Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
beacia-24 - Pon 03 Paź, 2011 12:11
Ależ cuda popełniłaś, zarówno przybornik jak i niciraka miodzio.
Jarka - Pon 03 Paź, 2011 13:21
Ale świetny ten przybornik
Violetta21 - Pon 03 Paź, 2011 13:32
Aga Ty wszystko malujesz na fioletowo a ja na biało
lamika88 - Pon 03 Paź, 2011 15:07
Super przybornik
ciapara - Pon 03 Paź, 2011 15:20
sabina71, beacia-24, Jarka, lamika88, dziekuje
Violetta21, | Cytat: | | Aga Ty wszystko malujesz na fioletowo hahahihi a ja na biało wesoło mi |
Wlasnie kupilam czerwona farbe wiec beda i inne kolory Do tej pory mialam ecri, zolty barwnik i fioletowy... wiec same rozumiecie ze za duzo opcji to nie bylo z nimi... no ale na poczatek uznalam ze nie bede wiecej inwestowac w materialy... bo jakby mi nie wyszlo... to szkoda kasy...
Skonczylam takze dwie inne rzeczy ale to na wymianke wiec nie pokaze...
Poza tym jedna przerobke... ciekawa jestem waszej opinii... no i semele mecze
Poza tym ganiam i szukam widelek... ale do miasta musze sie udac bo w okolicy to o takich rzeczach jak widelki to nikt nie slyszal i jak pytam to musze jeszcze tlumaczyc o co pytam...
nismon - Pon 03 Paź, 2011 18:12
Aga ,Ty wiesz jak mi się podobają Twoje dzieła -może i ja się kiedyś odwazę spróbować sztuki decupagu..
| ciapara napisał/a: | | Poza tym ganiam i szukam widelek... ale do miasta musze sie udac bo w okolicy to o takich rzeczach jak widelki to nikt nie slyszal i jak pytam to musze jeszcze tlumaczyc o co pytam... hahahihi |
- a u mnie to nawet czółenko dostępne tylko na zamówienie
Paillette - Pon 03 Paź, 2011 18:23
Aga super przybornik
ja widełki zamawiałam na necie, po ok 13zł
co zamierzasz nimi robić? bom bardzo ciekawa...
ciapara - Pon 03 Paź, 2011 18:32
nismon, Paillette,
nismon, | Cytat: | | Aga ,Ty wiesz jak mi się podobają Twoje dzieła -może i ja się kiedyś odwazę spróbować sztuki decupagu |
Odwaz sie odwaz bo fajnie mozna sobie udekorowac domek Nie wiem co prawda czy ja stosuje juz decupage... czy moze dopiero raczkuje...ale przeciez i Rzym nie od razu zbudowano
Paillette, | Cytat: | | ...co zamierzasz nimi robić? bom bardzo ciekawa... |
Mam zamowienie na wizytowy szal. Dostalam na wzor i wlasnie jest robiony ta technika... nitke mam bardzo cieniutka.. tylko widelki musze zdobyc...dzwonilam do jednego sklepu w centrum...i wizyta widac mnie nie ominie... widelki maja na stanie i nawet regulowane.. wiec chyba takie jednak nabede...
Szal ktory otrzymalam na wzor jest bodajze wloski...
Aktualnie ozdabiam pudelko na chusteczki ... chyba troszke je skopalam... wiec nie pokaze za predko...nie mam opanowanej techniki lakierowania...a moze to kwestia pedzli...sama nie wiem...
Paillette - Pon 03 Paź, 2011 18:43
ciapara, moje też są regulowane, takie najlepsze
marysia54 - Pon 03 Paź, 2011 22:59
Przepiękna niciarka i przybornik
grzewa - Wto 04 Paź, 2011 09:27
Przybornik super.
ciapara - Wto 04 Paź, 2011 13:35
marysia54, grzewa, dziekuje
Wreszcie udalo mi sie kupic widelki!!!!
ciapara - Śro 05 Paź, 2011 09:00
Zobaczcie jaka piekna serwete dostalam od biety jestem nia absolutnie zachwycona... oniemialam jak rozpakowalam przesylke!!! bieta bardzo Ci dziekuje !!!!
Dzisiaj chcialam Wam pokazac moja kolejna moja prackę decu
Ładniutkie????
Violetta21 - Śro 05 Paź, 2011 09:53
Ładniutkie ładniutkie serwetę dostałaś śliczną
Paddington - Śro 05 Paź, 2011 10:18
ładniutkie? NO WIESZ!!! Jak możesz!! Nie ładniutkie tylko piękne cudowne, wspaniałe i godne podziwu tym bardziej mojego-osóbki która decu nie umie i chyba nigdy się nie nauczy
Serdecznie pozdrawiam
lamika88 - Śro 05 Paź, 2011 11:17
Super Aga dopiero dwa lata na forum jesteś a juz się tyle nauczyłaś nowego Tak trzymaj
ciapara - Śro 05 Paź, 2011 12:36
Violetta21, Paddington, lamika88, dziekuje
lamika88, | Cytat: | | Aga dopiero dwa lata na forum jesteś a juz się tyle nauczyłaś nowego cool cool Tak trzymaj |
To fakt... nie sposób przez maranciaki stac w miejscu i nie rozwijac nowych talentow w sobie. Aktualnie mecze sie na widelkach... oj... ciamajdowata jestem na nich okropnie.... bladego pojecia nie mam kiedy ja na nich wymotam zamowiony szal...
Paddington, a dlaczego sie nie nauczysz??? Przeciez to nie jest az takie trudne... chyba???
Violetta21, z serwety ucieszylam sie jak dziecko i dlugo ja "międliłam" podziwiajac jej urode
beacia-24 - Śro 05 Paź, 2011 13:22
ciapara, powiem Ci, że ta serweta to mnie powaliła.
Co do chustecznik to muszę się troszkę czepnąć, ale musisz mi to wybaczyć.
Aguś na przyszłość wycinaj dokładniej te białe tło bo one psują cały efekt niestety.
Cała kompozycja wygląda super tylko niestety te białe tło mnie kole.
lamika88 - Śro 05 Paź, 2011 15:59
| beacia-24 napisał/a: | o do chustecznik to muszę się troszkę czepnąć, ale musisz mi to wybaczyć.
Aguś na przyszłość wycinaj dokładniej te białe tło bo one psują cały efekt niestety. Smile
Cała kompozycja wygląda super tylko niestety te białe tło mnie kole. | O dopiero jak napisałaś to się przyjrzałam... A ja myślałam że tak miało być, że to takie cieniowanie na kwiatkach Ale i tak mi się bardzo podoba Aga a te róże to wycinasz z serwetek czy z papieru? Bo się zastanawiam czy w pojedynczej warstwie serwetki naklejonej na kolorowe tło biały fragment serwetki byłby widoczny czy by się "wtopił?
Beata T - Śro 05 Paź, 2011 16:20
śliczny sweterek i jak fajnie przyozdabiane rzeczy , cudny prezencik
bieta - Śro 05 Paź, 2011 16:27
AGA cieszy mnie ogromnie,że prezencik przypadł Ci do gustu i podoba się. Jest mi bardzo ,bardzo miło.
A ja jeszcze raz chciałabym podziękować za przecudne rękawiczki jakie dla mnie zrobiłaś.
DZIĘKUJĘ ZA WSPANIAŁĄ WYMIANKĘ
nula - Śro 05 Paź, 2011 16:53
ciapara, no toś się rozszalała dekupażowo
generalnie jak na pierwsze prace jest świetnie
chociaż tak jak beaci rzuciły mi się w oczy te białe fragmenciki przy różach ...
I widzę, że malujesz pędzlem ?
gdzieniegdzie widać te ślady po pędzlu (mówię teraz o niciarce ) i jakby farba nie pokryła dokładnie tła.
Ja gdzie tylko się da preferuję malowanie (tapowanie) gąbką - wtedy powierzchnia jest równo pokryta farbą , no i nie ma mowy o smugach po pędzlu.
Spróbuj przy okazji i sama zobacz co Ci lepiej pasuje...
Z czasem każda wypracowuje sobie swoją ulubioną technikę - ale to - jak ze wszystkim - kwestia wprawy....
Pędzle polecam z miękkim włosiem (zarówno do farby jak i do lakieru ) - dla mnie najlepsze są te z włosiem z pomarańczowego albo złotego nylonu (np. firmy "Kozłowski" albo "Renesans" )
Za niciarkę Cię podziwiam, bo mnie zniechęca już sam jej kształt - ta ilość powierzchni, które trzeba wykończyć.....
Napisz potem, czy lakier się nie wytarł przy otwieraniu, bo jestem bardzo ciekawa jak to się sprawuje w użyciu
żabka - Śro 05 Paź, 2011 17:45
| ciapara napisał/a: | ciapara, no toś się rozszalała dekupażowo wesoło mi
generalnie jak na pierwsze prace jest świetnie brawo brawo brawo | tylko po łapkach powinnaś dostać za nie dokładne wycinanie motywu (zwłaszcza na chusteczniku jest to widoczne).
Farbe tak jak pisała Nulka fajnie się kładzie gąbką (nie ma smug i równiutko pokrywa całość), no i oczywiście pędzle ze sztucznym włosiem (żółty lub pomarańczowy nylon ładnie z nich schodzą wszelkie preparaty).
ciapara - Śro 05 Paź, 2011 18:10
bieta ja Tobie jeszcze raz b dziekuje
beacia-24, lamika88, Beata T, nula, żabka, Bardzo dziekuje za wszystkie komentarze.
Beacia-24 to nie jest tak ze ja nie dokladnie wycielam... ja wycielam bardzo dokladnie... no moze przy lisciu faktycznie troche zostawilam...natomiast na rozach nie ma bialych brzegow...sama nie wiem czemu tak sie zrobilo... mam wrazenie ze kolor ciemny tla przebil spod serwetki i wyszedl taki cieniowany ... ale pewna nie jestem bo za malo mam doswiadczenia...Tak na prawde to roze byly zolte... na tle ciemnym wyszly jak wyszly.. faktycznie malowalam pedzelkiem.....co wprawne oko nuli wychwycilo...
Nie wiedzialam nawet ze jest jakas technika nakladania farby gabka... no ale jak to sie mowi pierwsze koty za ploty...zdjecia przeklamuja jednak sporo... choc nie twierdze ze prace te sa idealne bo z pewnoscia nie sa...
Generalnie jak na pierwsze prace decu jestem dosc zadowolona... pisze dosc... bo zapał faktycznie mnie zaslepil musze jednak powiedziec ze lakierowac to ja jeszcze bede kilka razy... kupilam inny pedzel.. ale jaki on jest niestety nie wiem.. lakier naklada dosc dobrze... chyba dosc dobrze
maranta - Śro 05 Paź, 2011 19:04
Aga, no nie mogę... ale dałaś czadu
Na początek mojej przygody z decu, też tak pędziłam i przerabiałam na cacy wszystko co mi w łapy wpadło
Fajne prace i za niciarkę szczególny podziw, bo kształt wredny oględnie mówiąc
Gąbeczką (niewielką) nie malujesz tylko - tak jak Nula powiedziała - tapujesz czyli delikatnie ciapciasz po przedmiocie, ręka luźno i ciap, ciap, ciap miejsce przy miejscu.
Można to zrobić dokładnie, kryjąc przedmiot, lub tylko raz nie mocno ciapciając oblecieć, zeby powstało coś na kształt marmurka.
Tak jak to zrobiłam na tej mojej karafce - http://maranciaki.pl/galeria/image_128.html
Pod krakiem i na fotkach w zbliżeniu widać to śmieszne tło
Pędzle, też dziewczyny dobrze radzą.
Wycinać - jeśli papier, to świetny jest nożyk obrotowy a serwetki to najczęściej wydzierałam i wszelka biel się wtapiała.
Jeśli chciałam serwetkowy motym na kolor przykleić, to od spodu delikatniuśko, żeby nie porwać serwetki malowałam ją na biało, ale to trzeba uważać, można też zostawić jasne tło pod serwetką.
Żeby równo przykleić, to trzeba położyć serwetkę i delikatnie od jej środka pędzelkiem upuszczać po kilka kropelek wody, nie jździć pędzlem po serwetce, tylko własnie zwilżać od środka i stopniowo ku brzegom ona sam ślicznie i równo się ułoży, bez zmarszczek.
To taka garstka rad. Choć z decu miałam krótką przygodę i większość mądrości, zwyczajnie, pozapominałam
|
|
|