To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - plątaninki Avenitty

avenitta - Nie 16 Kwi, 2006 20:57

Pierwsze 2 rzędy zrobione, ale zastanawiam się nad następnym, bo liczby oczek podane są tylko na łuczkach i nie wiem co z łezkami.
Spróbuję pokombinować coś na podstawie podobnego wzoru serwety.

Na razie wychodzi tak:

netka - Wto 18 Kwi, 2006 14:09

radocha
Start masz świetny! Czekam na dalszy ciąg, bo mnie się ten kapelusik też podoba, ale póki co robię serwetkę podobną do tego dzieła.

cool Trzymam kciuki!

Anna B. - Wto 18 Kwi, 2006 18:21

Ale na zdjęciu pokazujesz tylko pierwszy rządek. Wink
avenitta - Wto 18 Kwi, 2006 18:48

Zdjęcie zrobiłam tylko pierwszego rzędu, ale już jestem na trzecim. hopla Na razie nie mam tak wprawnego oka, żeby stwierdzić czy z tego co robię wyjdzie kapelusik, czy może jakaś pokraka. puknąć się Jak zrobię ten rząd do końca to cyknę fotkę i pochwalę się robótką.
Lolek7825 - Nie 23 Kwi, 2006 01:40

avenitta, skąd masz te fajne jajeczka steropianowe?? masz jakiś namiar na sklepik?? moze internetowy?? jajka w Twoim wykonaniu są śliczne ....
avenitta - Pon 01 Maj, 2006 13:25

Jajeczka kupiłam w slepie "wszystko po 4 zł" były obklejone papieren a'la serpentyna, który jednak łatwo schodził, więc obłupiłam go i sama zrobiłam ubranka :mrug:
avenitta - Nie 25 Cze, 2006 12:10

Kapelusik nie wyszedł placzek
już po zrobieniu 3 rzędu nic nie pasowało. Marszczył się na głowie i nieładnie się układał więc stwierdziłam że nie warto dalej robić bo i tak nic z tego nioe będzie. Ta nieudana próba zniechęciła mnie do robienia czegokolwiek na parę tygodni. koniec oooo nieee
Teraz już wzięłam się do roboty i robię serwetę w kształcie gwiazdy na święta Bożego Narodzenia dla Mamy, (jest tyle czasu, że nie muszę się narazie martwić tempem, a ostatnio mam je jak ślimak. Embarassed
Zdjęcie robótki zrobię jak tylko baterie do aparatu naładują mi się hopla może nawet jeszcze dzisiaj.

Renulek - Nie 25 Cze, 2006 22:52

Avenita cmok nie zniechęcaj się, może po prostu ze schematem coś było nie tak nie wiem to bardzo często się zdarza, więc może spróbuj z jakiegoś innego sprawdzonego wzoru.

a teraz my tu sobie spokojnie poczekamy na zdjecie nowej serwetki cmoknięcie

moslamawe - Pon 26 Cze, 2006 06:50

czekamy czekamy
Lolek7825 - Wto 27 Cze, 2006 14:58

Renulek napisał/a:
Avenita cmok nie zniechęcaj się, może po prostu ze schematem coś było nie tak nie wiem to bardzo często się zdarza, więc może spróbuj z jakiegoś innego sprawdzonego wzoru.

a teraz my tu sobie spokojnie poczekamy na zdjecie nowej serwetki cmoknięcie

dokładnie ja tez robiłem pare rzeczy z pewnej gazety i na prawde nic nie wychodziło tak jak miało byc.... a jeżei chodzi o kapelusik to chyba mam gdzieś schemat musze tylko poszukać.

Pozdrawiam

avenitta - Sob 08 Lip, 2006 21:44

Wreszcie mogę wrzucić część kapelusika, a właściwie berecik, który jest do bani bo strasznie odstaje od głowy. oooo nieee

Teraz zabrałam się za serwetę, która na razie wychodzi, ale żeby nie zapeszać to pokarzę wam dopiero jak będę maiała już większą część zrobioną. hopla hopla

Lolek7825 - Nie 09 Lip, 2006 00:24

avenitta napisał/a:
Wreszcie mogę wrzucić część kapelusika, a właściwie berecik, który jest do bani bo strasznie odstaje od głowy. oooo nieee

Co Ty mowisz na zdjęciu wygląda pieknie i pewnie w rzeczywistosci takze.nie poddawaj sie a sukces będzie wielki !!!! kwiatek dla ciebie cool radocha

avenitta - Pon 10 Lip, 2006 19:43

Na zdjęciu to może tego tak nie widać, ale po pierwsze to rozmiar jest chyba za duży, bo modelem był mój mąż, a ja mam główkę trochę mniejszą, a poza tym 3 rzędu "jest za dużo" w stosunku do 4 i dlatego nie leży tak jabym chciała. Na razie robię coś innego, może jeszcze wrócę do czapeczki, i będzie na przyszłe lato. Na razie jestem do niego zniechęcona nie wolno

Teraz działam w temacie Świąt Bożego Narodzenia (tak żeby nie myśleć o upałach hahahihi )

avenitta - Śro 12 Lip, 2006 20:35

To co teraz robię to ma być serweta na Święta Bożego Narodzenia w formie gwazdy. Będzie składała się z sześciu połączonych ze sobą rombów. Mam nadzieję, że ta robótka mi wyjdzie. wściekły
Trzymajcie kciuki, na razie mam zrobioną pierwszą część, a drugą ledwie zaczętą.

Zdjęcia są zrobione na szybko, a robótka nie naciągnięta i pognieciona, ale mam nadziję że efekt końcowy będzie zadawalający hopla

moslamawe - Czw 13 Lip, 2006 07:21

cool piekna bedzie z czego robisz avenitta?
Anna B. - Czw 13 Lip, 2006 09:21

avenita, to jest śliczne! Ależ Ty masz zacięcie do dużych prac!
Aelzbieta - Czw 13 Lip, 2006 22:58

Serweta będzie piękna kwiatek dla ciebie
avenita, Ty to chociaż będziesz miała wyspane nocki przed świętami Mr. Green
Możesz pokazać zdjęcie orginału

Renulek - Pią 14 Lip, 2006 07:05

będzie śliczna kwiatek dla ciebie już teraz zapowiada się cudnie cool

Avenitta prześliczne równe supełki cool brawo radocha

avenitta - Pią 14 Lip, 2006 20:03

Robię z białej MUZY
A to oryginał:

avenitta - Pią 16 Lut, 2007 18:41

Mój frywolitkowy zapał ostygł na rzecz szydełka. nie wiem
Serwetka z muzy to jednak nie najlepszy popmysł, nitka jest za cieńka, kilka razy urwała się i to mnie do końca zniechęciło do kończenia gwiazdki.
A teraz żeby przypomieć sobie i sprawdzić czy jeszcze umię.... puknąć się puknąć się zrobiłam sobie taką sktomną obróżkę. co by tu...

maranta - Pią 16 Lut, 2007 19:36

Bardzo ładna, jednak najładniejsze są takie skromne rzeczy brawo brawo brawo
magdalena - Pią 16 Lut, 2007 19:44

Śliczna! cool brawo cool brawo
Elunia - Pią 16 Lut, 2007 21:19

Wielkie brawa -śliczna. cool
Halkuk - Sob 17 Lut, 2007 16:35

Avenitta, cool brawo radocha
Violetta21 - Sob 17 Lut, 2007 16:40
Temat postu: plątaninki Avenitty
Avenitta piękna ta obróżka cool brawo