To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

gosias - Nie 25 Lip, 2010 21:23

zabencia, Smile gratuluję Smile
ewana - Pon 26 Lip, 2010 01:28

ciaachoo, zabencia - dziękuję za odzew w sprawie coli. Co ja poradzę że tak brakuje mi słodkiego smaku na diecie... Dlatego popijam... Po przeczytaniu wszystkich najnowszych postów na forum strasznie się zawstydziłam. Ostatnio sporo grzeszyłam, a już tak dobrze mi szło. Sama jestem na siebie zła, i to barrrrrrrrrrrdzo.Na szczęście waga nie szaleje. Pierwsze sukcesy mile połechtały ambicję i trochę się pogubiłam. Obiecuję poprawę! Zabencia - szczerze powiem że też chciałam zapytać jak wyglądasz po takiej sporej utracie wagi. Mój brzuszek trochę "wisi", wstydzę się tego. Stosuję peelingi, balsamy ujędrniające /seria pomarańczowa Lirene - ma ktoś?/ Jakie ćwiczenia stosujesz? Straszny leń jestem w tym temacie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Dukaneczki.
Jarka - Pon 26 Lip, 2010 07:35

gosias napisał/a:
zabencia, gratuluję
cool cool cool cool cool
a mogłabyś nas zmobilizować poprzez fotki przed odchudzaniem i teraz - prosimy cmoknięcie

zabencia - Pon 26 Lip, 2010 07:49

gosias, Jarka - dziękuję cmoknięcie

Jarka napisał/a:
a mogłabyś nas zmobilizować poprzez fotki przed odchudzaniem i teraz - prosimy cmoknięcie

Jarka zdjęcia przed i po pokażę jak już dojdę do celu, albo jak będę się do niego zbliżać cmoknięcie

ewana napisał/a:
Ostatnio sporo grzeszyłam, a już tak dobrze mi szło. Sama jestem na siebie zła, i to barrrrrrrrrrrdzo.Na szczęście waga nie szaleje. Pierwsze sukcesy mile połechtały ambicję i trochę się pogubiłam. Obiecuję poprawę!

Za grzeszki należy się lanie A za poprawę i zachętę na dalsze trzymanie dietki cmok

ewana napisał/a:
Jakie ćwiczenia stosujesz? Straszny leń jestem w tym temacie.

Nie są to jakieś wydumane ćwiczenia. Jeśli mam okazję poruszać gdzieś w ogrodzie lub na działce to łapię za narzędzia i wio Smile A jeśli w domku to m.in.: brzuszki, steper i podnoszenie bioder leżąc na płasko (kładę się na dywanie/macie, nogi zgięte w kolanach, ręce wzdłuż tułowia i podnoszę biodra i opuszam w cyklach 25 razy i chwilka przerwy i tak z 10 razy).

ciapara - Pon 26 Lip, 2010 08:31

A ja dzisiaj swietuje Smile
Pekla mi dyszka... moze teraz juz latwiej bedzie Smile

gosias - Pon 26 Lip, 2010 10:54

ciapara, Smile gratuluję Smile
katasza - Pon 26 Lip, 2010 11:36

Cytat:
ciapara, gratuluję Smile

przyłączam się do gratulacji! cool

Paillette - Pon 26 Lip, 2010 11:46

katasza napisał/a:
Cytat:
ciapara, gratuluję Smile

przyłączam się do gratulacji! cool

ja też radocha i idę gładzić ściany Smile

Grażyna - Pon 26 Lip, 2010 14:13

Ciapara - gratuluję kwiatek dla ciebie i podpowiadam cichutko - świętuj dukanowo.

Jarka ma rację - pokaż się Zabencia, masz już 3/4 kilogramów za sobą. ciekawe jestesmy, jak wygladasz. Efekt pewnie jest piorunujący.

ciaachoo - Pon 26 Lip, 2010 15:53

to ja też zaryzykuję i się pochwalę spadkiem.
Miałam dwa miesięczne zastoje,spowodowane tzw"grzeszkami" i chorobą,ale staram się i mam nadzieje,że osiągnę zamierzony cel.
Zaczęłam się odchudzać 24 lutego,ważyłam 78,7 kg,dzisiaj ważę 68 kg .
Mało mam zdjęć z tamtego czasu,ponieważ nie pozwoliłam się fotografować albo dość dobrze się maskowałam.
Znalazłam jedno z zeszłego roku,wyglądałam tak

a dzisiaj wyglądam tak

jeszcze długa droga przede mną,mam nadzieję że dam radę.
Ale i tak cieszę się bardzo,zmieniłam wiele w swoim żywieniu,nie objadam się bezsensownie,nie zajadam stresu jak kiedyś się zdarzało,dobrze się czuję,mniej się meczę.
Więc same plusy.
Pozdrawiam walczące.

M. - Pon 26 Lip, 2010 17:12

ciapara napisał/a:
Pekla mi dyszka... moze teraz juz latwiej bedzie

GRATULACJE oklaski
ciaachoo napisał/a:
ważyłam 78,7 kg,dzisiaj ważę 68 kg
to WIDAĆ!!!!
Grażyna napisał/a:
ciekawe jestesmy, jak wygladasz

bardzo !!!

Ja sobie wczoraj zrobiłam fotki... i przestałam się dziwować, ze otoczenie nie widzi Sad(

Paillette - Pon 26 Lip, 2010 17:21

ciaachoo, nawet te same buciki masz Smile
Jarka - Pon 26 Lip, 2010 17:25

GRATULACJE !!!!! DZIEWCZYNY !!!!!
M. - Pon 26 Lip, 2010 17:27

Paillette napisał/a:
ciaachoo, nawet te same buciki masz

kierpce ? Ty goralka jesteś ?

zabencia - Pon 26 Lip, 2010 18:30

ciapara, ciaachoo - gratuluję kwiatek dla ciebie

Grażyna napisał/a:
Jarka ma rację - pokaż się Zabencia, masz już 3/4 kilogramów za sobą. ciekawe jestesmy, jak wygladasz. Efekt pewnie jest piorunujący.

Pokażę się Wam w listopadzie - efekt będzie jeszcze lepszy zebalek
Ale rację macie - już jest nieźle, skoro mnie znajomi i rodzinka nie poznali po moim przylocie z dublina wesoło mi

gosias - Pon 26 Lip, 2010 18:37

ciaachoo, Smile super!!!!! gratuluję Smile
ciaachoo - Pon 26 Lip, 2010 18:37

dziękuję cmoknięcie kwiatek dla ciebie

M góralką nie jestem,a to nie są kierpce:)

Pozdrawiam.

katasza - Pon 26 Lip, 2010 20:48

ciaachoo, gratuluję!
Grażyna - Pon 26 Lip, 2010 20:52

Troche mało jak na 5 miesięcy, ale rzeczywiscie widać jak Ilonko wyzgrabniałaś. Trzymam kciuki za kolejne 10 kg.
Elunia - Pon 26 Lip, 2010 20:53

Ilonka wielkie brawa dla ciebie-super wygladasz radocha radocha
katasza - Pon 26 Lip, 2010 21:01

dziewczyny jak można zrobić dukanowski makaron? macie jakieś przepisy? mam czas i zapał, może by coś porobił. dziś najadłam się naleśnikami kukurydziano-owsianymi.

aha zastanawiam się czy można jeść mąkę i skrobię kukurydzianą w dni P? jeśli tak to jakie są limity? a jeśli nie to gafa gafa

ciaachoo - Pon 26 Lip, 2010 21:29

dziękuję kwiatek dla ciebie
dla mnie nie jest to mało,jest to dla mnie ogromny sukces,a nawet uważam że moje ciało lepiej się zachowuje przy takim wolniejszym chudnięciu.
Jestem chora i tym bardziej się cieszę,że cokolwiek osiągnęłam.
Dla mnie nie najważniejsze są kg tylko sylwetka,która się zmienia i powoli zaczyna wyglądać jak kilka lat temu.

Grażyna - Pon 26 Lip, 2010 22:03

Katasza - nie można jeść mąki lub skrobi kukurydzianej na P. To jednak węglowodany. Pozostają ci otręby...

Ilonka - tez uważam, że sukces. Każdy kilogram mniej to plus dla organizmu.

M. - Pon 26 Lip, 2010 22:19

katasza napisał/a:
dziewczyny jak można zrobić dukanowski makaron? macie jakieś przepisy? mam czas i zapał, może by coś porobił. dziś najadłam się naleśnikami kukurydziano-owsianymi.

aha zastanawiam się czy można jeść mąkę i skrobię kukurydzianą w dni P? jeśli tak to jakie są limity? a jeśli nie to gafa gafa

w bialej malej książce otreby owsiane - 3 łyżki stolowe dziennie, w nowej zielonej 2 i 1 łyżka otrąb pszennych (mnie na poczatku KŁUŁY Sad, dobrze zacząć od małej dawki, np. łyżeczka herbaciana).
trochę zasad w pigułce Smile
http://www.dieta.pl/grupy...html#post980143

katasza - Pon 26 Lip, 2010 22:20

Grażyna napisał/a:
nie można jeść mąki lub skrobi kukurydzianej na P. To jednak węglowodany. Pozostają ci otręby...

Przyszło mi do głowy by otręby zmiksować. powstało coś na kształt mąki. jutro spróbuję zrobić z tego makaron.

wracając do mąki przeglądam książkę i znalazłam wzmiankę o mące kukurydzianej, a dokładnie o 1łyżeczce do ew. zagęszczenia sosu.
nie o 4 łyżkach!!! mdleje skleroza które użyłam do produkcji naleśników! no i dzień stracony bo nie proteinowy wściekły