Ogrody - pierwsze próby
Madzia - Czw 19 Cze, 2014 19:09
Uroczy zakątek. Z pewnością z czasem nabierze jeszcze większej urody. Ach, mi też się marzy coraz bardziej...
la_femme - Pią 04 Lip, 2014 02:00
Czy zna ktoś skuteczny ( i bezkrwawy ) sposób jak trzymać dzikie króliki z dala od ogrodu? Są śliczne i słodkie, ale sieją spustoszenie w warzywach. Próbowałam dzwonków wiatrowych, rozsypywania kociego żwirku i pieprzu, nawet pożyczyliśmy psa od sąsiada, żeby trochę "oznaczył" teren i nic...
Krakowianka - Pią 04 Lip, 2014 18:54
no tak, jedni mają króliczki drudzy ślimaczki z dwojga złego króliczki fajniejsze
la_femme - Nie 06 Lip, 2014 19:10
Uroku im nie można odmówić, zwłaszcza jak wchodzę do ogródka i łapię delikwenta na gorącym uczynku, a on zamiast uciekać, to kuca pod krzaczkiem na zasadzie "mnie tu wcale nie ma". Sałaty i fasolki szparagowej już się pozbyłam, ale widzę, że nie jedzą cebuli i pomidorów, więc jeszcze jest nadzieja.
la_femme - Pon 25 Sie, 2014 23:53
W ogrodzie nowi lokatorzy. Pod werandą zamieszkała rodzina skunksów: mama i trzy małe :/
No i teraz problem, bo aromat roztaczają nieziemski wprost, a pan od łapania zwierzaków dopiero ma wolny termin na za dwa tygodnie (w tym roku skunksy wyjątkowo się rozmnożyły, dużo ludzi ma problem). Ale urody im nie można odmówić, zwłaszcza maluchom
la_femme - Śro 19 Paź, 2016 18:18
Różne odsłony mojego ogrodu w tym roku j
AlaJ - Pią 21 Paź, 2016 13:07
Pięknie, przytulnie i tak "swojsko". Kawałek Polski na obczyźnie .
zabka611 - Pią 21 Paź, 2016 16:16
Wszystko piękne,ale kocur CUDOOOOOOOOOOoooooo
la_femme - Pią 21 Paź, 2016 16:46
Dynia oczywiście obżarta przez wiewióry
kabyr - Pią 21 Paź, 2016 18:52
Jak na początkującą ogrodniczkę to muszę
przyznać, że masz pięknie w ogródku.
Niebieska hortensja obłędna.
la_femme - Pią 21 Paź, 2016 18:59
Do hortensji kupiłam taki specjalny nawóz wzmacniający kolor. Ta odmiana może kwitnąć na niebiesko lub różowo, w zależności czy gleba jest kwaśna czy zasadowa
|
|
|