Druty - Tłumaczenie z rosyjskiego
japoneczka01 - Pią 28 Mar, 2014 22:05
Bardzo dziękuję za ekspresowe tłumaczenie. Dziś już późno, ale jutro biorę się za druty.
dona61 - Pią 02 Maj, 2014 18:21
mogę prosić o przetłumaczenie
myczka - Pią 02 Maj, 2014 19:04
| dona61 napisał/a: | | mogę prosić o przetłumaczenie |
więc po kolei...
- oczka prawe
- oczka lewe
- narzut
- 2 oczka razem na prawo
- przeciągnięcie-czyli-zdjąć jedno oczko bez przerobienia-jak prawe-na prawy drut, zdjąć drugie oczko również nie przerabiając, przełożyć te dwa oczka z powrotem na lewy drut i przerobić jako 2 razem na prawo (ja robię przeciągnięcie w ten sposób, że pierwsze oczko zdejmuję bez przerabiania-jak prawe, drugie oczko przerabiam na prawo i przerzucam (przeciągam) -oczko zdjęte na te przerobione
- 3 razem na prawo
- podwójne przeciągnięcie- zdjąć jedno oczko jak prawe-nie przerabiając, następne dwa oczka razem na prawo i przeciągnąć te zdjęte oczka przez to przerobione
- zdjąć jedno oczko jak prawe, nie przerabiając, następne 6 oczek przerobić jako 6 razem na prawo, narzucić zdjęte oczko na te przerobione 6 razem
- zdjąć oczko nie przerabiając, 2 oczka prawe, nieprzerobione oczko narzucić na te dwa oczka prawe
- z jednego oczka zrobić trzy--1 prawe, narzut, 1 prawe
dona61 - Pią 02 Maj, 2014 19:08
dziękuję za tak szybką odpowiedz
darria33 - Nie 25 Maj, 2014 15:10
Dzień Dobry
proszę o pomoc w tłumaczeniu
pozdrawiam darria33
myczka - Pon 26 Maj, 2014 05:35
a więć idąć po kolei od góry
1- prawe
2-lewe
3-dwa razem na prawo
4-przeciągnięcie
5-dwa razem na lewo
6-dodać oczko (lewe oczko z nitki poziomej)
7-- 3 oczka zdjąć na drut pomocniczy z tyłu roboty, 3 oczka prawe, 3 oczka z drutu pomocniczego przerobić na prawo
8-- 3 oczka zdjąć na drut pomocniczy z przodu roboty, 3 oczka prawe, 3 oczka z drutu pomocniczego przerobić na prawo
9-- 2 oczka zdjąć na drut pomocniczy z tyłu roboty, 2 oczka prawe, 2 oczka z drutu pomocniczego przerobić na prawo
10--2 oczka zdjąć na drut pomocniczy z przodu roboty, 2 oczka prawe, 2 oczka z drutu pomocniczego przerobić na prawo
11--3 oczka zdjąć na drut pomocniczy z przodu roboty, 1 oczko prawe, 3 oczka z drutu pomocniczego przerobić na prawo
12--3 oczka zdjąć na drut pomocniczy z tyłu roboty, 1 oczko prawe, 3 oczka z drutu pomocniczego przerobić na prawo
13-- 3 oczka zdjąć na drut pomocniczy z przodu roboty, 1 oczko lewe, 3 oczka z drutu pomocniczego przerobić prawymi przekręconymi
14-- 3 oczka zdjąć na drut pomocniczy z tyłu roboty, 1 oczko prawe przekręcone, 3 oczka z drutu pomocniczego przerobić na lewo
darria33 - Pon 26 Maj, 2014 08:16
bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam
darria33
jokul - Śro 28 Maj, 2014 14:47
Czy mogłabym prosić o przetłumaczenie tego zwrotu?
"1 простая лицевая протяжка"
Nie rozumiem tego ostatniego słowa
chesseva - Śro 28 Maj, 2014 16:10
google mówi o tym słowie "iglica/rożen/przeciągacz/napocząć"
i nawet mówi tak w tłumaczeniu
Elżbieta P. - Śro 28 Maj, 2014 19:15
1 przeciągnięcie, co oznacza: zdjąć 1 o. zdjąć jak o. prawe, 1 oczko przerobić na prawo i przeciągnąć przez zdjęte oczko
jokul - Czw 29 Maj, 2014 07:25
Bardzo dziękuję za pomoc. Sama doszłam do tego, że to musi być jakieś zdjęcie oczka, jak do przerobienia na prawo, ale żeby krzyżować z następnym, to chyba bym nie wpadła
Elu - punkcik poleciał już do Ciebie.
darria33 - Pon 30 Cze, 2014 20:03
Dzień Dobry
Proszę o pomoc w tłumaczeniu
ПМл oraz ПМп
we wzorze tylko to mam
pozdrawiam
Edyta
ania_b - Pon 30 Cze, 2014 23:00
Chyba musisz podrzucić trochę więcej. Przecież to do czegoś jest przyczepione: schemat, opis?
Może chodzi tu o umieszczenie markera, a może o jakieś specjalne oczko. Same literki nic nie mówią, no chyba, że jednak ktoś się z tym spotkał i wie...
darria33 - Wto 01 Lip, 2014 10:18
Dzień Dobry
poszukam więcej informacji
pozdrawiam
Edyta
darria33 - Śro 02 Lip, 2014 13:32
Znalazłam!
ale nadal nie wiem co to znaczy
ania_b - Śro 02 Lip, 2014 15:22
No i teraz już wszystko jasne:
Przesunąć marker o jedno oczko w lewo: usunąć marker, zdjąć jedno oczko, założyć znowu marker.
Przesunąć marker o jedno oczko w prawo: zdjąć jedno oczko, usunąć marker, przełożyć zdjęte oczko z powrotem na lewy drut, założyć marker.
(czyli oni tłumaczą, jak masz przesunąć marker
darria33 - Śro 02 Lip, 2014 18:15
bardzo bardzo dziękuję
pozdrawiam
Edyta
darria33 - Nie 06 Lip, 2014 20:52
Dzień Dobry
proszę znowu o pomoc w tłumaczeniu z języka rosyjskiego
Pozdrawiam
Edyta
Gagu - Pon 07 Lip, 2014 15:57
nie patrz na opisy , patrz na obrazki, to jest język uniwersalny
po kolei masz
-o.prawe
-o. lewe
- dwa skrzyżowane na prawo (oczko z przodu roboty)
- dwa skrzyżowane na lewo ( oczko z tyłu roboty)
warkocze z 6 oczek
- 3 oczka na drut zapasowy przed robótkę,
- 3 oczka na drut zapasowy za robótkę
- brak oczka
- dwa o. razem na lewo
- dwa o. razem na prawo
warkocz z 5 oczek - 3 o. przed robótkę
warkocz z 4 oczek - 2 o. za robótką
darria33 - Sob 19 Lip, 2014 10:07
dziękuję bardzo za pomoc i uwagi na co zwracać uwagę
pozdrawiam
Edyta
japoneczka01 - Nie 20 Lip, 2014 18:49
Proszę o przetłumaczenie - przy końcu tej rosyjskiej strony jest opis jak zrobić takie nietypowe rękawy http://www.liveinternet.r.../post294990417/
myczka - Nie 20 Lip, 2014 19:44
tutaj już była wzmianka o tym sweterku-masz wszystko przetłumaczone
http://maranciaki.pl/foru...ghlight=#544461
japoneczka01 - Pon 21 Lip, 2014 10:55
Myczka dziękuję - gapa ze mnie. Nie spodziewałam się, że komuś też się wcześniej spodobał ten sweterek.
bryanka0 - Czw 24 Lip, 2014 15:36
Prośba do "wszystkowiedzących".Mam wzór upatrzonego sweterka ale...to że jest ono na maszynę to nie problem.Ale nie wiem co z wzorkiem na bokach/szwach/.Kiedy sie dodaje i chyba też gubi.
http://club.osinka.ru/top...027679#15027679 wzór ZARA
elakwasn - Czw 24 Lip, 2014 23:26
Witam
Czy ja mogłabym prosić o pomoc w rozszyfrowaniu oznaczeń symboli.
- 1 лиц. - oczko prawe
- набрать 1 п. - dodać 1 oczko
- 1 накид и 1 изн. - tego nie rozumiem - narzut i lewe ?
- 5 п. снять как изн., сбрасывая накиды и вытягивая длинные петли; 5 п. перевести на левую спицу и провязать их вместе лиц. скрещ., петлю не сбрасывать с левой спицы. * накид, 5п. ещe раз провязать вместе лиц. скрещ., повторить от. * 1 раз, теперь петли сбросить с левой спицы - wydaje mi się, że na raz przerabiam 5 oczek (tak jakby z 5-ciu miało zostać 1), następnie narzut, ponownie te same przerabiam 5 oczek, znów narzut i znów przerabiam 5 o.
- 3 п. снять как изн., сбрасывая накиды и вытягивая длинные петли; 3 п. перевести на левую спицу и провязать их вместе лиц. скрещ., (см.выше), 1 накид, 3п. ещe раз провязать вместе лиц. скрещ., повторить от. * 1 раз, теперь петли сбросить с левой спицы - tutaj podobnie tylko z 3 oczkami.
Czy tutaj chodzi o oczka lewe?
Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|