To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

ciapara - Pią 20 Maj, 2011 11:04

anle, dziekuje za komentarz. Tez wyszlam z takiego zalozenia. Mam bbbbb cieniutka niteczke i zachodzilam w glowe co z niej zrobic... to zrobie jej taka chuste...ale chyba w 2 nitki bo w jedna to nie sadze zebym dala rade... taka cienizna...
theli - Pią 20 Maj, 2011 12:02

Chusta jest piękna Smile
A jak córka chce, to niech przymierzy, zobaczcie do czego pasuje - może bardziej na wyjścia ,,kościółkowe'' niż na co dzień do szkoły. Czemu ma unikać ładnych rzeczy?

ciapara - Pon 23 Maj, 2011 11:02

theli, masz racje i tak zrobie Smile
Dzisiaj przerobkowo... były za ciasne spodnie w udzie jest... zobaczcie same co wyszło... najbardziej dłubałam sie z falbanka.

anle - Pon 23 Maj, 2011 11:21

Niezły pomysł na przeróbkę ubrań cool brawo brawo , żeby ze spodni zrobić spódnice, to nie wiedziałam, że tak można
calicja - Pon 23 Maj, 2011 11:27

Fajna spódniczka
anle napisał/a:
żeby ze spodni zrobić spódnice, to nie wiedziałam, że tak można

a ja widziałam Smile w latach 70 - 80 -tych tak sie przerabiało zużyte spodnie z PEWEKSU jak sie już podarły na kolanach albo poprzecierały na szwach - szkoda było wywalać. Też miałam takie spódniczki.

saba52 - Pon 23 Maj, 2011 11:32

Super spódniczkę wymyśliłaś cool brawo brawo
Podziwiam za cierpliwość uklon
Moja biedna maszyna stoi i mnie woła
a jakoś nie mogę sie przełamać!
A musiała bym bo kilka...naście rzeczy do naprawienia
albo poprawienia sie uzbierało!

ciapara - Pon 23 Maj, 2011 12:21

anle, calicja, saba52, dzieki Smile
Jak mialam nascie lat to modne były spódnice długie na jeansowym karczku ze starych spodni. Do tego doszywalo sie kolorowy materiał i były fajne spódnice letnie. Obecnie taki natłok ciuchow jest ze ludziom chyba nie chce sie kombinowac... Dumam jeszcze czy ozdobic cekinami jeans... czy dac spokój... ale chyba zapytam córki niech ta se dziecko ma jakis udzial w spódnicy to moze chetniej bedzie nosic hahahihi

karmelek - Pon 23 Maj, 2011 13:12

O rany , miałam taką spódnicę, mama mi zrobiła i ją uwielbiałam Smile i do tego "rzymianki" kupione od górali Smile to były czasy Smile

ciapara dawaj te cekiny Smile

Paillette - Pon 23 Maj, 2011 14:23

Fajna przeróbka... moda jak bumerang, zawsze wraca... brawo
ciapara - Pon 23 Maj, 2011 16:03

karmelek, Paillette, hi hi macie racje.. dam cekiny... a czy ja podazam za moda? To w sumie nie wiem... puknąć się puknąć się
Jedno jest pewne zawsze wybieralam w modzie to co mnie odpowiadalo. hahahihi Raczej klasyczne kanony niz nowatorskie... hahahihi

Madzia - Pon 23 Maj, 2011 17:25

calicja napisał/a:
a ja widziałam Smile w latach 70 - 80 -tych tak sie przerabiało zużyte spodnie z PEWEKSU jak sie już podarły na kolanach albo poprzecierały na szwach - szkoda było wywalać.

ja też! fajny pomysł cool brawo

anna.pluta1 - Pon 23 Maj, 2011 20:15

brawo brawo
Jarka - Wto 24 Maj, 2011 08:01

anle napisał/a:
Niezły pomysł na przeróbkę ubrań , żeby ze spodni zrobić spódnice, to nie wiedziałam, że tak można
cool brawo cool brawo cool
Elżbieta P. - Wto 24 Maj, 2011 12:34

fajna spódnica wyszła ze spodni radocha
M. - Wto 24 Maj, 2011 18:34

Aga cool świetny pomysł
ciapara - Wto 24 Maj, 2011 18:41

Madzia, anna.pluta1, Jarka, Elżbieta P., M., dziekuje cmoknięcie uklon
Mam jak to sie mowi takie strzały hahahihi Teraz tez kupilam długa spódnice a chce corce zrobic sukienke. Juz kupilam gumeczke w szpulce. Ma byc na gumowanym karczku. NIe zawsze pokazuje tutaj swoje uszyte prace. Pokazuje tylko te które maja jakies detale szydełkowe albo drutowe.
Mam do pokazania drutową tuniczko- sukieneczke dla malej dziewczynki ale jakiegos lenia mam ze zgraniem zdjec. Siedze teraz w malych ubrankach i obmyslam kocyk dla dziewczynki do wozka.
Poza tym głowie sie nad chusta gail Smile dla kolezanki.

Pysiatom - Wto 24 Maj, 2011 19:25

Spódniczka wygląda świetnie z falbanką . cool cool cool
andzia35 - Wto 24 Maj, 2011 21:54

Aguś fajnie wyglądasz;)))dawno mnie nie było na forum ale cudeniek powstało kiedy ja to nadrobię i pooglądam;)))spódnica czadowa kiedyś też miałam ze spodni ale o falbance nie pomyślałam;))!!
marysia54 - Wto 24 Maj, 2011 22:51

Wspaniały pomysł na super spódnicę brawo brawo brawo brawo brawo brawo
ciapara - Śro 25 Maj, 2011 08:14

andzia35, marysia54, ciesze sie ze efekt mojej zaradnosci Wam sie podoba Smile
Lubie małej przerabiac ubrania bo chociaz wiem ze takie jest jedno jedyne i nikt takiego nie ma, co w przypadku małych dzieci przydaje sie.
Ostatnio znajoma zrobila w Przedszkolu swojego dziecka afere o rekawiczki kupione w WlkBryt. i podobno takie drogie jedne jedyne i niepowtarzalne. A okazalo sie ze inne dziecko je wzielo przez pomylke bo przyszlo do przedszkola bez a wrocilo z. Po aferze okazalo sie ze to dziecko zamiast jednej pary ma w domu dwie. Mowilam tej znajomej ze nie ma ciuchow seryjnych niepowtarzalnych zawsze sa powtarzalne. A to bylo tak nawiasem mowiac jak zobaczyla u mnie lezaca robotke z rekawiczkami dla Madzi robilam je na 5 drutach, a ona machnela reka i skomentowala mniej wiecej tak... nie jakies tam szydelkowe za 5 zł. Byla w ciezkim szoku jak jej uswiadomilam ze za 5 zl to moze sobie kupic rekawiczki chinskie a nie wloczkowe robione na miare. Ludzie sa w ogole dziwni jak wyraza swoje zdanie a czlowiek w odpowiedzi wyrazi swoje i w dodatku ze tak powiem jest w temacie hahahihi
andzia35, wiem ze wzdychasz do chust. Teraz moze nie bo nie mam czasu tyle zobowiazan.. ale jesli chcesz to umowimy sie na wymianke prywatna... ja Tobie chuste a Ty mnie... cos tam bye

andzia35 - Śro 25 Maj, 2011 08:33

love love love cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
fajnie super;)))będę miała chustę hurrraaa hurrraaa hurrraaa zebalek zebalek ja cierpliwa jestem wiec mogę czekać co by tu...

ciapara - Śro 25 Maj, 2011 08:39

andzia35, to pomysl jaka chcesz Smile jaki kolor i co dla mnie na wymianke zrobisz cmoknięcie
andzia35 - Śro 25 Maj, 2011 08:48

hmm hmm hmm Aguś a podpowiedz choć co byś chciała???
ciapara - Śro 25 Maj, 2011 08:52

a bo ja wiem? musze popatrzec w Twoje prace Smile
Proponuje Ginkgo chuste... chcesz? Czy inna? Zebym dala rade. Jaki kolor? Jaka grubosc? Jaka wielkosc?

dehajola - Śro 25 Maj, 2011 12:52

swietnie wyszla - dobry pomysl - brawo cool