Chwalimy się - Izabelka's Jewelry
ania10525 - Pon 18 Lut, 2013 06:55
ślicznie supłasz, też tak kiedyś miałam że dzień bez plątania to dzień jakiś taki stracony i supłałam w autobusie, czekając na autobus, wieczorem przed snem i tak leciało aż zostałam matką i na frywolitke czasu mi brak a zaprzyjaźniłam się z szydełkiem, jak mi dziecko podrośnie i będę mieć więcej czasu to i pewnie wrócę do frywolitki
AlaJ, musisz sie zając na jakiś czas inną techniką by odpocząć od frywolitki to i wena wróci, sama zobaczysz, inspiracje z innych dziedzin bedziesz mogla przenieść na frywolitkę.
powodzenia
IzabelkaG - Wto 19 Lut, 2013 14:59
Dzięki Ania10525 Ja nie mam dzieci i obecnie nie pracuję, więc korzystam z nadmiaru wolnego czasu i frywolitkuję po kilka godzin dziennie
kasiek1607 - Wto 19 Lut, 2013 15:55
Jak masz ten czas na zbyciu, to chętnie przyjmę całe wiadro .
Ja praca, dom, narybek i jeden kolczyk dłubię już od tygodnia. Dorywczo, po kilka łuczków i kółeczek.
Podziwiam Twoją produkcję.
Inez87 - Śro 20 Lut, 2013 09:30
jak w takim tempie się rozwijasz to co to będzie za tydzień? Prześliczne. Zazdroszcze czasu i prac
IzabelkaG - Śro 20 Lut, 2013 16:49
Na razie biżuteria musi poczekać, bo mam zamówienie na kolejne 2 kołnierzyki i 70 kwiatków Ale grunt, że mam co supłać
IzabelkaG - Czw 21 Lut, 2013 04:11
I kilka komplecików
Jarka - Czw 21 Lut, 2013 06:31
Elunia - Czw 21 Lut, 2013 09:13
wspaniałe,jak patrzę na twoje cudne frywolitki to sama mam ochotę złapać za czółenka
Inez87 - Pią 22 Lut, 2013 08:46
prześliczne. Nawet nie wiem który bardziej mi się podoba
IzabelkaG - Pią 22 Lut, 2013 15:17
Prosty naszyjnik w moim ulubionym kolorze "Autumn Spice"
LucynaM - Pią 22 Lut, 2013 15:39
Prześliczny. Pozostałe twoje prace również
IzabelkaG - Nie 24 Lut, 2013 14:51
Daleko mi do profesjonalistki, ale mój kochany mężuś uwiecznił moje supłanie i powstał z tego całkiem fajny filmik Jeśli chcecie zerknąć jest na YouTube: Collar Tatting
mrober - Nie 24 Lut, 2013 16:48
SUPER. Właśnie obejrzałam filmik. Pomysłowy jest twój przyrządzik do pikotek. Z czego go zrobiłaś? Ja stosuję paseczki z gładkich wizytówek,kalendarzyków. Ale chyba podkradnę od ciebie pomysł na paseczek " wiele w jednym". Pozdrowionka
Inez87 - Nie 24 Lut, 2013 21:48
Oj widać, że masz już wprawę w supłaniu. Brawo!
IzabelkaG - Pon 25 Lut, 2013 00:46
| mrober napisał/a: | | Pomysłowy jest twój przyrządzik do pikotek. Z czego go zrobiłaś? Ja stosuję paseczki z gładkich wizytówek,kalendarzyków. Ale chyba podkradnę od ciebie pomysł na paseczek " wiele w jednym". |
Kupiłam w specjalistycznym sklepie internetowym dla supłających: Picot Gauge. Ale zapewne w Polsce też jest coś takiego do kupienia
Inez87 - Pon 25 Lut, 2013 08:42
a ja jestem ciekawa z jakiego on jest materiału. Ja mam kartonowe i mi się szybo psują, tak kombinuje z czego zrobić.
ikmis - Pon 25 Lut, 2013 11:15
| IzabelkaG napisał/a: | Daleko mi do profesjonalistki, ale mój kochany mężuś uwiecznił moje supłanie i powstał z tego całkiem fajny filmik |
Bardzo fajny filmik
Twoje frywolitkowanie jest bardzo eleganckie
Piękne dłonie - jakby tańczyły i piękna koronka. Super.
Widać, że frywolitki nie bez powodu mają nazwę "koronek dworskich".
Myślę, że to raczej nie jest film instruktażowy dla początkujących, ale nie szkodzi.
Ja z przyjemnością zobaczyłam, jak się korzysta z miarki do pikotek.
Dziewczyny, w domu można sobie takie coś wykombinować ze starej karty do bankomatu.
IzabelkaG - Pon 25 Lut, 2013 18:32
| Inez87 napisał/a: | | a ja jestem ciekawa z jakiego on jest materiału. Ja mam kartonowe i mi się szybo psują, tak kombinuje z czego zrobić. |
Ja mam metalowy i z plastiku.
Gdyby ktoś był chętny to mogę wysłać, ale niestety ze względu na koszty wysyłki byłby to drogi gadżet
Można to zrobić domowym sposobem z kawałka plastiku i myślę, że pomysł ikmis z wykorzystaniem karty bankomatowej jest bardzo dobry.
mrober - Pon 25 Lut, 2013 19:51
Ja pierwsze paseczki wycinałam z pudełek po papierosach (podwójny kartonik od dekielka) ,jako paląca to zawsze miałam dostęp. Ostatnio dostałam gdzieś wizytówkę-kalendarzyk. Też kartonik tyle.,że powlekany jakimś lakierem. Z kartą próbowałam,ale jakoś dla mnie za gruba. Może spróbuję wyciąć z pokrywki kubka po margarynie,albo twarożku?
Jak na razie przyzwyczajam się do nowych czółenek- takie jak bursztynowe tyle,że granatowy plastyk.Dawniej robiłam na tych z szydełkiem, tle,że już padły ( rozwijają się nitki). Brak i w tych nowych szydełka, mają owszem na końcu taki dziubek,ale na razie to celniej mi wchodzi w środek nitki. Ale już wolę sięgnąć po szydełko , na niebieskie czółenka wchodzi dużo więcej nitki. No i tanie były -tylko 8 zł za szt.
Inez87 - Wto 26 Lut, 2013 09:16
ja mam do pikotek z grubszego kartonika ale to przy intensywnym użytkowaniu się niszczy. I jeszcze jeden mam z... hmm takiego drucika powlekanego plastikiem do zamykania np. torebek spożywczych. Nawet chyba miałam te druciki w zestawie.
IzabelkaG - Wto 26 Lut, 2013 20:42
Zawieszki
ania10525 - Śro 27 Lut, 2013 16:43
śliczne prace,
a co do miarki na pikotki spróbujcie z kart z doładowaniem telefonu komórkowego, są cienkie a sztywne
IzabelkaG - Śro 27 Lut, 2013 16:49
Z tęsknoty za wiosną....
LucynaM - Śro 27 Lut, 2013 16:53
Izabelka... cudo!
IzabelkaG - Pią 01 Mar, 2013 22:04
Dziękuję za miłe słowa a poniżej najnowsze dziełka
|
|
|