Zlot - Wielki zlot rocznicowy Maranciaków - dyskusja
lamika88 - Pią 06 Mar, 2015 17:49
No właśnie ja też myślałam, że fajnie by było jakby nasz zlot rocznicowy nagrała jakaś telewizja w końcu rzadko się zdarzają takie zjazdy twórczo zakręconych, super zdolnych osób My z Zuzią możemy występować Zrobimy się na bóstwo, założymy ręcznie robione kiecki i będziemy promować to, co w naszym kraju jest tak strasznie niedoceniane... Kreacja Zuzi właśnie się kończy a ja muszę sprawdzić czy wchodzę w swoją białą szydełkową sukienkę bo kurcze mi przybyło w biodrach a ona akurat tam dość dopasowana była... Ale jakby co to różowa gwiazda jest na bank dobra Tylko czy ktoś ma jakieś znajomości w telewizji? Ja mogę się postarać napisać w kilka miejsc ale czy będzie odzew to nie wiem... W TVN w Dzień dobry TVN" często pokazują reportaże o zdolnych osobach to jakby tak zrobili reportaż o nas... Ach... Marzenie...
maranta - Pią 06 Mar, 2015 17:55
Chciałam uspokoić osoby, które się martwią, że program spotkania będzie przeładowany i zabraknie czasu na spacery po okolicy itp.
Dokładny program niedługo podamy. Tak w ogólnych zarysach, to z pewnością będzie jakieś powitanie i czas na zapoznanie się ze sobą. Będzie jakaś wymianka, ale wyłącznie dla chętnych - osoby które coś przygotują będą miały możlwść losowania jakiejś niespodzianki dla siebie. Kto nie będzie chciał brać w tym udziau - oczywście nie musi.
Potem będzie czas wolny do kolacji. Być może będą jakieś warsztaty dla chętnych - jakie i o jakiej porze to później podamy.
Pod wieczór bankiet i jakiś konkurs z przymrużeniem oka, najpradopodobniej nie związany z robótkami ale ściśle związany z forum, wszak spotykamy się z powodu rocznicy
Mamy trochę nagród od sponsorów, więc trzeba będzie troszkę pogłówkować, żeby coś wygrać.
To tak mnej więcej. Dokładny plan już niedługo się pojawi.
Osoby które będą chciały się lepiej poznać, poplotkować, zabawić się, upolować jakiś upominek i być może czegoś siię nauczyć i oczywiście pochodzić po okolicy - będą miały taką możliwość.
Osoby, które są mniej związane z forum, prawdopodobnie będą wolały ten czas prawie w całości wykorzystać trochę inaczej, np. na spacery po Trójmieście i również będą miały taką możliwość
stonesik - Pią 06 Mar, 2015 18:51
| Madzia napisał/a: | Przyjadą z kamerą i wszystkie się pokażemy
|
A co jeśli ktoś ma typowo radiową urodę?
Ja prawdę mówiąc nawet zdjęć swoich nie cierpię
A o wymiance czy jakiejś miniloterii sama myślałam.
japoneczka01 - Pią 06 Mar, 2015 20:03
stonesik A co to znowu za niska samoocena.? Weź pod uwagę, że każdy widzi inaczej chociaż patrzy na to samo. Nieraz ktoś w swojej ocenie uważa się za piękność, a inni w ogóle tego nie widzą i na odwrót. I nie ważne co inni myślą o Tobie, ale najważniejsze co Ty o nich myślisz. A najlepiej to nie przejmować się tylko być na luzie.
kabyr - Pią 06 Mar, 2015 21:47
| lamika88 napisał/a: | W TVN w Dzień dobry TVN" często pokazują reportaże o zdolnych osobach to jakby tak zrobili reportaż o nas... Ach... Marzenie...  |
Lamika wysoko mierzysz.
Wracając do tematu to jak najbardziej jeżeli uda się chociaż
regionalną zaprosić to będzie sukces.
Z racji, że jest to zjazd osób robótkowo zakręconych
to moja propozycja jest taka,
że przez cały pobyt powinniśmy się ubierać w ciuszki
własnoręcznie wydziergane.
Co wy na to?
eBeata - Pią 06 Mar, 2015 21:54
niektórzy dziergaja same obrusy lub bransoletki
ania_b - Pią 06 Mar, 2015 22:05
| eBeata napisał/a: | niektórzy dziergaja same obrusy lub bransoletki  |
Jeszcze ciekawiej zaprezentują się kreacje z papierowej wikliny, dekupażowe lub scrapowe. To dopiero gratka dla TV
kabyr - Pią 06 Mar, 2015 22:08
| ania_b napisał/a: | | eBeata napisał/a: | niektórzy dziergaja same obrusy lub bransoletki  |
Jeszcze ciekawiej zaprezentują się kreacje z papierowej wikliny, dekupażowe lub scrapowe. To dopiero gratka dla TV  |
miałam na myśli osoby dziergające odzież
maranta - Pią 06 Mar, 2015 22:14
| ania_b napisał/a: | | To dopiero gratka dla TV |
Jak gratka to gratka -- osoby dziergające występują w odzieży wydzierganej, osoby szyjące w odzieży uszytej, osoby wyplatające i dekupażujące występują bez odzieży
ania_b - Pią 06 Mar, 2015 22:20
Nie ma to jak ciekawa merytoryczna dyskusja
stonesik - Pią 06 Mar, 2015 22:45
Uffff, jak to dobrze, że ja jednak głównie ciuszki dziergam
wiesia_33 - Pią 06 Mar, 2015 23:53
Zawsze można sobie 3 malutkie serweteczki przyodziać tu i ówdzie
lamika88 - Sob 07 Mar, 2015 10:25
| kabyr napisał/a: | lamika88 napisał/a:
W TVN w Dzień dobry TVN" często pokazują reportaże o zdolnych osobach to jakby tak zrobili reportaż o nas... Ach... Marzenie... wesoło mi
Lamika wysoko mierzysz. cmoknięcie
|
A co jak mierzyć to wysoko Jak będzie już ustalony harmonogram spotkania to do nich napiszę Może się zainteresują nami a jak nie to ich strata
| kabyr napisał/a: | | ania_b napisał/a: | | eBeata napisał/a: | niektórzy dziergaja same obrusy lub bransoletki  |
Jeszcze ciekawiej zaprezentują się kreacje z papierowej wikliny, dekupażowe lub scrapowe. To dopiero gratka dla TV  |
miałam na myśli osoby dziergające odzież  |
O matuniu a ja ze swoich dzierganych wyrosłam i musiałabym całe spotkanie w jednej sukience przechodzić bo mi cztery litery i biust po ciąży się rozrosły Ale za tą mąż na to nie narzeka i siostra też nie bo dostała reklamówę ciuchów
Madzia - Sob 07 Mar, 2015 10:37
To ja jednak swój gabaryt co go miałam spruć, dokończę, chuda jestem, to jakoś się owinę.
A na poważnie mówiąc, oczywiście, że jest to fajny pomysł i kto może niech się ubierze.
maranta - Sob 07 Mar, 2015 11:39
| Madzia napisał/a: | | kto może niech się ubierze |
w sumie wyszło na moje
we_st - Sob 07 Mar, 2015 12:05
| beacia-24 napisał/a: | | we_st, kto proponuje ten występuje Razz hahahihi |
nie ma problemu podejmę się każdego wyzwania hehe
chciałam tylko, żeby telewizja pokazała innym robótkującym, że nie są wyjątkami i w grupie raźniej i niech zazdroszczą
Madzia - Sob 07 Mar, 2015 12:39
Zaczęłam się jeszcze zastanawiać nad tym występem w TV.
Generalnie pomysł jest genialny. Ale czy telewizja nie narobi nam za dużego zamieszania?
Nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii, ale tak sobie pomyślałam, że pokażą w TV minutę materiału, a będą nagrywać 3 godziny.
Może należałaby to wziąć pod uwagę podczas kierowania propozycji nagrania.
kabyr - Sob 07 Mar, 2015 13:57
Dlatego należy to wszystko uzgodnić,
aby nie zabrali nam tak cennego czasu.
Spotykamy się raz na 10 lat i mamy dużo spraw do omawiania.
Swoją drogą może by już się przygotować i organizować takie zjazdy
co roku. Ścieżka już będzie przetarta i będzie o wiele łatwiej.
Ja już otwieram kolejkę do zapisu.
Co Wy na to?
Co do TV miło było by aby nas zobaczyli i nasze prace.
AlaJ - Sob 07 Mar, 2015 15:49
| kabyr napisał/a: | D
Swoją drogą może by już się przygotować i organizować takie zjazdy
co roku. Ścieżka już będzie przetarta i będzie o wiele łatwiej.
Ja już otwieram kolejkę do zapisu.
Co Wy na to? |
Oj tak, tak, takie zjazdy wchodzą w krew - mówi Wam to "stara zjazdowiczka" .
Można się wtedy np. umawiac, że jednego roku zjazd na górze mapy, a drugiego - dla sprawiedliwości na dole mapy .
Asia_117 - Sob 07 Mar, 2015 19:16
| AlaJ napisał/a: | | Można się wtedy np. umawiac, że jednego roku zjazd na górze mapy, a drugiego - dla sprawiedliwości na dole mapy . |
...A od czasu do czasu coś w centrum...wtedy mi byłoby łatwiej
Dziewczyny bardzo Wam kibicuję i troszkę zazdroszczę fajnego spotkania
Niestety z mobilnością u mnie słabo....
Dwoje dzieciaków potrzebujących opieki, a Mężuś zwykle w weekendy zajęty, a i ja teraz staram się o wymarzoną pracę - teraz na etapie 'dziewczyny na telefon' Szef dzwoni, a ja - tak zgodnie z zapewnieniami - jestem dyspozycyjna
a teraz moje skromne zdanie na inny powiązany temat...
| beacia-24 napisał/a: | | aczkolwiek obawiam się, nie będzie wielu chętnych na pokazy w TV. |
Zgadzam się na sto procent...
Jak jeszcze jakiś czas temu działałam w administracji forum na temat psów rasy yorkshire terrier to dobijały się do nas osoby z programu Ewy Drzyzgi...niby temat miał być o tym, że pies jest traktowany w domu jak członek rodziny....ale wyszło jak wyszło....osoby, które wystąpiły wyszły na nawiedzone wariatki, które psa stawiają na piedestale - ponad rodziną i swoimi potrzebami....
Od nas z forum na występ nie zdecydował się nikt...ale widać chętnych znaleziono w innym miejscu...Tak więc jeżeli zdecydujecie się na jakąkolwiek współpracę z TV, to radzę rozsądek....choć wspomniany wcześniej Teleekspres wydaje się w porządku
kabyr - Sob 07 Mar, 2015 19:51
Oj coś chyba nie teges
TV miałaby być po to aby, skamerować nas podczas chociażby warsztatów
i ewentualnie zamienić kilka słów z kilkoma osobami
i pokazać to w TV.
Miałoby to trwać kilka minut i do widzenia. Tak ja to widzę,
a niektore z Was chcą z tego zrobić wielkie show.
na zasadzie zaproszenia koleżanki Teris do porannego programu i przeprowadzenie z Nią wywiadu.
Asia_117 - Sob 07 Mar, 2015 19:58
Basiu, zdaję sobie sprawę z tego jak forumowiczki to postrzegają - czego oczekują, jak to sobie wyobrażają...ale telewizja...a szczególnie komercyjna, szuka oglądalności - wspomniałam o tym jak sprawy się mają, bo wiem jak to wygląda
żabka - Sob 07 Mar, 2015 21:31
Osoby wyplatające zawsze mogą zrobić torebki z wikliny
Madzia - Nie 08 Mar, 2015 11:50
| kabyr napisał/a: | Oj coś chyba nie teges
TV miałaby być po to aby, skamerować nas podczas chociażby warsztatów
i pokazać to w TV.
a niektore z Was chcą z tego zrobić wielkie show.
na zasadzie zaproszenia koleżanki Teris do porannego programu i przeprowadzenie z Nią wywiadu. |
Też tak to sobie wyobrażam. Najwyżej ktoś się poświęci i powie coś do mikrofonu. Nie wierzę, że nikt nie chciałby przez chwilę pogwiazdorzyć
saba52 - Wto 10 Mar, 2015 16:24
| kabyr napisał/a: | TV miałaby być po to aby, skamerować nas podczas chociażby warsztatów
i pokazać to w TV.
a niektore z Was chcą z tego zrobić wielkie show. |
Jeżeli już to tak jak Basia pisze
A co do ubrania we własne dziergotki to hmm będę miała problem ..... ale pomysł super
|
|
|