To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Rękoczyny Fridy - czarny szal s. 23

Pysiatom - Śro 19 Mar, 2014 17:36

Piękny i delikatny szal. brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Śro 19 Mar, 2014 20:56

extra szal brawo
Ania - Czw 20 Mar, 2014 08:10

Sukienka piękna w swej prostocie, a szale miodzio, biały wydaje się być ulotny jak mgła Smile
Frida - Czw 20 Mar, 2014 10:21

Ewo, Basiu, Izetto, Pysiatom, Elżbieta P., Aniu, bardzo dziękuję za pochwały. cmoknięcie
Odkryłam, że szale i chusty bardzo przyjemnie schodzą z drutów. No i mogą być doskonałym prezentem na wszelkie okazje.

marysia54 - Czw 20 Mar, 2014 21:39

Szal śliczny, taki jak mgiełka delikatny cool cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo brawo brawo
wzorek super i też sobie zapisałam wesoło mi

kabyr - Czw 20 Mar, 2014 23:41

marysia54 napisał/a:
Śliczny szal a sukienka cudna i cały urok w jej prostocie

Nie zawsze to co wyszukane musi być ładne. cmok

ciapara - Pią 21 Mar, 2014 06:58

Wspaniały!!!!
Frida - Pią 21 Mar, 2014 09:58

Marysiu, Basiu, ciaparo, pięknie dziękuję!
kwiatek dla ciebie

Dzisiaj kolejne zaległości i kolejna sukienka zrobiona przypadkiem. Od dawna planowałam zrobić ogoniastego, oglądałam fotki, opanowywałam teorię, kupiłam włóczkę - miękką, cieplutką, w bardzo ładnym szarym, prawie grafitowym kolorze. I już miałam brać się za robotę, ale spotkałam się z koleżanką, która miała na sobie ten sweter, przymierzyłam i ... koniec marzeń. No cóż, nie jestem smukłą liliją i ten fason swetra nie dla mnie. No więc zrobiłam kolejną sukienkę. Też prostą, tylko dół, rękawy i dekolt ma "w ząbek robione" - wzorkiem od Marysi54.
Przy okazji nauczka - nie wszystko co nam się podoba u innych, dla nas też będzie odpowiednie.

Frida - Nie 13 Kwi, 2014 12:45

Chust - ciąg dalszy

Dwie pierwsze to wariacje chusty I Heart Lace
Kolejne dwie fotki, to kolejna Gail - dla koleżanki
Turkusowa - dla siostry mojego M. - to Kiri, która mi sprawiła miłą niespodziankę w czasie roboty. To jest chusta dla początkujących w ażurach i od niej powinno się zaczynać. Wzór prosty, czytelny, widać każdy błąd i każdy ruch. Nie trzeba przez cały czas patrzeć w schemat, właściwie wzór sam się układa. To pierwsza chusta zrobiona bez błędów i bez prucia.
Pozdrawiam, Danuta

Pysiatom - Nie 13 Kwi, 2014 17:56

Chusty są piękne. brawo brawo brawo
izetta - Nie 13 Kwi, 2014 20:21

Frida, przecudowne Very Happy brawo....
ewasd - Nie 13 Kwi, 2014 21:20

Frida, cudowne chusty cool
Apak - Nie 13 Kwi, 2014 21:38

Piękne chusty! To dobrze wiedzieć, od czego zaczynać przygodę z ażurami... cool cool cool
nismon - Pon 14 Kwi, 2014 06:20

Przepiękne chusty!!!! cool brawo
Frida - Pon 14 Kwi, 2014 10:21

Pysiatom, izetta, ewasd, Apak, nismon bardzo dziękuję. cmoknięcie

Gail i kiri pojechały do nowych właścicielek. Wzięłam się za kolejną Gail.

siebusania - Pon 14 Kwi, 2014 10:33

Frida, chusty przecudnej urody i znów ogarnia mnie zal ze ja takiej mniec nie moge bo druty nie chca mnie polubic
Frida - Pon 14 Kwi, 2014 10:39

siebusania, dziękuję kwiatek dla ciebie
U mnie podobnie było z szydełkiem, jakaś serwetka, firanka, to tak, ale ubrania, nie. Po prostu blokada. No i proszę, dziergam sukienki, bluzki, swetry. Trzeba się odważyć. Dwa lata zbierałam się żeby zrobić chustę i zmobilizowała mnie Barbara, też jak Ty szydełkowa. Myślę, że i Ty dasz radę, czego Ci serdecznie życzę.
Pozdrawiam, Danuta

Elżbieta P. - Pon 14 Kwi, 2014 20:32

Frida, świetne prace, ja pierwszą chustę mam już za sobą, ale i do gail kiedyś usiądę radocha
marysia54 - Pon 14 Kwi, 2014 21:39

Frida sukienka fantastyczna a chusty wszystkie śliczne i widzę że
robisz je z przyjemnością cool cool brawo brawo cool cool brawo
cmoknięcie

Frida - Wto 15 Kwi, 2014 06:57

ElżbietaP. bardzo dziękuję. Jak masz pierwszą to i nastepne polecą z drutów. To bardzo wciąga.
Marysiu, ślicznie dziekuję. Masz rację, robienie chust sprawia mi przyjemność. Wpadłam po kokardy.

cmoknięcie

calicja - Czw 17 Kwi, 2014 14:26

Piękne wyroby Danusiu! cool
barbara 1 - Czw 17 Kwi, 2014 15:36

Cudne chusty wydziergałaś brawo brawo brawo
Frida - Śro 30 Kwi, 2014 18:25

Alicjo, Basiu dziękuję!

Kolejna Feaster Duster od której zaczynałam przygodę z chustami. Tym razem bez błędów. Przy okazji premiera mojej manekinki (!), bardzo pomocnej panienki. To nowy nabytek, oczywiście pod wpływem forum. Ma mój rozmiar, więc muszę pilnować, żeby się ... nie powiększyć.

Zrobiłam również zefirka wiosennego.

Apak - Czw 01 Maj, 2014 10:08

Świetne! Manekinka się na pewno przyda - fajnie, jak ma się gdzie taka postawić wesoło mi
Frida - Czw 01 Maj, 2014 16:19

Apak, dziękuję. Manekinka ma swój kącik.
Dzisiaj zrobiłam zefirka innym aparatem. Lepiej oddaje kolor i widać jaki jest duży.