Galerie prac użytkowników forum - "Wypociny" marwalen
Bernadka - Pią 15 Cze, 2007 10:42
Marwalen, | Marwalen napisał/a: | | bo leń mnie ogarnął na większe rzeczy i takie drobiazgi tylo dłubię ostatnio | leniowi trzeba śliczne te drobiazgi , poza tym troszkę ciepło i pewno dlatego leń na wakacje do ciebie zjechał
Marwalen - Pon 18 Cze, 2007 07:51
Bardzo wszystkim dziękuję. Od razu chce się coś zrobić nowego . I oto mój nocny wypocinek.:
Już przygotowany do odlotu.....
Marwalen - Pon 02 Lip, 2007 16:28
W związku z ociepleniem pogody i koniecznością przesiadywania w piaskownicy, jak również biegania po podwórku za dwuletnim urwisem nie mam czasu na robótkowanie, dlatego też prezentuję kilka moich ostatnich wypocin:
Bluzka z ananasowym karczkiem:
Taki sobie topik:
Desikowe bolerko:
Zielono mi jakoś...........
maranta - Pon 02 Lip, 2007 21:08
Brawo, fajne zieloności stworzyłaś
Bernadka - Wto 03 Lip, 2007 09:48
SUPER zielenizna:) a ten urwis to chyba bardzo grzeczny że tyle pozwala mamie tworzyć moja ma dopiero 9 miesięcy ale jak widzi szydełko w moich łapkach to wpada w nastrój że szyby chcą popękać heheheh
Marwalen - Nie 08 Lip, 2007 20:02
Dziękuję Bardzo wszystkim za ciepłe słowa.
Bernadka, urwis mój jest strasznie urwisowaty i ciekawski , jak wszystkie dwulatki , ale w piaskownicy może siedzieć całymi godzinami, a ja w tym czasie mogę sobie coś tam dziubać.
Oto plon ostatniego tygodnia:
mini serwetki i topik dla córki:
W międzyczasie robiłam porządki w szafach i natknęłam się na sweter sprzed 20 lat (o rany, a pamiętam jak dziś jak klęłam nad nim ) i.... jakoś nie mam sumienia go wyrzucić,
choć wiem , że już go nigdy nie założę, bo i gabaryty nie te i moda jakoś minęła.... Powędrował więc znowu na półkę.Też tak macie?
Marwalen - Pią 13 Lip, 2007 01:05
Bożena- 2000, Grochu, summer21, bjanna, Jarka, szydełko, magdalena, wienia, _ulcia, Halkuk, fruzia, szyszka, Violetta21, gabis, bardzo Wam dziękuję dziewczyny za miłe słowa .
Z wielką nieśmiałością prezentuję moje przyszłe ponczo. "Przyszłe", bo prawdopodobnie będzie miało podszewkę i będzie służyło jesienią jako okrycie wierzchnie. Wiem,że jest na razie nieciekawe i wymiętolone , ale skończyłam je przed chwilą i jest jeszcze cieplutkie -dosłownie i w przenośni, bo zrobone z grubego akrylu szydełkiem nr 7. Muszę je jeszcze powykańczać gdzie niegdzie , ale nie mogłam już wytrzymać, i musiałam się pochwalić
I jak? Straszny kicz?
maranta - Pią 13 Lip, 2007 14:51
Super pomysł i piękne kolory
Bernadka - Pią 13 Lip, 2007 20:31
Marwalen, żaden kicz śliczne ponczo
Marwalen - Czw 19 Lip, 2007 08:55
Dziękuję, bardzo. Pisząc o podszewce, oczywiście miałam na myśli jakąś grubszą tkaninę, która oprócz spełniania roli tła trochę by grzała- bo ponczo to głównie dziury.Cienki polar to nawet dobry pomysł. Jeszcze raz dziękuję
A teraz coś delikatniejszego:
Po ponczu robionym szydłem 7mm wzięcie do ręki szydełka 1,25 było dość dziwnym odczuciem...
Bernadka - Czw 19 Lip, 2007 12:00
Marwalen, śliczne i serwetka i aniołek
Marwalen - Pią 27 Lip, 2007 19:58
Wszystkim serdecznie dziękuję .
Dziś skromnie letni topik w wiosennych kolorach dla bratanicy.Miał być: tu kwiatek, tu kwiatek tu kwiatek i jeszcze kokardka , ciociu. Mam nadzieję,ze spełni jej oczekiwania
Bernadka - Wto 31 Lip, 2007 10:24
Marwalen - Pią 24 Sie, 2007 16:29
Bardzo dziękuje za wszystkie dobre słowa i zachęcające do robótkownia.Cukiereczkowa bluzeczka ostatecznie przekształciła się w tunikę i spodobała się właścicielce.
A to moje serwetki , które robiłam w czasie krótkiego wypoczynku nad morzem. Przepraszam za dyndającą nitkę, jakoś mi umknęła . aha, robione bawełną z lidla szydełkiem 1,75
Oraz pierwsza w życiu torba- możecie nie oceniać, sama widzę ,że krzywa wyszła.
Następne będą ładniejsze - obiecuję.
maranta - Pią 24 Sie, 2007 16:52
| Marwalen napisał/a: | | sama widzę ,że krzywa wyszła |
Kurcze, patrzę i szukam tej krzywości i nijak wypatrzyć nie mogę
Mnie tam się podoba i to bardzo a o serwetkach, to już nic nie napiszę, bo mi na ich widok słów zabrakło tak bardzo mnie zachwyciły
Bernadka - Pią 24 Sie, 2007 17:18
Marwalen, bardzo ładne serwetki , a krzywizny też jakoś nie widzę
Marwalen - Pią 31 Sie, 2007 09:08
Do dziś byłam mamą na wychowawczym i miałam "dużo" czasu na różne swoje pomysły.Dzięki temu poznałam to wspaniałe forum , na którym tyle się nauczyłam. . Dawniej umiałam tylko robić na drutach i to raczej z doskoku , a szydełko byo raczej czarną magią . Wciągnęło mnie przez Was , drogie Foremki , tak bardzo,że teraz zastanawiam się jak będę musiała sobie zorganizować dzień,żeby znalazło się trochę czasu na robótki. No to tyle przemyśleń....
Do kompletu z torbą zrobiłam czapkę,
A córce bolerko
Marwalen - Sob 06 Paź, 2007 18:01
Nie zdawałam sobie sprawy,że tak dawno nie zamieszczałam żadnych wypocinek.Jak wróciłam do pracy , to i czas jakoś szybciej ucieka i coraz mniej go mogę wygospodarowac na robótki i czytanie postów na moim ulubionym forum. Tak całkiem nie próżnowałam- kilka rzeczy mi co prawda uciekło zanim dorwałam aparat, ale coś zostało:
Bernadka - Wto 09 Paź, 2007 09:11
ależ wysyp prac
Marwalen - Czw 11 Paź, 2007 21:23
Dzięki bardzo, dzięki za wszystkie miłe słowa.
fruzia, -szaliczk jest zrobiony z Malwy, poszło ok 50g ale on jest krótki- ok.metra.
w aparacie cudem ocalał aniołek , który już dawno odleciał.
Marwalen - Pią 12 Paź, 2007 22:04
| Cytat: | | Bożena- 2000]W Twoim poście z 6 .10. jest kamizelka- tuniczka - no nie wiem. Chodzi mi jednak o sam wzór. Pytanie jest takie czy bardzo ażurowo się prezentuje? Czy są tak zwane prześwity? Prościej czy da się to nosić np. na grube rajtki? |
Bożenko, niestety ale to jest prześwitujące .Tu masz oryginał i wzór :
[
Marwalen - Pon 22 Paź, 2007 22:07
Krakowianka, można, można, a nawet trzeba.
No to ozdób ciąg dalszy:
szaliczek resztkowy:
i imieninowy bieżnik dla Mamy , przerobiony z niedokończonej znanej etoli. Tu jeszcze przed prasowaniem:
Bernadka - Śro 24 Paź, 2007 08:39
ależ tu anieli wysyp i za bieżnik też
Marwalen - Nie 28 Paź, 2007 19:53
Zrobiłam sobie ponczo do pracy, bo u mnie strasznie zimno,
Synek chwali sie sobą , gdzie się tylko da
oraz kolejna porcja aniołkow:
Marwalen - Nie 04 Lis, 2007 10:17
Madzia, nie pamietam, niestety jak go robilam, prawdopodobnie do sukienki aniołka zastosowałam wzór dzwonka czyli 2słupki 2 oł.2sł - 6 razy, a po 3 okrążeniach: 3sł 3 oł 3sł 6 razy w łuczek z poprzedniego rzędu i tak do odpowiedniej długości. Nie mam już tego aniołka i nie mogę sprawdzić.
Dziękuję za wszystkie komentarze. :kwiaty.
Komplecik ekspresowy dla synka :
|
|
|