Problemy, pytania - Druty na żyłce rozdzielone
stenia - Pon 14 Mar, 2016 19:23
A ja się z lekka wkurzyła i zamówiłam sobie co nie co z KnitPro. Po trzy rozmiary drutów drewnianych wymiennych krótkich i długich, trochę żyłek, łączniki itp. Doszłam do wniosku, że z KnitPro jest taki ogromny wybór, że zawsze znajdę co będę potrzebowała. A te Dropsy co już mam też się przydadzą.
qrystyna216 - Śro 16 Mar, 2016 11:15
Druty Dropsa świetne.
Ale nie wiem jak u Was, u mnie w trakcie robienia odkręcaja sie.
Wtedy źle jest przesuwac i musze pilnowac, żeby mi nie odkręciły sie do końca.
A może cos źle robię, bo niby jest instrukcja, ale nie po polsku.
kabyr - Śro 16 Mar, 2016 11:37
Krysiu moje Knit Pro na kluczyk też się odkręcają ciągle.
Dlatego ja wolę nasze te popielate
a w sytuacjach awaryjnych korzystam z Knit.
Asia_117 - Śro 16 Mar, 2016 16:22
Ja, żeby dobrze dokręcić druty na prawą rękę zakładam ...gumową rękawiczkę - taką lekarską...
Przez tą rękawicę to można naprawdę dobrze drut przykręcić
Oczywiście pomagam też sobie kluczykiem...
A sposób z rękawicą sprawdza się też doskonale jak jakaś pokrywka, czy zakrętka stawia opór przy odkręcaniu.
stenia - Śro 16 Mar, 2016 16:29
Asia_117, super pomysł.
stenia - Czw 17 Mar, 2016 16:15
Dziś odebrałam druty drewniane i żyłki KnitPro. Dziewczyny druty i żyłki KnitPro pasują do Dropsów. Mają takie same gwinty i tak samo się je montuje. Teraz będę mogła w razie potrzeby łączyć jedne z drugimi.
stenia - Czw 17 Mar, 2016 16:16
Dziś odebrałam druty drewniane i żyłki KnitPro. Dziewczyny druty i żyłki KnitPro pasują do Dropsów. Mają takie same gwinty i tak samo się je montuje. Teraz będę mogła w razie potrzeby łączyć jedne z drugimi.
Asia_117 - Czw 17 Mar, 2016 20:54
| stenia napisał/a: | | Dziś odebrałam druty drewniane i żyłki KnitPro. Dziewczyny druty i żyłki KnitPro pasują do Dropsów. Mają takie same gwinty i tak samo się je montuje. Teraz będę mogła w razie potrzeby łączyć jedne z drugimi. |
Super, że o tym napisałaś
Jestem co prawda zaopatrzona w druty, ale wiadomo...apetyt rośnie w miarę jedzenia... może na te 'Dropsy' się skuszę, bo mam na nie ochotę od długiego czasu...
Asia_117 - Sob 12 Lis, 2016 14:26
| stenia napisał/a: | | Dziewczyny druty i żyłki KnitPro pasują do Dropsów. Mają takie same gwinty i tak samo się je montuje. Teraz będę mogła w razie potrzeby łączyć jedne z drugimi. |
Ja też, bo właśnie kupiłam sobie zestaw Dropsa - w sklepie ''Włóczkowo'' jest aktualnie promocja - kosztują około 100 zł
https://wloczkowo.pl/pl/p/Zestaw-drutow-wymiennych-DROPS-Pro-Classic-/1829
kabyr - Sob 12 Lis, 2016 15:03
Piękny zestaw tylko szkoda, że ma w swoim składzie nikiel.
japoneczka01 - Nie 13 Lis, 2016 13:23
kabyr - bardzo dobra uwaga. Człowiek czasem ma uczulenie i nawet mu do głowy nie przyjdzie, że trzyma w łapach prawie codziennie przyczynę zła i drenaż portfela na leki.
Parę lat temu przerabiałam taki temat pokrzywki i jak dotarło do mnie skąd jest źródło, to od tamtej pory tylko druty lakierowane.
|
|
|