To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Beaciowe dziełka - śpiochy i etykiety (9.12.14) - str. 86

buziaczek - Sob 31 Sty, 2009 10:40

prześliczna tunika i taki ładny kolorek brawo
beacia-24 - Sob 31 Sty, 2009 17:12

buziaczek, dziękuję za milutkie słowa, w zasadzie niebieski to mój ulubiony kolor.
Całuski dla Ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

beacia-24 - Sob 31 Sty, 2009 17:14
Temat postu: niebieska tunika na ludziu
Obiecane fotki tuniczki na ludziu:

i tył Smile

reni - Sob 31 Sty, 2009 19:31

no,no super cool brawo brawo brawo
alicja11 - Sob 31 Sty, 2009 20:48

beacia-24, pięknie dopasowałaś tunikę do zgrabnej figurki cool brawo brawo
Violetta21 - Sob 31 Sty, 2009 20:58

o jak ładnie Ci w tej bluzeczce brawo
beacia-24 - Sob 31 Sty, 2009 22:05

reni, alicja11, Violetta21, bardzo dziękuję za milutkie słowa. Czyta się je tak przyjemnie. Uskrzydlają i to bardzo. Ślę całuski dla Was
alicja11 napisał/a:
do zgrabnej figurki

Z tą zgrabnością mogło by być lepiej, ale i tak dziękuję za uznanie.

misia0808 - Sob 31 Sty, 2009 22:24

Beatko bardzo piekne tuniczki wydziergałaś. Sliczny kolorek a i motyw wybrałaś bardzo ładny. Twoja tuniczka bardzo mi sie spodobała, bo lubię takie delikatne motywy. brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Nie 01 Lut, 2009 19:50

bardzo ładna tuniczka, super wyglądasz, fajne elementy, których ci zazdroszczę, u mnnie są tylko w planach, których nie mogę ciągle zrealizować bye
nula - Nie 01 Lut, 2009 20:08

Beatka, jakie tajemnicze zdjęcie !!!!! Takie "zawoalowane" - ale efekt fajny !!!!! brawo brawo brawo brawo brawo
Z tego co widać to tuniczka świetnie na Tobie leży !!!!!
a kolor rzeczywiście śliczny - też mój ulubiony (nawet nie pamiętam czy sama mam te nici hi,hi,hi - muszę sprawdzić ) - narobiłaś mi ochoty na ten kolor !!!! (i na elementy - chociaż coś tam elementowego właśnie dziubię)

wiesia_33 - Nie 01 Lut, 2009 21:01

Ślicznie wyglądasz w tuniczce cool cool cool cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
beacia-24 - Nie 01 Lut, 2009 21:26

misia0808, fruzia, nula, wiesia_33, takie miłe komentarze, dziękuję. Całe popołudnie nie miałam komputera buuu, ale wreszcie mogę przeczytać same miłe słowa. Bardzo Wam dziękuję. Całuski dla Wszystkich cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie
fruzia napisał/a:
u mnnie są tylko w planach, których nie mogę ciągle zrealizować

Ja też długo długo nie miałam możliwości czegoś elementowego zrobić, ale jak mnie Nula naumiała co i jak to mogłabym non stopem robić elementy, tylko te nitki do wciągania, koszmar.
Jak zrobisz jeden element to zobaczysz reszta jakoś sama poleci. Dlatego szybciutko rób pierwszy, nim się obejrzysz, a ciuszek już gotowy będzie.

Nuleńko dziękuję - zdjęcie miało maskować pewne niedoskonałości w figurze hahahihi a to było jedyne wyjście hahahaha.
nula napisał/a:
nawet nie pamiętam czy sama mam te nici

Ja się modliłam by mi starczyło tych nici, można by rzec, że mi nawet brakło, a Ty mi piszesz, że istnieje szansa, że masz je masz, czyli jak Ci kiedyś kilka meterków zabraknie to wiedz, że to nie mąż Ci podebrał hahaha hahahihi
Pochwal się cóż ciekawego robisz - no chyba, że to SEKRECIK hahahah

Raz jeszcze Wszystkim ślicznie dziękuję

nula - Nie 01 Lut, 2009 23:01

Beatuś - jeżeli naprawdę Ci zabrakło i chciałabyś coś dorobić to sprawdź numer koloru na metce !!!! - a ja sprawdzę u siebie. Ja te nici kupowałam hurtem (hi,hi,hi) i naprawdę nie pamiętam czy mam akurat ten kolor.
Całego motka Ci nie dam (o, nie) ale po parę metrów mogę Ci przysyłać ja chcesz jęzor

beacia-24 - Pon 02 Lut, 2009 09:04

Nuleńko , kochana jesteś,
ale pozostanę jednak przy swojej wersji, nie jest taka zła. Wiem, że hurtowe zakupki robiłaś i jestem wdzięczna, że o mnie pomyślałaś. Jak zawsze zawdzięczam CI baaaardzo dużo. Tak jak nie raz wspomniałam Jesteś moim prywatnym KOCHANYM ANIOŁKIEM cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Grażyna - Pon 02 Lut, 2009 09:27

bluzeczka ładna, ale właśnie moim zdaniem źle, że tak się zasłoniłaś "mgłą", bo pełnego efektu jej nie widać. cool Ciekawe, jak bedziesz ja nosic w realu skoro teraz, na forum się zasłaniasz? Wiecej odwagi!!!!!!!!
beacia-24 - Pon 02 Lut, 2009 13:15

Grażynko, w zasadzie tuniczki się nie wstydzę, tylko na zdjęciu było widać to co powinno być zasłonięte i to naprawdę był jedyny możliwy do wykonania wariant. hahahihi
Aniela41 - Pon 02 Lut, 2009 14:58

Sliczna cool cool cool
Beata T - Pon 02 Lut, 2009 16:01

Przeurocze słoneczniki - coraz bardziej mnie urzekasz tymi kwiatkami ... hmm może to i na mnie czas żebym za xxx się wzięła ( powiedz proszę sama nanosisz wzorki czy gotowe kupujesz )....bluzeczka przepiękna i to taki anielski kolorek cool cool cool
pika15 - Śro 04 Lut, 2009 07:58

Śliczna brawo brawo brawo
dom_Klary - Śro 04 Lut, 2009 08:05

W pokłonach dla talentu uklon przytłaczam się do opinii koleżanek brawo .
Wszystko piękne, a tuniczka mnie zachwyciła... . Pozdrawiam serdecznie.

beacia-24 - Śro 04 Lut, 2009 10:03

Aniela41, Beata T, pika15, dom_Klary, dziękuje, a wręcz bardzo dziękuję
cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
Beata T napisał/a:
powiedz proszę sama nanosisz wzorki czy gotowe kupujesz

Wzorek wzięłam z gazetki, kanw z nadrukiem nie lubię, czasami trudno wybrać kolor, gdyż kratka wielobarwna bywa. To są moje pierwsze hafty, część jeszcze na tło czeka Smile

Raz jeszcze ślicznie dziękuję za milutkie słowa

Beata T - Śro 04 Lut, 2009 17:16

To świetnie Ci wychodzą - to i mulinę sama dobierasz bye bye
beacia-24 - Czw 05 Lut, 2009 09:49

Beata T, jak jest jakiś schemacik w gazetce to jest od razu opis kolorów, które są wykorzystane. Każda kratka ma swój odpowiednik i np jak na schemacie jest kwadrat i kółko to zarówno kwadrat ma swój kolor i kółko swój. W tabeli kolorystycznej jest wypisane kilka rodzajów nici - zazwyczaj ARIADNA, ANCHOR, DMC, MADERIA. Kolory zaznaczone w tej tabelce odpowiadają numerkom jakie ma dana mulina. W tej tabelce każda firma podaje zbliżony kolor (ja korzystam zazwyczaj z Ariadny). Mam nadzieję, że troszeczkę Ci rozjaśniłam co i jak Smile
anna.pluta1 - Czw 05 Lut, 2009 12:24

brawo
gabrysia - Czw 05 Lut, 2009 12:45

brawo brawo brawo brawo