To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - "Wypociny" marwalen

Bernadka - Pią 15 Cze, 2007 10:42

Marwalen,
Marwalen napisał/a:
bo leń mnie ogarnął na większe rzeczy i takie drobiazgi tylo dłubię ostatnio
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie leniowi trzeba lanie hahahihi śliczne te drobiazgi brawo , brawo poza tym troszkę ciepło i pewno dlatego leń na wakacje do ciebie zjechał
Marwalen - Pon 18 Cze, 2007 07:51

Bardzo wszystkim dziękuję. cmoknięcie cmoknięcie Od razu chce się coś zrobić nowego . I oto mój nocny wypocinek.:
Już przygotowany do odlotu.....
papa

Marwalen - Pon 02 Lip, 2007 16:28

W związku z ociepleniem pogody i koniecznością przesiadywania w piaskownicy, jak również biegania po podwórku za dwuletnim urwisem nie mam czasu na robótkowanie, dlatego też prezentuję kilka moich ostatnich wypocin:
Bluzka z ananasowym karczkiem:

Taki sobie topik:

Desikowe bolerko:

Zielono mi jakoś........... co by tu...

maranta - Pon 02 Lip, 2007 21:08

Brawo, fajne zieloności stworzyłaś brawo brawo
Bernadka - Wto 03 Lip, 2007 09:48

SUPER zielenizna:) brawo brawo brawo a ten urwis to chyba bardzo grzeczny że tyle pozwala mamie tworzyć moja ma dopiero 9 miesięcy ale jak widzi szydełko w moich łapkach to wpada w nastrój że szyby chcą popękać heheheh hahahihi
Marwalen - Nie 08 Lip, 2007 20:02

Dziękuję Bardzo wszystkim za ciepłe słowa. cmoknięcie
Bernadka, urwis mój jest strasznie urwisowaty i ciekawski , jak wszystkie dwulatki , ale w piaskownicy może siedzieć całymi godzinami, a ja w tym czasie mogę sobie coś tam dziubać.
Oto plon ostatniego tygodnia:
mini serwetki i topik dla córki:

W międzyczasie robiłam porządki w szafach i natknęłam się na sweter sprzed 20 lat (o rany, a pamiętam jak dziś jak klęłam nad nim wściekły ) i.... jakoś nie mam sumienia go wyrzucić,
choć wiem , że już go nigdy nie założę, bo i gabaryty nie te i moda jakoś minęła.... oooo nieee Powędrował więc znowu na półkę.Też tak macie?

Marwalen - Pią 13 Lip, 2007 01:05

Bożena- 2000, Grochu, summer21, bjanna, Jarka, szydełko, magdalena, wienia, _ulcia, Halkuk, fruzia, szyszka, Violetta21, gabis, bardzo Wam dziękuję dziewczyny za miłe słowa cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie .
Z wielką nieśmiałością prezentuję moje przyszłe ponczo. "Przyszłe", bo prawdopodobnie będzie miało podszewkę i będzie służyło jesienią jako okrycie wierzchnie. Wiem,że jest na razie nieciekawe i wymiętolone , ale skończyłam je przed chwilą i jest jeszcze cieplutkie -dosłownie i w przenośni, bo zrobone z grubego akrylu szydełkiem nr 7. Muszę je jeszcze powykańczać gdzie niegdzie , ale nie mogłam już wytrzymać, i musiałam się pochwalić co by tu... zebalek
I jak? Straszny kicz? jęzorek

maranta - Pią 13 Lip, 2007 14:51

Super pomysł i piękne kolory brawo brawo brawo
Bernadka - Pią 13 Lip, 2007 20:31

Marwalen, żaden kicz śliczne ponczo brawo
Marwalen - Czw 19 Lip, 2007 08:55

Dziękuję, bardzo. Pisząc o podszewce, oczywiście miałam na myśli jakąś grubszą tkaninę, która oprócz spełniania roli tła trochę by grzała- bo ponczo to głównie dziury.Cienki polar to nawet dobry pomysł. Jeszcze raz kwiatek dla ciebie dziękuję love kwiatek dla ciebie
A teraz coś delikatniejszego:

Po ponczu robionym szydłem 7mm wzięcie do ręki szydełka 1,25 było dość dziwnym odczuciem...

Bernadka - Czw 19 Lip, 2007 12:00

Marwalen, śliczne i serwetka i aniołek brawo brawo brawo brawo
Marwalen - Pią 27 Lip, 2007 19:58

Wszystkim serdecznie dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie .
Dziś skromnie letni topik w wiosennych kolorach dla bratanicy.Miał być: tu kwiatek, tu kwiatek tu kwiatek i jeszcze kokardka , ciociu. Mam nadzieję,ze spełni jej oczekiwania bye

Bernadka - Wto 31 Lip, 2007 10:24

brawo brawo brawo
Marwalen - Pią 24 Sie, 2007 16:29

Bardzo dziękuje za wszystkie dobre słowa i zachęcające do robótkownia.Cukiereczkowa bluzeczka ostatecznie przekształciła się w tunikę i spodobała się właścicielce.
A to moje serwetki , które robiłam w czasie krótkiego wypoczynku nad morzem. Przepraszam za dyndającą nitkę, jakoś mi umknęła . gafa aha, robione bawełną z lidla szydełkiem 1,75

Oraz pierwsza w życiu torba- możecie nie oceniać, sama widzę ,że krzywa wyszła. hahahihi
Następne będą ładniejsze - obiecuję.

maranta - Pią 24 Sie, 2007 16:52

Marwalen napisał/a:
sama widzę ,że krzywa wyszła

Kurcze, patrzę i szukam tej krzywości i nijak wypatrzyć nie mogę hmm
Mnie tam się podoba i to bardzo a o serwetkach, to już nic nie napiszę, bo mi na ich widok słów zabrakło tak bardzo mnie zachwyciły cool brawo cool brawo cool

Bernadka - Pią 24 Sie, 2007 17:18

Marwalen, bardzo ładne serwetki , a krzywizny też jakoś nie widzę brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Marwalen - Pią 31 Sie, 2007 09:08

Do dziś byłam mamą na wychowawczym i miałam "dużo" czasu na różne swoje pomysły.Dzięki temu poznałam to wspaniałe forum , na którym tyle się nauczyłam. cmoknięcie. Dawniej umiałam tylko robić na drutach i to raczej z doskoku , a szydełko byo raczej czarną magią . Wciągnęło mnie przez Was , drogie Foremki , tak bardzo,że teraz zastanawiam się jak będę musiała sobie zorganizować dzień,żeby znalazło się trochę czasu na robótki. puknąć się No to tyle przemyśleń....

Do kompletu z torbą zrobiłam czapkę,

A córce bolerko

Marwalen - Sob 06 Paź, 2007 18:01

Nie zdawałam sobie sprawy,że tak dawno nie zamieszczałam żadnych wypocinek.Jak wróciłam do pracy , to i czas jakoś szybciej ucieka i coraz mniej go mogę wygospodarowac na robótki i czytanie postów na moim ulubionym forum. Tak całkiem nie próżnowałam- kilka rzeczy mi co prawda uciekło zanim dorwałam aparat, ale coś zostało:
Bernadka - Wto 09 Paź, 2007 09:11

ależ wysyp prac brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo cool
Marwalen - Czw 11 Paź, 2007 21:23

Dzięki bardzo, dzięki za wszystkie miłe słowa. kwiatek dla ciebie

fruzia, -szaliczk jest zrobiony z Malwy, poszło ok 50g ale on jest krótki- ok.metra.
w aparacie cudem ocalał aniołek , który już dawno odleciał. hopla

Marwalen - Pią 12 Paź, 2007 22:04

Cytat:
Bożena- 2000]W Twoim poście z 6 .10. jest kamizelka- tuniczka - no nie wiem. Chodzi mi jednak o sam wzór. Pytanie jest takie czy bardzo ażurowo się prezentuje? Czy są tak zwane prześwity? Prościej czy da się to nosić np. na grube rajtki?

Bożenko, niestety ale to jest prześwitujące .Tu masz oryginał i wzór :
[

Marwalen - Pon 22 Paź, 2007 22:07

Krakowianka, można, można, a nawet trzeba. wesoło mi

No to ozdób ciąg dalszy:

szaliczek resztkowy:

i imieninowy bieżnik dla Mamy , przerobiony z niedokończonej znanej etoli. Tu jeszcze przed prasowaniem:

Bernadka - Śro 24 Paź, 2007 08:39

ależ tu anieli wysyp hahahihi brawo brawo brawo brawo i za bieżnik też brawo
Marwalen - Nie 28 Paź, 2007 19:53

Zrobiłam sobie ponczo do pracy, bo u mnie strasznie zimno, brrrrrr
Synek chwali sie sobą , gdzie się tylko da zebalek

oraz kolejna porcja aniołkow:

Marwalen - Nie 04 Lis, 2007 10:17

Madzia, nie pamietam, niestety jak go robilam, prawdopodobnie do sukienki aniołka zastosowałam wzór dzwonka czyli 2słupki 2 oł.2sł - 6 razy, a po 3 okrążeniach: 3sł 3 oł 3sł 6 razy w łuczek z poprzedniego rzędu i tak do odpowiedniej długości. Nie mam już tego aniołka i nie mogę sprawdzić.
Dziękuję za wszystkie komentarze. :kwiaty.
Komplecik ekspresowy dla synka :