To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - vichta - moje robotki

Krakowianka - Śro 01 Kwi, 2015 21:24

serwetka sliczna uklon ja zawsze piszczę na widok frywolitek wesoło mi
a spódnica frywolitkowa........czad!!!! vichta ! rób i pokazuj bo ja już ją widzę oczami wyobraźni hahahihi

jokul - Czw 02 Kwi, 2015 07:35

vichta, chyba się zakochałam w tej serwetce brawo
siebusania - Czw 02 Kwi, 2015 07:38

vichta, ekstra hopla
nula - Nie 12 Kwi, 2015 12:29

vichta, nie marudź - nawet jeżeli gdzieś koślawe (ciekawe gdzie ? hmm ) to i tak tylko Ty to widzisz - dla mnie serwetka jest idealna cool
vichta - Nie 12 Kwi, 2015 14:07

Kochane jesteście. Dzięki za te wszystkie ciepłe słowa.
Przyznam się po cichutku, że właśnie przesiadłam się z trabanta do mercedesa, czyli z kordonka (hm... może bez nazwy...) na Aidę. Udało mi sie kupić na Ebayu (prawie) 6 motków białej "20", (prawie) dwa motki kremowej "20, do tego bonusik w postaci żółtego motka Puppets Eldorado i motka złotego Anchor Matalic Fine. Za jedyne 15 funtów z darmową przesyłką Mr. Green Wychodzi po 10,5 PLN za Aidę, a reszta gratis. Przecież nawet w Polsce tak tanio bym nie kupiła, nie licząc przesyłki Mr. Green
Noooo... Teraz to ja sobie pofrywolę zebalek Nareszcie wszystko wychodzi tak, jak powinno...

A tak przy okazji chwalenia się... W charity shopie udało mi się kupić 18 par drutów bambusowych od rozmiaru 2 do 10. Jeden jest złamany, ale to nic, jeśli się weźmie pod uwagę, że to wszystko kosztowało... 2 funty Mr. Green Wszystko nowiutkie, jeszcze pachnie jakimś sztucznym tworzywem, chyba winylem. Żyłki mięciutkie, dobrze zamocowane i dopasowane do grubości drutów. Nic nie powinno się zaczepiać zebalek

barbara 1 - Nie 12 Kwi, 2015 14:33

No to zrobilas udane zakupy cool
vichta - Nie 12 Kwi, 2015 14:39

barbara 1 napisał/a:
No to zrobilas udane zakupy

A do tych 18 par drutów przydałoby mi się dodatkowych 17 par rąk rotfl

AlaJ - Nie 12 Kwi, 2015 18:03

No nieźle łowy Ci się udały! Jak ja kocham takie polowania. cool
marysia54 - Nie 12 Kwi, 2015 21:16

Super zakupy i najważniejsze, że po bardzo atrakcyjnej cenie cool hurrraaa
misia0808 - Pon 13 Kwi, 2015 17:13

Rzeczywiście masz farta! A z tymi dodatkowymi rączkami do drucików to jak znajdziesz sklep, gdzie można kupić to ja też jestem chętna wesoło mi
wiesia_33 - Pon 13 Kwi, 2015 22:06

Cudowne zakupy cool cool cool
vichta - Pon 13 Kwi, 2015 22:29

misia0808 napisał/a:
A z tymi dodatkowymi rączkami do drucików to jak znajdziesz sklep, gdzie można kupić to ja też jestem chętna

W Anglii jest to jak najbardziej możliwe, żeby dostać ręce, nawet za darmo...
Kiedy ktoś oferuje swoją pomoc, pyta "Can I give you a hand?", "Do you need a hand?", co dokładnie znaczy "Czy mogę dać ci rękę?", "Czy potrzebujesz ręki?" ("Czy mogę ci pomóc?", "Czy potrzebujesz pomocy?"). Więc może kiedyś skorzystam z czyjejś pomocnej ręki i zagonię ją do dziergania... hmm
rotfl rotfl rotfl

vichta - Pon 11 Maj, 2015 20:05
Temat postu: serwetka z białej Aidy
Właśnie zeszła z produkcji Wink
Zabieram ją do Polski w lipcu, więc dopiero tam ją uprasuję i doprowadzę do rangi prezentu, bo robiłam ją dla przyjaciółki. A teraz wersja trochę pognieciona, za co przepraszam kwiatek dla ciebie
Nitka to biała Aida 20, średnica 40 cm. Pierwszy raz robiłam z Aidy i jestem nią zachwycona Smile
Ten przedostatni, szeroki rząd jest trochę za ciasny w stosunku do środka. Można by dodać na każdym kółeczku po jednym słupku. Wtedy powinno wyjść idealnie. Niestety, teraz to już trochę za późno nie wiem
Zaczynam być zadowolona ze swoich frywolitek, choć do samouwielbienia mi daleko zebalek

A teraz zaczęłam takie "COŚ". Nitka, to Anchor Pearl Cotton 8. Robi się paskudnie. Nitka jest jak naparafinowana.
Nie wiem, co z tego powstanie. Jak pisałam wcześniej, marzy mi się taka spódniczka przed kolanko, ale to by była syzyfowa praca. Ta próbka ma 11x11 cm i składa się z czterech elementów. Ehhhh... nie wiem

marysia54 - Pon 11 Maj, 2015 22:27

Marzenko , serwetka frywolitkowa przepiękna i jest się czym zachwycać,
takie "Coś " kolorowe również piękne uklon cool uklon brawo uklon

fralusia - Wto 12 Maj, 2015 06:44

uklon uklon uklon brawo brawo brawo
wiesia_33 - Wto 12 Maj, 2015 20:54

vichta, serwetka przecudna brawo brawo brawo
Takie "coś" też śliczne brawo brawo brawo cmoknięcie

vichta - Wto 12 Maj, 2015 21:28

Dokupiłam właśnie kolorowej nitki na "cosia" Smile
Jeszcze nie wiem, czy będzie to spódniczka, czy może topik...
Albo topik z rękawkiem... co by tu...
Czy starczy mi cierpliwości...

Bożena- 2000 - Wto 12 Maj, 2015 22:07

Bardzo utalentowana z Ciebie frywolna pañcia. Piękne prace. Zakupki fantastyczne, z drutów będziesz zadowolona. cmoknięcie
saba52 - Wto 12 Maj, 2015 22:34

Piękne frywolitki Smile

rób te kolorowe cosie i z tego topik,bedzie piękny cool

Ala z Byczyny - Śro 13 Maj, 2015 18:35

O mamuś!! Aż się mieni w oczach od patrzenia na tę serwetkę!! Wielkie gratulacje!! Przepiękne!! kwiatek dla ciebie
MagiaISzydelko - Czw 14 Maj, 2015 08:52

Może Ci daleko do samouwielbienia (jak nam wszystkim zapewne), ale masz moje uwielbienie! Pięknie Ci wyszła serweta... zaczynałam z frywolitką i wiem, że takie hop siup to nie jest brawo
ania_b - Czw 14 Maj, 2015 20:40

vichta, biję kornie czołem. Twoje frywolitki mnie oczarowały.
Pysiatom - Pią 15 Maj, 2015 15:35

Serwetka frywolitkowa jest piękna. ,, coś " kolorowe jest śliczne. brawo brawo brawo
Ampka - Pon 18 Maj, 2015 09:22

Te Twoje frywolitki... Coś niesamowitego! uklon
nismon - Wto 26 Maj, 2015 15:36

Cudne frywolitki! brawo