To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

Elunia - Śro 02 Cze, 2010 21:04

Dziewczyny piekne hafty cool cool cool
liken - Czw 03 Cze, 2010 10:10

wernatka bardzo ładna ta Twoja kartka
sylcia4 brawo cool

wernatka - Pią 04 Cze, 2010 09:08

Dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
badiedii - Pon 07 Cze, 2010 14:49

sylcia4, wspaniałe dmuchawce
cool

Jadzia60 - Wto 08 Cze, 2010 00:27

Przecudne wszystkie prace cool
Sylcia4 twoje dmuchawce są cudowne cool , Anisa, Wernatka wasze karteczki prześliczne brawo
Grazka15 gratulacje dla młodych amatorów hafcików brawo i wielkie uklon dla ich nauczycielki

Skorzystam z okazji i też pochwalę się pracami moich uczniów - hafciarzy. Chłopaki są z 5 klasy i mają niesamowite zacięcie do wyszywania. Dodam, że zaczęliśmy "współpracować" w II semestrze zebalek

Na koniec moje ostatnie wytwory, też u mnie ostatnio krucho z czasem dlatego tak rzadko tu zaglądam daję nogę

elunia_olsztyn - Wto 08 Cze, 2010 00:36

To jest piękne ale dla mnie czarna magia nie wykonalne, brawo radocha
wernatka - Wto 08 Cze, 2010 08:17

Jadzia60, masz naprawdę zdolnych uczniów, chłopcy wykonali piękne prace.
Wielkie brawa dla uczniów i ich nauczycielki brawo brawo brawo

Jadziu, Twoje prace- pierwsza klasa, inicjały śliczne, a kartka ślubna przeurocza, szczególnie wpadła mi w oko "kreska" pana młodego. brawo brawo brawo brawo brawo

elunia-olsztyn, nie taki wilk straszny jak wygląda. Jak się już pozna metodę "plątania" nitek to dalej już tylko z górki, szczególnie gdy się ma instrukcję wykonania. Very Happy

alszka - Wto 08 Cze, 2010 08:25

Jadzia60 - ależ te Twoje chłopaki są fantastyczni! To ich pierwsze prace??? No to nic tylko pogratulować! Prace są po prostu super - co jedna to ładniejsza od poprzedniej brawo brawo brawo Ciekawa jestem, jak kartki spodobały się rodzicom chłopaków - pewnie byli moooocno zdziwieni, że ich pociechy potrafią robić takie cudności hahahihi hahahihi hahahihi
Ale też jaką fantastyczną nauczycielkę chłopaki miały - nic dziwnego, że zaczynają z takiego wysokiego pułapu zebalek
Twoje prace również urzekające. Ta ślubna kartka bardzo mi się podoba - sama sobie taki wzór wykombinowałaś czy gdzieś podpatrzyłaś? Świetna ta kartka - taka delikatna i elegancka, a jednocześnie przezabawna cool cool cool

liken - Wto 08 Cze, 2010 08:35

Jadziu gały szczęka mdleje mdleje mdleje
Chłopaki się postarali, ale widzę, ze tematyka tez dla nich odpowiednia i pewnie mobilizująca Smile

A Twoje kartki, szczególnie ślubna, są prześliczne!

bonnie87 - Wto 08 Cze, 2010 09:55

Jadzia60 piękne te wszystkie karteczki, a jacy zdolni uczniowie... Naprawdę jestem pod wrażeniem, ze chłopcy tak się wzieli do pracy i takie cuda wyszły spod ich igieł. Gratulacje dla nauczycielki brawo brawo brawo
alszka - Wto 08 Cze, 2010 12:23

A ja ostatnio coś takiego stworzyłam. Nie, nie tęsknię ani do świąt, ani do zimy - robiłam po prostu na zamówienie hahahihi

wernatka - Wto 08 Cze, 2010 16:17

alszka, śliczne są Twoje karteczki, bombka bardzo elegancka, super cool brawo brawo brawo brawo brawo
Jadzia60 - Wto 08 Cze, 2010 17:20

Dziękuję WSZYSTKIM w imieniu swoim i chłopców za pochwały uklon Chłopaki należą do tych "rozrabiających" na lekcjach więc dla mnie tym większa satysfakcja, gdyż na kółku potrafią pracować w skupieniu przez bitą godzinę. Jestem z nich naprawdę dumna. Laughing
Co do kartki ślubnej to robiona była na specjalne zamówienie dla "biegacza" z Poznania. wesoło mi Wykorzystałam logo klubu (pan młody) i kościółek = Ratusz poznański
Elunia_olsztyn wystarczy tylko igła, nici, tekturka i trochę chęci. Na forum znajdziesz masę linków do wzorów. Życzę powodzenia i czekam na pierwsze prace bye
Alszka piękne kartki, zwłaszcza bombka. Czy mogę prosić o jej schemacik? uklon

kociamama - Wto 08 Cze, 2010 17:46

brawo brawo brawo
dla wszystkich za piękne kartki
kwiatek dla ciebie
dla Jadzi i jej chłopaków - prace rzeczywiście na bardzo wysokim poziomie

Alszka
jeśli można, to ja też poproszę o wzorek bombeczki

A teraz kilka moich prac:
dla kuzynostwa
jako dodatek do tego
na Dzień Matki (w Mamy ulubionym kolorze)

i jeszcze taka zamówiona przez mamę na imieniny Władysława

tyle na razie - resztę tego co zrobiłam pokażę Wam później.

Grazka15 - Wto 08 Cze, 2010 19:56

Jadzia60, twoje chłopaki są wspaniali brawo brawo ."Moje" dzieciaczki to dopiero II klasa i to było ich pierwsze doświadczenie z tym haftem.A tak w ogóle cos w tym jest, że u mnie też, najładniejszą pracę zrobił chłopak.Teraz myślę nad czymś dla tatusiów, bo następne spotkanie wypadnie przed Dniem Taty
joaska77 - Śro 09 Cze, 2010 07:04

Wszystkie nowe prace śliczne brawo brawo brawo . Uczniów również brawo brawo brawo .
alszka - Śro 09 Cze, 2010 07:34

Kociamama - śliczne kartki. Jak zwykle zresztą brawo brawo brawo
Ta niebieska na dzień matki jest prześliczna cool

Wzorek do bombki wrzuciłam tutaj:
http://picasaweb.google.p...642101666348994

cmoknięcie

wernatka - Śro 09 Cze, 2010 07:49

kociamama, bardzo piękne karteczki, ta niebieska dla mamy taka delikatna i subtelna, śliczna brawo brawo brawo
kociamama - Śro 09 Cze, 2010 11:38

alszka, wernatka
bardzo dziękuję
cmoknięcie
- za wzorek

Jadzia60 - Pią 11 Cze, 2010 21:53

Kociamama piękne karteczki brawo
Alszka dziękuję za wzorek kwiatek dla ciebie

bonnie87 - Sob 12 Cze, 2010 06:49

alszka świetne karteczki brawo brawo brawo i dziękuję za wzorek kwiatek dla ciebie
kociamama jak zwykle małe śliczności stworzyłaś, kolejny raz podziwiam brawo brawo brawo

*pelasia* - Nie 13 Cze, 2010 17:35

Wszystkim Wam (chlopcom rowniez)gratuluje tak pieknych prac. brawo Jestem pod ogromnym wrazeniem ogladajac i podziwiajac ,a jest naprawde co ogladac i co podziwiac. uklon uklon uklon
wernatka - Wto 15 Cze, 2010 21:32

Brak mi ostatnio czasu na własne projekty, ale żeby chęć haftowania nie wygasła wyszyłam pawia wzorując się na pracy wykonanej w technice string-art.
Oto ten paw

Martta - Wto 15 Cze, 2010 22:08

Fajniutki Smile
Jadzia60 - Wto 15 Cze, 2010 23:18

Wernatka przecudny paw i pozostałe prace w albumie brawo brawo brawo