, 2012 19:11

Asia S., della mialam pierwszego laptopa byl nie do zdarcia. Gratuluje.
Awenturyn - Pon 02 Kwi, 2012 06:50

A ja prosiłabym o pomoc w takiej kwestii - korzystam z laptopa przy pracy z synem i gdy chce mu włączyć film to mam głos a nie mam obrazu wściekły
podobno nie mam jakiegoś "kodeka" stąd pytanie : jak mam sprawdzić czego mi brakuje ?
dodam że laptop nie ma podłączenia do neta