To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

gosias - Pią 27 Maj, 2011 14:53

Aga Smile fajna przeróbka cool brawo
ciapara - Pią 27 Maj, 2011 14:57

Dzieki dzieki cmoknięcie spódnica tak nie zostala... w calym klinie z przodu i na falbance jest mnostwo cekinow... szylam caly dzien ale warto było córka zachwycona Smile
Ostatnio ciagle szyje... ze swoich dwóch spódnic długich letnich i jednej tuniki takie szalowe poszylam kiecki malej ze sama sie dziwie Smile no ale material był fajny Smile a ja ostatnio jak to sie mowi robie wietrzenie szafy i co sie nadaje do przeróbki przerabiam a co mi nie odpowiada wydaje na prawo i lewo hahahihi

nula - Pią 27 Maj, 2011 19:59

ciapara napisał/a:
spódnica tak nie zostala... w calym klinie z przodu i na falbance jest mnostwo cekinow..

dawaj zdjęcie !!!!! kazanie
spódnica bombowa !!! brawo
ciapara napisał/a:
Ostatnio ciagle szyje...

odstąp trochę zapału - u mnie już dosłownie sterty czekają na naprawy i przeróbki, nie mówiąc o nowych rzeczach, które chciałabym uszyć wściekły

gosias - Pią 27 Maj, 2011 21:12

Cytat:
a ja ostatnio jak to sie mowi robie wietrzenie szafy i co sie nadaje do przeróbki przerabiam a co mi nie odpowiada wydaje na prawo i lewo hahahihi

Też niedawno tak zrobiłam (wietrzenie) a teraz przerabiam Smile

ciapara - Pią 27 Maj, 2011 22:26

nula, chetnie Ci odstapie. Smile Ile wiader Ci podesłac?? Moj entuzjazm wzial sie stad ze zmienilam maszyne z 25 letniego Łucznika przesiadlam sie na nowke Singera. Szyje sie dzien do nocy smieje sie ze jedna reka sie szyje. A mozliwosci odkrywam jej ciagle szycie jest tak fajne ze samo sie szyje. Poszylam corce juz bluzki a teraz ze swoich spódnic trzasne córce 2 kiecki letnie na gumowanym karczku. Jedna jest w sumie juz gotowa szylam rankiem.
Z cekinkami spódniczki fotke wrzuce jutro bo cos picassa zwolnilo bawie sie z wrzucaniem zdjec i bawie...
gosias, nie wiedzialam ze tyle frajdy mam z tego... dzisiaj kupilam kiecke ekstra lniana nowke i zamierzam z niej zrobic tunike sobie... bo jest tego... troche nie moj rozmiar Smile
A teraz pokażę dwa wypieszczone ubranka dla malej dziewczynki. Która we wrzesniu sie narodzi.
Tuniczka. Robiona bezszwowo.

Tuniczka powstala z tej włóczki robi sie z niej genialnie ciuszki dla dzieci. Druty KP drweno 4 mm.
http://www.biferno.pl/ind...uct&prod_id=830
Teraz sweterek z wyszytymi kwiatkami. Technika bezszwowa. Druty KP drewno 4mm

kabyr - Pią 27 Maj, 2011 23:16

ciapara, Aga ciuszki są super
i faktycznie fajnie się robi z tej włóczki.
Ale niestety dla maluszków ona za bardzo się nie nadaje,
ponieważ jest to akryl.
Na ciuszki dziecięce są specjalne włóczki.
Przepraszam, ale to jest moje zdanie. cmoknięcie

Violetta21 - Pią 27 Maj, 2011 23:38

Aga super pomysł na przerobienie ciuszków cool sama pamiętam jak szyłyśmy z koleżanką ciuchy na dyskoteki oczoplas i to ręcznie bo maszyny nie można było ruszać bye
śliczne są te małe ubranka brawo

saba52 - Sob 28 Maj, 2011 00:25

Ale słodziaki śliczne cool brawo brawo

A tego zapału do szycia też choć trochę bym potrzebowała
choć tylko żeby synowi spodnie pozszywać.
Wszystkie pękają mu w poprzek nogawek przy kroku wrrr

ciapara - Sob 28 Maj, 2011 07:46

kabyr, Violetta21, saba52, dziekuje Smile za kciuki takze cmoknięcie
Basiu zobacz sama. Akryle i dla dzieci. Nie sadze zeby matki szarpaly sie na inne wloczki dla maluszkow skoro rosna jak sprezyny i ciuchy szybko ida w kat a akryl jest b miły. Zreszta zobacz sama jakie wloczki sa dla dzieci polecane.
http://www.biferno.pl/ind...=3&sort=default
http://www.zamotane.pl/index.php?cat_id=136
Ale jak sama zauwazylas kazdy moze miec swoje zdanie i nie sadze zeby musiało sie za to przepraszac. wesoło mi
nulus dla Ciebie specjalnie. W realu chyba ładniej wyglada ale dziecku sie podoba Smile
Wracajac do ubran Smile jak czlowiek tak sobie sam ciuchy szył jak był dzieciakiem to jak szanował Smile

Miłego dzionka. Zmykam.
bye bye

Jarka - Sob 28 Maj, 2011 08:15

Violetta21 napisał/a:
śliczne są te małe ubranka
cool cool cool
bean - Sob 28 Maj, 2011 09:22

ciapara, ale pomysłowa z Ciebie babeczka Smile Spódniczka jest BOMBOWA a cekinki bardzo dużo wniosły. Wygląda prześlicznie cool brawo
Ubranka dla dzidzi też śliczniutkie wydziergałaś brawo i ozdobiłaś Smile

nula - Sob 28 Maj, 2011 12:33

dziękuję bardzo !
czuję się usatysfakcjonowana wesoło mi
Faktycznie cekiny dodały jej jeszcze uroku ! cool cool cool

Elżbieta P. - Sob 28 Maj, 2011 12:50

Aga, pomysłowa i pracowita pszczółka jesteś wesoło mi fajne pracki brawo
lamika88 - Sob 28 Maj, 2011 13:10

Śliczniusie ubranka cool cool cool
ciapara - Sob 28 Maj, 2011 13:38

Jarka, bean, nula,Elżbieta P., lamika88 dzieki wielkie cmoknięcie
Jak sie tak mama natrudzi dla córci to naprawde dziecko wiekszosc rzeczy nosi a do niektórych tylko troszke dłuzej dojrzewa. A to dlatego ze ona jest na etapie odcieni rozowego... a mama np zrobi bluzke w kolorze cegly... i dziecku sie kolor nie podoba ale jak jest rozu i kolorach pokrewnych typu bladofioletowy to jest juz dobrze.
Usmialam sie kiedys bo babcia usilowala dziecko wbic w jakas tam czapke co jej kupila a ona nosila ten komplecik babelkowy czapka z szalem zielony co jej zrobilam pod kolor kurtki (pani jej sie b zachwycala tym kompletem) który Wam pokazywalam rok temu, a corka nie chciala za nic swojej czapki zmnienic i zabajerowala babcie ze mama jej to zrobila i ze mamie byłoby przykro gdyby ona tego nie nosila Smile Usmialam sie bo juz widzialam mine babci hahahihi
Pokaze Wam hurtem szyte dla corki sukienki ale to moze na modelce jak wroci bye

gosias - Sob 28 Maj, 2011 15:49

Aga Smile śliczne cool cool cool brawo brawo brawo
ciapara - Sob 28 Maj, 2011 20:53

Gosiu dziekuje za doping do dłubania cmoknięcie
marysia54 - Sob 28 Maj, 2011 22:34

super ubraneczka brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
ciapara - Nie 29 Maj, 2011 15:21

Kolejne małe dziergadelko. Druty KP drewno 4mm. 100 g wloczki
W rzeczywistosci guziczki sa spasowane kolorystycznie... ale na fotce wyszło tak.

Paillette - Nie 29 Maj, 2011 15:55

Ale z Ciebie pracuś Smile
cool

ciapara - Nie 29 Maj, 2011 16:09

Paillette,eeeeeee tam zaraz pracuś.... zboczeniec robótkowy hahahihi
lamika88 - Nie 29 Maj, 2011 16:27

Fajny cool cool cool
gosias - Nie 29 Maj, 2011 18:00

Jej, jaki słodki sweterek cool brawo cool brawo
Violetta21 - Nie 29 Maj, 2011 18:32

kolejne super maleństwo cool
ciapara - Nie 29 Maj, 2011 20:44

lamika88, gosias, Violetta21, Paillette, dziekuje... obecnie przeszlam na szydełko... cos tam dlubie sobie...