To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Izabelka's Jewelry

ania10525 - Pon 18 Lut, 2013 06:55

ślicznie supłasz, też tak kiedyś miałam że dzień bez plątania to dzień jakiś taki stracony i supłałam w autobusie, czekając na autobus, wieczorem przed snem i tak leciało aż zostałam matką i na frywolitke czasu mi brak a zaprzyjaźniłam się z szydełkiem, jak mi dziecko podrośnie i będę mieć więcej czasu to i pewnie wrócę do frywolitki
AlaJ, musisz sie zając na jakiś czas inną techniką by odpocząć od frywolitki to i wena wróci, sama zobaczysz, inspiracje z innych dziedzin bedziesz mogla przenieść na frywolitkę.
powodzenia

IzabelkaG - Wto 19 Lut, 2013 14:59

Dzięki Ania10525 Smile Ja nie mam dzieci i obecnie nie pracuję, więc korzystam z nadmiaru wolnego czasu i frywolitkuję po kilka godzin dziennie wesoło mi
kasiek1607 - Wto 19 Lut, 2013 15:55

Jak masz ten czas na zbyciu, to chętnie przyjmę całe wiadro Smile.
Ja praca, dom, narybek i jeden kolczyk dłubię już od tygodnia. Dorywczo, po kilka łuczków i kółeczek.
Podziwiam Twoją produkcję.

Inez87 - Śro 20 Lut, 2013 09:30

jak w takim tempie się rozwijasz to co to będzie za tydzień? Prześliczne. Zazdroszcze czasu i prac
IzabelkaG - Śro 20 Lut, 2013 16:49

Na razie biżuteria musi poczekać, bo mam zamówienie na kolejne 2 kołnierzyki i 70 kwiatków Wink Ale grunt, że mam co supłać wesoło mi
IzabelkaG - Czw 21 Lut, 2013 04:11

I kilka komplecików Smile

Jarka - Czw 21 Lut, 2013 06:31

cool cool cool
Elunia - Czw 21 Lut, 2013 09:13

wspaniałe,jak patrzę na twoje cudne frywolitki to sama mam ochotę złapać za czółenka
Inez87 - Pią 22 Lut, 2013 08:46

prześliczne. Nawet nie wiem który bardziej mi się podoba
IzabelkaG - Pią 22 Lut, 2013 15:17

Prosty naszyjnik w moim ulubionym kolorze "Autumn Spice"

LucynaM - Pią 22 Lut, 2013 15:39

Prześliczny. Pozostałe twoje prace również Smile
IzabelkaG - Nie 24 Lut, 2013 14:51

Daleko mi do profesjonalistki, ale mój kochany mężuś uwiecznił moje supłanie i powstał z tego całkiem fajny filmik hopla Jeśli chcecie zerknąć jest na YouTube: Collar Tatting
mrober - Nie 24 Lut, 2013 16:48

SUPER. Właśnie obejrzałam filmik. Pomysłowy jest twój przyrządzik do pikotek. Z czego go zrobiłaś? Ja stosuję paseczki z gładkich wizytówek,kalendarzyków. Ale chyba podkradnę od ciebie pomysł na paseczek " wiele w jednym". Pozdrowionka kwiatek dla ciebie
Inez87 - Nie 24 Lut, 2013 21:48

brawo Oj widać, że masz już wprawę w supłaniu. Brawo!
IzabelkaG - Pon 25 Lut, 2013 00:46

mrober napisał/a:
Pomysłowy jest twój przyrządzik do pikotek. Z czego go zrobiłaś? Ja stosuję paseczki z gładkich wizytówek,kalendarzyków. Ale chyba podkradnę od ciebie pomysł na paseczek " wiele w jednym".

Kupiłam w specjalistycznym sklepie internetowym dla supłających: Picot Gauge. Ale zapewne w Polsce też jest coś takiego do kupienia

Inez87 - Pon 25 Lut, 2013 08:42

a ja jestem ciekawa z jakiego on jest materiału. Ja mam kartonowe i mi się szybo psują, tak kombinuje z czego zrobić.
ikmis - Pon 25 Lut, 2013 11:15

IzabelkaG napisał/a:
Daleko mi do profesjonalistki, ale mój kochany mężuś uwiecznił moje supłanie i powstał z tego całkiem fajny filmik hopla

Bardzo fajny filmik brawo
Twoje frywolitkowanie jest bardzo eleganckie cool
Piękne dłonie - jakby tańczyły i piękna koronka. Super.
Widać, że frywolitki nie bez powodu mają nazwę "koronek dworskich". hopla

Myślę, że to raczej nie jest film instruktażowy dla początkujących, ale nie szkodzi.
Ja z przyjemnością zobaczyłam, jak się korzysta z miarki do pikotek. zebalek

Dziewczyny, w domu można sobie takie coś wykombinować ze starej karty do bankomatu.

IzabelkaG - Pon 25 Lut, 2013 18:32

Inez87 napisał/a:
a ja jestem ciekawa z jakiego on jest materiału. Ja mam kartonowe i mi się szybo psują, tak kombinuje z czego zrobić.

Ja mam metalowy i z plastiku.
Gdyby ktoś był chętny to mogę wysłać, ale niestety ze względu na koszty wysyłki byłby to drogi gadżet Wink

Można to zrobić domowym sposobem z kawałka plastiku i myślę, że pomysł ikmis z wykorzystaniem karty bankomatowej jest bardzo dobry.

mrober - Pon 25 Lut, 2013 19:51

Ja pierwsze paseczki wycinałam z pudełek po papierosach (podwójny kartonik od dekielka) ,jako paląca to zawsze miałam dostęp. Ostatnio dostałam gdzieś wizytówkę-kalendarzyk. Też kartonik tyle.,że powlekany jakimś lakierem. Z kartą próbowałam,ale jakoś dla mnie za gruba. Może spróbuję wyciąć z pokrywki kubka po margarynie,albo twarożku?

Jak na razie przyzwyczajam się do nowych czółenek- takie jak bursztynowe tyle,że granatowy plastyk.Dawniej robiłam na tych z szydełkiem, tle,że już padły ( rozwijają się nitki). Brak i w tych nowych szydełka, mają owszem na końcu taki dziubek,ale na razie to celniej mi wchodzi w środek nitki. Ale już wolę sięgnąć po szydełko , na niebieskie czółenka wchodzi dużo więcej nitki. No i tanie były -tylko 8 zł za szt.

Inez87 - Wto 26 Lut, 2013 09:16

ja mam do pikotek z grubszego kartonika ale to przy intensywnym użytkowaniu się niszczy. I jeszcze jeden mam z... hmm takiego drucika powlekanego plastikiem do zamykania np. torebek spożywczych. Nawet chyba miałam te druciki w zestawie.
IzabelkaG - Wto 26 Lut, 2013 20:42

Zawieszki

ania10525 - Śro 27 Lut, 2013 16:43

śliczne prace,
a co do miarki na pikotki spróbujcie z kart z doładowaniem telefonu komórkowego, są cienkie a sztywne

IzabelkaG - Śro 27 Lut, 2013 16:49

Z tęsknoty za wiosną....

LucynaM - Śro 27 Lut, 2013 16:53

Izabelka... cudo!
IzabelkaG - Pią 01 Mar, 2013 22:04

Dziękuję za miłe słowa cmoknięcie a poniżej najnowsze dziełka