Galerie prac użytkowników forum - kabyr nowa suknia
Violetta21 - Pią 04 Lut, 2011 23:33
wygląda znakomicie
karmelek - Pią 04 Lut, 2011 23:35
No i bardzo fajnie wygląda (chociaż ja nosiłabym bez paska, ale to kwestia samopoczucia w danym ubraniu)
Poczytałam Twój wątek wstecz i już wiem, że zaczynałaś od wzoru na "wykusz"
Jarka - Sob 05 Lut, 2011 07:47
Według mnie wyglądasz super
ciapara - Sob 05 Lut, 2011 09:59
Szkoda ze sie rozciągnęła... ja zazwyczaj tez nie mam orientacji jak dana nitka zachowa sie w produkcie.
Ostatnio zrobilam córci bawełniany wykusz bolerko... dziecko jak to dziecko... zaplamilo sweterek... pranie reczne rzecz jasna, odpowiednie wieszanie...ale bawelna widze ze ma tendencje i do rozwlekania... i do peczkowania... niezaleznie czy na szydełku sie robi z niej czy na drutach...eh...
A na ludziu wyglada fajnie
małgośka - Sob 05 Lut, 2011 10:24
Basiu, tuniczka wygląda fantastycznie.
Eva_31 - Sob 05 Lut, 2011 10:35
kabyr, Piekne,az mnie zazdrosc bierze,bo ja na drutach to prawie wcale...
agus2003 - Sob 05 Lut, 2011 14:16
| Eva_31 napisał/a: | kabyr, Piekne,az mnie zazdrosc bierze,bo ja na drutach to prawie wcale...  |
To tak jak ja.... tylko podziwiać i zazdrościć:))
Elżbieta P. - Sob 05 Lut, 2011 15:19
fantastyczna tunika
ponawiam pytanie o włóczkę, możesz zdradzić jaka to włóczka?
kabyr - Sob 05 Lut, 2011 15:26
| Elżbieta P. napisał/a: | ponawiam pytanie o włóczkę, możesz zdradzić jaka to włóczka?  |
Elu przepraszam, ale nie zauważyłam, że pytasz
Proszę to jest ta włóczka
http://www.biferno.pl/ind...=3&sort=default
lamika88 - Sob 05 Lut, 2011 16:00
Ojej ciekawe czy to wyciąganie się jest regułą Ja właśnie robię sweterek z Angoramatic.
Elżbieta P. - Sob 05 Lut, 2011 16:23
dziękuję Basiu, a czy ona rzeczywiście jest taka delikatna i niegryząca, jak jest napisane w ofercie sklepu?
Viola - Sob 05 Lut, 2011 18:32
Cudowna tunika
gosias - Sob 05 Lut, 2011 19:45
Basiu fajnie wygląda na Tobie
| kabyr napisał/a: | ale tunikę miałam dzisiaj ubraną i dół się rozciągnął.
Wniosek ta włóczka nie nadaje się na takie wyroby.
|
Robiałeś z tej włoczki: http://www.biferno.pl/ind...uct&prod_id=707 ????
Jeżeli z takiej, to troszkę mnie zmartwiłaś, bo ja robię (bardzo wolno, bo ze względu na sprawy rodzinne nie mam czasu) - takie kolor: http://www.biferno.pl/ind...uct&prod_id=784 też dziubię tunikę, a właściwie długi sweter, ale w ściągacze wrabiam: http://www.e-pasmanteria....iania-2791.html i mam cichą nadzieję, że dól nie rozflaczy się....
gosias - Sob 05 Lut, 2011 19:47
| Elżbieta P. napisał/a: | | a czy ona rzeczywiście jest taka delikatna i niegryząca, jak jest napisane w ofercie sklepu? |
Podzielę się swoim zdaniem - z tej włoczki mam zrobione chusty i czapkę - "nie gryzą" a teraz robię sweter i też mam nadzieję, że nie będzie gryzący.
Elżbieta P. - Sob 05 Lut, 2011 20:00
Gosias, dziękuję nabrałam na tą włóczkę ochoty
kabyr - Sob 05 Lut, 2011 20:03
Gosia tak ja robiłam sweterek rozpinany z Angoramaticu
i teraz tę tunikę.
Producent zaleca użycie drutów 4-4,5.
Ja robiłam na 4 i dosyć ścisło.
Sweterek już zaczyna iść w "szerz",
a tunika przy pierwszych próbach siadania "wypchnęła się pupa"
i nie za bardzo to ładnie wygląda,
Może nosić ją tylko na "stojąco" to będzie oki.
Co do tego czy włóczka gryzie czy nie
to wszystko zależy od osoby,
która będzie nosić wyrób.
Mnie np wełna przywożona od górali bardzo gryzła
a moją mamę nie.
Tak, że są to indywidualne odczucia.
Jeszcze jedno: mnie się wydaje, że włóczki tego typu powinny każdy motek zaczynać się kolorystycznie tak samo.
Ja kupiłam po dwa motki z dwóch różnych odcieni
i każdy był inny tzn nie zaczynał się takim samym kolorem.
anle - Sob 05 Lut, 2011 21:01
| kabyr napisał/a: | | i każdy był inny tzn nie zaczynał się takim samym kolorem |
Bardzo rzadko motek cieniowanej włóczki zaczyna się od tego samego koloru, czy odcienia. Z cieniowanych miałam już na drutach Magic, Mohair Super Kid i właśnie Angoramatic i nie przypominam sobie, żeby któryś motek zaczynał się tak samo jak poprzedni. Podejrzewam też, że poszczególne kolory czy odcienie nie mają jednakowej długości. Przy chustach to przynajmniej dla mnie nie ma znaczenia, ale przy bluzce mocno się natrudziłam, żeby rękawy miały chociaż zbliżone kolory.
gosias - Sob 05 Lut, 2011 21:04
| kabyr napisał/a: | Jeszcze jedno: mnie się wydaje, że włóczki tego typu powinny każdy motek zaczynać się kolorystycznie tak samo.
Ja kupiłam po dwa motki z dwóch różnych odcieni
i każdy był inny tzn nie zaczynał się takim samym kolorem.
|
Niestety.... też to zauważyłam... Z zakupionych 5 motków, kolory zaczynają się różnie; na szczęście włoczka tego gatunku w szarym kolorze, nie ma aż tak wielkiej różnicy.
kabyr - Sob 05 Lut, 2011 21:11
| anle napisał/a: | | kabyr napisał/a: | | i każdy był inny tzn nie zaczynał się takim samym kolorem |
Bardzo rzadko motek cieniowanej włóczki zaczyna się od tego samego koloru, czy odcienia. Z cieniowanych miałam już na drutach Magic, Mohair Super Kid i właśnie Angoramatic i nie przypominam sobie, żeby któryś motek zaczynał się tak samo jak poprzedni. Podejrzewam też, że poszczególne kolory czy odcienie nie mają jednakowej długości. Przy chustach to przynajmniej dla mnie nie ma znaczenia, ale przy bluzce mocno się natrudziłam, żeby rękawy miały chociaż zbliżone kolory. |
Kiedyś, kiedyś w odległych czasach jak zaczynałam przygodę z drutami to motki cieniowanych włóczek były zawsze takie same.
Teraz jak robiłam sweterek to rękawy są i tak różne,
ponieważ dobrałam ten sam odcień na drugi rękaw
a w trakcie pracy okazało się, że są i tak inne kolory.
Musiałabym odwinąć sporo włóczki aby spasować się z odcieniem.
anle - Sob 05 Lut, 2011 21:31
| kabyr napisał/a: | | Musiałabym odwinąć sporo włóczki aby spasować się z odcieniem |
Też tak robiłam, niestety trudno jest dopasować, jak się zmieniają tylko odcienie danego koloru.
misia0808 - Nie 06 Lut, 2011 17:24
Basiu tuniczka śliczna
Grażyna - Nie 06 Lut, 2011 21:50
Śliczna
Anonymous - Nie 06 Lut, 2011 22:34
kabyr, Śliczny i taki przytulny jest Twój sweterek. Włóczka Angoramatic jest moją ulubioną. Na razie robiłam z niej tylko szale i chusty.
Potwierdzam, że jest bardzo wydajna.
A tunika jest super
To, że wypychają się na pupie to z prawie każda tunika dziergana ręcznie ma to do siebie. To nie zależy od włóczki.
dehajola - Nie 06 Lut, 2011 23:31
wyglada super moim zdaniem w takiej długości dół moze byc rozciagniety gorzej z tym wypychaniem
basiau - Pon 07 Lut, 2011 00:24
| kabyr napisał/a: | | anle napisał/a: | | kabyr napisał/a: | | i każdy był inny tzn nie zaczynał się takim samym kolorem |
Bardzo rzadko motek cieniowanej włóczki zaczyna się od tego samego koloru, czy odcienia. Z cieniowanych miałam już na drutach Magic, Mohair Super Kid i właśnie Angoramatic i nie przypominam sobie, żeby któryś motek zaczynał się tak samo jak poprzedni. Podejrzewam też, że poszczególne kolory czy odcienie nie mają jednakowej długości. Przy chustach to przynajmniej dla mnie nie ma znaczenia, ale przy bluzce mocno się natrudziłam, żeby rękawy miały chociaż zbliżone kolory. |
Kiedyś, kiedyś w odległych czasach jak zaczynałam przygodę z drutami to motki cieniowanych włóczek były zawsze takie same.
Teraz jak robiłam sweterek to rękawy są i tak różne,
ponieważ dobrałam ten sam odcień na drugi rękaw
a w trakcie pracy okazało się, że są i tak inne kolory.
Musiałabym odwinąć sporo włóczki aby spasować się z odcieniem.  |
Basiu, już chwaliłam w wykuszowym Twoją tunikę. Szkoda, że po pierwszej próbie użytkowania takie niemiłe wrażenia
A co do układu pasków, to moim zdaniem te nierówności kolorystyczne to właśnie cały urok cieniowanych włóczek. Jak bym chciała równo, to paseczki różnokolorowe robię i jest ok
ps. doczytałam, że to wypychanie na pupie to niezależnie od włóczki. Hm, hm... jestem w trakcie tuniki dla córki, i nie pocieszyło mnie to wcale
|
|
|