Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani
marysia54 - Wto 05 Maj, 2020 14:45
Fantastyczne robótki
Chusty śliczne i super groszek
Cały czas podziwiam Ciebie za te warzywka, masz cierpliwość i tyle.
siebusania - Śro 06 Maj, 2020 20:17
skohen, dobrze ze moje nie wymagajace. Tzn raczej teraz maja faze zrob nam sweterek. Dzis zamawiałam włóczke, pytam corek jakie motki wybrac. Jedna córcia ze dla niej z rozowym taki ombre a drugiej pokazuje z zółtym i ten sam rozowy co 1. A ona oburzona zadny z tych. Tylko czerwony i co zrobic musialam zamowic czerwony. I w planie bedzie swetrek o ile podołam z kilku nitek na druty. Nawyzej bedzie szydelkowy.
marysia54, już powoli nie mam. Ale szkoda by bylo sie poddac 3 tyg przed koncem.
Dzis mi sie nie chcialo dziergac ale juz jutro musze wrocic do sweterka corki, bo jak nowe przyjdzie to pewnie nigdy nie skoncze.
Marysiu jakich drutow uzywasz do motków ombre. Zamowiłam sobie kilka z mysla o sweterkach dla córek 3 nitkowe i jeden 4
marysia54 - Pią 08 Maj, 2020 00:56
siebusania
Używam drutów 3mm,albo 3,5 mm do kokonka 3 nitkowego.
Przed Tobą wyzwanie, dwa sweterki? córeczki pewnie nie mogą się
doczekać kiedy przyjdą kokonki i kiedy mama zacznie robić.
siebusania - Pią 08 Maj, 2020 09:29
marysia54, narazie musze opłacic zamowienie. A potem pozastaje czekac, nie spieszy mi sie , mam co konczyć. Dzieki za info. Ale jak już beda to na pewno 1 bedzie jedno kolorowy czerwony dla mlodszej wg zyczenia. 4 nitkowy zamowilam, ale nie z kokonków tylko innej sttonki bede testowac. Dwa 1000m wziełam z myśla o kolejnych swetwrkach ale czy sie uda na drutach zrobic ombre to nie wiem głownie o rekawach mysle zwby zachowac taki sam efekt jak w przodzie i tyle sweterka. Trzeba bedzie ciac nitki ale moze sie uda. Albo na szydelku, bo jie wiem czy dam rade tak zmiwniac druty.
nula - Nie 10 Maj, 2020 08:06
chusty - rewelacja
świeczniczki bardzo fajne - muszę też pomyśleć, bo mam pełno tych słoiczków ...
kilka ozdobiłam decoupagem, ale mam też ochotę na takie szydełkowe
a groszek do schrupania
siebusania - Pon 11 Maj, 2020 22:01
Dodano: Pon 11 Maj, 2020 22:01
[b]nula[/b], świeczniki to wyszła taka w sumie radosna twórczość. Ale było fajnie znów pokombinowac sobie. Chociaż tyle, bo od dawna niose sié z zamiarem zaprojektowania wzoru na swoja idealna chuste, ale nie mam czasu na przeliczniki, rysunki i próby wzoru
nula - Wto 12 Maj, 2020 15:28
tak właśnie myślę, że z tymi świecznikami trzeba będzie trochę pokombinować samemu, ale myślę, że warto bo efekt fajny
A jak tam kolorowy sweterek ?
Elżbieta P. - Śro 13 Maj, 2020 10:33
mimo wszystko szybko tworzysz nowe prace i ładnie Ci wychodzą
siebusania - Śro 13 Maj, 2020 12:02
Elżbieta P., dziekuje nula, swetwtek zaczelam kiedys rekaw statczylo zawalwk za lokcia i w sumie troszke za szeroki wyszedl rekaw wiec mysle sproc. Zrobic odrobine i sciagacz. Bedsie kamizelka i albo wydluze na kamizelke tunikowa albo zrobie z resztek opaske albo cos. Sie okaze.
Zamawialam na takiej stronie zakrecone motki. W piatek wieczorem opłaciłam paczke a juz wczoraj byla gotowa i dzis dotarła. Corka zadowolna jej ulubiony czerwony kolor jest
Na zywo piekny odcien czerwieni
skohen - Śro 13 Maj, 2020 14:01
No to, jak widzę pracy będzie mnóstwo. Co planujesz z tego zrobić?
marysia54 - Śro 13 Maj, 2020 14:14
Aniu, poszłaś na całego z zakupami włóczki
Czy już masz plany co zrobisz?
Z czerwonej pewnie dla córki sweterek.
siebusania - Śro 13 Maj, 2020 16:57
skohen, marysia54, poszalałam.
W sumie to w grudniu bombeczek troche poszło to akurat mam na nowe włóczki.
Mam plany na 90 procent
Tak z czerwonego bedzie sweterek
Z niebieskich odcieni chce chuste, z 5 kolorow fiolety i niebieskie beda chusty motylkowe lub serduszkowe dla corek. Specjanie tak nawiniety zeby wyszly dwie identyczne chusty. Niebieski fiolet niebieski fiolet mysle nad chusta dla mnie ale sie jesscze zastanawiam z tyego z zoltym pomaracz fiolet granat mysle mech jak podolam. A te dwa tenczowe z planem na deutowe swetry aleczy podolam nie wiem
[ Dodano: Czw 14 Maj, 2020 22:15 ]
Pierwszy zakrecony się juz przerabia. Moją wyjść z niego deie dziecinne chusty motylkowe. Ostatnio dla córki robiłam chuste 3 dni to może uda się dwie w tydzień. Choć bedzie ciężko, bo trójcs 24/7h plus nauka.
skohen - Pią 15 Maj, 2020 12:25
No, no kolorki super, myślę, że chusty będą fajne!
siebusania - Nie 17 Maj, 2020 07:50
skohen, motylkowe już mnie nudza nie lubie cieniźny na tak duże prace i zastanawiam sie czy szydelko nie za duze wzielam. Jakos malo mnie zachwyca ten wzor. Zrobilam tez probke na druty. Duzo bedzie dziergania
Cd warzywniaka. Męcząca malina.
Wreszcie coś wiekszego seler
A w tym tygodniu mam zrobić kalafiora, i może coś jeszcze bedzie lub nie i koniec wyzwania. Dobrne do końca.
nula - Nie 17 Maj, 2020 11:16
zaszalałaś kochana z zakupami oj, będzie się działo ....
warzywka jak zwykle urocze i smakowite
też akurat męczę maliny - w ilości hurtowej wrrrr...
a kalafiora mam w planach - ciekawa jestem jaki będzie Twój
siebusania - Nie 17 Maj, 2020 17:20
nula, 1.5 miesiaca na ta przyjemnosc pracowalam. A przy okazji wyszlo tak,że zamówiłam sobie w urodziny hehe ja to tak nie lubie po motku zamawiac i za kazdym razem za wysylke placic a tak raz a na pol roku roboty haha ostanie wieksze zamowienie robilam w listopadzie z czego powstaly 3 duze chusty jedna mala i dwie koncze a zostalo wloczki na czapke na druty.
Maliny masakra ja nie lubie drobnicy brr. Kalafior bedzie inny niz brokół
😁
marysia54 - Pon 18 Maj, 2020 13:05
siebusania
Rewelacyjne te warzywka
Super jest ten sklep z kokonkami a ceny? bardzo przystępne, dużo lepsze
niż w kokonkach.
siebusania - Pon 18 Maj, 2020 18:01
marysia54, tylko maly wybor kolorow. Będę miec do ciebie prośbę ale to sie na fb na priv odezwe. Spodobal mi sie pewien sweterek i chcialam sobie zrobic i potrzebuje instukcji
vichta - Pon 18 Maj, 2020 23:07
I sobie pooglądałam Twoje ostatnie prace, a zaległości miałam sporo...
Część warzywniaka mignął mi już na FB i szczególnie na widok buraczka mi ślinka pociekła
Ania, możesz być naprawdę dumna z siebie, bo prace są piękne
Pamiętam z jaką upartością zaczynałaś
Brawo, brawo, brawo!!!
siebusania - Wto 19 Maj, 2020 19:31
vichta, dziekuje.
Oj tak uparta byłam, ale dzieki temu i oczywiście waszej pomocy osiągnełam dużo. Tak patrzac teraz wstecz. Wydaje mi się że stawiałam sobie wysoko poprzeczkę. Teraz spoczełam troche na laurach. Lece po najmiejszej lini oporu. Żadnych jakiś trudniejdzych rzeczy tylko wg schematów, dokladnie rozpisane bez kombinacji. A wczesniej pare razy pokusiłam się na własne rozpiski. Odkąd mam moją trójce nie bardzo mam głowe do tego, a jeszcze szczególnie ostanio, gdzie doszły nowe obowiązki. Hehe buraczek był pierwszy a tu już lada moment bedzie koniec. Chociaż bonusów nie robiłam. Ale jak nie bedzie terminów pewnie nie będzie sprężenia się żeby je zrobić.
[ Dodano: Pon 25 Maj, 2020 04:38 ]
Kolejne warzywko
Choć dziergałam go 4 godz to robiło sie bardzo przyjemnie. Dużo lepiej niż maline.
Jeszcze tylko jedno zostało zrobić i podsumowanie zabawy.
Z jednej strony się ciesze, bo czasem brakowalo czasu szczegolnie majac 3 dzieci cały czas na głowie. A z drugiej strony brakuje jeszcze warzywek. A własciwie to tak troche te bonusy np wykluczyly marchewke z podstawowych. Wg nie było pomidora a tak liczyłam że bedzie. No cóż chyba sama będe musiała dorobic go. Ale przedewszystkim przerwa na inne projekty. Tak mi brakuje tych wolnych godzin bez dzieci na spokojne dzierganie. Męczące już to wszystko. Ale daliśmy rade 2,5 miesiaca to i kolejny miesiąc też damy rade. A nowe projekty powstana wolniej i tyle.
skohen - Pon 25 Maj, 2020 13:09
Świetne te Twoje warzywa. Podziwiam Twoją cierpliwość. Kalafior rewelacja, tylko włożyć do garnka!
siebusania - Pon 25 Maj, 2020 15:07
skohen, dziekuje hehe nobtak wyszedl smakowcie sama bym go zjadla
nula - Wto 26 Maj, 2020 07:22
o rany , uwielbiam kalafiora - a Twój tak apetycznie wygląda, że aż ślinka leci | siebusania napisał/a: | | Teraz spoczełam troche na laurach. Lece po najmiejszej lini oporu. Żadnych jakiś trudniejdzych rzeczy tylko wg schematów, dokladnie rozpisane bez kombinacji. |
no to dokładnie tak jak ja ......
wcześniej też lubiłam kombinować i wymyślać coś swojego, a teraz gotowy schemat albo rozpiska i jazda .......
ostatnio wnuczka poprosiła o postać z bajki, którą robiłam ze zdjęcia, bo gotowej rozpiski nie miałam i zrobienie 5 cm figurki zajęło mi całą niedzielę (robiłam i prułam i kombinowałam - i tak w kółko), a niedziela to jedyny dzień, kiedy mogę trochę nadrobić zaległości w domu ...
ale jak to mówi moją córa "dziecku odmówisz ?"
siebusania - Wto 26 Maj, 2020 18:55
nula, no właśnie dziecku odmówisz. Dobrze ze moje cierpliwe, miałam dziś skończyć chusty zeszło pół dnia na porządkach, a potem nadrabianie zaległości z angielskiego z córką, jakoś musimy dzielić komputer.
a czerwony motek schowałam głęboko żeby nie widziała najmłodsza, bo jak go widzi wierci mi dziurę w brzuchu, mama rób sweterek, a druty narzazie zajęte innym sweterkiem.
Elżbieta P. - Wto 26 Maj, 2020 22:14
Super wychodzą ci te warzywka
|
|
|