Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
gosias - Pią 27 Maj, 2011 14:53
Aga fajna przeróbka
ciapara - Pią 27 Maj, 2011 14:57
Dzieki dzieki spódnica tak nie zostala... w calym klinie z przodu i na falbance jest mnostwo cekinow... szylam caly dzien ale warto było córka zachwycona
Ostatnio ciagle szyje... ze swoich dwóch spódnic długich letnich i jednej tuniki takie szalowe poszylam kiecki malej ze sama sie dziwie no ale material był fajny a ja ostatnio jak to sie mowi robie wietrzenie szafy i co sie nadaje do przeróbki przerabiam a co mi nie odpowiada wydaje na prawo i lewo
nula - Pią 27 Maj, 2011 19:59
| ciapara napisał/a: | | spódnica tak nie zostala... w calym klinie z przodu i na falbance jest mnostwo cekinow.. |
dawaj zdjęcie !!!!!
spódnica bombowa !!!
| ciapara napisał/a: | | Ostatnio ciagle szyje... |
odstąp trochę zapału - u mnie już dosłownie sterty czekają na naprawy i przeróbki, nie mówiąc o nowych rzeczach, które chciałabym uszyć
gosias - Pią 27 Maj, 2011 21:12
| Cytat: | | a ja ostatnio jak to sie mowi robie wietrzenie szafy i co sie nadaje do przeróbki przerabiam a co mi nie odpowiada wydaje na prawo i lewo hahahihi |
Też niedawno tak zrobiłam (wietrzenie) a teraz przerabiam
ciapara - Pią 27 Maj, 2011 22:26
nula, chetnie Ci odstapie. Ile wiader Ci podesłac?? Moj entuzjazm wzial sie stad ze zmienilam maszyne z 25 letniego Łucznika przesiadlam sie na nowke Singera. Szyje sie dzien do nocy smieje sie ze jedna reka sie szyje. A mozliwosci odkrywam jej ciagle szycie jest tak fajne ze samo sie szyje. Poszylam corce juz bluzki a teraz ze swoich spódnic trzasne córce 2 kiecki letnie na gumowanym karczku. Jedna jest w sumie juz gotowa szylam rankiem.
Z cekinkami spódniczki fotke wrzuce jutro bo cos picassa zwolnilo bawie sie z wrzucaniem zdjec i bawie...
gosias, nie wiedzialam ze tyle frajdy mam z tego... dzisiaj kupilam kiecke ekstra lniana nowke i zamierzam z niej zrobic tunike sobie... bo jest tego... troche nie moj rozmiar
A teraz pokażę dwa wypieszczone ubranka dla malej dziewczynki. Która we wrzesniu sie narodzi.
Tuniczka. Robiona bezszwowo.
Tuniczka powstala z tej włóczki robi sie z niej genialnie ciuszki dla dzieci. Druty KP drweno 4 mm.
http://www.biferno.pl/ind...uct&prod_id=830
Teraz sweterek z wyszytymi kwiatkami. Technika bezszwowa. Druty KP drewno 4mm
kabyr - Pią 27 Maj, 2011 23:16
ciapara, Aga ciuszki są super
i faktycznie fajnie się robi z tej włóczki.
Ale niestety dla maluszków ona za bardzo się nie nadaje,
ponieważ jest to akryl.
Na ciuszki dziecięce są specjalne włóczki.
Przepraszam, ale to jest moje zdanie.
Violetta21 - Pią 27 Maj, 2011 23:38
Aga super pomysł na przerobienie ciuszków sama pamiętam jak szyłyśmy z koleżanką ciuchy na dyskoteki i to ręcznie bo maszyny nie można było ruszać
śliczne są te małe ubranka
saba52 - Sob 28 Maj, 2011 00:25
Ale słodziaki śliczne
A tego zapału do szycia też choć trochę bym potrzebowała
choć tylko żeby synowi spodnie pozszywać.
Wszystkie pękają mu w poprzek nogawek przy kroku wrrr
ciapara - Sob 28 Maj, 2011 07:46
kabyr, Violetta21, saba52, dziekuje za kciuki takze
Basiu zobacz sama. Akryle i dla dzieci. Nie sadze zeby matki szarpaly sie na inne wloczki dla maluszkow skoro rosna jak sprezyny i ciuchy szybko ida w kat a akryl jest b miły. Zreszta zobacz sama jakie wloczki sa dla dzieci polecane.
http://www.biferno.pl/ind...=3&sort=default
http://www.zamotane.pl/index.php?cat_id=136
Ale jak sama zauwazylas kazdy moze miec swoje zdanie i nie sadze zeby musiało sie za to przepraszac.
nulus dla Ciebie specjalnie. W realu chyba ładniej wyglada ale dziecku sie podoba
Wracajac do ubran jak czlowiek tak sobie sam ciuchy szył jak był dzieciakiem to jak szanował
Miłego dzionka. Zmykam.
Jarka - Sob 28 Maj, 2011 08:15
| Violetta21 napisał/a: | | śliczne są te małe ubranka |
bean - Sob 28 Maj, 2011 09:22
ciapara, ale pomysłowa z Ciebie babeczka Spódniczka jest BOMBOWA a cekinki bardzo dużo wniosły. Wygląda prześlicznie
Ubranka dla dzidzi też śliczniutkie wydziergałaś i ozdobiłaś
nula - Sob 28 Maj, 2011 12:33
dziękuję bardzo !
czuję się usatysfakcjonowana
Faktycznie cekiny dodały jej jeszcze uroku !
Elżbieta P. - Sob 28 Maj, 2011 12:50
Aga, pomysłowa i pracowita pszczółka jesteś fajne pracki
lamika88 - Sob 28 Maj, 2011 13:10
Śliczniusie ubranka
ciapara - Sob 28 Maj, 2011 13:38
Jarka, bean, nula,Elżbieta P., lamika88 dzieki wielkie
Jak sie tak mama natrudzi dla córci to naprawde dziecko wiekszosc rzeczy nosi a do niektórych tylko troszke dłuzej dojrzewa. A to dlatego ze ona jest na etapie odcieni rozowego... a mama np zrobi bluzke w kolorze cegly... i dziecku sie kolor nie podoba ale jak jest rozu i kolorach pokrewnych typu bladofioletowy to jest juz dobrze.
Usmialam sie kiedys bo babcia usilowala dziecko wbic w jakas tam czapke co jej kupila a ona nosila ten komplecik babelkowy czapka z szalem zielony co jej zrobilam pod kolor kurtki (pani jej sie b zachwycala tym kompletem) który Wam pokazywalam rok temu, a corka nie chciala za nic swojej czapki zmnienic i zabajerowala babcie ze mama jej to zrobila i ze mamie byłoby przykro gdyby ona tego nie nosila Usmialam sie bo juz widzialam mine babci
Pokaze Wam hurtem szyte dla corki sukienki ale to moze na modelce jak wroci
gosias - Sob 28 Maj, 2011 15:49
Aga śliczne
ciapara - Sob 28 Maj, 2011 20:53
Gosiu dziekuje za doping do dłubania
marysia54 - Sob 28 Maj, 2011 22:34
super ubraneczka
ciapara - Nie 29 Maj, 2011 15:21
Kolejne małe dziergadelko. Druty KP drewno 4mm. 100 g wloczki
W rzeczywistosci guziczki sa spasowane kolorystycznie... ale na fotce wyszło tak.
Paillette - Nie 29 Maj, 2011 15:55
Ale z Ciebie pracuś
ciapara - Nie 29 Maj, 2011 16:09
Paillette,eeeeeee tam zaraz pracuś.... zboczeniec robótkowy
lamika88 - Nie 29 Maj, 2011 16:27
Fajny
gosias - Nie 29 Maj, 2011 18:00
Jej, jaki słodki sweterek
Violetta21 - Nie 29 Maj, 2011 18:32
kolejne super maleństwo
ciapara - Nie 29 Maj, 2011 20:44
lamika88, gosias, Violetta21, Paillette, dziekuje... obecnie przeszlam na szydełko... cos tam dlubie sobie...
|
|
|